Vad är vDeck? Är det en bra kontrollpanel för webbhotell?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Vad är vDeck? Är det en bra kontrollpanel för webbhotell?
0 6 мин.

vad är vdeck


För det mesta finns webbhotellpaket med någon form av webbaserad kontrollpanel ingår. vDeck är en sådan kontrollpanel som gör det möjligt för webbansvariga att enkelt hantera alla sina värdtjänster i ett webbaserat gränssnitt. Vissa värdföretag kommer att ha en egen kontrollpanel; de flesta värdleverantörer erbjuder dock vanligtvis kontrollpaneler från tredje part som är anpassade för att återspegla sitt eget varumärke.

vDeck är en populär kontrollpanel antagen av värdföretag som iPage, FatCow, PowWeb, StartLogic och iPower. vDeck är på sin fjärde upplagan nu, och den blev helt moderniserad för att bli mer effektiv och för att bättre tilltala nybörjare också. Dess tidigare utgåvor var inte lika fullständiga eller så visuella tilltalande som den senaste versionen av vDeck. Fortfarande har vDeck lyckats få tag på flera webbhotell som främst är specialiserade på att erbjuda delade värdpaket.

vdeck 4 webbhotell kontrollpanel

Åsikter om vDeck är blandade – vissa användare ser på det som den bästa och mest intuitiva kontrollpanelen som läggs till marknaden, andra tycker att det fortfarande behöver ytterligare utveckling för att kunna konkurrera med ledande kontrollpaneler som cPanel, som verkar vara hittills värd för branschens favorit. Så är vDeck ett bra val för dig? Låt oss se vilka funktioner du kan förvänta dig att njuta av med vDeck, och vad är fördelar och nackdelar med denna kontrollpanel.

vDeck-funktioner

vDeck ger dig verktygen för att starta din webbplats och hålla den igång, med ett lättanvänt gränssnitt med webbplatshanteringsverktyg, e-posthantering, e-handelsverktyg och inbyggda marknadsföringstjänster. Här är vDeck-kontrollpanelens funktioner i en överblick:

 • Domänhantering – använd fliken “Domän” för att lägga till eller överföra en domän, hantera underdomäner och domänpekare;
 • FTP-hanteringsverktyg;
 • Webbaserad filhanterare – tillåter alla de grundläggande paketerings- / packnings- / redigeringsfunktioner du kan förvänta dig;
 • E-posthantering – åtkomst till webbmail, skräppost och virusförebyggande, vidarebefordran av e-post, autosvar etc.
 • Dra och släpp webbplatsbyggare – användare kan välja mellan hundratals professionellt utformade mallar för att skapa en webbplats utan kodningskunskap;
 • eCommerce-funktioner – under fliken “eCommerce” hittar du en svit med e-handelsverktyg som kan hjälpa dig komma igång med att sälja online;
 • Marknadsverktyg – webbplatsfrämjande och inlämningsverktyg integrerade direkt i vDeck inklusive optimering av sökmotorer, gratis annonseringskrediter för sökmotorer, gratis reklamkredit per klick som gör att du kan marknadsföra din webbplats på Google, Facebook och Yahoo / Bing;
 • Säkerhetskopiering och återställning – gör egna lokala säkerhetskopior eller återställ dina data från systemgenererade säkerhetskopior;
 • Säkerhetsverktyg – hotlink-skydd, lösenordsskyddade kataloger, blockera vissa IP-adresser från att komma åt din webbplats osv .;
 • Appinstallatör – installera populära applikationer med vDeck-skriptinstallatören;
 • Databaser – MS SQL och MySQL för databasdrivna webbplatser;
 • Kontohantering – ändra faktureringsinformation, göra betalningar, ändra lösenord;
 • Webbplatsanalysverktyg – visa statistik för besökare på din webbplats.

Det är vanligt att värdleverantörer inkluderar kontrollpanelen gratis som en del av deras värdpaket, särskilt med delade värdplaner. Vissa värdleverantörer debiterar extra för kontrollpanelen, men detta är främst fallet när de ger dig möjlighet att välja mellan flera kontrollpaneler (t.ex. cPanel, DirectAdmin, vDeck, etc.).

Vissa värdleverantörer lägger till sin egen smak på kontrollpaneler från tredje part, så det är inte ovanligt att se olika versioner av samma kontrollpanel hos olika värdleverantörer. Du kan hitta små variationer i webbplatshanteringsverktygen som de erbjuder eller webbhotell kan inkludera extra tjänster, men i allmänhet kommer vDeck med de funktioner som anges ovan.

vdeck skärmbild på kontrollpanelen

Fördelar och nackdelar med vDeck

vDeck gör ett bra jobb med att förenkla dina dagliga webbplatshanteringsuppgifter, men kan den t ex konkurrera med cPanel? Här är det goda och det dåliga med vDeck:

Fördelar

 • Listruta-navigering, välorganiserad, effektiv;
 • Anpassningsbar (t.ex. kan du välja widgetar som ska visas i sidofältet);
 • Funktionsrika webbplatshanteringsverktyg och e-handelsfunktioner;
 • Dra och släpp webbplatsbyggare;
 • Vanliga frågor, handledning, hjälp som är lättillgänglig via popup-rutan på valfri sida.

Trots den designförnyelse och funktionsutvidgningen som den har fått i sin fjärde upplaga, kritiseras vDeck fortfarande ofta för sina brister i användbarhet i motsats till cPanel, som – även om det är ganska komplicerat – rankas med hög användbarhet, så mycket att även första gången användare kan enkelt ta sig upp med alla dess funktioner och funktioner. Naturligtvis analyseras bristerna i vDeck alltid i jämförelse med cPanel, som trots allt är den mest använda kontrollpanelen. Till skillnad från cPanel kan begränsningarna av vDeck sammanfattas enligt följande:

Nackdelar

 • Antalet inbyggda tillägg är begränsat, manuell tillägg av tillägg kan vara nödvändigt;
 • vDeck är inte lika populärt och så allmänt använt som cPanel;
 • Administrativ åtkomst och FPT-åtkomst kan inte begränsas till ett specifikt IP-område;
 • Säkerhetsfunktioner är inte lika komplexa som de som erbjuds av cPanel.

Även om de har alla nödvändiga funktioner för att kontrollera och hantera dina värdwebbplatser och e-postmeddelanden, och jämförbara i funktioner och användbarhet till cPanel, kvalificerar vDeck sig som en nykomling jämfört med cPanel, och det verkar inte skaka upp cPanels status när som helst snart.

Slutsats: Är vDeck en bra kontrollpanel för dig?

Medan vDeck är en relativt ny kontrollpanel, har cPanel funnits sedan 1996 och har skapat ett starkt rykte bland webbhotellleverantörer. Det finns en markerad förspänning för cPanel i webbhotellbranschen, och den krönas ofta som den bästa kontrollpanelen runt, följt av Plesk och DirectAdmin som löpare. Ledande webbhotell kommer säkert att erbjuda cPanel som deras kontrollpanel, så det är mer troligt att du stöter på cPanel än vDeck när du söker efter en webbhotell.

Icke desto mindre är vDeck en väl avrundad webbaserad kontrollpanel som ofta ingår i värdplanerna för populära delade webbhotellleverantörer, vilket är mer lämpligt för nybörjare, men lika troligt att tillgodose behoven hos avancerade användare också. Om din potentiella webbhotells värdpaket uppfyller dina krav bör du därför inte bli avskräckt av det faktum att de erbjuder vDeck.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector