Sanningen om obegränsad webbhotell – hur fungerar det här?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Sanningen om obegränsad webbhotell – hur fungerar det här?
0 6 мин.

om obegränsad webbhotell


För några år sedan var webbhotellplanerna begränsade. Användarna visste exakt hur mycket diskutrymme de fick, hur mycket bandbredd, RAM, CPU och andra kvantifierbara aspekter av en webbhotellplan. Idag erbjuder många webbhotellföretag så kallade obegränsade delade värdplaner. De som är kunniga med webbhotell kramar i själva tanken på idén om obegränsade planer vet mycket väl vad obegränsat verkligen betyder i samband med webbhotell. Icke-kännare kan emellertid ledas till att tro att obegränsad hosting betyder exakt det: hosting som erbjuder obegränsade resurser. Tyvärr har termen obegränsad en helt annan betydelse inom webbhotellbranschen.

Värdföretag erbjuder obegränsade planer endast med sina delade värdplaner, som omedelbart bör höja några röda flaggor eftersom delad hosting innebär att serverresurser delas mellan flera användare av samma fysiska server – en server som inte kan ha oändliga resurser. Du hittar inte obegränsad VPS eller dedicerad värd någonstans i webbhotellindustrin, även om både VPS och dedikerade servrar anses vara överlägsna de delade värdplanerna när det gäller resurserna de erbjuder. Så om obegränsad värd inte betyder obegränsade resurser, vad betyder det egentligen?

Sanningen bakom obegränsad webbhotell – Hoppa inte över det finstilta!

Djävulen är i detaljerna, säger ordet och att läsa det finstilta av värdföretagets användarvillkor kasta lite ljus på frågan.

Obegränsad värd är en fras myntad av webbhotellföretag som verkar ha en annan betydelse i denna bransch än i andra branscher. Ordet obegränsat är en felnummer, en mer exakt term som kan beskriva den typ av planer som annonseras som obegränsad är obegränsad, och vissa värdleverantörer som BlueHost använder faktiskt denna term istället för obegränsad för att beskriva sina delade värdplaner. I själva verket specificerar BlueHost i sina användarvillkor att de inte har definierade begränsningar för dessa obegränsade planer och att du inte faktureras enligt mängden bandbredd eller hårddiskutrymme som du använder, vilket ytterligare specificerar att “… naturligtvis är dessa resurser inte oändligt ”.

I sin natur är delade värdplaner utformade för att tillgodose behoven hos små till medelstora statiska webbplatser och bloggar med låg trafik, det vill säga din webbplats måste falla inom räckvidden för normal användning enligt definitionen av värdföretaget. Därför stöds inte aktiviteter som är mer resurskrävande, t.ex. lagring av multimediafiler eller fildelningsaktiviteter i dessa planer. Om du deltar i aktiviteter av denna art eller aktiviteter som bryter mot värdföretagets policy för rättvis användning kan ditt konto stängas av och / eller avslutas.

Obegränsad webbhotell är också en användbar marknadsföringsstrategi för värdföretag som driver värdförsäljning, vilket i korthet är praxis att maximera avkastningen på investeringar genom att sälja resurser som är resultatet av klyftan mellan den genomsnittliga resursanvändningen och maximalt tillgängliga resurser . Detta uppnås enkelt genom värdleverantörer genom att hylla värdplaner i “obegränsad” oklarhet, men det är också hur värdföretag kan hålla priserna låga för konsumenterna.

Vad innebär obegränsad lagring och bandbredd?

Om resurser inte är obegränsade, hur vet du hur mycket du får i form av lagring och bandbredd? Tyvärr vet du inte förrän du har träffat taket för vad som anses vara normal användning av ditt webbhotell, och till och med det kan ändras från månad till månad. Hostingföretag övervakar kontinuerligt deras kunders lagring och bandbreddanvändning och använder resultaten av sina analyser för att definiera vad som faller inom det normala intervallet.

Lagring och bandbredd är de två viktiga elementen som annonseras som obegränsade av värdföretag, men de sätter en hel del begränsningar för dessa planer som sträcker sig från filtyp och storleksbegränsningar till CPU, RAM, inoder, MySQL-databaser och anslutningsbegränsningar etc. bestämmer i huvudsak att du ska uppgradera till högre nivåplaner om du inte faller inom gränserna för naturlig eller normal användning.

Om din webbplats får mycket trafik tas CPU-processorkraften av servern för att behandla alla dessa förfrågningar. Om värdföretaget begränsar CPU-användningen för varje konto kommer din webbplats att sakta ner och generera fel. Samma sak gäller minnesanvändning, en annan aspekt av värdplanen som du inte vet var den är begränsad till. En server har fast RAM-minne och när flera processer drivs av hundratals webbplatser på samma server kommer du säkert att stöta på RAM-problem och dina besökare möts med felmeddelanden eller en tråkigt långsam webbplats. En lika frustrerande begränsning som värdleverantören kan införa är databasanslutningar, och när det finns fler samtidiga databasanslutningsförfrågningar än vad databasservern kan hantera, kan “fel inte ansluta till MySQL-server” typ av fel uppstå.

Obegränsade planer innehåller vanligtvis också obegränsade e-postkonton, vilket innebär att du kan skapa så många e-postadresser som du vill, men också dessa är i slutändan korrelerade med lagringsutrymmet på ditt värdkonto.

Obegränsade delade planer – bör du undvika dem?

Innebär allt detta att du bör undvika obegränsade delade värdplaner som pesten? Nej, du behöver inte undvika dem, du behöver bara förstå vad de verkligen menar – obegränsat har en annan betydelse i webbhotell än vad de kan få dig att tänka. Det finns massor av budgetvänliga och pålitliga värdföretag som har stora obegränsade delade värdplaner (t.ex. InMotion Hosting vars obegränsade planer är några av de mest komplexa och har överflödiga delade planer i branschen) som uppfyller behoven i din lilla personliga blogg eller företagswebbplats som inte drar mycket trafik. Vissa företag som BlueHost och HostGator undviker att namnge sina planer obegränsade och föredrar att använda termen unmetered för att beskriva motsvarigheten till obegränsade värdplaner som andra företag har skrytt med. Andra värdleverantörer som A Small Orange har bara begränsade planer med tydligt definierade lagrings- och bandbredd.

Om du i förväg vet att din webbplats kommer att utvecklas snabbt och att du kommer att få mycket inkommande trafik, bör du analysera om en obegränsad delad plan, hur billig den än är, skulle uppfylla dina krav eller om du bör välja en VPS värd istället.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector