Magento vs WordPress vs Drupal för att bygga e-handelswebbplatser

magento wordpress woocommerce drupal ecommerce


Vill du bygga en e-handelswebbplats snabbt och så effektivt som möjligt genom att använda rätt teknik? Du har kommit till rätt plats. För här kommer vi att granska 3 av de innehållshanteringssystem som används mest för att bygga e-handelswebbplatser.

Jag skulle vilja säga att bygga en e-handelswebbplats med rätt CMS är en bit kaka, men det är det inte. Oavsett vilken plattform du väljer kommer du att lära dig själv. Om du inte går med en egen CMS, men vi har täckt vad det är i en annan artikel.

Idag kommer vi att prata om tre open source-innehållshanteringssystem som alla är utmärkta för att bygga och hantera en onlinebutik eller en e-handelswebbplats. Var och en av dem har sin egen uppsättning unika attribut som skiljer dem från de andra och gör dem till ett populärt val.

Läs: Hur mycket kostar en onlinebutik?

Så, utan vidare, låt oss se vad vart och ett av dessa innehållshanteringssystem skulle ha att erbjuda för din framtida e-handelswebbplats!

Magento

Magento är för närvarande den mest populära e-handelsplattformen i världen. Med cirka 300 000 köpmän som använder den, kunde många hävda att det är en fantastisk plattform att ha en butik i drift. Det har funnits på marknaden sedan 2007 och har varit på en stadig väg till framgång, med stora spelare som eBay, efter att ha köpt den.

Anledningen till dess enorma popularitet är att den är utmärkt för medelstora eller till och med de mest massiva företagen.

Magento är en egen värdplattform som är helt anpassningsbar och kan användas av personer med noll programmeringsupplevelse eller gott om programmeringsupplevelse. Men om du hoppar på det med noll erfarenhet, har du en lång inlärningskurva. Om du inte vet mycket om programmering och inte ens vill lära dig mycket heller bör du hoppa över att använda Magento.

Magento har tre versioner och vi kommer att granska den mest använda versionen, Community Edition (Magento: CE). Det finns också Enterprise Edition och Enterprise Cloud Edition, men vi lämnar det ut nu. Så vad har Magento att erbjuda sina användare?

Är Magento lätt att använda?

Magento används bäst av programmerare, eftersom det inte är ett lättanvänt system. Till och med det första steget med att använda Magento (installation av systemet) kräver en FTP-anslutning. Detta borde inte vara ett problem för en utvecklare, men det är definitivt inte hur användarvänliga innehållshanteringssystem fungerar.

Men för utvecklare kan Magento komma ganska praktiskt och göra deras arbete mycket enklare. Gränssnittet är rimligt och hela systemet är mycket säkert.

Om du är en företagare med inte mycket programmeringskunskap och fortfarande hittar en solid anledning att använda Magento för ditt företag kan du göra det. Du kan anställa en utvecklare som fungerar för dig och hjälper dig med att hantera din onlinebutik.

När du väl har tagit några saker blir det ganska enkelt att utföra dagliga administrationsuppgifter. Den svåraste delen med att använda Magento är anpassningsdelen. Att skapa din webbplats design och funktioner kräver mycket arbete och massor av utvecklare kunskaper. Även nedladdning och inställning av Magento ligger utanför en genomsnittlig användares förmåga.

Funktioner av Magento

Det är här Magento verkligen lyser, eftersom den har den mest omfattande listan över funktioner som någon e-handelsplattform någonsin har sett. Det är anledningen till att stora företag använder det för att driva sina butiker. Det ger alla nödvändiga verktyg för att hantera produkter och pengar i många valutor. Allt du behöver för marknadsföring och sökmotoroptimering ingår också.

Du har också massor av extrafunktioner som kupongkoder, nyhetsbrevhantering, rabatter, kundgrupper, kundhantering och så vidare. Men om du behöver någon annan funktion hittar du enkelt en tillägg som tillhandahåller den.

Magento har följande funktioner:

 • Bygg en webbplats från skrapa – Magentos community-utgåva är gratis och det fungerar riktigt bra för ett litet eller medelstort företag som är på väg att göra det stort.
 • SEO-verktyg – Allt i Magento använder vänliga webbadresser. Det hanterar också metainformation, metadata och innehållssidor riktigt bra. Google Site Map ingår också. Sammantaget har Magento utmärkt SEO.
 • Analytics – Du kan enkelt spåra användarnas beteende och låta Magento göra rapporter för dig regelbundet. Du kan också få information om skatt, försäljning och mycket mer. Genom att Google Analytics integreras i systemet har insamling av data blivit mycket enklare.
 • Mobilvänlighet – Mottagande webbdesign är ett måste i dagens internetmiljö. Nästan hälften av onlinetrafiken kommer från mobila enheter, så det är bara naturligt att din onlinebutik är optimerad för dem. Du kan också komma åt din adminpanel från mobil och hantera order och försäljning oavsett var du är.
 • Administrering – Magento låter dig hantera flera webbplatser från en enda administratörspanel, hantera behörigheter för olika användare och gör det mycket enkelt att importera och exportera stora datamängder med CVS-filer.
 • Marknadsföring – Magento erbjuder många användbara marknadsföringsfunktioner, till exempel användning av kupongkoder, en bestående kundvagn eller skicka användarens önskelistor till dem via e-post. Du kan också visa relaterade produkter på din webbplats och göra upp-säljer och korsförsäljningar. Kunder kan placeras i grupper som möjliggör enklare hantering och förmågan att erbjuda bättre produkterbjudanden.
 • Betalningen behandlas- Kunder behöver inte registrera sig för att köpa från din butik, de kan istället använda gästkassan. Produkter kan också skickas till flera adresser och i flera riktningar. Du kan också se rapporter om beräknade fraktkostnader och skatt i kundvagnen, så ingen har en oväntad överraskning när artikeln är såld.
 • Produktledning – Magento har alla nödvändiga verktyg för att driva även de största onlinebutikerna. Du kan tillhandahålla produkter med ett obegränsat antal attribut som hjälper användare att hitta dem. Du kan tillämpa avancerade prisregler och rabatter om produkter beställs i bulk eller om någon form av rabatt gäller dem. Kunder kan sorteras och filtreras så att du kan hjälpa dem att hitta exakt vad de behöver. Lägg till en “Dela på Facebook” -knapp för att låta användare dela vad de älskar och låta din butik expandera.
 • Lagerhantering – Det finns många funktioner som hjälper dig att hålla reda på leveranser av nya produkter och alla artiklarna du får och säljer.

Webbdesign och mallar för Magento

Som med alla andra CMS kan du ladda ner förbyggda webbplatsmallar och anpassa dem senare. Att göra det är en kunskapskrävande och tidskrävande process, men du kan definitivt sätta ihop den webbplats som du föreställde dig. Vissa mallar är helt gratis, medan andra betalas för. Det beror på din smak och din plånbok, hur mycket du är villig att investera i din webbplats utseende. En av de bästa platserna att leta efter dessa teman är ThemeForest.

Magentos senaste version, Magento 2.0 har inte för många teman ännu, men de tidigare versionerna, som 1.9, har gott om. Du kan ladda ner några fantastiska, fullständigt lyhörda teman som verkligen är professionella och som är värda även de största onlinebutikerna.

Magento Extensions

Alla inom Magento-communityn kan utveckla sin egen förlängning för Magento. De kan skapa nya applikationer och tillägg för plattformen som de antingen kan sälja eller tillhandahålla gratis.

Du kan ladda ner automatiska skattekalkylatorer, en sökfält eller olika marknadsföringsverktyg som ökar din totala effektivitet.

Magento Security

Magento erbjuder några dyra men effektiva tjänster när det gäller att fixa din webbplats säkerhet. De kommer att fixa nästan alla problem för dig, men förväntar dig att betala några tusen dollar för tjänsten. De är inte blyga att kräva pengar för något stöd de ger, eftersom du själv kommer att tjäna pengar på det system de byggde.

Du kan förvänta dig något mindre än en solid tjänst om du vänder dig till Magentos supportteam för hjälp.

Priset för att använda Magento

Communityutgåvan, som vi granskar här, är helt gratis att använda, även om de andra versionerna inte är det. De kräver att du registrerar dig med all din kontaktinformation och skickar företaget en offert på begäran, tillsammans med din e-post.

Om du tar hänsyn till detta och hur mycket pengar du skulle spendera på att anställa utvecklare för att hjälpa (om du inte har den nödvändiga tekniska kunskapen) kan Magento verkligen vara en av de dyraste open source eCommerce-plattformarna där ute.

Domen

Magento är ett robust system med en oändlig mängd anpassningsbarhet. Det är perfekt för ett företag i alla storlekar och kan enkelt skalas från ett litet online till ett enormt företag. Det installerades av 4 miljoner användare och driver butiken av enorma företag av en anledning. Men det är definitivt inte för alla. En icke-teknisk kunnig person kommer förmodligen att gå vilse inom installationsprocessen, än mindre anpassa en webbplats och lägga till olika funktioner. För att bygga en framgångsrik Magento-butik behöver du också tillförlitlig värd. Vi har granskat de tre bästa leverantörerna av Magento webbhotell som du bör överväga för din webbplats.

Om du vill använda Magento, med tillräckligt med programmeringskunskap, kan du göra mycket gratis, men när du väl når ut till utvecklare och andra externa resurser kommer förmodligen saker att bli dyrare än med andra eCommerce-plattformar.

Du kan kolla in och börja använda Magento här!

WordPress

WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet på internet just nu. Den har laddats ner och installerat cirka 60 miljoner gånger och varje fjärde webbplats skapas med den. Det används av kända webbplatser och varumärken som Wall Street Journal, Forbes, TED, eBay, PlayStation, General Motors, New York Times, och så vidare.

WordPress har enastående framgång, men ändå byggdes den helt av frivilliga och är helt gratis att använda, tack vare sin open source natur. Det underhålls ständigt med nya uppdateringar, funktionaliteter och teman som läggs till den regelbundet. WordPress är ett av de mest användarvänliga innehållshanteringssystemen ute, och är älskad över hela internet och erbjuder massor av funktionalitet och stabilitet för användare.

Det är också snabbt och kan installeras sömlöst på alla värdleverantörers servrar, vilket gör den otroligt flexibel.

WordPress är ett kraftfullt innehållshanteringssystem i sig, men alla som försöker förvandla sin WordPress-webbplats till en fullfjädrad eCommerce-webbplats använder ett plugin för att göra det. Det finns många bra eCommerce-plugins som kan användas för att bygga en onlinebutik, men vi kommer att fokusera på ett plugin som heter WooCommerce.

WooCommerce är ett gratis open source shopping-plugin för WordPress. Det laddades ner mer än 28 miljoner gånger och har nästan 2 miljoner aktiva butiker som körs på det när vi talar. Cirka 40% av alla e-handelswebbplatser på webben drivs med det, vilket gör det till en av de mest framgångsrika e-handelsplattformarna.

Även om siffrorna talar för sig själva, låt oss se hur WordPress med WooCommerce hjälper oss att bygga en e-handelswebbplats.

Är WordPress lätt att använda?

WordPress är ett av de mest användarvänliga innehållshanteringssystemen och WooCommerce integreras sömlöst med det. Nästan vem som helst, utan teknisk erfarenhet, kan ställa in sin onlinebutik. När du väl flyttar dig från de grundläggande funktionerna och vill lägga till något mer anpassat behöver du naturligtvis åtminstone någon grad av kodning. Men du kan göra det bra utan det också.

När WooCommerce har installerats har du en anständig uppsättning e-handelsfunktioner för att bygga din onlinebutik. Den har inbyggda kalkylatorer för fraktkostnader och uppskattningar, valutor, varierande priser för fraktzoner och så vidare.

Naturligtvis, även om det är ganska enkelt, måste du titta på några handledningsvideor för att få tag på det och bygga en ordentlig webbplats med den. Men detta är det enklaste att använda bland de tre innehållshanteringssystemen som nämns här.

Det är också viktigt att nämna att WooCommerce och att använda WordPress som en eCommerce-plattform inte kommer utan en rättvis uppsättning av nackdelar. Det är inte perfekt men kan visa sig vara bra för alla typer av online-företag. Det beror bara på vad du bygger.

WordPress-funktioner

WooCommerce och WordPress kommer med många praktiska funktioner direkt ur rutan, men du måste fortfarande installera ett antal tillägg för att slutföra cirkeln. Det är också viktigt att säga att även om WordPress och WooCommerce båda är fria att använda, kan du sluta spendera en betydande summa pengar på teman, andra plugins eller kanske anställa en utvecklare för att hjälpa. Att anpassa din webbplats design och funktionalitet kan visa sig vara en krävande uppgift.

 • SEO vänlighet – WordPress har de bästa SEO-metoderna inbyggda i det, vilket gör att hantera din SEO och rangordna högre i sökmotorer till en något enklare uppgift. Att göra bra SEO är en tidskrävande process, men WordPress hjälper dig att göra gott om arbete i din SEO-sida.
 • Produktrecensioner – Du kan göra din webbplats mer pålitlig genom att låta dina användare skriva sina egna recensioner om de produkter du säljer.
 • Helt lyhörd / mobilvänlig design – Nästan hälften av all trafik på internet kommer från mobila enheter, så det är inte konstigt att det är bra att ha din butik lika bra och vara lika funktionell på mobilen. På det här sättet kan dina kunder skjuta i ordning och beställa var som helst. Du kan själv hantera beställningar överallt.
 • Sömlös kassaprocess – Ingen gillar att komplicera saker när det gäller att köpa en artikel, varför WooCommerce har en enda kassaprocess. De kan kolla in som gäster eller skapa sitt eget konto.
 • Smidig shopping – Sidor behöver inte ladda om användaren klickar på lägg till i kundvagnen. WooCommerce gör shopping till en enkel och rak process för alla.
 • Kuponger och rabatter – Du kan alltid ställa in rabatter för att gälla under en viss tidsperiod.
 • Analytics-verktyg – WooCommerce kommer med en uppsättning analysverktyg för att övervaka vinster och spåra order.
 • Support för Geo-Location – Din webbplats kan skapas för att ge uppskattningsskatt och fraktkostnader till alla dina användare genom att spåra deras geo-placering.
 • Sömlös produkthantering – Med det inbyggda lagerstyrningssystemet för WooCommerce hjälper det dig att hålla reda på alla beställningar och de artiklar du har på lager eller låta dig ta slut på lager från din butik.
 • Betalningen behandlas – Du har fem betalningsportar du kan använda som är: PayPal, kontant vid leverans, checkbetalning, direkt banköverföring eller förenkla handel. Men du kan också lägga till andra som Amazon Payments, Stripe och så vidare.
 • Stöder digitala och fysiska varor tillsammans med externa och tillhörande produkter – Du kan lägga till nästan alla typer av produkter i din butik.

WordPress Support

Du har massor av hängivna användare som hjälper dig med alla problem du kan ha. Du kan nå dem via ett forum eller följa utvecklare-bloggar som innehåller omfattande guider. Det finns många videohandböcker som hjälper dig och massor av dokumentation om varje knut och stöt i systemet. Oavsett information du behöver för att lära dig och lösa problem, har du till hands. Men du måste köpa en av WooCommerces produkter för att få tag på informationsbasen.

Nackdelar med WordPress

Det största problemet med att använda WordPress för en e-handelswebbplats är att de flesta plugins har utvecklats för online-butiker på startnivå och det är svårt att få dem att passa stora företag. Många WordPress eCommerce-plugins saknar dokumentation och dålig kundsupport som inte kommer dig långt. Ju större ditt system blir, desto fler buggar kommer det att ha om du inte är försiktig, vilket är en fråga som borde ha en bok skriven om det.

För tillfället är här några av de grundläggande problemen med att använda WordPress för att bygga en e-handelswebbplats.

 • Temabegränsningar – WooCommerce fungerar teoretiskt med vilket tema som helst, men det fungerar fortfarande bäst med WooCommerce-teman, vilket innebär att du har mindre flexibilitet när du väljer webbplatsens teman.
 • Begränsat stöd – WooCommerce har inte mycket professionellt stöd och även om du lyckas nå supportteamet måste du vänta en god stund tills de svarar.
 • Operation kan bli buggy – WordPress kan bli riktigt buggy då och då. Alla vet detta, och ju fler plugins du installerar (vilket du måste göra), desto större är chansen att du kommer att stöta på några buggar. Naturligtvis kan alla dessa buggar hanteras, det tar bara lite uppmärksamhet för att göra det, vilket inte är en spännande uppgift för någon av oss.
 • Måste uppdateras hela tiden – Ja, WordPress och de flesta av dess plugins och teman uppdateras ständigt, vilket gör hela systemet mycket mer pålitligt och stabilt. Men kom ihåg att du måste installera var och en av dessa uppdateringar och göra det ofta, vilket kan vara lite dra över tid och kan orsaka buggar också.

Domen

WordPress och WooCommerce är båda mycket användarvänliga och försöker göra byggandet av en onlinebutik så lätt som möjligt för alla. Även om det inte är ett perfekt system får det fortfarande jobbet gjort och med lite justering och anpassning kan det förvandlas till en magnifik e-handelswebbplats. Kom ihåg att en onlinebutik kräver mycket mer serverresurser än en vanlig webbplats. Om du kommer att använda WooCommerce för att skapa din onlinebutik, rekommenderar vi att du bara använder de bästa WooCoommerce-värdleverantörerna.

Men det är viktigt att nämna att WordPress inte är bra för att hantera stora onlinebutiker på företagsnivå. Det kan göras, men andra system kan hantera enorma datamängder mycket bättre.

Denna CMS är perfekt för någon som försöker bygga sin onlinebutik själva, med så mindre hjälp och så mindre resurser som möjligt. Du kommer att behöva spendera lite pengar på ditt system så småningom, men det blir mycket mindre än det skulle vara med Magento om du gör det rätt.

Om du använder rätt uppsättning plugins för jobbet kan allt göras med denna användarvänliga plattform!

Du kan ladda ner och använda WordPress och WooCommerce här!

Drupal

Drupal är ett kraftfullt open source-innehållshanteringssystem som har optimerats som ett socialt medium, vilket gör det utmärkt för e-handelswebbplatser och alla typer av webbplatser för gemenskapen. Det är också en ram för applikationsutveckling, som förenklar utvecklarens arbete med lätt underhållbar kod och ett gemensamt användargränssnitt.

Drupal är en utmärkt plattform från de minsta till och med de största onlineföretagen tack vare sin flexibilitet.

Drupal är ett enkelt snyggt men sofistikerat innehållshanteringssystem som kan användas på flera plattformar, till exempel Linux, Windows och Mac OS X. Tack vare dess open source-natur kan du göra ändringar i koden och lägga till ytterligare funktionalitet som du vill . Dess skript kan snarare kallas som en programmerares plattform än ett CMS-skript, varför utvecklare kan utnyttja Drupal på bästa sätt. Det är en applikationsnivå som inte är professionell. Det är också gratis att använda, så vem som helst var som helst kan ladda ner den och börja bygga sin webbplats.

Även oerfarna användare kan bygga sin egen webbplats bara genom att titta på några lektioner och förstå de grundläggande koncepten. Men att anpassa en webbplats design och funktioner kräver mer omfattande kunskap. Fortfarande, när du tagit tag i Drupal är det lätt att använda och de många funktioner och funktioner som man kan implementera är många. Du kan göra ditt jobb oändligt lättare. Drupals enkelhet och robusta funktioner minskar avsevärt den tid som man måste spendera med lärande och utbildning. Mängden dokumentation och det enorma samhället hjälper också till mycket när det gäller lärande.

Att installera Drupal är en riktigt rakt framåt-process, vem som helst kan göra det som är bekant med att installera enkla program eller webbapplikationer. Du kan ladda ner massor av moduler (cirka 15 000) för att utöka Drupals funktionalitet eller skapa din egen om du har erfarenhet av PHP och förstår Drupals ramverk.

Kort sagt är Drupal perfekt för att ha absolut kontroll över webbplatsens affärslogik och layout. En sak är säker, den här programvaran kommer att uppfylla dina affärsbehov.

När du väl har skapat ett eCommerce-webbplats är modulen du måste installera Drupal eCommerce. Denna modul erbjuder all nödvändig funktionalitet för att skapa och hantera en onlinebutik eller någon e-handelswebbplats. Låt oss nu se vilka godbitar den här plattformen kan erbjuda någon som försöker utveckla en e-handelswebbplats och hur Drupal sticker ut bland de andra.

Är Drupal lätt att använda?

Även om Drupal är mer utvecklarorienterad är den också mycket användarvänlig. Även oerfarna användare kan hantera det och bygga sin webbplats direkt efter den sömlösa installationsprocessen. Du kan ladda ner de teman och modulerna du behöver när du är på språng.

Hantera en e-handelswebbplats med Drupal

Vissa e-handelsplattformar är bättre på att hantera en onlinebutik än Drupal. Import och export av produkter har visat sig vara svårare än till exempel Magento. Men det här problemet kan enkelt hanteras när du installerar rätt moduler. Det enda problemet är att du måste installera många av dem innan du får det fulla utbudet av funktioner du behöver för att smidigt hantera en webbplats.

Drupal-gemenskapen stöder ständigt deras programvara och utökar den alltid med de tillägg som krävs för att lösa vissa problem.

Drupal Design & teman

Drupal är mycket flexibel när det gäller design. Skriptet innehåller också olika designelement och verktyg för redigering.

Du kan ladda ner massor av teman och ge din webbplats det professionella utseende som den kräver och du kommer bara att skrapa ytan på dess potential. Du kan enkelt växla fram och tillbaka med teman och anpassa dem efter din smak, med lite CSS-kunskap. När du har fått tag på anpassningen blir det mycket enkelt.

Om du vill växla mellan olika teman när du är på språng, för en högsäsong eller av andra skäl, har du en enkel tid att göra det. Det finns många gratis och betalda teman att välja mellan.

Funktioner i Drupal

Drupal är rik med användbara e-handelsfunktioner. Den första kraftfullaste funktionen i Drupal är att den minimerar antalet hårdkodade funktioner du behöver när du bygger din webbplats. Du bygger enkelt en webbplats som uppfyller dina affärs krav. Kärnsystemet kan hantera dina produkter, skapa kassaformulär, en kundvagn och så vidare. Du kan ha din onlinebutik med flera språk och flera valutor. Men Drupal och dess eCommerce-modul har också en mängd andra otroligt användbara funktioner.

 • Otroligt effektiv innehållshantering – Det här är de grundläggande begreppen i Drupals terminologi. Innehållstyper gör att hantera videor, användare, text, statistik, ljud, artiklar, bilder och bokstavligen allt du vill publicera på din webbplats. Drupals struktur gör hanterings- och administrationsuppgifter oändligt enkla. Du kan också kategorisera något av ditt innehåll genom sökvägar, URL-adresser och använda dem eller visa det på något sätt du vill.
 • Brett utbud av tillgängliga moduler – Drupal har tusentals tillgängliga moduler, var och en med sin unika funktion. Många av dem är öppen källkod och kan finjusteras så att de passar dig bättre. Men du kan också utveckla din egen modul om du har den nödvändiga PHP-kunskapen.
 • Drupal Commerce – Drupal Commerce har många fördelar när det gäller din webbplats SEO. Det gör att generera innehåll och få det redigerat av flera användare till en sömlös process. En välplanerad ström av kvalitetsinnehåll leder till bra SEO, vilket är bra för företag. Du kan enkelt skapa bloggar, forum, lägga till kommentarer och producera SEO-vänliga webbadresser och så vidare. Intern länk strömlinjeformas genom CMS och det gör det också möjligt att implementera textbaserade länkar.
 • Marknadsverktyg – Det är här som Drupal Commerce verkligen lyser, eftersom dess skapare förstod vikten av onlinemarknadsföring medan de driver ett onlineföretag. Drupal i sig är en fantastisk online marknadsföringsplattform och Drupal Commerce förbättrar det mycket. Det gör två saker riktigt bra, Optimering av sökmotorer och omvandlingsfrekvens. Drupals SEO är högst upp, vilket kan hjälpa dig att få en hög ranking med sökmotorer. Du kan också ständigt övervaka din analys eller analys som skickats in av andra användare av Drupal Commerce. All data som samlas in från loggning och statistik gör det möjligt för en företagare att göra mycket bättre förutsägelser och beslut. Med tillgängliga analysverktyg kan du ständigt se hur många besökare din webbplats för närvarande får. Drupal gör också publicering av innehåll som du vill ha det, mycket lättare, vilket också hjälper dina SEO-ansträngningar. Det stöder också RSS-flöden och feed-aggregatorer, vilket ger ett stort boost för din innehållsmarknadsföring.
 • Enorm gemenskap och stort stöd – Drupal har ett samhälle med 630 000 användare som alla drar nytta av detta kraftfulla CMS. Drupal har en hemsida som är fylld med dokumentation och har en diskussionstavla, där människor försöker hitta lösningar för sina egna eller någon annans problem. Det finns gott om information som hjälper dig att lära dig, och alla problem du kanske har stött på har antagligen stött på och löst av någon annan. Tack vare sin stora utvecklare-bas utvecklas Drupal ständigt, med nya versioner och uppdateringar som släpps hela tiden. Drupal Commerce har sitt eget dedikerade supportteam som du kan nå ut till när du behöver hjälp. De finns tillgängliga dygnet runt och kommer att samarbeta för att lösa alla affärsproblem eller företagsproblem du stöter på.

Nackdelar med Drupal

 • anpassning – Att installera Drupal och sätta ihop en webbplats är något som även en icke-teknisk kunnig person kan göra, men att göra ändringar är en helt annan historia. Att anpassa en design och funktioner i Drupal kräver omfattande kunskap inom CSS och PHP.
 • Behöver lite att vänja sig vid – Drupals ramverk kräver lite lärande och det kan ta lite tid. Om du är van vid olika system, har du en brant inlärningskurva att gå igenom.
 • Krav på hög resurs – Drupal erbjuder ett stort utbud av funktioner och möjligheter, men det tar sin vägtull på servern den är lagrad på. Att vara så tung, det är inte lika effektivt som andra system, till exempel WordPress, men du kan fixa problemet med några få moduler. Dessa moduler stänger av oanvända funktioner inom Drupal och minskar belastningen den lägger på servern som den körs på.

Domen

Drupal kan vara ett verkligt kraftfullt eCommerce-webbplatsbyggnadsverktyg om det används korrekt. Den har en brant inlärningskurva och det hjälper mycket att ha lite webbutvecklare om du vill utnyttja det så snabbt som möjligt. Jag säger inte att du måste ha kunskaper om webbutveckling, men du kommer så småningom att stöta på några problem som du inte kan lösa med grundläggande kunskap ensam. Men alla som är villiga att klättra upp den branta inlärningskurvan och är villiga att investera kommer att få tag på att använda Drupal.

Drupal är bra från att driva de minsta eller till och med de största onlinebutikerna på företagsnivå, tack vare dess robusta funktioner och möjligheten att bygga hela din affärslogik. Du har också enklare tid att hantera och hålla reda på stora datamängder än du skulle ha med många andra innehållshanteringssystem. Glöm inte att en Druapl-webbplats kräver bra webbhotell också. Om du letar efter pålitliga värdservrar för din Drupal-byggda butik, ta en titt på våra rekommenderade Drupal-värdleverantörer.

Så om du försöker bygga en e-handelswebbplats som får jobbet gjort kan du definitivt göra det med Drupal när du har tagit handen eller har rätt utvecklare som hjälper dig!

Du kan kolla in och ladda ner Drupal content management system här.

Slutsats

Där har du det! Striden om de bästa open-source e-handelsplattformarna som finns tillgängliga på internet! Alla tre står fast för sig själva, var och en erbjuder massor av funktioner för att köra en e-handelswebbplats. Frågan, som är bättre än den andra, kan inte besvaras med absolut säkerhet, eftersom det beror på storleken på ditt företag, din kunskap om webbutveckling och vilken typ av verksamhet du kommer att bygga.

Med varje CMS: s styrkor och svagheter som läggs ut, är det upp till dig att bestämma vilken som passar ditt företag och budget som är bäst!
Utvald bild Designad av Freepik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map