Vad är framtiden för webbhotellindustrin?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Vad är framtiden för webbhotellindustrin?
0 6 мин.

framtida webbhotell


Webbhotell har vuxit till en mogen IT-marknad sedan dess ödmjuka början. Webbhotellplaner har diversifierats, resurser och funktioner har blivit mer omfattande samtidigt som priserna har sjunkit till låga tider hela tiden, och fler och mer specialiserade värdtjänster har dykt upp (t.ex. WordPress-värd, hanterad hosting etc.). Webbhotell förblir en konkurrenskraftig verksamhet idag och en måste-ha-tjänst för alla som lanserar en blogg, webbplats eller webbutik. Men hur ser saker ut för webbhotellens framtid? Kommer dess expansion att fortsätta? Kommer ny teknik att ge bättre och ännu mer prisvärda värdlösningar vilket gör webbhotell som vi känner till det i dag föråldrat?

Utan tvekan kommer behovet av webb- och apphostingstjänster att fortsätta växa, och när nya kundsegment dyker upp kommer tjänsterna att fortsätta att specialisera sig på att tillgodose dessa behov.

Webbhotell som vi känner det idag

Den traditionella parningen av delade och dedikerade värdlösningar har utvidgats till att omfatta hanterad hosting, WordPress-optimerad värd, VPS-värd och nu också molnhosting. Medan priserna för delad värd är så låga som de någonsin har varit (kanske markerar den långsamma nedgången för denna typ av värd till förmån för ny teknik), är dedikerad värd fortfarande i höga grad av prissättningsskalan. Men hur ser trenderna efter dedikerad och hanterad värd, och kommer ny teknik att få slut på traditionella värdinfrastrukturprodukter?

Framtida förutsägelser – av siffrorna

EN forskning av 451 Research, ett IT-forsknings- och rådgivningsföretag, har funnit att tillväxtdynamiken för de olika webbhotelltjänsterna kommer att visa ett annat mönster och fokus kommer att flyttas från traditionell värdinfrastruktur till mer specialiserade infrastrukturmiljöer som IaaS (Infrastructure as a Service ) och SaaS (Software as a Service). Enligt studien förväntas en årlig inkomstökning på 15,5% för värdtjänster, och intäktsdrivarna kommer att hanteras värd, vilket förväntas växa cirka 18,7% per år, följt av delad hosting med 10,4% per år och dedikerad värd med en tillväxt på 5,7% per år. När det gäller marknadsandel kommer webb- och applikationshotell att registrera en nedgång, medan hanterad hosting kommer att öka till överraskande 71,5%. Forskningen beräknar vidare att även om Nordamerikas och EMEA-marknaderna – som också utgör de största värdmarknaderna – kommer att fortsätta växa, kommer deras andel av värdmarknaden att krympa och APAC- och Latinamerikamarknaderna kommer att växa till betydligt högre priser (12% och 14% sammansatt årlig tillväxttakt i Nordamerika och EMEA, till skillnad från 29% och 30% sammansatt årlig tillväxttakt i APAC och Latinamerika till och med 2019).

Så, vad betyder allt detta för värdbranschen? Den avtagande totala tillväxten av traditionella webb- och apphostingsresurser innebär att arbetsbelastningen kommer att gå mot IaaS- och SaaS-tjänster, som kommer att bli alltmer specialiserade och infrastrukturtjänster kommer att inkludera hanterade tjänster som sin modulkomponent. Denna förskjutning och kundsegmentering är en möjlighet för befintliga leverantörer att möta dessa nya krav och visa potentiella kunder hur molntjänster kan ha värde för sina företag.

Hanterade tjänster utformade särskilt för vissa applikationer och plattformar, tredjepartsapplikationer och offentlig molninfrastruktur kommer att vara de nya drivkrafterna på värdmarknaden.

The Rise of The Cloud

Traditionella virtualiserade, dedikerade eller delade infrastrukturprodukter börjar redan överskuggas av molntjänster, en domän vars breda utbud av tjänster utnyttjar skalbarhet och flexibilitetsbehov för utvecklare, småföretagare och stora företag.

De största fördelarna som användarna kan dra nytta av cloud computing är centrerade kring idén att snabb och on-demand tillgång beviljas till en stor del av konfigurerbara datorresurser (tjänster, applikationer, lagring, nätverk, servrar etc.) som kännetecknas av snabb tillhandahållande, minimal tjänsteleverantörsinteraktion och minimal förvaltningsinsats. En annan egenskap hos molntjänster, oavsett om de förstås som SaaS, IaaS eller PaaS (Platform as a Service) är deras elasticitet och förmåga att svara på förändrade krav. En annan egenhet är deras mestadels betala-som-du-go natur som gör att användare kan köpa tjänster baserade på konsumtion.

De tre så kallade komponenterna i cloud computing – SaaS (applikationer levererade över webben och designade för slutanvändare), PaaS (ett konglomerat av verktyg och tjänster som är utformat för snabb och effektiv kodning och distribution av applikationer), och IaaS (programvaran och hårdvara som är behäftad med att driva alla andra tjänster, nätverk, operativsystem, lagring, servrar) även om de betraktas som distinkta kategorier, blir linjerna mellan dem allt mer suddig och kommer att fortsätta att bli det de följande åren.

I det här sammanhanget kommer molnhotell att fortsätta att expandera och se hur användare kommer att vilja undanröja de begränsningar som traditionella värdprodukter sätter, och omfatta flexibiliteten, kraften och tillförlitligheten som erbjuds av det sammanflätade servernätverket som utgör molnhotellmiljön. Småföretag kommer också att kunna dra nytta av molnhotellmiljön och alla aspekter av molntjänster eftersom kostnaderna blir mer överkomliga och företag kommer att kunna effektivisera och slutföra små och halvtidsprojekt utan några överflödiga investeringar. Tack vare tid för molntjänstjänster kommer expertis och monetära begränsningar inte längre att vara en avgörande faktor eftersom färdiga komponenter i molninfrastrukturtjänster kommer att hjälpa till att övervinna dessa vägspärrar.

Molnet förstås som summan av SaaS-, IaaS- och PaaS-komponenterna har öppnat vägen för innovations- och teknikgiganter som Amazon, Microsoft och Google genom sina molnbaserade tjänster – Amazon Web Services, Microsoft Azure och Google Cloud Platform – banar redan vägen för det nya skiftet som molntjänster och molntjänster kommer att få inom området webb- och applikationshotell.

Slutsats

När konsumenterna blir mer medvetna om fördelarna med att använda molntjänsttjänster och molnberäkning för sina företag kommer sättet att göra affärer på nätet och hur kundernas funktion förändras. Arbetsbelastningar som tidigare fanns i dedikerade och VPS-miljöer kommer att gå mot det breddande utbudet av infrastruktur och applikationstyper som idag omfattas av IaaS-lösningar. Företag som vill fortsätta att trivas i denna nya värld av webb- och apphosting måste vara fina på fötterna, och förståelse och identifiering av teknologiska och konsumenters svarstrender kommer att vara en kritisk del i den processen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector