PrestaShop Review – Bra för professionell webbutik?

prestashop granskning


PrestaShop är en gratis e-handelslösning som låter dig sälja online snabbt och enkelt. Det låter dig också bygga din egen onlinebutik och med denna onlinebutik kan du faktiskt ha ditt eget domännamn, din egen webbhotell, du kan lista så många produkter du vill jämfört med andra innehållshanteringssystem för e-handel som innehåll Fart.

I grund och botten PrestaShop utvecklare debiterar inte en månadsavgift för att använda deras programvara och de tar inte ut en provision för varje sålt objekt. Naturligtvis måste du fortfarande betala domännamnet varje månad eller var tionde år och du måste också betala din webbhotell. Du måste också betala provision till din kreditkortsprocessor. Men dessa tre är oberoende av PrestaShop-programvaran. Förutom att det inte kostar dig något för själva programmet.

Funktioner hos PrestaShop

Programvaran är mycket avancerad och bara genom att titta på den kan du se att den är mycket professionell och du kan lista alla typer av produkter. Till exempel kan du lista vanliga produkter som i princip skickas med post, du kan också lista virtuella produkter. I princip är allt du kan se på en demo PrestaShop kan anpassas och dessutom låter PrestaShop till och med lägga till vissa funktioner på webbplatsen genom att ladda ner ytterligare moduler. Moduler används för att skapa och placera i din butiksfunktioner som menyer, bildspel, kartor, banners och så vidare. Det är hur du kan ändra hela frontend på grund av att PrestaShop hanterar hela CMS innehåll här med hjälp av moduler.

prestashop-funktioner

Så om du klickar på en kategori av en produkt kan du också se hur avancerad den har fantastiska funktioner som tillåter dig att se produkter per lista eller av rutnätet. Den har ett speciellt avsnitt för kategorier där du kan utöka dem och det har också ett lagervisat navigationssystem som låter dig filtrera objekt efter färg och så vidare. Det finns också en reglage som hjälper dig att filtrera produkter efter pris.

PrestaShop är en avancerad programvara för kundvagn som också har moderna funktioner med JavaScript för att få menyerna att se mycket bättre ut, för att underlätta för dina kunder att kolla in. Du kan också lägga till flera valutor och språk. Du kan lägga till butikinformation, kartor och sociala knappar.

Och när du går att köpa varor ser produktsidan snygg ut och den har en brödsmula och tre kolumner. Du kan välja färger, storlek genom radioknapparna och rullgardinsmenyerna. Du kan lägga till bilagor. Du kan låta kunder anpassa produkter som T-shirts.

Du kan lägga till SSL så när personen checkar ut känner de sig säkrare om kassaprocessen och du kan också aktivera en sida-kassan och gästkassan. Detta är något unikt och väldigt coolt. Eftersom en av de viktigaste frågorna online när du driver en butik är att din kund enkelt kan navigera genom din webbplats och köpa produkter.

Du kan också korsa reklamartiklar i listor, du kan lägga till för att jämföra objekt. PrestaShop skriver också om din URL om du har aktiverat SEO-alternativen.

Hur man installerar PrestaShop?

För att börja installera systemet på din webbplats, gå bara till PrestaShop.com där du kan ladda ner de senaste versionerna av innehållshanteringssystemet. När du har laddat ner PrestaShop bör du installera en FTP-klient om du redan har en så kan du använda den.

Därefter måste du ladda upp de nedladdade PrestaShop-filerna till din webbhotellrot. Glöm inte att packa upp först de nedladdade filerna. Du kan använda dra och släpp till din webbhotell. Du bör också ladda upp filerna till mappen som heter public_html från din rot.

När du är klar med uppladdningen måste du gå till din katalog där PrestaShop är installerad i din webbläsare och följa installationsassistenten. Du kan ställa in språk och så vidare. Du måste ge 777 tillstånd till dina filer och mappar för att inte ha problem vid installationen.

Nästa steg är att skriva ner ditt butiksnamn, huvudaktivitet, land, butikens tidszon, konto, förnamn, efternamn, e-postadress och lösenord. Ett av de sista stegen är att konfigurera din databas så att du behöver databasserverns adress, databasnamn, databasinloggning, databaslösenord och tabeller prefix.

För att skapa en databas behöver du bara gå till din cPanel att det vanligtvis finns på adressen example.com/cpanel där du går till databasesektionen och klickar på MySQL-databaser. Här skapar du en databas med ett namn, ett användarnamn med ett lösenord. Nu kan du lägga till användaren i din databas och välja alternativet alla behörigheter. Kopiera uppgifterna och skriv dem ned på PrestaShop installationsassistent. Du kan till och med testa databasanslutningen.

Efter installationen måste du ta bort installationskatalogen från din FTP-rot och du måste byta namn på admin-mappen från FTP. Nu kan du logga in på din adminpanel.

Men nuförtiden kan du installera PrestaShop med Softaculous eller ett annat klick med ett klick som finns tillgängligt i cPanel på bara några minuter utan att gå igenom alla ovanstående steg. Installatören med ett klick laddar upp filerna och skapar databasen.

Om du letar efter en pålitlig webbhotell för din PrestaShop eCommerce-webbplats rekommenderar vi InMotion Hosting. De erbjuder prisvärda, webbhotelltjänster med premium online-support. Du kan ställa in PrestaShop på din webbplats med bara några klick.

ett klick installera prestashop inmotion hosting

PrestaShop Hosting av InMotion + Free Domain

Alla affärshotellplaner på InMotion inkluderar SSD: er, gratis domännamn, gratis säkerhetskopior, gratis marknadsföringskrediter och mer. 

Börja nu! – $ 4,19 / mo »

Översikt av PrestaShop Dashboard

När du kommer in på instrumentpanelen kan du se statistik för dina beställningar, utbyten, övergivna vagnar, slutade produkter och så vidare. Det finns tillgängliga aviseringar för nya meddelanden och för produktrecensioner. Du kan också se statistik om unika besökare, trafikkällor och besök.

Du kan redigera, radera, visa eller lägga till nya produkter, kategorier, produktfunktioner, produktattribut, tillverkare, taggar, leverantörer, bilagor i katalogmenyobjektet.

prestashop instrumentbräda

Du kan se dina beställningar, fakturor, retur av varor, leveransfartyg, kreditfartyg, status och ordermeddelanden på menyalternativet för order.

Du kan se kunder, adresser, grupper, kundvagnar, kundservice, kontakter och titlar på kundens menypost.

Med prisregler kan du redigera kundregler, katalogprisregler och marknadsföringsinställningar. Här kan du också skapa en marknadsföringskampanj och kuponger.

På modulerna kan du hantera moduler, teman och välja positioner och betalning medan du levererar kan du se transportörer och preferenser.

Nästa är lokaliseringen där du kan hantera språk, zoner, länder, stater, valutor, skatter, skatteregler och översättningar.

Som inställning kan du ställa in dina egna preferenser för allmänna, order, produkter, kunder, teman, SEO, webbadresser, CMS, bilder, butikskontakter, sökning, underhåll, geolokalisering.

Dessa är de viktigaste elementen från PrestaShop-instrumentpanelen, du kan dessutom redigera andra som avancerade parametrar, administration, statistik och cs-blogg.

Börja din butik idag med InMotion Hosting

Har du redan en PrestaShop-webbplats? InMotion’s expert hjälper dig gratis att överföra din butik till deras server!

Börja nu! – $ 4,19 / mo »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map