Ska du investera i premium-domännamn?

investera premium-domännamn


Här är en fråga som alla företag ska ta itu med. Speciellt små företag och nystartade företag måste tänka igenom om det är värt att spendera en fjärdedel av sin budget på ett premiumdomännamn eller inte. Svaret på den frågan är sällan en enkel fråga, eftersom det beror på vilken typ av verksamhet det kommer att bli, tillsammans med många andra aspekter.

Ett domännamn är avgörande eftersom du inte kan driva en webbplats utan den. Det kommer att vara namnet på din webbplats och din e-postadress och kommer att spela en avgörande roll i din marknadsföringsstrategi när du har köpt den.

I den här artikeln ska vi titta på allt som finns att veta om premium-domännamn och hjälpa dig att avgöra om du ska köpa ett för ditt företag. Du kanske redan har tappat käken när du stötte på ett domännamn som kostar $ 10.000 +, medan andra bara kostar $ 10. Men det är så det här företaget rullar och även om det är en enorm mängd kontanter att spendera på bara några tecken, kan det visa sig vara en av de bästa investeringarna du gjort för ditt företag.

Hitta & Köp premium domännamn

Hos GoDaddy kan du hitta och köpa inte bara premium utan också högkvalitativa domännamn. Med deras domänmäklartjänst kan du kanske ta hand om domäner som inte är listade för försäljning.

Sök efter domäner »

Varför ett domännamn anses som premium?

Processen att söka efter ett domännamn innebär några nedslående möten. När du kommer med ett särskilt bra namn, bara för att söka efter det och upptäcka att det togs eller för att upptäcka att dess pris är långt upp på himlen. Ändå gör dessa domännamn inget särskilt. De är bara bekanta och intetsägande, utan någon raketvetenskap involverad i att komma med dem och det är poängen. Deras medelmåttighet är det som gör dem så värdefulla.

Läs: COM vs NET vs ORG – Vilken domäntillägg att välja?

En premium är exakt hur det låter som. Ett domännamn som är tillräckligt dyrt för att inte alla har råd med det. Det finns många skäl till varför ett enkelt domännamn blir ett premiumnamn, men det är ganska tydligt att varför ett domännamn kan kosta mer än ett annat. Det är ingen överraskning att Cooking.com kommer att kosta mycket mer än Makingfood-notsogoodhosting.biz. Detta visar tendensen ganska tydligt, att ju mer omfattande ett domännamn är, desto mer troligt är det att det kommer att kosta mer.

Ett mer omfattande domännamn hjälper din webbplats att få mer dragkraft mycket snabbare, vilket kommer att visa sig vara en av dina bästa investeringar om du har valt klokt. Detta är anledningen till att ett domännamn blir ett premiumnamn.

Den exakta definitionen av ett domännamn

Priset för ett domännamn kommer att ge bort att det är ett premiumnamn. Vanligtvis är ett vanligt premiumdomännamn ett domännamn som redan ägs av ett register eller en person. Kostnaden är exponentiellt högre än ett typiskt domännamn och kan kosta från några hundra dollar till tiotusentals. Detta beror på det upplevda värdet som det kan ha för ett företag inom en specifik bransch. Detta beror bara på att någon anser det så och han / hon har visat sig rätt om du har slutat söka efter just den domänen.

Ett domännamn betraktas som premium på grund av dess längd, märkbarhet och sökord. Alla dessa är mycket värdefulla för ett företag som vill filialera online.

Inte varje pris för domännamn fastställs av en individ. Ibland anger registret (som .info eller .design) priset för det. Men det kommer inte att förändras mycket när det gäller din köpprocess.

De potentiella problemen med inte så omfattande domäner

Det finns vissa problem som ett företag kan stöta på om de inte väljer det bästa domännamnet de kunde. Här är de största svårigheterna:

Det kan bli kunden förvirrad. Om ett företag eller en person väljer fel domänförlängning, kan de få många felaktiga klienter. Vissa kanske tror att tjänsten är nere eller inte ens finns, helt enkelt för att de besökte Domain.com istället för det faktiska Domain.co.

Förtroende och varumärke. I många fall är det att äga en .com-domän sättet att visa att ett företag är pålitligt och allvarligt. Många experter säger att alltid gå med .com, men det finns många andra alternativ också, till exempel .org, .co och så vidare.

Potentialen att växa. Många företag trivs efter att ha köpt ett premiumdomännamn för cirka 500 000 dollar, särskilt om det matchar deras företags namn.

Dessa problem uppstår inte för alla företag och en domän kan definitivt lyckas om den inte är en .com.

Vad ett premiumdomännamn kommer att göra för din webbplats

Det goda med premium-domännamn är det faktum att de nästan är hushållsnamn och att du inte behöver göra ytterligare investeringar för att göra dem så. Vilket är anledningen till:

 • Du måste spendera mindre pengar på PPC-annonser online och du kommer att få mycket mer organisk trafik på din webbplats när du har lanserat den.
 • Bättre SEO och sidrankning, vilket kommer att ge dig mer kvalitetstrafik. Folk söker redan efter din webbplats och kommer gärna att hitta den.
 • Det finns mer förtroende och auktoritet involverat med ett premiumdomännamn, vilket gör att ansedda företag länkar till din webbplats. Således öka din SEO ytterligare.
 • Ett kort, iögonfallande namn fungerar riktigt bra på sociala medier och folk kommer att komma ihåg det mycket lättare. Medan URL-förkortare bara förvandlar ditt domännamn till en meningslös lista med tecken.
 • Domänen ger potentiella kunder ett starkt tips om vad de kommer att hitta på din webbplats, så du behöver inte investera tid och pengar för att förklara det för dem.

Kort sagt är det mycket lättare att göra ett premiumdomännamn populärt och du måste spendera mycket mindre pengar på att annonsera det.

Är det värt att köpa en när du precis börjar?

Svaret på den här frågan beror på din avsikt med domännamnet. Om du gör affärer i en bransch där word of mouth är avgörande, är premiumdomäner definitivt något att tänka på. Men småföretagare och nystartade företag bör inte börja med ett premiumdomännamn. Ett företag kan definitivt lyckas med ett mindre än idealiskt domännamn om det är tillräckligt fängslande. Om domännamnet du funderar överensstämmer med ditt varumärke är det allt du behöver. Det kan fungera bra även om det inte stämmer överens med ditt företags namn.

Läs: 10 bästa verktyg för domänförslag

Även om du inte kan få .com-förlängningen kan du gå med .co eller många andra. Så länge du inte har ditt företag från marken och fungerar smidigt, bör du inte göra en enorm investering i ditt domännamn. Men när du väl har slagit det stort kanske du vill titta runt och få ett premiumdomännamn, eftersom det finns en stor chans att det kommer att få en stor vinstutdelning inom de närmaste åren.

Hur man köper ett premiumdomännamn?

Processen att köpa en premiumdomän är ungefär densamma som att köpa en vanlig domän. Det går enligt följande:

 1. Skapa ett konto hos domänregistratorn eller logga in.
 2. Sök efter ett domännamn
 3. Lägg till den i din kundvagn.
 4. Fyll i formuläret med din kontaktinformation.
 5. Kolla upp.

Det är vanligtvis så enkelt som det, men vissa tjänster kräver dock att du fyller mycket mer pappersarbete, vilket kan vara lite av en mardröm.

Vad händer om ett domännamn inte finns till salu?

Om det inte är till salu, innebär det att ägaren inte aktivt letar efter en köpare, men du kan fortfarande nå ut till honom. Du kan skriva honom ett e-postmeddelande och be honom om ett pris. Tänk bara på att de vanligtvis ger dig ett mycket högre pris än genomsnittet.

Slutsats

Om ditt företag redan startade och det ger goda intäkter är det verkligen värt att investera i ett premiumdomännamn och ta saker till nästa nivå. Du kommer att få mer organisk trafik och bli mer populär tack vare ett omfattande och medelmåttigt domännamn. Men om du precis börjar är det bäst att använda din kreativitet för att få fram ett unikt domännamn som matchar ditt varumärke. Att spendera bara 10 till 50 dollar på det kommer inte att skada så mycket heller.

Jag hoppas att vi hjälpte dig att lära dig något nytt om domännamn i den här artikeln och att vi ses igen i nästa! Tills dess, vänligen titta på GoDaddys databas för domännamn med premiumdomäner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map