Sitejet vs WordPress – Vilket är bäst för att bygga din webbplats?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Sitejet vs WordPress – Vilket är bäst för att bygga din webbplats?
0 9 мин.

wordpress-vs-sitejet


Om du letar efter ett sätt att designa din nya webbplats finns det många möjligheter du kan gå med. Till exempel kan du koda det själv (eller hyra någon) med hjälp av HTML och CSS, eller skapa det med en webbplatsbyggnadsplattform som Wix eller Sitejet; en annan möjlighet skulle vara att skapa dig en webbplats och använda WordPress plattform för byggnad.

Som du antagligen redan vet, i den här artikeln kommer vi att titta på två metoder listade ovan: Sitejet-verktyg för webbplatsbyggnad och WordPress Content Management System (CMS). Dessa är lätt två av de mest populära metoderna som används av moderna webbplatser.

Mer än 25% av alla webbplatser online idag, drivs av WordPress. Och tror att det bokstavligen finns miljoner webbplatser som finns idag. Poängen är att WordPress är en allmänt använd plattform av alla typer av människor för alla typer av webbplatser.

Men hur är det med Sitejet? Detta är en tjänst som syftar till att ta på sig WordPress genom att vara ett av de mest populära webbplatshanteringsverktygen som någonsin har skapats. Det är inte ett litet mål att uppnå. Tjänsten blir dock snabbt mer och mer populär på grund av dess enkelhet och moderna funktioner. Så det är en värdig konkurrent.

Vad ska vi prata om båda plattformarna? Det första vi täcker är funktionalitet. Efter det kommer vi också att titta på användarvänlighet och som en sista aspekt kommer vi också att nämna priserna. Låt oss hoppa in!

Jag börjar med WordPress:

WordPress – Funktionalitet

När vi pratar om funktionalitet måste vi nämna vad du kan göra med plattformen. När det gäller WordPress kan vi sammanfatta med bara ett ord: allt. Jag gör inte att WordPress verkar för bra. Du kan verkligen göra någonting vad som helst relaterat till någon form av webbplats.

Mycket av detta beror på mängden teman som är tillgängliga för användning i WordPress mallavsnitt. Du kan välja bland tusentals gratis- och premiumtema för din smak.

Det bästa med nästan alla av dem är att de är lyhörda. Så du behöver inte bry dig om att din webbplats ska se bra ut på alla enheter. Detta är en standard som medföljer WordPress.

När du installerar ett nytt tema är processen sömlöst snabb och enkel. Allt du behöver göra är att klicka på temavisningen, välja rätt för dina behov och klicka på installera. Om du vill kan du till och med förhandsgranska hur din webbplats kommer att se ut så att du inte slösar tid på att anpassa en mall som inte skulle fungera i slutändan.

En annan viktig funktion som följer med WordPress är den enorma mängden förbyggda plugins. I grund och botten är dessa små program skapade för att ta hand om vissa uppgifter som en webbplats kan behöva.

Till exempel finns plugins byggda för att hantera e-post, försäljning (e-handelswebbplatser), inloggningsformulär, SEO, skrivning, video- och bildbehandling och många andra.

Det är en sak du bör tänka på om plugins: du måste bara installera de som är nödvändiga för att din webbplats ska fungera korrekt. Om du installerar för många av dem kan de bromsa din webbplats avsevärt. Så ta hänsyn till detta när du bygger en webbplats med WordPress.

Sitejet – Funktionalitet

sitejet-funktioner

Sitejet-funktioner & Funktionalitet

Låt oss prata lite om Sitejet också om funktionalitet. Till att börja med bör vi påpeka att Sitejet är ett WYSIWYG CMS. Vad betyder det här?

Förkortningen står för ” Vad du ser är vad du får ”. Idén är ganska självförklarande: hela webbplatsbyggnadsprocessen sker live. Alla ändringar eller ändringar kan ses direkt i webbläsaren. Detta kan göra att hela processen går snabbare och mer effektivt.

Precis som WordPress kommer Sitejet också med många förbyggda mallar, som enkelt kan installeras och ändras när du vill. De goda nyheterna är att de är alla lyhörda. Egentligen blir denna funktion mer och mer en standard i dag. Men ändå är det ett välkomnat tillägg till paketet.

Med Sitejet kan du också helt anpassa källkoden bakom webbplatsen. Mer specifikt kan du ändra eller lägga till ny HTML-, CSS- och JavaScript-kod till din webbplats. Detta möjliggör en mycket bättre anpassning, eftersom du kan skapa element som enbart är specifika för din webbplats som används.

Det finns en mycket intressant och modern funktion inbyggd i Sitejet: det kallas Corporate Identity Detection. Vad är det här mer exakt? Om du redan äger ett företag kan du ladda upp dess logotyp till ditt Sitejet-konto. När detta är gjort kan du välja att automatiskt anpassa webbplatsens design efter logotypen som du tidigare laddat upp.

Enkelt uttryckt kommer all din företagsidentitet (som inkluderar din webbplats) att anpassas efter din huvudlogotyp. Hur häftigt är det? Du kommer att ha ditt eget märke konfigurerat på nolltid!

WordPress – Användarvänlighet

Nu är det dags att prata om en annan aspekt för båda plattformarna: användarvänlighet. Eller med andra ord: hur lätt det är att använda plattformen.

Detta är faktiskt en mycket viktig aspekt. Att använda en webbplatsbyggare betyder ju att du inte behöver ha för mycket teknisk kunskap. Detta är en av de främsta anledningarna till att webbplatsbyggare skapades i första hand; så även icke-tekniker kunde utforma och utveckla sin egen webbplats utan att behöva koda.

Så, vad kan vi säga om WordPress? När du väl har tagit hand om det är det ganska enkelt och enkelt att hålla din webbplats i form. Naturligtvis tar det lite tid att känna till alla ins och outs, men det är helt värt din tid.

WordPress är en komplex plattform som stöder alla typer av webbplatser, inte bara bloggar. Men ändå kan du lära dig allt om dess funktion relativt snabbt.

Jag säger relativt snabbt, eftersom det har så många funktioner och alternativ till ditt förfogande kan det ta lite tid att vänja sig. Här är till exempel några av de funktioner som finns tillgängliga endast på huvudmenyn (till vänster): huvudpanelen, inlägg, sidor, media (bilder, videor, ljud), kommentarer, utseende, plugins, verktyg och inställningar. Naturligtvis har alla dessa alternativ också andra egenskaper.

Sitejet – Användarvänlighet

När vi pratar om användarvänlighet är Sitejet en toppplattform på listan. Jag nämnde ovan att WordPress är ganska lätt att lära sig och behärska, men Sitejet är ännu enklare. Alla funktioner och byggverktyg skapades med enkelhet i åtanke.

Till exempel används redigeraren som ett drag-and-drop-verktyg för att skapa din webbplats. Du kan välja mellan tiotals för skapade element som är klara för användning. Naturligtvis kan du anpassa dem ytterligare, om det är vad du vill.

Men om en mall från deras butik är vad du vill, blir ditt jobb ännu enklare. Välj bara den som passar dig och aktivera den på din webbplats. Alla teman är öppna för ändringar. Så om något behöver ytterligare personalisering, hanteras det också enkelt med drag-and-drop-funktionen, från tidigare.

Allt i redaktören är tydligt markerat och dess syfte påpekas, så att du vet hur du går runt på plattformen utan mycket svårighet.

Nu är det dags att prata om priserna för båda dessa plattformar för webbplatsbyggare:

WordPress – Prissättning

Denna plattform är helt gratis att använda. Du har läst rätt. Om du laddar ner WordPress från WordPress.org kan du använda det helt kostnadsfritt. När allt är det ett öppen källkodsverktyg, vilket innebär att du fritt kan använda och ändra det du vill.

Den enda tjänsten du måste betala för är webbhotell som varje webbplats behöver ha för att vara online på webben. Jag rekommenderar starkt HostGator, för att bygga och vara värd för WordPress-webbplatser.

Sitejet – Prissättning

sitejet-prissättning

Sitejet-prissättning

Medan de flesta webbplatsbyggare erbjuder en gratis plan, har Sitejet ingen gratis plan tillgänglig. Det bästa och mest rimliga för någon utan företag är den första planen som kallas Professional.

Den här kostar $ 7 / månad eller $ 5 / månad om du betalar för 1 år i förskott. Varje funktion som Sitejet tillhandahåller är inkluderad i detta paket + värd för en webbplats gratis.

Om du vill ha en plattform som är fri att använda för ditt webbplatsbyggnadsprojekt, är WordPress det för dig. Men även på det sättet måste du fortfarande betala för webbhotell, vilket för nya webbplatser (med delad hosting) kostar mellan $ 3 – $ 10 / månad. Som nämnts ovan, för WordPress-webbplatser rekommenderar jag HostGator, som börjar på $ 2,75 / månad.

Så när det gäller prissättning skulle du hamna på nästan samma belopp för båda verktygen. Den enda skillnaden är att du betalar pengarna till olika företag.

Slutsats

Sammantaget är både WordPress och Sitejet förstklassiga webbplatsbyggare. Att välja en över den andra beror verkligen på dina personliga behov och smak.

Med WordPress har du en komplex CMS att använda för webbplatshantering, när Sitejet är mer en dra-och-släpp-webbplatsbyggare, som har fantastiska inbyggda funktioner, men du är begränsad jämfört med WordPress.

Om du använder dem klokt kan någon av de två göra att din webbplats blir sitt eget märke. Ditt val beror verkligen på dina behov. Jag rekommenderar WordPress för webbplatser av bloggtyp och Sitejet för webbplatser för små företag. Om du driver din webbplats på WordPress måste du ständigt hålla koll på uppdateringar och säkerhet. Med Sitejet behöver du inte oroa dig för alla dessa saker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector