När du INTE ska använda WordPress för din webbplats?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'När du INTE ska använda WordPress för din webbplats?
0 7 мин.

när man inte ska använda wordpress för din webbplats


Även om WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet från Internet och har många fördelar, har det också några nackdelar som kan få dig att tänka två gånger om du vill använda det för din webbplats eller inte.

Varje CMS har några förbättringar, uppdateringar och uppgraderingar som släppts i tid som löser äldre buggar och kommer med flera nya och olika funktioner, men vissa buggar förblir olösta under en riktigt lång period eller är aldrig fixade.

Det finns flera WordPress buggar och nackdelar som du måste tänka på när du vill skapa en webbplats med denna plattform: översättning, säkerhet, dålig programmering, support, dålig standardkonfiguration, källkod, anpassning, uppdateringar och resurser.

Översättning

Ett av de största problemen med WordPress är frivilliga, det finns många av dem, och de flesta av dem har inte rätt kompetens för vissa kompetensområden som översättning. Vem som helst kan vara frivillig, du behöver bara ett WordPress-konto och du kan börja översätta från engelska till olika språk utan några begränsningar.

Jag har sett användare som gjorde översättning av dålig kvalitet från engelska till främmande språk och förvandlade den lättanvända instrumentbrädan till ett obehagligt administrationsområde.

I några av WordPress-versionerna, särskilt den senaste, är översättningarna ofullständiga. Genom att uppdatera systemet kan det hända att du har din webbplats på både engelska och det andra språket du använde tidigare.

Så om du behöver bygga en webbplats för en klient som inte förstår engelska, gör du snarare översättningen och hjälper samhället med ditt arbete, eller väljer du en annan metod för att göra webbplatsen.

Säkerhetsproblem

Säkerhet är ett stort problem på WordPress-webbplatser. Framförallt brute force attack är en av de viktigaste problemen. Vi pratar om BFA, när någon försöker komma åt instrumentpanelen på din WordPress-webbplats eller ditt FTP-konto genom att prova olika användarnamn med olika lösenordskombinationer. Om du väljer ett starkt lösenord och ändrar standardadministratörens användarnamn kan du minska chansen att bli hackad, men det finns ingen garanti för att du alltid kommer att vinna.

Ett annat stort säkerhetshål representeras av tredje partens teman och plugins som skapas av både professionella utvecklingsföretag och av individer eller till och med hackare. Dessa filer verifieras, men ibland kan utvecklarna dölja fiskig kod som inte kommer att få verifierarens uppmärksamhet.

Dessa säkerhetsproblem kan inte lösas bara med uppdateringar. De måste vara mer uppmärksamma på teman och plugins som uppdateras och verifiera de användare som gör det. Att anställa mycket skickliga programmerare och WordPress-expert för att granska koden kan vara en annan lösning, men som jag sa att det kommer alltid att finnas ett hål någonstans.

Dålig programmering

Medan Core WordPress är utvecklad av Automatic Inc, ett professionellt webbutvecklingsföretag, som verkligen ägnar stor uppmärksamhet åt detaljer, skapas de flesta tredjeparts plugins och teman av okunniga personer..

Inte optimerad kod kan inte bara bromsa din webbplats eller orsaka fel, utan kan också vara en dörr för en hacker att bryta sig in på din webbplats.

Brist på stöd

Även om samhället är väldigt aktivt och du hittar svar på de flesta av dina frågor, finns det fall när du måste ta reda på saker själv. De officiellt WordPress-stöd representeras av volontärer, plugin- och temautvecklare, WP-assistenter eller människor från hela världen.

När du köper ett kommersiellt tema eller plugin får du ett stöd från företaget som sålde det till dig, men du kan fortfarande ha obesvarade frågor i slutet av dagen. Du kan också köpa WordPress-support från olika företag eller köpa guider för att lära dig detta system, men dessa är inte billiga.

Standardkonfiguration

Standardkonfigurationen för WordPress behöver en viss justering av användaren. I princip när du installerar WordPress på din webbplats måste du göra några justeringar.

Till exempel måste du aktivera SEF-URL: er för bättre SEO, så sökmotorer som Google kan hitta dina sidor och innehåll lättare. Den visuella redigeraren kan också orsaka problem för nybörjare, eftersom det som standard är dolda några viktiga funktioner som användaren måste ta reda på.

Källkod

Även om WordPress uppdateras ofta finns det fortfarande delar i kärnan där gamla PHP-tekniker används för globala variabler, funktioner och klasser. Namnet på vissa funktioner är förvirrande och blir ibland frustrerande.

WordPress producerar uppblåst kod med sin visuella WYSIWYG-redigerare och du kan enkelt se detta när du skriver en artikel i redigeraren och sedan växlar till HTML-redigeraren där du kan se källkoden.

Vissa gratis teman och plugins har dolda koder och länkar till misstänkta webbplatser. När du tar bort dessa koder kommer temat och hela webbplatsen att sluta fungera. I vissa fall kan instrumentpanelen också påverkas, vilket inaktiverar dig alternativet att ändra temat eller ändra din webbplats som du.

anpassning

Anpassning av ett WordPress-tema eller plugin behöver goda kunskaper om PHP, HTML, CSS och JavaScript. Du måste också förstå själva WordPress-ramverket för att kunna ändra filer och funktioner för att arkivera de resultat du vill ha.

SQL-frågor är också svåra att anpassa eftersom du behöver kunskap om MySQL och PHP eller om du behöver anställa en webbprogrammerare för att skapa din webbplats i WordPress så det är bättre att skapa en från grunden utan att använda någon CMS.

uppdateringar

Även om kärnan vanligtvis uppdateras en gång i månaden kan vissa plugins ha dagliga uppdateringar. Att uppdatera dina plugins eller teman varje dag kan vara frustrerande. Du behöver inte göra det, men det rekommenderas.

Men om du redan har modifierat temat eller plugins som du använder, se upp, eftersom uppdateringen kommer att skriva över alla dina ändrade filer. Skapar inte en säkerhetskopia eller en kopia av filerna du har redigerat, så du förlorar dina ändringar. I den här situationen måste du leva med den ständiga uppdateringsmeddelandet.

Serverresurser

Eftersom de grundläggande WordPress- och tredjepartsutvidgningarna innehåller ett stort antal PHP-funktioner och SQL-frågor, kommer webbplatser byggda med denna CSM att kräva större serverresurser.

Det finns problem med CPU-användning och ingen verkar veta lösningen eller ens identifiera källan till problemet. Om du köper hanterad WordPress-hosting är vissa plugins som är tunga resurskonsumenter förbjudna. Så du kommer inte att kunna installera nödvändiga plugins på din webbplats, eftersom din webbhotell inte tillåter det.

Slutsats

Nu när jag har räknat upp så många nackdelar med WordPress kanske du tror att det är ett dåligt CMS. Faktum är att det är det bästa CMS-systemet och det driver över 75 miljoner webbplatser över hela världen. Jag rekommenderar alltid WordPress för webbplatsbyggnad, även om det har några problem, eftersom det är väldigt enkelt att använda och är gratis.

Det finns dock fortfarande några fall när du inte ska använda WordPress för ditt projekt: om du vill skapa en enkel webbplats som inte behöver uppdateras. I det här fallet kan du skapa webbplatsen i vanlig HTML och CSS. Du bör inte använda WordPress för känsliga projekt som behöver hög säkerhet. Du bör undvika att använda WordPress om du inte har råd med en pålitlig webbhotell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector