Ska du optimera din webbplats för röstsökning?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Ska du optimera din webbplats för röstsökning?
0 10 мин.

voice-search-optimering


Teknologierna vi använder utvecklas snabbt. För inte så länge sedan, att ha en smartphone för att kolla in en plats, hitta några idéer eller hitta information för att få en uppgift förvånad fortfarande många. Nu söker 65% fler kunder information online än för några år sedan. De letar efter lokala företag, något de såg eller hörde och guider som hjälper dem att utföra specifika uppgifter.

Även om att alla av oss fortfarande är starka, kommer en ny era med sökmotorer. När Google AI, Siri och Alexa blir mer sofistikerade har vi många nya möjligheter för hur vi gör våra sökningar. Människor blir latare och att skriva på din telefon är inte alltid det mest behagliga att göra. Så det är bara naturligt att människor hellre använder sin röst för att trylla fram sökresultat än att slösa tid med att skriva.

Under 2017 har Google redovisat att cirka 20% av alla sökningar görs genom röstsökning. År 2018 är det cirka 30%. Många analytiska företag har uppgett att 2020 kommer cirka 50% av alla sökningar att göras med röst. Detta innebär att röstsökningen onekligen växer snabbare och snabbare. Det är helt enkelt ett mycket snabbare och mer bekvämt sätt att söka och vi har sett att hastighet och bekvämlighet är allt som dagens teknik syftar till.

Även om röstsökning inte är helt funktionell på något sätt; det är fortfarande lite klumpigt att känna igen olika dialekter, men det utvecklas ständigt. Det är faktiskt väldigt smart och med hur de har utvecklats hindrar det inte denna revolution.

Det är dags att titta på fakta och se varför det skulle vara viktigt för dig, för oss och för alla att börja optimera sin webbplats för röstsökning.

Den stigande trenden

Google publicerar inte exakt information regelbundet, så det är fortfarande svårt att ta reda på exakt hur många som för närvarande använder röstsökning. Men vi kan vara säkra på att trenden stiger och att människor alltid kommer att följa det som är mer bekvämt. Snart nog kommer majoriteten av sökningarna att göras med röst.

Enligt Location World använder överraskande 40% av vuxna 2016 röstsökning varje dag 2016. Så det förnekar inte att röstsökning kommer att öka till toppen. Röstigenkänningssystem blir mer och mer sofistikerade. Det är mycket troligt att vi kommer att kontrollera de flesta av våra digitala verktyg genom vår röst. Eftersom digitala assistenter gör röstsökning mycket snabbare kommer de att fortsätta att bjuda in fler människor att börja använda systemet. När röstsökning blir mer “normal” börjar bara mer av befolkningen använda den.

Effekten av smarta högtalare

Tack vare Google och Amazon Echo har smarta högtalare haft en stark inverkan på röstsökningsrevolutionen. Dessa smarta högtalare förlitar sig uteslutande på röstkommandon som fungerar. De konditionerar långsamt men stadigt människor att lösa sina problem och besvara sina frågor genom röstbaserade sökfrågor. Detta ger bara mer till den stigande trenden för röstsökning.

Ändringar av röstsökning kommer att leda till SEO

Ingen revolution kommer utan den intensiva strävan efter förändring och det kommer mycket att anpassas till när röstsökning blir mer populär. Här är några av de starkaste effekterna som röstsökning kommer att få på sökmotorvärlden.

Audio-endast gränssnitt gör sina debut

Smarta högtalare gör det möjligt för människor att upptäcka information, köpa produkter, interagera med webbplatser och andra gränssnitt helt enkelt genom att leda sin röst. Detta innebär att värdet på visuella medier kommer att sjunka stadigt. Det blir mycket lättare att prata med din dator högt än att surfa på en webbplats. När detta inträffar kommer sättet att presentera information för våra målgrupper att förändras helt. Vi måste komma med helt nya strukturer.

Högre tävling för bästa positioner

Även om det finns många alternativ tillgängliga för att svara på en sökfråga, ger digitala assistenter vanligtvis svar från de högsta positionerna. Detta kommer att sätta ännu mer press på SEO-tjänster när de strävar efter att komma till toppen av Googles sökresultat.

Sökfrågor blir mer komplexa

Användare kommer inte längre att behöva tänka på hur de skräddarsyr sina sökfrågor. De behöver inte tänka på vilka nyckelord de använder. Så länge de ställer en fråga som till och med är förståelig för få de ett bra urval av svar.

Fler lokala resultat kommer att krävas

Människor kommer att kunna göra lokala sökningar medan de också kör. De kommer vanligtvis att lita på röstsökning när du är på språng. Röstsökning gör det möjligt för dem att hitta en specifik butik och navigera igenom den utan att behöva röra telefonen. Detta kommer att driva många lokalt fokuserade sökfrågor. Google och andra sökmotorer kommer att lägga en mycket större tonvikt på lokala resultat av detta skäl.

Interaktioner kommer att vara kortare

Röstbaserade sökningar är korta och de passar inte för en lång interaktion av naturen. Du kan snabbt hitta namnet på en skådespelare du såg i en film, eller restaurangerna nära dig. När interaktioner blir mycket kortare kommer webbplatser att ha ett mycket mindre fönster för att göra intryck på sina användare.

Hur du kan dra nytta av röstsökning

För att kunna dra nytta av att vara tillgängliga för röstsökningar måste du använda tekniken så tidigt som möjligt. De flesta av dina tävlingar arbetar redan med det. Men många människor på webben förnekar fortfarande det faktum att samtalssökfrågor kommer att bli framtiden för internet.

Använd nyckelord med lång svans

Användningen av nyckelord med lång svans är en av de viktigaste SEO-strategierna, även om din webbplats inte har något att göra med röstsökning. Internetanvändare använder inte så många korta nyckelord. Istället ställer de mer direkta frågor och försöker få mer direkta och relevanta svar på dem. Det är här användningen av nyckelord med lång svans spelar in. Eftersom röstsökningens konversationsmässiga karaktär gör att frågor blir längre kommer användningen av de rätta nyckelorden med lång svans att öka chansen att ditt innehåll blir bättre på sökmotorsidor.

Arbeta med lokal röstsökning

Folk söker oftast lokala företag. Nya enheter gör en intern sökning för att hitta de bästa företagen i den specifika kategorin de har sökt i. Här är några sätt du kan förbättra din webbplats rankning i lokal röstsökning.

 • Se till att din information är korrekt – Se till att all din kontaktinformation på varje plattform är exakt densamma och är helt korrekt. Om du har en gammal adress på en av plattformarna kan det skada din ranking. Var också så beskrivande som möjligt när du beskriver kategorierna för ditt företag.
 • Har ditt företag listat – Ditt företag bör listas på alla större onlineföretagsannonser. Det bör finnas på Bing Places, Apple Maps, Yelp och Google My Business. De viktigaste enheterna drar all information från dessa, så du bör vara närvarande på var och en av dem.
 • Få massor av recensioner – Att få ditt företag granskat av sina kunder spelar en enorm roll för att få en bra rang för ditt företag. Det är bara naturligt att människor blir mer lockade av att besöka ett företag som har många recensioner.

Söka efter att implementera nyckelord med lång svans

Att ha en mer samtalande ton på din webbplats är viktigt för röstsökning. Användaren kommer inte att använda enskilda sökord under sina frågor; de kommer att vara mer konversativa istället. Det betyder inte nödvändigtvis att du måste ändra dina sökord till nyckelord med lång svans. Men det betyder att du bör implementera dem på små sätt. Starta en ny FAQ-sida där du ger mer detaljerad information om vissa ämnen. Skapa innehåll för det med en informell ton och tänk på hur din publik generellt talar för att ditt innehåll ska matcha sin ton.

Kom också ihåg att människor inte talar som de skriver. Så dubbla ner din användning av naturliga talmönster. Sökmotorerna kommer snart att kunna hämta människors naturliga talmönster och känna igen det.

Lägg ännu mer betoning på mobil

Den fantastiska populariteten för mobila enheter är inte alls några nyheter. Men med uppkomsten av röstsökning blir mobil mer relevant än någonsin. Med mer än 50% av alla sökfrågor som görs från mobil är det viktigt att du strävar efter sammanhanget för en specifik röstsökning för att öka din SEO.

Mobil kommer före skrivbordet oavsett vilken typ av online-närvaro du vill bygga. Eftersom röstsökningar görs på språng från mobila enheter är det viktigt att ditt innehåll är optimerat för enheter som söker efter det i.

Testa Googles mobilvänligt test och se vad du får tillbaka från det. Det kommer att berätta hur bra din sida kommer att rangordnas för mobilsökningar.

Slutsats

Webben förändras och din webbplats och din strategi bör förändras tillsammans med den. Det finns mycket att förbereda sig på i framtiden och det blir en verklig utmaning eftersom vi fortfarande inte vet exakt vilken typ av förändringar röstsökrevolutionen kommer att medföra. Men vi vet att det definitivt kommer att kräva att du tänker om ditt annonseringsspel och hur du vill nå ut till nya kunder. Vissa möjligheter öppnas och andra tas bort. Allt du kan göra för att förbereda är att optimera din webbplats för röstsökning så mycket som det är möjligt just nu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector