PHP vs Ruby on Rails – Vad är skillnaderna?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'PHP vs Ruby on Rails – Vad är skillnaderna?
0 16 мин.

php vs ruby ​​on rails


När människor försöker starta ett nytt IT-projekt eller en karriär, upplever de ofta att de undrar hur de kan sätta igång det på höger fot. Ett av de viktigaste stegen i detta är att välja en teknik som du är bekväm med och som kommer att vara tillräckligt länge för att den ska kunna returnera din investerade tid och energi.

Om du är företagare kommer du att arbeta med en teknik som tar ditt projekt och ditt företag långt efter den inledande fasen. Om du är en utvecklare vill du ha en teknik som har mycket stöd och som gör det enkelt för dig att hitta ett jobb.

De flesta av oss litar på våra högskolor, vänner och olika samhällen när vi fattar ett sådant beslut. Att välja rätt programmeringsspråk för webbutveckling är ett mycket diskuterat ämne med mycket kontrovers.

I den här artikeln försöker vi hjälpa dig att avgöra om du ska välja Ruby on Rails eller PHP för din nästa strävan inom IT-området. Vi kommer att lägga tonvikten på att ta reda på hur dessa två språk fungerar och hur de jämför i fråga om hastighet, skalbarhet, prestanda, kostnad, support och mer.

Men kom ihåg att det inte är rättvist och inte heller tekniskt tillräckligt för att jämföra PHP med Ruby on Rails, eftersom PHP är ett skriptspråk på serversidan och Ruby on Rails är ett webbutvecklingsram som förlitar sig på Ruby-skriptspråket.

En rättvis jämförelse skulle vara mellan Ruby on Rails och CakePHP eller andra PHP-baserade ramverk. Ruby on Rails har vunnit mer popularitet under åren än någon annan PHP-webbram, och av goda skäl. Ruby on Rails förenklar dess inlärningsprocess genom att använda konventioner över konfiguration, så att du inte har mycket att tänka på och bestämma när det gäller värd, organisering och körning av applikationen du har utvecklat.

Trots detta driver PHP fortfarande webben och kommer att fortsätta göra det, men Ruby utvecklades samtidigt med Rails-ramverket. Det är ett språk som lägger stor vikt vid produktiviteten, så att du kan sluta spara mindre tid och resurser på din applikations utveckling.

Båda dessa språk har sin egen uppsättning styrkor och svagheter som skiljer dem, men har också mycket gemensam grund. Det är verkligen upp till dig att ta reda på vad dina krav är och vad du vill arbeta med i slutändan.

För att göra en riktig åtskillnad mellan de två ska vi titta igenom alla avgörande faktorer och hjälpa dig att göra ditt val!

Vad är PHP?

PHP är ett av de mest populära skriptspråken på serversidan som används i webbutveckling. Det är öppen källkod, så det är helt gratis tillsammans med många utvecklingsmiljöer. Det är också ett objektorienterat programmeringsspråk, så programmerare kan vara mer kreativa när det gäller att hantera problem.

Språket har släppts 1995, som ett sätt att skapa dynamiska webbsidor och har blivit otroligt populärt sedan dess. PHP-kod kan enkelt inbäddas i HTML-kod, vilket gjorde det mycket bekvämt. Det har 82% av marknadsandelen och till och med stora företag som Facebook, Yahoo! och Google har skrivit mycket av sina webbplatser på det.

PHP är ett mycket dynamiskt språk och det kan användas på nästan vilken plattform som helst och varje värdleverantör stöder det nu. Det stöder också ett stort antal databaser som PostgreSQL, MySQL, Informix, Sybase och Microsoft SQL. Det är ett kraftfullt språk som lägger stor vikt på skriptsidan på serversidan, men det kan också användas för att utveckla webbappar och desktopapplikationer.

PHP är mycket snabbt och funktionellt och är inriktat på webbutveckling. Det har ett riktigt massivt samhälle och mycket stöd, som ger ständig utveckling för nya funktioner och mycket hjälp. Cirka 90% av de problem som du skulle stöta på i PHP har redan hanterats av någon annan, så du hittar information mycket enkelt. De vanligaste sakerna som PHP låter dig göra är:

 • Generera enkelt och enkelt dynamiska webbsidor och filer. Du kan bara lägga till din PHP-kod i en HTML-fil och ändra dess förlängning till .php eller skapa en separat fil.
 • Skapa formulär och samla in användarinformation med hjälp av formulär. Du kan också skriva automatiserade skript för att samla in olika information från hela webben.
 • Skicka automatiserade e-postmeddelanden. När dina användare har försett dig med sin information kan du skicka dem automatiserade e-postmeddelanden.
 • Lägg till dynamiska funktioner. Skapa klockor, kalendrar, miniräknare och andra användbara funktioner på din webbplats.
 • Bygg skrivbordsapplikationer. Även om PHP inte är bäst för att bygga stationära appar, kan du bygga en med den.
 • Spåra användare med kakor. Du kan skriva skript som hjälper dig att bättre förstå hur dina användare interagerar med din webbplats.

Det finns några enastående funktioner på detta språk som gjorde det så populärt men det har också sin egen uppsättning svagheter. Låt oss se vad de är!

Fördelarna med PHP

 • Enkel och kort inlärningskurva – PHP-kod är lätt att förstå även för nykomlingar och den har också en enkel syntax som underlättar kodningen.
 • Det gjordes för webben – PHP är fokuserat på webben, så det kommer med många inbyggda funktioner som hjälper till att lösa webbaserade problem mycket lättare och på ett enkelt sätt.
 • Gott om resurser och support – PHP har mycket dokumentation, resurser, ramar och självstudier du kan använda gratis. Det finns också många CMS-system som Drupal, Joomla! och WordPress som var skrivna i PHP. Du kan använda dem gratis!
 • Otroligt lätt att distribuera – Det är inget krångel när du vill använda koden som du har skrivit. Du måste bara kopiera din .php-fil till en FTP-server och den kommer att köras.
 • High Speed-prestanda – PHP är mycket snabbare än många andra skriptspråk.
 • Cross Platform Compatibility – PHP kan också användas på stora operativsystem som Linux, Windows eller Mac och de flesta databaser utan problem. Dessutom stöder varje webbhotell det!
 • Stabilitet – Eftersom det har funnits så länge och haft ett aktivt samhälle, har PHP blivit stabilt tack vare utvecklingen.

Nackdelarna med PHP

 • Säkerhetsbrister – PHP är ett öppet källspråk som har funnits sedan 1995 och människor har upptäckt mycket säkerhetsutnyttjande. Om din webbplats hanterar vissa känsliga uppgifter är det bäst att använda extra säkerhetsmoduler.
 • Massor av Sloppy kod – En av PHP: s största styrkor är också svagheten. Dess enkelhet leder ofta till människor att utveckla ohållbar, slarvig kod. Detta är inte ett funktionsproblem, men det kräver att du håller dig till specifika kodningsstandarder eller ramverk om du vill utveckla hållbar kod.

Vad är Ruby on Rails?

Som vi diskuterade, i detta argument bör Ruby och Rails behandlas separat.

Rubin

Rubin är ett öppet källkod, allmänt programmeringsspråk som utvecklades i mitten av 90-talet. Det stöder olika programmeringsparadigmer som objektorienterade, funktionella och imperativ också. Det fungerar också med ett automatiskt minnessystem och en dynamisk typ. Dess enkla syntax gör det tillförlitligt för nästan alla som är bekanta med moderna programmeringsspråk. Ruby tillåter också att projekt utvecklas på olika språk om de är bättre lämpade för en specifik uppgift.

Språkens huvudfokus är enkelhet och produktivitet, vilket möjliggör snabb kodning och utveckling. Det var utformat för att vara enkelt, bärbart, utdragbart och komplett. Det fungerar på de flesta plattformar, t.ex. Linux, UNIX, DOS, Mac OS och Windows.

rails

Rails är ett öppet källkodsserveringssystem för serversidan som utvecklades i Ruby. Det skapades för att hjälpa programmerare genom att göra utvecklingen av webbapplikationer mycket enklare. Rails utveckling baserades på antagandena om vad varje utvecklare behöver för att komma igång med ett projekt. Genom att använda den måste utvecklare skriva mycket mindre kod och kan utföra mer än de skulle göra med andra ramverk eller språk eftersom Ruby on Rail lägger stor vikt vid produktiviteten. Du har antagligen använt många populära applikationer som byggdes med Ruby on Rails. Applikationer som SoundCloud, Zendesk, Hulu, Shopify byggdes alla med det.

Även om det är älskat av många utvecklare, är det också starkt åsiktad programvara, eftersom den påstår sig ge “det bästa sättet” att göra saker. En sak är säker, att använda Rails ger dig en otrolig ökning av produktiviteten och många utvecklare hävdar också att det gör utvecklingen roligare.

För nybörjare är det mycket lättare att lära sig programmering med Ruby on Rails än nästan något annat programmeringsspråk eller ramverk. Det är mer flexibelt och mer förlåtande, tar mycket mindre tid att spendera debugging och krossa huvudet mot skrivbordet och mer tid med att lära sig.

Eftersom Ruby on Rails är programvara med öppen källkod är det gratis att använda. Du behöver bara installera åtminstone version 2.2.2 av Ruby, utvecklingspaketet (om du är på Windows), RubyGems förpackningssystem och SQLLite3-databasen.

Fördelarna med Ruby On Rails

 • Det är moget ramverk – Användningen av Rails gör det möjligt för utvecklare att skapa högkvalitativa produkter i snabb takt. Det är också mer underhållbart tack vare dess mognad.
 • Det är kompakt – Det ger ett trevligt och elegant sätt att bygga appar, har en enkel syntax som går nära naturligt språk.
 • Snabb och glad utveckling – Du måste bara fokusera på de viktigaste utvecklingsuppgifterna med Rails-ramverket. De flesta av de minsta uppgifterna har automatiserats så att du bara måste fokusera på att lösa affärsproblem istället för att hacka dina ramar om och om igen. Eftersom Ruby är fokuserad på produktivitet är snabb och sömlös utveckling en av dess bästa funktioner.
 • Perfekt för snabb applikationsutveckling (RAD) – Det är också mycket enkelt att göra ändringar i din ansökan.
 • Har integrerade testverktyg – Rails har också ett mycket användbart testramverk, vilket gör utvecklingen och testet, felsökningscykeln mycket enklare.
 • Optimerad för programmerarens lycka – Ruby fick sitt namn för att vara en “juvel av ett språk”. Det är en favorit hos många utvecklare på grund av dess enkelhet, användarvänlighet och automatiska funktioner.
 • Ruby Code är mycket läsbar – Detta tillsammans med de självdokumenterande funktionerna ger Ruby ökad produktivitet.

Nackdelarna med Ruby On Rails

 • Runtime Speed ​​- Det mest noterade problemet med Ruby. Det är inte så snabbt som NodeJS till exempel men har en acceptabel prestanda. Så det borde inte vara ett problem för ditt företag.
 • Inte varje värdleverantör stöder det – Ruby on Rails kräver mer resurser för att köras, så det stöds inte lika stort som PHP, som förbrukar mycket mindre. Men det finns många rubinvänliga värdleverantörer där ute, så du behöver inte oroa dig.
 • Hosting är ofta dyrare – En vanlig delad värdplan kostar cirka $ 5, men de flesta värdleverantörer som stöder Ruby tar ut cirka 40 $ för sin tjänst, eftersom Ruby kräver mycket mer serverresurser.
 • Inte lika populär som andra skriptspråk – Även med fler och fler utvecklare som byter till Ruby varje år finns det inte så mycket redan skriven kod tillgänglig jämfört med Java eller PHP.
 • Ruby är inte ett enkelt programmeringsspråk – Vissa av Rubys funktioner är inte så enkla för nykomlingar. Det är ett oerhört kraftfullt språk men vissa delar av det är verkligen svårare att lära sig.

PHP vs Ruby on Rails

Det är fortfarande inte en lätt uppgift att bestämma vilket språk som är bättre eller vilket språk du ska lära dig och de har båda sina egna styrkor och svagheter som skiljer dem. Det finns ett antal viktiga faktorer som vi bör beakta när vi analyserar ett programmeringsspråk. Dessa skiljer dem från varandra och hjälper oss att dra viktiga slutsatser. Låt oss se vad de är!

Användarvänlighet och inlärningskurva

Som jag sa tidigare, även om Ruby on Rails är väldigt kompakt och förlåtande, är Ruby inte ett lätt språk att lära sig. PHP är mycket mer omfattande för nykomlingar och de tenderar att lära sig det lättare.

De flesta som väljer att använda Ruby har redan erfarenhet av programmering och känner till grunderna. Många PHP-utvecklare har flyttat till Ruby. Varför? De valde det av samma anledning som du skulle välja ett språk över. Det är en personlig preferens. PHP har en grund inlärningskurva, vilket gör den mer användarvänlig.

Om du letar efter utvecklare för ditt företag blir det mycket lättare att hitta någon som är skicklig på PHP än vad det skulle vara för Ruby, så att använda PHP kommer också att vara mer kostnadseffektivt. Tänk bara på att av fem utvecklare skulle man veta hur man utvecklar applikationer med Ruby.

Hastighet och prestanda

Nu är det viktigt att notera att även om hastighet och prestanda är väldigt viktiga faktorer på ett språk, är det inte riktigt bra att jämföra hastigheten på Ruby on Rails och PHP. Båda är bland de långsammare språk att välja mellan till att börja med. Vi kan inte heller göra en noggrann mätning av hastighet eftersom det också beror på många andra faktorer som cachemekanismer, databasesystemen och din webbhotell i allmänhet.

Dessutom är Ruby on Rails ett ramverk, vilket innebär att det komprometterar hastigheten för funktionalitet och användarvänlighet. Det tar också fler serverresurser än PHP gör.

Gemenskap och support

PHP vinner detta spel precis utanför fladdermallen, eftersom det har en massiv pool av utvecklare och många online-resurser att välja mellan. Det finns ungefär fem gånger fler resurser på PHP och sedan finns det på Ruby. Dessutom verkar människor vara mycket mer intresserade av Ruby on Rails än Ruby, själva språket.

Det är viktigt att notera att även om det finns gott om resurser för PHP och tillräckligt med resurser för Ruby, har båda samma problem. Många guider och resurser är föråldrade eftersom båda språken är under ständig utveckling. Så det är viktigt att tänka på var du får dina resurser från.

Till exempel erbjuder phptherightway.com definitiva guider som hjälper nykomlingar att hålla sig på en rak väg för att utveckla sina programmeringsfärdigheter. Om du kolla in White Ruby kommer du att upptäcka att det har många podcast och mycket videoinnehåll skapat av proffs.

Skalbarhet och underhåll

Återigen har PHP mycket fler resurser tillgängliga på Internet. Båda språken har förmågan att skala, men Ruby har mycket mindre att arbeta med jämfört med PHP. Möjligheten och förmågan att skala en applikation beror också på hur applikationen designades.

Hur som helst, för att skala en applikation krävs att utvecklaren har tillräcklig erfarenhet. Om han inte gör det är det dags för honom / henne att leta efter handledning och artiklar för att hjälpa dem. Det finns gott om information tillgänglig för skalning av PHP-applikationer och webbplatser, där det bara finns en liten mängd information tillgänglig för skalning av Ruby-applikationer.

Det är värdelöst att göra ett separat argument om underhåll, eftersom alla applikationer som byggdes med hjälp av ett ramverk är lättare att underhålla.

PHP har ett antal ramar du kan använda också och många av dem har utvecklats med specifika mål i åtanke.

Tillgängliga kodredigerare

Både PHP- och Ruby-redaktörer har de flesta användbara funktioner som du skulle använda för att göra ditt jobb enklare, men PHP överträffar fortfarande Ruby i denna aspekt. Detta beror helt enkelt på att det används mer, så det finns fler verktyg som utvecklats för felsökning, benchmarking och så vidare. PHP har bara fler alternativ.

Slutsats

Så är något av dessa språk bättre än det andra? Nej. Båda har sina egna styrkor och svagheter, så den viktigaste slutsatsen av denna artikel är att de båda är bra lösningar för att bygga en applikation.

Men det är också viktigt att komma ihåg att eftersom Ruby kräver mer serverresurser kan hosting bli dyrare än vad det skulle vara med PHP.

De viktigaste sakerna att ta bort, om PHP, är att:

 • Det är mer kostnadseffektivt.
 • Fler utvecklare och resurser.
 • Ett bredare urval av verktyg.
 • Lätt att lära.

De viktigaste takeaways från Ruby är:

 • Det erbjuder mycket snabbare utveckling.
 • Har en verkligt passionerad gemenskap.
 • Ruby Developers är riktigt skickliga.

Användbara artiklar:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector