Shopify vs WooCommerce – Vilket ska du använda för din onlinebutik?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Shopify vs WooCommerce – Vilket ska du använda för din onlinebutik?
0 23 мин.

Shopify-vs-woocommerce


”Jag vill ha min egen onlinebutik. Men hur ska jag göra det? Finns det några verktyg för det här? ” Kanske är det något som korsade dig när du hittade den här artikeln online. Sedan du kom hit är jag säker på att du är intresserad av att veta hur man skapar en onlinemarknad.

Många tycker att en onlinebutik är ett bra sätt att tjäna en anständig inkomst. Vissa drömmer om att skapa nästa Amazon. Men för att uppnå något av detta behöver du det bästa verktyget på marknaden för att hjälpa dig.

Det är här den här artikeln kommer in. Vi tittar på 2 av de största och mest pålitliga plattformarna som människor använder för att utveckla en onlinebutik: Shopify och WooCommerce.

Vi får se vad som är fördelarna och nackdelarna med var och en när vi skapar din butik och underhåller den. De ämnen som kommer att diskuteras i detalj är: prissättning, design, användarvänlighet och funktioner.

När du kommer till slutet av detta inlägg bör du kunna avgöra om Shopify eller WooCommerce är den för dig. Men du måste veta att båda dessa plattformar är beprövade metoder som kan användas i ditt projekt.

Först och främst, låt oss titta på några av fakta om Shopify och WooCommerce:

Shopify

Antalet aktiva användare som Shopify växer upp till mer än 1 miljon över hela världen. Det är ett enormt antal; tänk bara på 1 miljon människor som alla säljer något online. Det driver mer än 600 000 företag över hela världen.

Men hur mycket pengar de tjänar är ännu större: 76 + miljarder dollar sålda på Shopify. Och dessa siffror ökar fortfarande varje dag.

Vad säger du? Kan Shopify vara ett bra verktyg för att hjälpa dig att hantera en onlinemarknad? Visst kan det. Mer än 1 miljon människor litar på det för att ta hand om sin online-verksamhet.

Men låt oss se hur WooCommerce staplar mot Shopify.

WooCommerce

Det finns hundratusentals onlinebutiker som ställs in på webben. Och WooCommerce driver mer än 28% av dem. Enbart detta ger WooCommerce en stor förtroendepoäng när man jämför den med andra plattformar, till och med Shopify.

Idag finns över 29 miljoner nedladdningar av detta plugin på WordPress. Det driver över 3 miljoner aktiva onlinebutiker över hela världen.

Med tanke på dessa enorma siffror kan vi säkert säga att WooCommerce är ett av de mest pålitliga och beprövade verktygen när vi vill utveckla en onlinemarknad.

Nu när vi har fått statistiken ur vägen, låt oss dyka in och se vad som gör dessa två plattformar så effektiva.

Först talar jag om prissättningen för båda dessa. Detta kan vara en viktig faktor när man bestämmer vad man ska ta sig till.

WooCommerce prissättning

WooCommerce är i grunden en WordPress-plugin i sin kärna. Många plugins kan användas om du betalar för dem, men med WooCommerce är det inte fallet.

För att installera WooCommerce på din webbplats behöver du inte betala en krona. Det är helt gratis.

Detta är bra att veta för dem med en stram budget. Men bli inte upphetsad.

” Men varför ska jag inte? Det är fantastiskt! ” Och ja, det är fantastiskt. Men det finns några saker du måste betala för om du väljer att använda WooCommerce.

Att använda WooCommerce betyder till exempel att du är administratör för butiken. Detta innebär att du måste betala för ett domännamn och webbhotell. Det bästa man kan göra är att söka efter en webbhotell som har dedikerat WordPress-värd.

En sådan värdtjänst garanterar en bättre prestanda för butiken, eftersom WooCommerce är ett WordPress-plugin.

Det finns också andra möjlig utgifter att ta hänsyn till. Till exempel är många av tilläggarna (vi får se vad de kommer senare) WooCommerce använder, är inte gratis. Du kan betala en månads- eller årsavgift för att använda dem.

Förutom dessa belopp som du kan spendera är WooCommerce gratis att använda.

Men låt oss gå vidare för att se hur mycket det kostar att använda Shopify.

Shopify prissättning

Till skillnad från WooCommerce är Shopify inte ett WordPress-plugin, utan en fullständig butikstillverkare och chef. Du kan säga att det är en hel tjänst som ger dig möjligheter att utveckla och underhålla en onlinebutik.

Med detta i åtanke bör det inte överraska att Shopify inte är kostnadsfritt. För att kunna använda den här tjänsten måste du betala för den. Men hur mycket måste du betala exakt? Låt oss se!

Shopify gör tre planer tillgängliga som har olika priser och funktioner. Nu jämför vi var och en av dem:

 • Grundläggande Shopify: Detta är deras startplan. Det kostar $ 29 / månad. Det finns ganska många funktioner som ingår i denna plan. Det här är några av dem: du får obegränsat antal produkter och fillagring, vilket behövs för en växande butik.

Du får också 24/7 support för pengarna du betalar. Det här är praktiskt om du precis börjar med din butik.

De inkluderar också ett gratis SSL-certifikat, så du behöver inte oroa dig för dina betalningar.

En blogg ingår också tillsammans med andra funktioner. Det här är bra, eftersom du har en blogg tillsammans med din butik så att du kan växa snabbare och bli lättare på Google. Men du måste skapa lite bra innehåll för att det ska hända. Hur som helst, det är trevligt att de integrerade det här alternativet.

 • Shopify: Detta är deras mellanplan, du får lite extra jämfört med Basic.

Det kostar $ 79 / månad att använda denna plan. Men erbjuder det något värt detta pris? Ja det gör det. Här är några av förmånerna:

Presentkort är bra alternativ som finns tillgängliga med denna plan. Varje bra onlinemarknad använder dessa, så om du vill ha en mer effektiv marknadsföringskampanj bör du prova dem.

Denna plan kommer också med professionella rapporter, som du kan kolla in varje gång i taget. Om du använder dessa rapporter kan du hantera din butik mer effektivt. Rapporterna visar statistiken på din webbplats i detalj så att du kan planera framöver för att upprätthålla en bättre produktivitet.

Med denna plan får du också stöd för hårdvarautrustning som streckkodsläsare, detaljhandelskameror, kassalådor, kvitto-skrivare och fraktetikettskrivare. Användning av POS-applikationer från tredje part tillåts också med Shopify-planen.

 • Advanced Shopify: Premiumplanen kostar mycket mer än mittplanen: du betalar 299 $ / månad med det här alternativet. Men är det värt priset?

De inkluderar möjligheten att ha 15 personalkonton, vilket är ett stort antal jämfört med den grundläggande (med bara 2) och till och med den mellersta (med 5) planen.

Om du säljer något som måste skickas ut (inte digitala produkter), tycker du att det med hjälp av Advanced-planen kommer en rabatt på upp till 74% för leveranserna. De ser till att du får konkurrenskraftiga priser från kurirer som USPS, UPS, DHL och mer.

Ett annat plus är den avancerade rapportbyggaren. Detta är ett verktyg som kan användas för att anpassa rapporterna från alternativet professionella rapporter (som du har inkluderat i Shopify-planen). Du kan filtrera, lägga till och ta bort olika delar av rapporterna för att anpassa dem efter dina specifika behov.

Avgifterna för att använda andra betalningsleverantörer tillsammans med Shopify Betalningar är mycket lägre än i de andra nivåerna. För grundplanen har du 2%, mellanplanen 1%, men här i premiumplanen betalar du bara 0,5%.

Detta kan tyckas vara något som inte är så viktigt, men tänk på det här sättet: om du gör 10 försäljningar per dag från något som kostar, låt oss säga 100 $, och betalningen gjordes via PayPal, betyder det att du betalar totalt 5 $. Men med den grundläggande planen skulle du betala 20 $.

Men detta är ett alternativ som verkligen beror på storleken på din butik och de kunder du får varje dag. Om du har en mindre butik kan du göra det bra med bara den mellersta eller till och med grundläggande planen.

Om du väljer att betala kostnaden för ett helt år i förväg, kommer Shopify att ge dig 10% rabatt. I 2 år har du 20% rabatt.

Vad kan vi säga om andra kostnader som kan komma att spela om du väljer Shopify? Du behöver inte betala separat för en webbhotell (som att använda WooCommerce), eftersom du har det inkluderat i någon av de tre planerna. Förutom de månatliga avgifterna finns det inga andra kostnader för att hålla din butik igång med Shopify.

Nu när vi vet vad prissättningen för varje plattform är kan vi fortsätta att prata om utformningen av dessa verktyg. Det finns skillnader och likheter också.

WooCommerce Design

WooCommerce är en open-source plugin skapad av utvecklarna bakom WooThemes. Genom att vara öppen källkod kan det ge dig den mest detaljerade anpassningsbarheten.

Om du letar efter ett verktyg för att skapa en helt personlig butik, är WooCommerce det för dig. Du kan till och med ändra källkoden för designen så att den passar efter din specifika smak. Shopify tillåter inte detta.

Men hur är det med teman som finns tillgängliga? WooCommerce gör inte heller besviken här. Att hitta temat för butiken är inte lätt när du ser mängden möjlighet.

För att hitta den åt dig kan du gå till Themeforest.com. På denna webbplats kan du bläddra igenom hundratals WooCommerce-teman. Någon av dessa kan vara bra att installera i din butik.

Men om du inte hittar rätt tema för dig, finns det en annan plats du kan gå till: WooCommerces egen temabutik som heter Storefront. På många sätt liknar det Themeforest.

Men Storefront är byggd för att vara perfekt synkroniserad med WordPress. Med mer än 2,5 miljoner nedladdningar är det en av de mest använda temabutikerna online. Vilka är fördelarna med att använda Storefront?

 • Det är utvecklat från början till slut, vilket förbättrar webbplatsens prestanda och SEO. Detta är mycket viktigt eftersom du behöver effektiv SEO för att se till att kunderna hittar dig enkelt. Dina ekonomiska saker står på spel här.
 • En annan bra egenskap hos Storefront är det faktum att det är ett fullt responsivt plugin. Oavsett hur du använder det: på en telefon, surfplatta eller skrivbord, kommer den att anpassa sig till den aktuella situationen. Du kommer att interagera lättare med skärmen, vilket ger dig en högre effektivitet.
 • Ett trevligt alternativ är att du kan se dina förändringar i designen i realtid. Detta kan förkorta tiden som gick på att utveckla butiken.

WooCommerce har en stor fördel jämfört med Shopify inom designområdet. Shopify har några fantastiska och vackra teman tillgängliga (vi kommer att kontrollera dessa lite senare). Men du kan egentligen inte anpassa dem lika mycket som ett WooCommerce-tema.

Med WooCommerce, även om du inte gillar ett tema, kan du anställa en utvecklare för att finjustera det lite för dig. Eller till och med skapa ett helt personligt tema endast för din butik.

Men låt oss gå vidare och se vad Shopify tar med sig till bordet.

Shopify Design

Precis som WooCommerce kommer Shopify med fantastiska teman direkt. Deras tjänst låter dig välja mellan 54 teman som är klara att använda på din webbplats. 10 av 54 är gratis att använda.

Jämfört med WooCommerce har du dock inte så stor frihet att designa en helt personlig butik. Det beror på att många andra använder Shopify, och du kan hitta ditt tema i en annan butik. Som sagt Shopify ger dig tillgång till 54 teman från vilka 44 är betalda mönster. Men alla 54 teman har mer än en stil tillgänglig.

Vad betyder det här? Tänk på det. De flesta Shopify-teman har minst två stilar tillgängliga. Det finns andra med 3 eller till och med 4 stilar. Om du multiplicerar 53 med 3 får du 159 teman att välja mellan. Och som vi har sett finns det många med fyra stilar, inte bara 3.

På detta sätt kan du begränsa din stil ganska mycket, så att du får en ganska personlig butik.

Tyvärr är de flesta teman som tillhandahålls av Shopify inte fria att installera. De flesta av dem ligger mellan $ 140 och $ 180 prispoäng.

Om du bara börjar med butiken är det kanske bäst att välja ett gratis tema. När din butik är väl etablerad kan du söka efter ett premiumtema och öka din design ännu mer. På det här sättet kommer du inte att kasta pengar ut genom fönstret. Du kan inte veta säkert att allt fungerar som du planerat.

Temabutiken Shopify är väldigt väl skapad för att göra det enkelt för en besökare att välja den bästa designen efter hans smak. Hur gör de det här? De uppnår detta genom att använda ett användbart filter för att hjälpa dig.

Överst på sidan kan du se veckans trendande teman. Det här är bra om du behöver något mycket populärt bland andra.

Men om du går lite ner kan du se teman sorterade i kategorier. Om du vill ha något för en specifik bransch kan du söka med det filtret. Men om du letar efter ett tema som är enkelt och har många bildplatser kan du titta direkt in i den kategorin.

Om du är en utvecklare eller en webbdesigner kan du till och med ansöka om att skapa ett Shopify-tema för att sätta i deras butik. De har några strikta krav, men om du uppfyller dem kan du ha ditt eget tema med i butiken.

Nu när vi har sett designen för både WooCommerce och Shopify, låt oss gå vidare och prata om användarvänlighet eller användarupplevelse för varje.

WooCommerce UI

Om vi ​​pratar om UI för WooCommerce (och Shopify), måste vi se vad som gör det enkelt (eller svårt) att flytta runt på plattformen. Denna del är särskilt viktig. Varför?

Det är viktigt eftersom om du skapar en onlinebutik är det troligt att du kommer att vara den som hanterar den i början med säkerhet. Så det är bättre att ha ett lättläst gränssnitt. På så sätt kan du koncentrera dig mer på affärssidan av saker, inte på att driva butiken.

Hur står WooCommerce fram i det här fältet? Med tanke på att det också är gratis att använda plugin och open-source är det inte det enklaste att lära sig. Om du gör en snabb sökning på Google ser du att de flesta tycker att det är ganska svårt att veta din väg runt om du inte är så van vid tekniken.

Detta är inte bara i fallet med WooCommerce. Många andra WordPress-plugins är desamma. Och WooCommerce är inget undantag.

När din butik kommer att vara igång kommer hela hanteringsprocessen vara upp till dig att hantera. Allt faller ner i dina händer. Du behöver inte veta kodning, men det finns mycket att lära sig om du väljer att gå med WooCommerce.

Hur jämför Shopify? Låt oss se!

Shopify UI

I denna kategori finns det en stor skillnad mellan dessa två kandidater. Vilka är skillnaderna? Jag tror att du redan har räknat ut en av dem. Ja, användargränssnittet för Shopify är mycket lättare att hantera.

Som jag redan nämnde tidigare är Shopify en betald plattform, en tjänst som du kan använda. Det är därför mycket av tekniksjargongen inte behövs här. När du väljer en av deras planer väljer du också att de tar hand om saker som skrämmer många butiksägare.

Till att börja med måste du vara den som ställer in butiken. Först måste du naturligtvis välja en plan, men oroa dig inte för det här just nu. Varför? Du får en 14-dagars gratis provperiod för att se om den här tjänsten fungerar för dig.

När du är klar med att skapa och verifiera ditt nya konto kommer du till webbplatsens “backoffice”. Det är här du börjar skapa allt du vill visa i butiken.

För att skapa en onlinebutik klickar du bara på knappen “Lägg till onlinebutik”. Det betyder att du först måste välja ett tema för butiken. När du har det kan du anpassa det efter dina behov eller bara lämna det som det är; beror på vad du vill. Anpassningen är inte obligatorisk; det kan göras senare.

I alternativet “Inställningar” kan du konfigurera många justeringar för butiken. Till exempel kan du ställa in hur betalningarna ska hanteras och vad som kommer att ställas av klienten vid kassan. Du kan också ställa in hur frakten ska ske.

Om du väljer fliken “Online Store” kommer du till en annan sida där du kan justera och anpassa hur din butik ser ut och uppför sig.

Du ser att ett av alternativen kallas ‘Blogginlägg’. Vi nämnde redan att detta är en fantastisk funktion. Om du skapar mycket bra innehåll som folk gillar, kommer du mer troligt att behålla dina kunder. Varför är det sant?

Folk söker ofta efter produkter eller tjänster online som kan lösa ett av deras problem. Så om du skriver en artikel om en produkt som du har listat i din butik kan någon hitta din butik lättare, eftersom du har innehåll skrivet om det.

Kanske kommer de bara för att läsa en av dina nya artiklar, men så länge de stannar kvar på webbplatsen kanske de till och med köper något. Hur som helst, med en periodiskt uppdaterad blogg kommer du att leda till fler besökare och eventuellt till fler kunder också.

Ett annat alternativ förutom knappen “Blogginlägg” är avsnittet “Produkter”. Det är uppenbart vad detta är för: att lägga till nya produkter i butiken. När allt kommer omkring är detta huvuddelen om att äga en onlinemarknad. Utan produkter kan du inte ha en onlinebutik.

Något annat som är möjligt att göra på den här fliken, annat än att lägga till nya produkter, är att köra en inventering. Det här är väldigt viktigt. Det hjälper dig att enkelt kontrollera hur dina produkter fungerar bland dina kunder.

Du kan också använda avsnittet “Presentkort” om du har en plan som tillåter den här funktionen.

Som en slutsats för denna del: om du väljer att skapa din onlinemarknad med Shopify, kommer du att vänja dig till gränssnittet mycket snabbare och enklare än om du valt WooCommerce. Men om en väl anpassad butik är vad du siktar för, är WooCommerce den för dig. Det kommer med alla funktioner du kan tänka på och hjälper dig skapa ditt personliga varumärke mer professionellt.

Låt oss nu gå vidare och prata lite om de funktioner som WooCommerce och Shopify erbjuder dig.

WooCommerce-funktioner

Ett stort plus som WooCommerce har på detta område är den enorma variationen i tillägg. Ett tillägg är i princip ett program som du kan installera i WooCommerce för att lösa ett möjligt problem. De liknar plugins för WordPress. Endast i det här fallet är de “plugins” för WooCommerce.

Vad kan dessa tillägg hjälpa dig med? De hjälper till med allt som en onlinebutik kan behöva göra. Det finns mer än 400 tillägg som du kan använda med WooCommerce. Det finns tillägg för hantering av betalningar, med produkter som listas, produktrecensioner och kommentarer, betalningsbehandling (betalningsportar), frakt, marknadsföring och för andra uppgifter.

Vissa av tilläggarna är gratis att använda och andra betalas med ett månads- eller årsabonnemang. Nedan ser du några av de mest populära tilläggen för onlinebutik:

 • PayPal – för betalningsbehandling. Det finns många andra betalningsprocessorer att välja mellan (Stripe, Square, Amazon Pay, etc.)
 • MailChimp-förlängning – för e-postmarknadsföring. Den ansluter din WooCommerce-butik till ditt MailChimp-konto.
 • WooCommerce Shipping – för att ta hand om leveranserna
 • WooCommerce-fakturor – för att generera och bifoga fakturor till de behandlade beställningarna
 • WooCommerce-prenumerationer – detta gör att besökarna kan prenumerera på dina tjänster eller produkter

Det finns många andra funktioner som ingår i WooCommerce. Här är en lista med bara några av dem: lagerhantering, e-postmallar, återbetalningar med ett klick, kundkonton, SEO-verktyg, kuponger, anpassa butiken för din plats (valuta / språk / enheter), produktfiltrering, obegränsade gallerier för dina produkter , integrerat bloggsystem och många andra.

Nu går vi vidare och ser vilka funktioner Shopify har.

Shopify-funktioner

När vi pratade om prissättningen för Shopify tog vi upp några av funktionerna som medföljer denna plattform. Nu tittar vi närmare för att se vad som gör dessa funktioner viktiga för en butik.

Shopify innehåller en översikt-instrumentbräda där du kan se hur din butik presterar. Här visas många statistik som låter dig planera framöver och bli bättre på ditt företag. Till exempel kan du se försäljningen under olika tidsperioder.

Du kan också se efter region, var dina kunder kommer ifrån. Det här är bra eftersom informationen du skaffar dig här låter dig vara mer specifik med dina erbjudanden på sajten. Kunderna kommer att vara mer nöjda med din butik.

När det gäller WooCommerce är supporten inte det bästa. Om du har några problem med butiken måste du hitta ett sätt att lösa det. Om du inte kan, kan du behöva anställa en utvecklare för att göra det åt dig.

Men med Shopify är detta helt annorlunda. Kundsupporten är bra. Du kan gärna skicka e-post till dem, ringa dem eller chatta med dem i realtid. Om det finns ett problem angående din marknad kommer supportteamet att göra allt för att lösa den.

I detta fall kan du fokusera dina resurser och idéer på att leda företaget och inte bibehålla butikens funktionalitet.

Jag nämnde redan att ett SSL-certifikat ingår i någon av de tre planerna de erbjuder. Med WooCommerce måste du köpa detta själv eller söka efter en webbhotell som erbjuder det i sina planer. Att välja Shopify är bättre om du tar hänsyn till detta.

Slutsats

Så är Shopify bättre än WooCommerce? Eller är det tvärtom? Med beaktande av allt som redan nämnts om båda plattformarna kan vi säkert säga: IT beror.

På vad kan du fråga? Tja, dina personliga behov.

Å ena sidan kan WooCommerce vara det bästa för dig. Om du letar efter ett verktyg som ger dig frihet att designa butiken är WooCommerce det bästa. Vi har sett att det har det större biblioteket med teman av de två. Även om du inte hittar ett som fungerar för dig kan du designa ett tema bara för din butik. Om du inte vet hur du gör det ska du bara anställa en utvecklare.

WooCommerce kan vara för dig också om du vill ha ett stort utbud av funktioner och alternativ i butiken. Utvidgningarna är den perfekta lösningen för att uppnå detta.

Å andra sidan är Shopify den bästa kandidaten om du inte är en sådan teknisk person. Som vi redan har talat om kräver inte Shopify en enorm mängd kunskap. Du kan lära dig att hantera butiken “över natten”. Eftersom WooCommerce främst skapades för utvecklare är det inte så lätt att hantera.

Shopify innehåller också några fantastiska säkerhetsfunktioner (SSL och andra). Om du inte vill hantera underhållsproblem då och då väljer du Shopify.

Prissättningen är inte så mycket problem att avgöra en vinnare här. Om du går för WooCommerce, måste du spendera lite pengar på att vara värd för butiken online. Så det kommer säkert att kosta dig något.

Om du väljer Shopify måste du säkert betala en månadsavgift för att använda tjänsten. Hursomhelst kommer det att finnas kostnader för att skapa och hantera butiken.

För att kunna välja det perfekta verktyget för din nästa “Amazon” bör du väga fördelar och nackdelar noggrant. Se vad dina personliga prioriteringar är.

När du vet exakt hur du vill lyckas och vilka mål du har för butiken kan du säkert välja en vinnare för ditt företag.

Vi hoppas att efter att ha läst den här artikeln har du en bättre idé om vad dessa två plattformar kan göra för dig.

Men välj klokt, så kommer resultatet att bli det du planerat för hela tiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector