Topp 10 skäl till att du ska välja ett CMS för din webbplats

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Topp 10 skäl till att du ska välja ett CMS för din webbplats
0 6 мин.

skäl till att du bör välja cms för att bygga webbplats


Innehållshanteringssystem (CMS) börjar dominera hur människor skapar webbplatser idag. Det traditionella sättet att ladda upp statiska sidor på servrar håller på att bli föråldrat och även om vissa företag fortfarande förlitar sig på den här metoden, känner de flesta människor igenom dess begränsningar och väljer en CMS istället. Ett innehållshanteringssystem är en serie verktyg, applikationer och programvara som stöder skapandet och hanteringen av digitalt innehåll. Innehållsskapande, modifiering och webbplatshantering kan enkelt uppnås även för användare som inte har den stora tekniska kompetensen som en webbansvarig till exempel. EN CMS är en mjukvara på serversidan, tillgänglig via en webbläsare, det finns därför inget behov av installation av klientprogramvara.

Om du redan har erfarenhet av webbplatsbyggnad är du förmodligen medveten om de många fördelarna med ett CMS och du använder det redan. Som nybörjare undrar du förmodligen varför ska du använda en CMS för din webbplats? För att se varför ett innehållshanteringssystem är ditt bästa val för att skapa en webbplats, läs de 10 bästa orsakerna till att du bör välja ett CMS för din webbplats:

1. Tidsbesparande mallar & teman

Istället för att bygga saker från grunden, innehållshanteringssystem som WordPress eller Drupal levereras med out-of-the-box sidmallar som du kan ytterligare anpassa och lägga till funktionalitet för att skapa sidor efter behov och upprätthålla konsistensen när din webbplats utvecklas. Utvecklings- och implementeringstiderna förkortas, vilket gör att din webbplats, blogg, forum eller e-handelssajt är igång på nolltid. Teman är också en fördel med CMS eftersom de sparar tid på att komma med en design för din webbplats. Lägg till plugins i ekvationen, och du kommer inte att vilja gå tillbaka till traditionella webbplatsbyggnadsmetoder någonsin igen.

2. Användarvänlig

Ett annat skäl till varför du bör välja ett CMS är att det ger dem utan teknisk skicklighet möjlighet att snabbt hämta upp den kunskap som är kopplad till att använda ett CMS. Ett av de mest funktionspaketerade och användarvänligaste innehållshanteringssystemen är WordPress, som används av såväl professionella som icke-professionella med tanke på att det förvandlar hantering och underhåll av din webbplats till en kodningsfri strävan. WordPress är också en öppen källkod och gratis programvara, så alla kan använda det fritt.

3. Innehållsorienterad

När tekniska färdigheter och design skapas bort från processen kan du fokusera på att skapa och publicera innehåll i farten. Detta gör att du kan fokusera på att skapa kvalitetsinnehåll, förbättra SEO, driva mer trafik till din webbplats och uppnå bättre konverteringar.

4. Stödjer flera redaktörer

Om du behöver någon för att hantera din blogg, en annan person för att ladda upp produkter och produktbeskrivningar, låter en CMS dig ge olika behörigheter till olika personer att komma åt vissa områden på din webbplats på ett fokuserat och begränsat sätt, utan risken att avslöja din hela webbplatsen för ändringar som gjorts av obehöriga användare.

5. Stödjer globala förändringar

När du använder ett CMS är det möjligt att göra globala ändringar på din webbplats utan att behöva uppdatera eller ändra enskilda filer. Oavsett om du behöver byta rubriker, logotypen eller andra sådana aspekter kan du göra det på hela webbplatsen och påskynda underhåll och uppdatering av ditt innehåll. Det ger dig också mycket flexibilitet när du implementerar snabba ändringar som att byta ut designen för ett kontaktformulär eller ändra vissa aspekter av en uppmaningsknapp eller lägga till en helt ny design på din webbplats. Allt detta innebär att du bättre kan svara på dina kunders krav, vilket ger en viss fluiditet till din webbplats.

6. Stödjer avancerade funktioner

Genom att använda plugins eller inbyggda element kan du lägga till funktionaliteter på din webbplats som formulär eller händelsekalendrar som skulle vara svåra att implementera utanför gränserna för ett CMS. Förmågan att implementera dessa funktioner innebär att du kan uppnå saker på din webbplats som annars skulle vara extremt tidskrävande och omöjlig att skapa.

7. Ökad säkerhet

CMS-miljöer kan vara ganska säkra, särskilt när de används med pålitliga plugins och uppdateras regelbundet. Om du väljer att installera många plugins, kommer en WAF (Web Application Firewall) att skydda mot sårbarheter som orsakas av opålitliga plugins.

8. Minskade kostnader

Out-of-the-box-lösningar som CMS själv och dess tillägg som kommer i form av teman och plugins minskar kostnaderna för att bygga ett anpassat CMS eller göra webbplatsbyggnad på gamla sätt. Med tiden, när ägare av webbplatser blir mer kända i det inre arbetet i ett innehållshanteringssystem, minskar också behovet av teknisk hjälp utanför, och med det blir kostnaderna också lägre.

9. Analysverktyg

CMS: er möjliggör integration av tredje parts SEO- och analysverktyg, vilket kan ge dig en inblick i hur ditt innehåll påverkar dina användare. Dessa verktyg låter dig spåra prestandan för ditt textbaserade innehåll, målsidor, kontaktformulär, uppmaningsknappar, videor och andra aspekter på din webbplats som är avsedda att engagera din publik och bygga en stark och aktiv kundbas . Dessa insikter kan hjälpa dig att optimera många av dina webbplatsers eller onlinebutiks element som kundsupport, kundkassaprocess, kontaktformulär, etc. och se vilka förändringar som konverterar bättre.

10. Full kontroll

Det faktum att du kan styra alla aspekter av din webbplats från design till dess innehåll på kort tid är kanske den största anledningen till att du bör välja ett CMS för din webbplats. Ett CMS är ett affärsverktyg som ger dig makt att tilldela uppgifter, övervaka, kontrollera framstegen och ger dig alla nödvändiga medel för att skapa och hantera innehåll på det mest effektiva och enkla sättet.

Det finns många andra skäl till varför CMS används för att skapa webbplatser. Deras skalbarhet, anpassningsbarhet och anpassningsbarhet och deras omedelbarhet är alla delar som kan hjälpa dig att hålla jämna steg med dagens webbdesigntrender, användarupplevelsetrender, sökmotorkvalitetsriktlinjer och branschriktlinjer. Ditt jobb blir så mycket enklare med ett CMS, och din tid kommer att användas bättre på andra uppgifter som krävs för att driva en mer produktiv verksamhet. Du kan köra en webbplats utan ett innehållshanteringssystem, men varför skulle du göra det??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector