PHP vs Java – Vilken bör du använda för ditt nästa projekt?

php vs java


En del säger att jämförelse av Java med PHP inte är korrekt, eftersom Java är ett programmeringsspråk för allmänna ändamål, medan PHP är ett skriptspråk på serversidan. Men vi kommer att försöka göra det ändå eftersom dessa två är de mest populära programmeringsspråken på Internet idag, vilket utgör det mesta av den dynamiska webben.

Både PHP och Java är ramar för att skapa webbapplikationer.

Varje programmeringsspråk har sina egna styrkor och svagheter och det vore inte rättvist att meddela vilken som vinner över den andra. Att jämföra dem kommer dock att lägga tonvikt på för- och nackdelarna som alla dessa har, vilket gör att vi kan få en mycket tydligare bild av vilken som skulle fungera bäst för ditt kommande projekt.

Så utan vidare, låt oss se hur dessa två jämför!

Lite historia

Både Java och PHP skapades 1995.

Java skapades som en del av Java-plattformen, ursprungligen utformad för att skapa applikationer i webbläsare och klientprogramvara. Det är nu programmeringsspråket som används för att skapa många webbapplikationer.

PHP å andra sidan skapades strikt för webb- och serversidan. Det var tänkt att integreras i HTML-sidor, vilket gör dem till dynamiska webbsidor. Den har utvecklats genom 5 olika versioner och har nått upp till PHP 5 med PHP 6 under utveckling just nu. Det är gratis och särskilt lätt att lära sig och använda.

Vad är PHP?

PHP (Hypertext Processor) är ett programmeringsspråk och tolk som är utformat för open source server-skript och generell programmering.

Det är fritt tillgängligt för alla och används på Linux webbservrar oftast. PHP kan kallas folks programmeringsspråk, eftersom alla är fria att använda det!

PHP har banat vägen för de dynamiska webbplatserna som vi känner dem idag. Utan det skulle vi bara visa statiska HTML-webbsidor.

Användningen av PHP liknar C och C ++ när det gäller syntax. Vanligtvis är PHP inbäddat på en webbsida tillsammans med HTML. Innan användaren kan visa den webbsida som han / hon har begärt, kommer webbservern att bearbeta PHP-skriptet och returnera resultaten av de operationer som utförs inom det skriptet. Detta ger plats för dynamiska webbsidor som visade texter, bilder eller annan information på en webbsida.

En HTML-webbsida som har ett PHP-skript inkluderat har dess .HTML-förlängning ändrats till .PHP.

Av detta skäl är PHP basen för många webbramar och system för webbinnehållshantering. Med den ständigt ökande mängden Internet-teknik och e-handelswebbplatser får PHP mer betydelse. Det kan användas för de flesta ändamål eftersom det kan göra allt som andra webbteknologier kan göra. Det används ofta för att utveckla mycket effektiva webbplatser.

För närvarande har PHP 82,6% av marknadsandelen på Internet. Detta tal talar för sig själv. Om du skriver rätt kod kommer PHP att bli det mest effektiva webbspråket du kan använda.

Fördelarna med PHP

 • Open Source (gratis)
 • Lätt att lära
 • Har gott om stöd
 • Har mycket dokumentation
 • Effektivt kodningsspråk

Vad är Java?

Java är ett populärt och alltför använt allmänt användande, objektiv orienterat programmeringsspråk.

Java är mycket lik C ++ programmeringsspråk men det är mycket enklare. Med enkel menar vi att det är ett klassbaserat, objektorienterat programmeringsspråk som gjordes för att ha så få implementeringar som möjligt. Det kan användas för att skapa och utveckla kompletta applikationer som kan köras på en enda dator eller i ett nätverk. Det kan distribueras mellan klienter och servrar i ett nätverk.

Det är ett robust programmeringsspråk eftersom det fungerar på “skriv en gång och kör var som helst”, vilket innebär att när koden efterlevs kan den köras på alla plattformar som stöder Java-runtime-miljön. Java-program körs inte direkt av operativsystemet; de använder istället Java Virtual Machine (JVM), som kan köras på ett antal plattformar som Windows, Mac OS och UNIX.

Väl lämpade för World Wide Web har det utvecklats många applikationer som kallas Java-appletar som kan användas av Java-kompatibla webbläsare som Firefox och Google Chrome. Java-programvara körs också på bärbara datorer, spelkonsoler, datacentra och till och med vetenskapliga superdatorer.

Java är också en nyckelpelare i det välkända mobiloperativsystemet Android. Android använder Java-språket som bas för alla dess applikationer.

De grundläggande principerna för Java

Java-programmeringsspråket har blivit så utbrett av många skäl. Följande egenskaper har spelat en viktig roll i dess framgång.

Java-program är portabla i ett nätverk

När källkoden för ett Java-program har sammanställts till bytkod kan den flyttas till valfri klient eller server i ett datornätverk. Java Virtual Machine (JVM) tolkar denna bytkod till en kod som kommer att köras på datormaskinvara.

Robust kod

En anledning till att denna portabilitet är möjlig är att Java inte skapar referenser till data utanför sig själv. Det betyder att den inte använder någon information som är lagrad i operativsystemet eller i en annan applikation.

Objektorienterad programmering

Objekt har fördelen att vara en del av en viss klass av objekt och ärva samma kod som är vanlig för den klassen.

Applets är flexibla

Eftersom operationer inte utförs på klientens enhet snarare än på en server, kan applets köras riktigt snabbt.

Fördelarna med Java

Det är en nästan omöjlig uppgift att skriva ner alla fördelar som Java har att erbjuda, så vi kommer att förkorta det.

 • Lätt att skapa återanvändbar kod
 • Lätt att lära
 • Oberoende av plattformar
 • Objektorienterad
 • Robust kod

Stora skillnader mellan PHP och Java

Dokumentation

PHP har en riktigt bra dokumentation på deras officiella webbplats och tredje parts webbplatser. Den senaste PHP-uppdateringen medförde många förändringar som förbättrade kärnan avsevärt och även dokumentationen.

Java har också några väldefinierade kärnbibliotek för att hjälpa användare. Dessa uppfyller kvalitetsstandarder och erbjuder detaljerad information om alla anmärkningsvärda aspekter på språket.

Skriver

Java är baserat på statisk typning, vilket betyder att variabler måste ha en deklarerad typ, medan PHP använder dynamisk typning. Detta betyder att variablerna antar typen av det värde som för närvarande finns i dem. De kan ändra typ för att tillfredsställa implicita konverteringar och avkastningar.

Den primära strukturella skillnaden mellan Java och PHP är skillnaden mellan svagt typade och starkt typade språk.

PHP är ett svagt typspråk eftersom det är mycket mer flexibelt och beror på programmerarens ”sunt förnuft” när han närmar sig en uppgift. I PHP 7-versionen har det skett en enorm förbättring av skrivstöd.

Java är emellertid ett starkt typspråk, så det kräver att programmeraren använder uttryckliga uttalanden om sin avsikt för att det ska fungera. Det har uttryckliga förväntningar på att skriva koden och om de inte uppfyller kompilatorn kör inte programmet förrän problemet är löst.

Webb och infrastruktur

PHP kan distribueras helt enkelt i sin mest grundläggande form men den vardagliga utvecklaren måste fortfarande använda ramar för att bygga vissa standardinfrastrukturfunktioner över en grundläggande PHP-tolk.

Intressant nog är Java: s ramverk likadant. Java har mycket mindre infödda funktioner inbyggda i sitt språk och det är inte alltför strikt orienterat på webben.

PHP vs. Java – Vem vinner?

Många skulle säga att allt beror på programmerarens preferenser, eftersom både Java och PHP har några av de viktigaste fördelarna och de är båda mycket kraftfulla. Men många kommer också att säga att PHP är ett mycket bättre val och med rätta. Det finns en anledning till att PHP tar upp 82,6% av Internetandelen. Men det främsta skälet till att de väljer PHP är den stora utvecklingshastigheten.

Program utvecklas mycket snabbare och PHP tenderar att ha färre problem när det används på delad hosting, vilket gör det till en mer kostnadseffektiv lösning. Medan Java fungerar bäst på en dedikerad server, gör det mycket dyrare.

Betyder ovan nämnda saker att du bör föredra en framför den andra? Eller ska du undvika att använda Java? Absolut inte.

Ändå är PHP lättare att bygga om än Java och det är också mer kostnadseffektivt. Det kostar ingenting att använda PHP medan vissa funktioner i Java betalas för. Men Java-utvecklare kan få en certifiering som gör att de kan landa jobb mycket lättare, medan PHP inte erbjuder någon form av kvalifikationer.

För att hålla det kort, båda har en rättvis andel av fördelar och nackdelar så ditt val beror på vilka fördelar du vill utnyttja från dessa två programmeringsspråk.

Java kan vara ett mycket mer pålitligt val när det finns en komplicerad utvecklingsuppgift som kräver professionella utvecklare att ta itu med. Tack vare de exakt definierade standarderna utförs arbetet mycket lättare och effektivare bland team av utvecklare.

PHP å andra sidan är mer tillgängligt för färska utvecklare. Det fungerar bra för individer eller grupper med sina egna definierade kodningsstandarder och när det gäller att skapa applikationer med enkla funktioner.

Liknande jämförelser

 • PHP vs HTML
 • PHP vs Node.js
 • PHP vs Ruby on Rails
 • PHP vs Python
 • PHP vs ASP.NET
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map