Varför ska du skapa en marknadsföringsplan för ditt lilla företag?

skapa marknadsföringsplan småföretag


Att komma igång med ditt eget företag är ofta skrämmande och svårt, men om du förbereder dig ordentligt för detta nya äventyr kan du övervinna alla hinder som du säkert kommer att möta och bli en framgångsrik entreprenör. En av pelarna som du ska bygga ditt lilla företag på är en bra marknadsföringsplan.

Varför ska du ha en marknadsföringsplan?

Många som bestämmer sig för att starta eget företag underskattar vikten av en solid marknadsföringsplan. De tror att om produkten eller tjänsten är tillräckligt bra, finns det inget behov av att marknadsföra den. Även om detta har en viss logik idag när vi lever i en värld av sociala medier där dina produkter eller tjänster kan annonseras av de människor som är nöjda med saker du erbjuder och tillhandahåller, är det fortfarande inte tillräckligt bra. Att ha en marknadsföringsplan kan hjälpa dig att utveckla produkter eller tjänster som passar behoven på din riktade marknad. Det hjälper också dina kunder att förstå vad som är så bra med din produkt eller tjänst för att skilja den från tävlingen.

Även om det tar mycket tid, ansträngning och forskning för att utveckla en bra marknadsföringsplan för ditt lilla företag, kommer det att betala sig i det långa loppet och kommer i hög grad att bidra till all framgång som ditt företag uppnår. Så låt oss ta en titt på några av de viktigaste frågorna du måste besvara i din marknadsföringsplan som gör det till ett bra verktyg, som hjälper ditt företag att växa och lyckas.

Hur man skapar en marknadsföringsplan?

Som vi redan sagt är att skapa en marknadsföringsplan en lång process och inkluderar mycket ansträngning och forskning. För att skapa en bra marknadsföringsplan som kommer att vara ett fantastiskt verktyg för att få ditt företag dit du vill att det ska gå, måste du svara på några frågor och definiera många viktiga saker som kommer att påverka ditt företag och din framgång.

Marknadsföringsstrategi

Innan du börjar skapa din marknadsföringsplan måste du fråga dig själv hur kommer den marknadsplanen att stödja dina affärsmål. Att ha en mycket tydlig syn på dina mål är vad din marknadsföringsstrategi handlar om.

Din marknadsföringsstrategi påpekar vad du vill och behöver göra och när du väl vet detta kan du fortsätta med att skapa en marknadsföringsplan som kan hjälpa dig att uppnå dessa mål. Men om du fortfarande inte har ställt upp specifika affärsmål måste du göra det så snart som möjligt. Du måste också skilja långsiktiga mål och kortsiktiga mål så att du kan ta fram en mer direkt affärsplan för vart och ett av dessa kortsiktiga mål.

En annan sak du måste inkludera när du bestämmer dina mål är att fästa en tidslinje till alla dina affärsmål. På så sätt kommer du att kunna göra en mer realistisk och specifik marknadsplan.

Uppdragsbeskrivning

Vad försöker du göra och vilka är de grundläggande frågorna som ditt uppdrag måste besvara? Om du redan har skapat ett uppdrag medan du planerade ditt företag måste du nu lägga till det i din marknadsföringsplan.

Grunden för din marknadsföringsplan är ditt uppdrag och det är mycket viktigt att skapa ett direkt och kortfattat uppdrag som gör att dina potentiella kunder kan förstå vad du gör och hur du gör det.

Även om ditt uppdrag inte verkligen har en direkt roll när det gäller dina marknadsföringsaktiviteter, låter det dig koncentrera dig på dina affärsmål och hjälper dig att se till att de marknadsföringsaktiviteter som du utför är i linje med ditt företags huvudmål.

Målmarknad

Den viktigaste frågan som du behöver för att hitta svaret på när det gäller din riktade marknad är vem du försöker nå med din marknadsföringsplan och aktiviteter. Således är målmarknaden den specifika målgruppen du letar efter med dina tjänster och produkter, eller, med andra ord, dina ideala kunder. Om du inkluderar så många detaljer när du besvarar den här frågan kan du ha en mer riktad och specifik marknadsplan.

Du måste definiera och identifiera vem din målgrupp är och var du kan hitta dem, vad de tycker är viktiga, vad de är bekymrade över, vad de behöver just nu osv. Dessa frågor och några andra du kan lägga till ger dig en tydlig bild av de människor eller företag som du tycker är din perfekta kund. Från denna punkt kan du fortsätta och skapa ett personligt marknadsföringsmeddelande för din målmarknad och ideala kunder.

Tävlingsanalys

För att skapa en smart marknadsföringsplan måste du också känna till dina konkurrenter. Det är därför du i detta skede måste svara på frågor som vem är dina konkurrenter och var rankar du bland dem.

Att ta reda på vem är din konkurrens och analysera dem är ett av de mest framgångsrika sätten att göra en målmarknadsundersökning och planera dina marknadsföringsaktiviteter. Du måste titta på de företag och företag som har liknande idealkunder som du och sedan analysera deras bra beslut, liksom deras misstag.

Det finns många sätt du kan utföra en forskning som hjälper dig att lära känna din målmarknad genom att titta på dina konkurrenter. SWOT-analys är en av dessa metoder. Det är ett strategiskt verktyg som uppskattar vilka styrkor och brister ett företag är, liksom deras hot och möjligheter. Att jämföra din SWOT-analys med din konkurrens kan vara ett bra sätt att få rätt bild av din plats i branschen och hur du kan förbättra den genom att känna igen områden där du kan överstiga dina konkurrenter, korrekt identifiera och stämma din nischmarknad och se till att du är redo att ta på sig alla hinder som din tävling kan kasta på dig.

Unikt säljerbjudande

Nu när du vet vem dina konkurrenter är och hur du kan bekämpa dem måste du fråga dig själv vad som gör ditt företag unikt och unikt? Du måste sticker ut bland alla andra liknande företag och det bästa sättet att göra det är att ta fram en strategi som gör dig unik, vilket är din unika försäljningsförslag.

Unikt säljförslag är ett uttalande som påpekar hur ditt företag och dina produkter och tjänster skiljer sig från alla andra. Det visar varför ditt företag är ett bättre och säkrare val för din målgrupp och varför de bör välja ditt företag framför dina konkurrenter.

Prissättningsstrategi

Nästa steg i att ta fram en bra marknadsföringsplan för ditt lilla företag innebär skapa en prisstrategi. För att göra detta måste du fråga dig själv vad tar du ut och varför.

Om du redan har skapat en standard affärsplan innebär det att du redan har tänkt på och undersökt vad de bästa priserna för dina produkter och tjänster är. Nu är det dags att använda den informationen och relatera den till dina marknadsföringsaktiviteter.

Det betyder att du måste stödja de priser du har genom att erbjuda dina kunder en tydlig uppfattning om fördelarna och värdet de kommer att få i gengäld. I många fall kan ett högt värde förslag hjälpa dina kunder att besluta att köpa din produkt eller använda din tjänst.

Kampanjplan

En kampanjplan kan hjälpa dig hitta rätt svar på frågan om hur du planerar att nå din målmarknad. Din kampanjplan är en avgörande del av marknadsföringsmixen eftersom den täcker alla former av kommunikation som du kommer att använda för att nå dina kunder.

Varje kampanjplan är en blandning av olika marknadsföringsaktiviteter, som reklam, PR, förpackning, direktförsäljning, Internetmarknadsföring, marknadsföringsmaterial, säljkampanjer etc. Du måste dock vara försiktig så att du inte lägger för många variabler i din kampanjplan redan från början. Egentligen bör du börja med att välja upp till 5 särskilda aktiviteter som kommer att göra det lättare för dig att utföra marknadsföringsstrategin som du utformade i början.

Marknadsföringsbudget

Detta steg är mycket viktigt och för att göra det ordentligt måste du tänka på hur mycket pengar du ska spendera och på vad.

Att ha en marknadsföringsbudget är avgörande för att ta fram en marknadsföringsplan eftersom den låter dig veta hur mycket du kan spendera på dina marknadsföringsaktiviteter utan att överskrida din plan. Det kan också hjälpa dig att beskriva vilka aktiviteter du har råd med och vilka inte och bestämma prioriteringen bland dem.

När det gäller marknadsföring är tyvärr de flesta små företag en mycket begränsad eller till och med liten budget. Det är en annan anledning till att det är mycket viktigt att skapa en kampanjplan som håller sig inom dina utgiftsgränser.

Åtgärdslista

Nu när du har alla andra saker på plats och snyggt planerad, måste du fråga dig själv vad du måste göra för att uppnå marknadsföringsmål som du ställer upp.

Att skapa en handlingslista innebär att du ska beskriva uppgifter som du behöver göra och tiden när du behöver göra dem, vilket är en mycket viktig del av din marknadsföringsplan eftersom den leder dig längs ditt sätt att utföra dina marknadsföringsaktiviteter. Med denna lista kan du göra ständiga och stadiga framsteg utan att behöva stanna vid varje steg för att tänka om eller omgruppera.

För att göra en handlingslista för din marknadsföringsplan måste du ta ditt slutliga mål och dela upp det i flera mindre uppgifter som kommer att leda till att uppnå detta mål. När det gäller formen på din handlingslista kan du välja vilken form du vill, så länge du följer dessa grundläggande regler. Kom bara ihåg att mindre steg är lättare att genomföra och kan hjälpa dig att bygga upp ditt självförtroende och fart, så det är förmodligen bättre att ha flera mindre steg än bara några större steg.

Metrik

Det är inte tillräckligt att ta ut en marknadsföringsplan, du måste också spåra dina framsteg på vägen och mäta dina resultat. För att göra detta måste du fråga dig själv vilka resultat du har uppnått och var kan du förbättra. Tack vare detta steg kommer din marknadsföringsplan att kunna växa från ett statiskt dokument för engångsbruk till en ständigt föränderlig, aktiv riktlinje som hjälper dig att förbättra och utveckla ditt företag.

Beroende på marknadsföringstaktik som du använde har du olika alternativ och alternativ när det gäller att spåra och mäta dina resultat. Till exempel, spåra standard marknadsföring taktik som inte är relaterade till Internet kräver en manuell strategi, medan marknadsföringsresultat online kan mätas med analyser och andra mätvärden som är baserade på Internet.

Använd bra din marknadsföringsplan

Att ha en marknadsföringsplan kan vara en avgörande sak för att hjälpa dig att växa ditt lilla företag och ha ett framgångsrikt företag. Du måste helt enkelt använda din marknadsföringsplan regelbundet och följa de saker du har angett att göra när du utformade din marknadsföringsplan. Du bör dock inte se på din marknadsföringsplan som ett konkret och oföränderligt dokument. När ditt företag växer och förändras kan du och bör inkludera vissa förändringar i din marknadsföringsplan också. När allt kommer omkring kanske vissa saker som du beskrev i din plan inte fungerar, medan andra kanske fungerar bättre och du måste följa resultaten och göra ständiga förbättringar av din marknadsföringsplan.

Men du måste också ge din marknadsföringsplan lite tid innan du kan se effekterna. Du kan inte veta om en specifik marknadsaktivitet är framgångsrik eller inte. Ge det tid och följ resultaten och du kan utnyttja din marknadsföringsplan. Det innebär också att du måste vara beredd att lära av dina misstag och misslyckanden, inte bara från din framgång och prestationer. I många fall kan misslyckande hjälpa dig att titta på dina marknadsföringsaktiviteter ur ett annat perspektiv, vilket kan leda till att du hittar bättre sätt att implementera dina idéer och växa ditt lilla företag till en stor framgång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map