Olika sätt att påskynda din WordPress-blogg

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Olika sätt att påskynda din WordPress-blogg
0 7 мин.

hur du påskyndar din wordpress blogg


En av de viktigaste aspekterna av en webbplats, oavsett om det är personlig eller företagssida, är hastigheten. Medan din webbplatsbesökare (potentiella kunder) surfar på din webbplats vill du ge dem den bästa upplevelsen, så hastighet är avgörande. Webbplatsanvändare är otåliga, de vill ha åtkomstinformationen snabbt utan väntetid. Om det tar mer än 3 sekunder att ladda en webbplats kommer besökaren att lämna utan att ändra innehållet.

Hastighet är också viktigt för motorer som Google, Yahoo, Bing och andra. Sökbotar kommer åt och indexerar din webbplats och använder olika datormetoder för att beräkna sidans tillgänglighet och hastighet. Hastigheten på din webbplats kan påverka rankningen avsevärt.

Som sagt, låt oss se hur du kan påskynda din WordPress-blogg genom att följa några enkla steg.

Välj en pålitlig WordPress-värd

Basen för varje webbplats är webbhotell. Du kan ha den bästa webbplatsen och det mest användbara innehållet på webben, om din webbhotell suger din webbplats kommer också att suga. Beroende på din webbplatstyp och din budget måste du hitta ett lämpligt och bra webbhotellföretag som erbjuder fantastiska funktioner, kvalitetsstöd och stor hastighet. För att vara värd för din WordPress-webbplats rekommenderar jag att du använder BlueHost eller InMotion-värd. Undvik till varje pris att använda gratis webbhotell, eftersom dessa tjänster endast skadar din webbplats genom att placera oönskade länkar och tvångsannonser på din webbplats och är extremt opålitliga.

Idealet skulle vara att köpa en dedikerad server, eftersom det kan ge bästa prestanda, men att hyra denna typ av värdplan är mycket dyrt. En liten WordPress-blogg kommer att fungera smidigt på en delad värdplan, medan en webbplats som får en god mängd trafik måste placeras på en VPS.

Använd ett innehållsleveransnätverk (CDN)

Använda ett innehållsleveransnätverk (CDN) hjälper dig att spara dina webbplatsers innehåll i molnet och även att hålla din webbplats online om ditt webbhotell misslyckas. jag rekomenderar CloudFlare som kan installeras mycket enkelt från cPanel och det är gratis.

I genomsnitt laddar en webbplats på CloudFlare två gånger snabbare, använder 60% mindre bandbredd, har 65% färre förfrågningar och är mycket säkrare.

Använd den officiella webbplatsen WordPress.org

officiell wordpress webbplats

Medan många WordPress-temadesigner erbjuder paket med snabbstart tillsammans med deras nedladdningsbara teman föreslår jag starkt att du laddar ner filerna från den officiella webbplatsen WordPress.org . Här hittar du den senaste, stabila och säkra versionen av programvaran och behöver inte ta itu med skadade eller infekterade filer från andra källor. Uppdatera din WordPress-blogg så snart en ny version är tillgänglig.

Om du inte har den tekniska kunskapen att installera WordPress manuellt kan du använda installationsverktyg med ett klick  Fantastico eller Softaculous. Du kan hitta dessa i din i Cpanel.Genom att tillhandahålla grundläggande information som användarnamn, lösenord och e-postadress kan du komma igång med din blogg inom några minuter. Dessa verktyg använder den senaste versionen av WordPress och laddar ner den från den officiella webbplatsen.

Välj ett lätt WordPress-tema

Temat kan påverka lastningshastigheten mycket. Ju fler filer teman använder, desto långsammare laddar din webbplats. Bästa prestanda tillhandahålls av minimala teman, men de flesta tycker inte om dessa. Du hittar de bästa teman på den officiella webbplatsen: https://wordpress.org/themes/, där du kan söka efter olika färger, mönster och funktioner, allt kontrolleras av WordPress-personal.

minima wordpress tema design

En annan välskött källa är Theme Forest, där du kan hitta premiumtema med högkvalitativ design, välskriven kod och support också. Du bör välja ett tema som har bra recensioner och uppdateras ofta.

Begränsa antalet installerade plugins

Både antalet plugins och deras komplexitet kan påverka hastigheten på din WordPress-blogg. Du bör bara installera de plugins du verkligen behöver. Testa vid behov flera plugins och kör ett hastighetstest med GT-metris eller annat onlineverktyg som kan ge ett exakt testresultat på din webbplatshastighet.

Se också till att du laddar ner och installerar plugins från säkra och pålitliga webbplatser som https://wordpress.org/plugins/ eller temaskog.

Det finns några plugins som kan hjälpa dig lite genom att optimera bilderna (WP-SmushIt), antingen genom att spara innehåll med hjälp av cache (W3 Total Cache).

Optimera webbplatsens innehåll

Innehållet kan också påverka hastigheten på din blogg. Du bör bara ladda upp webboptimerade bilder till din blogg. Med hjälp av ett bildredigeringsprogram som Photoshop kan du ändra storlek på bilderna och spara dem för webbanvändning. Beroende på vilket innehåll du har på din webbplats rekommenderas att du inte använder för många bilder på samma sida. Om du inte kan dela innehållet i flera delar använder du ett plugin som t.ex. Lazy Load som bara laddar bilden när användaren faktiskt tittar på den. Detta kan spara mycket bandbredd och hjälpa dig att få en bättre laddningstid. Använd om möjligt källor som Youtube för att vara värd för ditt innehåll.

Eftersom hemsidan vanligtvis är den mest trafikerade sidan på din webbplats, se till att den är väl optimerad. Att visa några av de senaste inläggen med utdraget av varje, så småningom en miniatyrbild kan också hjälpa till att förbättra hastigheten.

Om du behöver vara värd för högupplösta bilder, bör du skapa miniatyrbilder och länka dem till de bilder du vill visa. Bilderna laddas bara när en användare klickar på miniatyren, på detta sätt kommer din webbplats endast att visa det innehållet på begäran.

Cache din webbplats och minska filstorleken

Med användning av ett cache-plugin som W3 Total Cache kan också hjälpa till att få din webbplats att ladda snabbare och förbättra webbplatsens prestanda. Plugin-programmet optimerar CSS- och JS-filer och minskar dina bloggsidor och sparar bandbredd och ger en bättre användarupplevelse.

Blockera oönskade användare och bots

Det finns många värdelösa bots som kommer åt och kryper din webbplats. Det kan också finnas hackare som kommer att försöka bryta sig in i ditt system genom att ständigt komma åt din webbplats och försöka hitta en svag plats. Dessa kan också påverka laddningstiden för din blogg. Genom att infoga några rader i .htaccess-filen kan du förbjuda dessa bots och IP-adresser från att komma åt din webbplats. Du vill bara tillåta riktiga besökare på din webbplats och förbjuda så många falska klick som möjligt. Detta handledning hjälper dig korrekt installera .htaccess-filen.

Avslutar!

Det finns förmodligen andra trick som du kan använda för att förbättra din bloggs hastighet och prestanda. Om du tror att jag saknade något, vänligen meddela mig i kommentarerna.

Om du gillade den här artikeln och vill lära dig mer om WordPress, rekommenderar jag att du läser min andra handledning: Saker att göra efter att ha installerat WordPress.

BlueHost – Bästa WordPress-värd

rekommenderas också av WordPress.org

Läs mer »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector