Ska jag överväga Cloud Hosting för min webbplats – är det säkert?

är molnhotell säker för webbhotell?


Efterfrågan på webbhotell växer mer och mer och webbhotell erbjuder olika paket med olika funktioner och alternativ, men i en översikt kan du se att erbjudna resurser är för illa eller för rika. Just nu är det svårt att skaffa sig ett perfekt värdpaket anpassat till ditt behov. Företag och kunder anser att detta är en stor nackdel som ger ekonomiskt underskott.

Vad är Cloud Hosting?

vad är molnhotellCloud Hosting är den perfekta lösningen för kunder som vill ha ett exakt antal resurser som utrymme, trafik, bandbredd, processor, RAM för att optimera en eller flera webbplatser, men också för webbhotellföretag som vill använda sin egen teknik och servrar maximalt prestanda.

För närvarande täcker begreppet molnberäkning allt som är relaterat till leverans av webbhotelltjänster. Dessa tjänster ingår i tre kategorier: infrastrukturtjänster (IaaS), plattformar (PaaS) och programvara (SaaS).

Om vi ​​tittar på moln värd mindre teknisk, eftersom himlen har fler moln, så i ett datacenter finns fler servrar. Varje moln (server i vårt fall) har sina egna funktioner, och principen att flera servrar fungerar som en kallas Cloud Hosting. På grund av en molnprogramvara och dussintals servrar till förfogande kan varje datacenter optimera sin datorkraft, men också sina inkomster och klienter kan ta emot resurser de verkligen vill ha.

Termen “moln” togs för Cloud-värd eftersom symbolen har en molnform, som ofta används för att representera flödesscheman och annan statistik på internet.

“Moln” kan vara offentliga eller privata. Offentliga molntjänster kan säljas till alla på internet, till exempel EBay, Amazon, Facebook, Steam och så vidare.

I stället är privata tjänster datacentra eller nätverk som endast används av ett litet antal kunder, t.ex. ett företags personliga.

Molntjänsterna som tillhandahåller infrastruktur (IaaS) är samma som de tjänster som gör det möjligt att köpa åtkomst till servrar eller datalagringsutrymmen. De har också namnet på tjänsttjänster och uppför sig som andra tjänster som el eller gas. IaaS tillåter mest av tiden virtualisering, vilket innebär att användare har möjlighet att skapa sin egen virtuella dator där de kan välja operativsystem och programvara de vill ha.

Molntjänster har tre huvudfunktioner som gör dem annorlunda än traditionell webbhotell: de säljs endast på kundens begäran, de är flexibla (användaren kan använda den när som helst på den resursnivå som den behövs) och den hanteras helt av tjänsten leverantör.

Fördelar med att använda Cloud Hosting

Den främsta fördelen med Cloud Hosting är att användare har möjlighet att betala ett fast pris för begränsade resurser eller ett anpassat pris anpassat till deras webbplats krav. Tiden när alla betalar samma priser för webbhotell är över; nu kan alla välja att betala så mycket som de använder med molnhotell. Detta händer eftersom alla enkelt kan göra en förfrågan med vad de vill och de också kan ändra ordningen som de vill med några klick, på kort tid utan huvudvärk, vilket betyder flexibilitet på resursnivå.

Med molnvärd kan du uppnå en bättre drifttid! Om på en vanlig server körs alla tjänster (apache, mysql, imap) på samma maskin tilldelar Cloud Hosting dessa tjänster separat på varje server, beroende på klienternas behov. I detta fall ökar hastigheten på tjänsterna. Om det till exempel är 50 servrar anslutna i Cloud kommer dessa att programmeras för att köra specifika tjänster. 2-3 servrar kommer att köra e-posttjänsten, 30 servrar kommer att köra apache-tjänsten så i slutändan kommer varje server att ha väl definierade uppgifter och i fall av interna problem kommer de inte att stänga av tillsammans, hålla tjänsterna aktiva. Anslutningar är väl tillverkade i molnhosting.

En annan fördel är att elberäkningen är reserverad och garanterad. De flesta webbhotellföretag erbjuder specialpaket för molnhotell och priserna börjar från 3 $ per månad om du betalar i förskott på ett år. Ett exempel på ett bra paket för molnhotell är följande: 5 GB SSD, 3 GB RAM, dedikera IP, CloudLinux, CageFS, Cpanel, Softaculous, PHP Selector, RV Site Builder Pro, SEO Attracta Tools, CloudFlare CDN, Railgun, Antivirus, Antispam, säkerhetskopiering, APC, Memcache, obegränsad trafik, en värd domän, obegränsad databas, obegränsad e-postadresser .

säkerhet för moln värdDe viktigaste fördelarna är säkerhet och förbättrad säkerhet. Ett bra webbhotellföretag erbjuder dig eXploit Scanner, ModSecurity, Web Application Firewall, Antivirus, Antispam, Backup, ConfigServer Security & Firewall, CloudLinux, CageFs Hacker Protection för dig Cloud Hosting-paket. Här kan jag påminna om säkerhetskontroller för moln. Dessa är följande avskräckande kontroller som är avsedda att minska attacker på ett molnsystem, förebyggande kontroller som stärker systemet mot incidenter, i allmänhet genom att minska eller till och med eliminera sårbarheter, detektivkontroller som är avsedda att upptäcka och reagera på lämpligt sätt till eventuella incidenter och korrigerande kontroller som minskar konsekvenserna av en incident genom att begränsa skadan. Det finns också olika säkerhetsåtgärder som vidtas för ett molnvärd såsom identitetshantering som kontrollerar tillgången till information och datoressurser; fysisk säkerhet som säkrar IT-hårdvara som routrar, servrar och kablar mot obehörig åtkomst, stöldbränder, översvämningar, störningar; personalsäkerhet som tillhandahåller para- och anställningsaktiviteter såsom säkerhetsgranskning av potentiella rekryteringar, säkerhetsmedvetenhet och utbildningsprogram; tillgänglighet som erbjuder åtkomst till molnet varje gång, applikationssäkerhet som säkerställer att applikationer som finns tillgängliga som en tjänst via molnet (SaaS) är säkra och sekretess som säkerställer att all kritisk data (socialt nummer, ID-kort, kreditkortsnummer) är maskerade eller krypterat för obehöriga användare.

Så är Cloud Hosting säkert?

Och för att svara på frågan: Är molnhotell säker, är svaret ja. Du kan se dig själv ovanstående listor över olika molnskyddskontroller och säkerhetsåtgärder för att hålla dina data säkra och privata.

Till slut påminner jag er om BlueHost som nyligen har lanserat några billiga molnhotellpaket och om CloudFlare som tillhandahåller ett innehållsleveransnätverk (CDN) och distribuerade domännamnstjänster som använder moln för att snabba upp din webbplats ännu mer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map