Vad är SSD Hosting? Vilka är fördelarna med SSD Hosting?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Vad är SSD Hosting? Vilka är fördelarna med SSD Hosting?
0 12 мин.

ssd värdfördelar


Datorteknologier har gått framåt i snabbare takt, alla har sett det och alla som har ett par ögon och öron vet om det. Men det finns några viktiga faktorer som håller utvecklingen tillbaka. En av dessa är användning av mekaniska hårddiskar. Problemet med detta är den mekaniska delen.

Medan hårddiskar förlitar sig på rörliga delar förlitar sig SSD: er (Solid State Disk) enbart på elektronik utan rörliga delar, vilket gör det mycket mer pålitligt och mycket snabbare. De fungerar på samma sätt som USB-enheter.

SSD-diskar använder icke-flyktigt minne för att lagra information. Till skillnad från RAM förlorar de inte någon av nämnda information när strömmen är avstängd. De lagrar data på mikrochips, så de har inga rörliga delar vilket gör dem mer motståndskraftiga mot skakningar och har mycket mindre förseningar när de läser / skriver data.

När det gäller funktionalitet skiljer de sig inte från vanliga hårddiskar, men de erbjuder betydligt högre hastighet. Medan hårddiskens hastighet kan vara 15-20 millisekunder, har SSD: er 0,2 millisekund läs- / skrivhastigheter. Detta gör det uppenbart att SSD: er kommer att erbjuda en mycket bättre funktionalitet.

Dessa fördelar gäller även för webbhotellprestanda. Hastighet är en avgörande del av moderna datadrivna webbplatser. Användare förväntar sig att webbsidor laddas på mindre än tre sekunder. Det är uppenbart att mediet som du lagrar en webbplats påverkar hur snabbt den levereras till användare.

SSD-enheter är ungefär tre gånger snabbare än hårddiskar, så du har en uppenbar anledning att välja dem, men de är ungefär fyra gånger dyrare. En 2 TB SSD-enhet kan kosta cirka 4 000 dollar.

En klassisk 500 GB hårddisk kostar cirka $ 80, medan en budget 500 GB SSD kostar cirka $ 200.

Om du tittar på det mer otydligt, kommer hårddiskar att läsa din webbplats från snurrdisken. Det är en process som bygger på fysisk rörelse som inte kan jämföra elektronikens hastighet. Även om hårddiskar fortfarande används ofta i datorer och servrar, bör du säga nej till att använda hårddiskar när du väljer en webbhotell.

SSD-enheter är ungefär tre gånger snabbare än hårddiskar, så du har en uppenbar anledning att välja dem, men de är ungefär fyra gånger dyrare. En 2 TB SSD-enhet kan kosta cirka 4 000 dollar. Klassiska 500 GB hårddiskar kostar cirka $ 80, medan budgeten med 500 GB SSD kostar cirka $ 200.

Lyckligtvis kan du få handen på en 128 GB SSD för mindre än $ 100.

Hårddiskar mot SSD: er

Uppfinningen av SSD: er har en betydande plats bland de senaste tekniska innovationerna. De har gått från den traditionella arkitekturen som hårddiskar brukade ha haft under de senaste tio åren. Den största skillnaden mellan hårddisk- och SSD-enheter är att hårddiskar är mekaniska enheter medan SSD: er är ordentligt elektroniska.

HDD (hårddiskenhet)

En hårddisk använder magnetisk lagring för att lagra och läsa data. Den har en eller flera snabbt roterande skivor som är belagda med magnetiskt material. Informationen från dessa diskar läses med ett magnethuvud som är monterat på en rörlig manöverarm.

Den hastighet med vilken skivan inuti roterar avgör hur snabbt data kan läsas / skrivas. Hårddiskar på datacentra och större företag har vanligtvis läshastigheter på 7,2 tusen till 15 tusentals rotationer per minut.

Deras totala hastighet mäts med IOPS (Input / Output Operations per Seconds). Mätningarna som nämnts ovan betyder cirka 80 till 180 IOPS.

Hårddiskar har bara blivit fysiskt mindre under de senaste åren. Vissa nya modeller har fyllts med helium. På detta sätt har magnethuvuden mindre miljöbeständighet som de skulle ha med syre när de rör sig.

Företag klarar helt enkelt av befintlig teknik, men det är på väg ut. Möjligheten att läsa data från diskplattor sätter bara allvarliga begränsningar på den.

Fördelar:

 • En otrolig mängd tillgängligt diskutrymme från 100 GB till 4 TB.
 • Billig. Du kan köpa en från $ 50 till $ 500

Nackdelar:

 • Sårbart för mycket rörelse.
 • Mycket låga läs- / skrivhastigheter jämfört med en SSD.

SSD (Solid State Drive)

Till skillnad från hårddiskar, som förlitar sig på skivor, lagrar SSD: er data på mikrochips. Det använder inga rörliga delar så att det inte finns någon fördröjning att hitta och läsa platsen för en datadel. Detsamma gäller också för att skriva. Detta gör dem mycket snabbare och mer pålitliga än någon av deras föregångare.

SSD: s hastighet mäts annorlunda än hårddiskar, eftersom de tillverkas för olika ändamål. De kan läsas intensiva eller skriva intensiva, men deras prestanda mäts också i IOPS.

 • En läsintensiv SSD fungerar med cirka 4600 till 15 500 IOPS.
 • En skrivintensiv SSD fungerar med cirka 65 000 till 75 000 IOPS.

Fördelar:

 • Hög hastighet när du får åtkomst till slumpmässiga data 100x snabbare än en vanlig hårddisk.
 • Dataöverföring med hög hastighet, 4x snabbare än en hårddisk.

Nackdelar:

 • Mycket dyrare.

Så är SSD webbhotell verkligen så snabbt?

Webbplatser tillverkade med innehållshanteringssystem, till exempel WordPress, Magento eller Durpal kommer med tusentals teman och plugins som alla måste ladda och göra sina saker när en användare besöker webbplatsen. När en besökare kommer in på en sådan dynamisk webbplats utlöser han / hon många databasfrågor samtidigt som han får åtkomst till innehållet på sidan.

Med så många databasfrågor och så mycket innehåll att visa, med hjälp av roterande skivor sänker webbplatsens totala hastighet avsevärt.

Hastighet är en viktig faktor som den är, både från ett användargränssnitt och från SEO-synvinkel. Att ha så mycket att ladda för dina användare är en krävande uppgift som kräver hårdvara som kan göra det så effektivt som möjligt.

Solid state-enheter gör just det. De läser alla dessa data samtidigt så att surfhastigheten blir mycket bättre tack vare kortare laddningstider. Som tidigare nämnts läser / skriver data HDD: er med en 15-20 millisekund åtkomsttid, medan SSD: er gör det med en 0,2 åtkomsttid.

Traditionella webbhotellplaner lagrar fortfarande din information med roterande skivor, medan modernare har sina SSD-enheter redo för dig direkt.

Fördelarna med SSD Hosting

Enkelt uttryckt är SSD-värd mycket snabbare och mycket pålitligare än de som använder hårddiskar. SSD-enheter är mer stötsäkra, har mycket mindre latens och åtkomsttid. Här är några av de största fördelarna med att använda SSD-värd.

4x snabbare värdhastighet

Om en webbhotell använder hårddiskar för att lagra dina data, kommer disken att snurra och magnethuvudet måste flytta för att hitta den information som krävs för att ladda din webbplats, varje gång den har en besökare. Det finns bara millisekunder skillnader som du förmodligen inte kommer att märka, men de gör en enorm skillnad när det gäller att göra kostsamma webbaserade uppgifter.

SSD-värd har många SSD-enheter som är redo för service. Att använda SSD-värd är ett av de viktigaste valen att göra när du strävar efter att skapa en snabb webbplats.

Detta är tack vare att SSD: er inte har några rörliga mekaniska delar som gör att de kan ladda data mycket snabbare och har mycket låga responstider.

Mer pålitlig

Om du tappar en hårddisk på golvet kan du orsaka oåterkallelig skada på dina data. Att återigen ha rörliga mekaniska delar gör hårddiskar mycket mer sårbara för fysiska trauma. Till och med små missupptagningar kan orsaka dataförlust.

SSD: er har inga rörliga delar, så du kan i princip kasta din bärbara dator medan en SSD-enhet fungerar inuti den. Detta innebär att SSD: er är mycket mindre sårbara för skador.

Stabil

Om en hårddisk rör sig när data bearbetas kan det bryta processen eftersom de små mekanismerna inuti den är mycket känsliga. Detta kan bryta en operation eller få den att fördröjas. Det är som att hårddisken hoppar över ett hjärtslag.

SSD: er har inga instabila roterande skivor, så de har inte detta ansvar. Varje bit av din webbplats har lagras säkert och ger en smidig surfupplevelse för dina besökare.

Miljövänlig

Att använda energi mer effektivt och ansvarsfullt blir allt viktigare när våra tekniska krav växer. Vi måste sänka energiförbrukningen där det är möjligt och använda den strömmen på rätt platser.

Du kanske inte tror det, men att välja SSD-värd är ett miljövänligt beslut. Det här är inte en marknadsföringslinje.

SSD: er förbrukar 80% mindre energi än hårddiskar, vilket inte är för mycket om du kör en inuti din bärbara dator, men vi pratar om datacenter här. Det här är enorma hangarer som är fyllda med skåp som har ett stort antal hårddiskar inuti sig. Dessa datacenter måste ha kraftfulla kylsystem på plats för att hålla hårdvaran på optimal temperatur.

Bättre för företag

Bättre hastighet och tillförlitlighet möjliggör en mycket bättre lastningshastighet för webbsidor och innehåll. Om din webbplats är snabb är det mycket lättare att tillfredsställa användare med en flytande upplevelse. När de är nöjda med din webbplats är de mycket mer benägna att köpa under processen!

Topp 3 SSD-värdleverantörer

InMotion Hosting

inmotion hosting ssdInMotion är bäst när det gäller hastighet. De flesta webbhotell har en laddningstid på 1000 ms + medan webbplatser som kör på InMotion-bostäder har cirka 500 ms laddningstid.

De erbjuder också fantastiska utvecklarverktyg och ett flexibelt betalningssystem. Du kan alltid uppgradera till ett högre paket eller till och med få tillbaka pengarna om du inte är nöjd. Det är säkert och pålitligt på alla möjliga sätt, varför InMotion har miljoner användare.

Om du behöver hjälp med att ställa in din webbplats kan du alltid få deras pålitliga kundsupport för att hjälpa till.

HostGator Cloud

hostgator moln ssdHostGator erbjuder en värdmiljö som många av sina konkurrenter inte använder ännu, vilket är CloudHosting.

Denna tjänst garanterar en 100% drifttid. Många värdar erbjuder endast en driftstid på 99%, vissa erbjuder endast 95%. Att 5% ger eller tar kanske inte verkar så mycket, men det är det verkligen. Du vill inte att din webbplats ska vara offline ens en sekund, nu skulle du göra det?

De erbjuder också 300 ms + lastningstider, vilket är otroligt snabbt! SSD-enheter spelar självklart en stor roll.

Prissättningen för denna tjänst är mycket bra, med tanke på den högsta prestanda som den ger dig kan du börja i cirka $ 3 per månad och uppgradera ditt paket senare om du vill.

Det är mycket användarvänligt och du kan konfigurera ditt konto på några minuter. Kolla in dem, de erbjuder en hel del.

WebHostingHub

webhostinghub ssdWebHostingHub är känt för att erbjuda otroliga laddningshastigheter tack vare den senaste tekniken de använder. De är mycket stolta över att använda solid state-enheter eftersom de gör sakerna cirka 20 gånger snabbare. De är stolta över att säga att SSD: er har varit en del av deras system länge.

De har 600 ms + lastningstider, vilket är ganska rimligt.

Det är väldigt enkelt att skapa en webbplats eller en blogg, eftersom du kan välja att ha WordPress installerat som ditt innehållshanteringssystem. Du behöver inte ha en teknisk bakgrund för att hantera det.

Det som gör det ännu bättre är det faktum att de erbjuder gratis domän- och webbplatsmigrering medan andra tar ut cirka 150 $ för samma tjänst.

Om du registrerar dig på en av deras tjänster kommer en av deras vänliga representanter att ringa dig om några minuter och kommer att leda dig genom alla nödvändiga saker du måste veta.

Även om du inte är nöjd med deras tjänst har du 90 dagar på dig att begära dina pengar tillbaka utan problem.

De är värda att kolla in och ta itu med, det är säkert!

Slutsats

Om du ger det lite lärt, kommer förutsägelsen att SSD: er skapar morgondagens lagring naturligt. Även om det förblir oklart om det blir sant eller inte, är en sak säker, de är mycket bättre i alla tekniska aspekter än traditionell datalagring.

 • SSD: er erbjuder mycket högre hastighet
 • Bättre för företag
 • Mer pålitlig än hårddiskar
 • Konsumerar mindre el och producerar inte lika mycket värme
 • Höga hastigheter ger en bättre användarupplevelse

Du har gott om alternativ för att ställa in din webbplats med SSD-värd. Titta bara igenom våra rekommendationer eller göra själv forskning.

Jag hoppas att du har haft glädje av att läsa igenom den här artikeln och att vi har tillfredsställt din nyfikenhet kring SSD-värd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector