Shared Hosting vs. VPS för WordPress WooCommerce Shop

webbhotell för wordpress woocommerce


Nyligen hittade jag en diskussion på en populär webbhotellportal, där någon sökte hjälp för att välja en värdplan för ett webbplatsprojekt, för att vara mer specifikt, för en webbutik byggd med WordPress och WooCommerce. Jag har läst många olika åsikter och inser att vissa människor fortfarande inte förstår det faktum att värd är lika viktigt som webbplatsen själv. Så jag bestämde mig för att skapa den här artikeln och hjälpa alla webbansvariga att välja rätt värdplaner som vill bygga en e-handelswebbplats med WordPress.

Behöver värd för WooCommerce?

WooCommerce kräver högre serverresurser, därför är delad hosting inte perfekt för att driva en onlinebutik. VPS skulle vara ett bra alternativ, men det är dyrt. BlueHost erbjuder WooCommerce-optimerade planer, som är överkomliga och är byggda för att stödja WooCommerce-butiker.

Börja nu “

Planering, planering och planering

Det är viktigt att planera ditt projekt framåt, veta vad du vill bygga och hur du kommer att slutföra webbplatsen. Om du väljer att bygga en onlinebutik med WordPress är det första att göra en undersökning och ta reda på vilka alternativ du har för en kundvagn. Det finns många plugins för kundvagn som kan vara bra för dig, men låt oss gå djupare. Du kommer också att behöva kontrollera tillgängliga tillägg som ett plugin kommer med, eftersom ni många inte bara vill ha ett enkelt tillägg i kundvagnen – kolla in funktionen, utan också några avancerade alternativ som produktsökning, presenterade och kampanjprodukter, olika kassor med och fraktalternativ. Om du har kunskap om att utveckla sådana plugins själv kan du börja bygga en kundvagn helt från början, men om du vill spara tid kommer du förmodligen att gå med en befintlig tillägg som är tillgänglig istället gratis eller om du behöver köpa en licens.

Förmodligen skulle de flesta av er välja en gratis kundvagnsplugin som Woocommerce, WP E-handel, Ithemes Exchange, Cart66 Lite eller annat. Låt oss säga att vi går med de mest populära och väljer Woocommerce, eftersom det är gratis, det finns många webbplatser som använder det, det är väl dokumenterat, har en mycket aktiv och hjälpsam gemenskap och det finns gott om premiumtillägg till det för att utöka din webbshops funktionalitet, när du vill.

Vilka andra plugins du behöver?

För inte länge sedan hade jag en chans att hjälpa en vän att bygga en webbutik med WordPress. Vi diskuterade alla detaljer, planerade framåt och det här är listan över plugins som vi beslutade att installera på hennes webbplats:

 • Kontaktformulär 7
 • W3 Total Cache
 • Yoast SEO
 • WooCommerce
 • Addtoany delningsknapp
 • FV kategorier på toppnivå

Vi har också valt ett tema som är lyhört och är förutformat för Woocommerce. Jag har gjort några ändringar av temat för att matcha kraven i designkonceptet hon tänkte på och började ladda upp produkterna. Ursprungligen fanns det cirka 100 produkter med två bilder vardera, så jag tänkte att en delad värdplan kommer att räcka för den här webbplatsen. Jag hade helt fel! Webbplatsen fungerade bra tills hon började med reklamkampanjen. Med bara 200 dagliga besökare och 800 sidvisningar laddades webbplatsen som på en gratis webbhotell. Omarbetning av en del av koden hjälpte inte, ändring av temat hjälpte inte heller; hon var tvungen att sluta marknadsföra webbplatsen tills vi fick reda på vad problemet är. Förmodligen är detta en situation där du inte vill falla i. Så vad problemet var?

Vilken webbhotell du vill välja delad eller vps?

En webbplats byggd med WordPress och tar emot 500 dagliga besökare kommer att fungera bra på en delad webbhotell. Visst, detta beror också på webbhotellleverantören, men om du väljer en bra wordpress-webbhotellplan kommer din webbplats att bli bra. Att utöka funktionen på din WordPress-webbplats, genom att installera olika plugins och använda komplicerade teman kommer att gradvis bromsa din webbplats. Att få mer och mer trafik kommer också att “hjälpa” till att bromsa den. Om din webbplats lagrar större bildfiler (i vårt fall produktbilder) och användare kommer åt dem på en gång kommer det också att bromsa hastigheten kraftigt och skada prestandan.

Jag tänkte att värdplanen orsakade butikens långsamma prestanda; den delade planen räckte inte för att garantera de resultat vi förväntade oss. Att flytta den till en virtuell server, där webbplatsen fick dedikerad RAM och CPU, fixade problemet.

Du kan också söka efter WooCommerce-optimerade värdplaner, som är väldigt billigare än VPS-planer.

Slutsats och rekommendation

En enkel blogg eller en företagspresentationswebbplats kan leva på delad hosting länge. I fallet med en onlinebutik byggd med Woocommerce eller annan kundvagnsplugin, skulle jag rekommendera att gå direkt för en virtuell privat server. Det kostar mer, och det kan vara svårt i början att upprätthålla värdkostnaderna och utvecklingen av webbplatsen, men i det långa loppet är detta mer fördelaktigt för ditt företag. Första intrycket betyder alltid mycket: om dina besökare upplever långsam prestanda på din webbplats kommer förmodligen inte att komma tillbaka i framtiden och du kommer att förlora affärer på grund av den olämpliga värdplanen du har. Om du ser allvar med din onlinebutik ska du inte bli billig på webbhotell, få ett ordentligt värdkonto som ger bästa resultat för din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map