Vad är WordPress Error 413 Begär enhet för stor och hur åtgärdar du det?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Vad är WordPress Error 413 Begär enhet för stor och hur åtgärdar du det?
0 11 мин.

wordpress-error-413-request-enhet alltför stor


Om du är en erfaren WordPress-användare har du förmodligen sett några felmeddelanden som tog dig ett tag att fixa. Det fel vi ska prata om är ganska vanligt och vi har också några snabbkorrigeringar för att visa dig. När användare försöker ladda upp ett plugin, tema eller i princip något media kan de stöta på 413 “Begär enhet för stor” meddelande som helt enkelt inte låter dem fortsätta.

Det är därför du får 413-begäran för stort för fel

Du kan ladda upp alla typer av filer till WordPress så länge den inte överskrider den maximala filstorleksgränsen. Detta kan betraktas som en standardgräns konfigurerad av din WordPress-värdleverantör. Det låter dig ladda upp relativt stort innehåll men du kan aldrig veta var den övre gränsen är. Om din uppladdning misslyckas och felet 413 “Request Entity too Large” kommer upp betyder det att din fil är för stor.

Huvudfrågan här är att om du hittar ett användbart plugin eller ett coolt tema kan du ibland bara inte använda det på grund av dess storlek. I ditt mediebibliotek kan du stöta på samma problem men det kommer att visa ett annat felmeddelande: filename.zip överskrider den maximala uppladdningsstorleken för denna webbplats. Detta kan hända när du vill ladda upp en video eller högupplöst bild.

De flesta stöter på det här felmeddelandet när de vill ladda upp en stor bild. För att se den exakta uppladdningsgränsen, klicka på Media-knappen och alternativet Lägg till nytt. Där kan du se nedan en text som säger: Maximal filstorlek för uppladdning: ‘värde’ (vanligtvis 2 MB).

Hur du åtgärdar förfrågningsenheten för 413 för stort?

Det finns tre olika sätt att fixa detta fel. De två första metoderna är baserade på några enkla kodrader, medan du för den tredje måste använda FTP. Vi kommer att täcka dem alla så att du kan bestämma vilken som är den enklaste.

 1. Ställ in en högre överföringsstorleksgräns i din funktionsfil

Filen features.php är i princip ett tema som har en liknande struktur som ett plugin. Du kan öppna den här filen på dina front-end- och admin-sidor och den innehåller funktioner som definierar de filter, klasser och åtgärder som dina mallar använder inom WordPress-temat.

Om det inte finns någon funktioner.php-fil, skapar du bara en textfil, namnger den funktioner.php och kopierar den till katalogen för temat. För att öka filstorleksgränsen, kopiera koden nedan till filen filen.php i ditt WordPress-tema:

@ini_set (‘upload_max_size’, ‘128M’);

@ini_set (‘post_max_size’, ‘128M’);

@ini_set (‘max_execution_time’, ‘500’)

Detta kan också göras med en platsspecifik plugin som låter dig lägga till kodrader på din WordPress-webbplats för anpassning, utan att bero på ditt aktuella tema.

Den 128M du ser i post_max_size och upload_max_size är den exakta storleksgränsen för filerna du kan ladda upp. Detta värde är verkligen godtyckligt, du kan ställa in det till valfritt nummer du vill så länge det är större än filen du vill lägga till. Max_execution_time är det som avgör hur länge det kommer att vänta på att överföringen ska slutföras innan den stoppar processen. Du kan också öka detta värde bara för att se till att filen har tillräckligt med tid att överföra till servern.

Men var medveten om att den här metoden inte alltid fungerar, det finns några WordPress-webbplatser där den inte kommer att göra någonting. I så fall kan du prova nästa metod baserat på .htaccess-filen.

 1. Ställ in en högre överföringsstorleksgräns i .htaccess-filen

.Htaccess-filen är en annan plats där du kan konfigurera servern på din webbplats. Kodraderna du skriver där är strikta regler som servern måste följa.

Om du vill åtgärda felet på detta sätt öppnar du din .htaccess-fil i rotmappen på din WordPress-webbplats och kopierar koden nedan på följande sätt:

php_value upload_max_filesize 128M

php_value post_max_size 128M

php_value max_execution_time 500

php_value max_input_time 500

Med dessa kommandon kommunicerar .htaccess-filen med servern för att ställa in överföringsstorleken och exekveringstiden till de givna värdena. Innan du ändrar något i din .htaccess-fil är det en bra idé att skapa en säkerhetskopia. Om du rota upp koden till och med lite, kan hela webbplatsen krascha.

Tänk på att för webbplatser som körs på en delad webbhotellplan kommer den här metoden definitivt inte att fungera. I detta fall är det bästa alternativet att kontakta din webbhotell via deras kundsupport. Sedan öppnar de helt enkelt själva .htaccess-filen och ändrar gränsen.

 1. Ladda upp och installera allt med FTP

Du kan stöta på felet 413 “Request Entity too Large” när du laddar upp en enda fil. I det här fallet är förmodligen den enklaste lösningen att ladda upp filen manuellt via FTP. För dem som inte är bekanta med FTP är det förkortningen för termen File Transfer Protocol. Om du vill överföra filer från en dator till en annan på webben kan du använda detta internetprotokoll.

Detta är användbart när du vill installera WordPress på din webbplats. Du behöver först en FTP för att kunna överföra CMS-filerna från din PC till servern. Gränssnittet som förenklar dessa uppgifter är FTP-klienten, en programvara som du behöver installera på din dator. När den är igång kan filutbytet mellan din PC och server påbörjas. Populär FTP-programvara som också är användarvänlig är WS_FTP och Filezilla.

Om du vet hur du använder FTP kan du lösa många problem. När du installerar nya plugins eller ändrar något i filen filen.php kan det ibland leda till en serverkrasch. Detta kan hända antingen för att plugin-programmet inte är kompatibelt eller om någon har klarat av koden. I dessa tillfällen kan du nå servern via FTP-klienten och bli av med filerna som orsakade felet.

Ladda upp dina WordPress-filer manuellt med FTP

Att ladda upp filer till din WordPress-webbplats med en FTP-klient är faktiskt en enkel uppgift. Du behöver bara ladda ner och installera klienten på din PC och det kommer att skapa en anslutning mellan webbplatsen och din maskin.

Vi kommer att förklara hur filöverföringen fungerar med Filezilla och när du först har förstått processen kommer det att vara lätt att använda den andra programvaran också. Du kan ladda ner och installera Filezilla gratis och det fungerar också på Linux, Mac och Windows.

Först kan du bara starta FTP-klienten genom att skriva in dina FTP-referenser. Detta är nödvändigt om du vill ansluta till din webbplats och få tillgång till filerna. När du prenumererar på en webbhotellplan skickar leverantören vanligtvis dessa referenser i ett e-postmeddelande eller helt enkelt inkluderar det i cPanel-admingränssnittet.

Om du har ditt användarnamn och lösenord, starta Filezilla och klicka på “File” och sedan “Site Manager”. Ett fönster kommer att visas och där kan du gå ‘New Site’. Under “Mina webbplatser” visas ett nytt namn i listan som heter “Min webbplats” och där kan du ändra namnet. Till höger finns det fält där du kan lägga till information om din webbplats.

Skriv in ditt domännamn i fältet “Host” och välj sedan “Logon Type: Normal” i listrutan så är du redo att ansluta. Om informationen är korrekt kommer Filezilla att upprätta anslutningen och spara allt för nästa inloggning så att du inte behöver skriva in igen.

Varje gång Filezilla märker att du vill ansluta från en ny dator, kommer ett “Okänt certifikat” -fönster att dyka upp. För att behålla anslutningen och göra att programvaran litar på certifikatet klickar du i kryssrutan ‘Förlita alltid certifikat för kommande sessioner’ och fortsätter. Efter det kommer du att kunna se alla filer som finns på din webbplats. “Lokal webbplats” är din dator, medan under “Fjärrplats” finns dina webbplatsfiler.

För att ladda upp filer till din webbplats, högerklicka bara på den fil du vill ha och klicka på “Ladda upp”.

Installera ett WordPress-plugin via FTP

Som vi nämnde tidigare kan felet 413 “Request Entity too Large” visas i fall då plugin du försöker lägga till är för stor och överskrider begränsningarna på din webbplats. Lyckligtvis finns det ett sätt att installera WordPress-plugins manuellt. Eftersom du kan ladda upp alla filer till din webbplats med hjälp av en FTP-klient, betyder det också att du också kan ladda upp filerna i din plugin.

Börja med att ladda ner källfilen för det plugin du vill använda på din webbplats. Detta är alltid en .zip-fil som måste extraheras på din dator innan du kan göra något annat. När det är klart visas en mapp med samma namn och det är vad du behöver ladda upp via FTP-klienten.

Tänk på att WordPress har en strikt filstruktur. Fler gånger än inte måste du veta exakt var du ska ladda upp en viss fil på din webbplats. I vårt exempel måste alltid ett nytt plugin laddas upp till / wp-content / plugins / mappen på varje WordPress-webbplats, annars fungerar det inte.

Så här är vad du behöver göra om du vill installera ett plugin manuellt till din WordPress-webbplats. Starta din FTP-klient och logga in med ditt användarnamn och lösenord. När anslutningen till din webbplats upprättas, hitta / wp-content / plugins / mappen på ‘Remote site’. Det är här du måste lägga till plugin-programmet från din dator – det som du tidigare extraherat.

Uppladdningen är klar, men plugin-programmet fungerar inte ännu. Logga in på WordPress-administrationsområdet på din webbplats och gå till ‘Plugins’. Du kan hitta namnet på den nya plugin där och det kan aktiveras när som helst.

Installera dina WordPress-teman via FTP

Att installera nya WordPress-teman är ett annat sätt att stöta på felet 413 “Request Entity for Large”. Om temat är större än vanligt kan det också överskrida uppladdningsbegränsningarna för din server. Lyckligtvis kan WordPress-teman också laddas upp manuellt. Det kan göras med exakt samma metod som när du installerar ett plugin eller laddar upp något media via en FTP-klient.

Den enda skillnaden är filvägen där du behöver kopiera temat. När du startade din FTP-klient kan du ansluta till din WordPress-webbplats genom att skriva in ditt användarnamn och lösenord. När filhanteraren är igång kan du hitta / wp-content / teman / sökvägen på “Remote site” -sidan av gränssnittet.

Eftersom teman också finns i .zip-filer måste du extrahera dem till din dator först. Hitta sedan den extraherade filen i klienten, högerklicka sedan och “ladda upp” den till / wp-content / teman / katalogen. Nästa steg är att logga in på WordPress adminpanelen på din webbplats och se till att du kan hitta det nya temat i ‘Utseende’ > Teman-menyn. Om det görs korrekt kommer temat att listas där och du kan också aktivera det med ett enda klick.

Dessa är de viktigaste metoderna som du kan använda för att spela runt felmeddelandet 413 “Begär enhet för stort”. Ibland kan de två första metoderna lösa problemet direkt, men om du har mer erfarenhet av att använda FTP på dina webbplatser tar det bara några minuter att ladda upp nya filer av valfri storlek till din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector