Vilken är en bättre bloggplattform? WordPress vs Ghost.org

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'Vilken är en bättre bloggplattform? WordPress vs Ghost.org
0 8 мин.

wordpress vs ghost jämförelse granskning


WordPress är en CMS-plattform (Content Management System) skapad för alla typer av webbplatser från blogg, webbutiker, forum, till målsidor medan Ghost.org är en öppen källkodsplattform avsedd för publicering av artiklar på bloggar..

I den här artikeln kommer jag att jämföra den mest populära plattformen för bloggning och webbplatsbyggnad: WordPress, till en höjande, startande bloggprogramvara Spöke.

Registrering

Om du inte behöver registrera dig på WordPress.org för att ladda ner och installera CMS på din server, på Ghost.org behöver du registrering och du måste skriva in din e-postadress, ditt användarnamn och lösenord och det kan vara lite frustrerande eftersom du får oönskade e-postmeddelanden, och om du vill göra flera konton för hem, för arbete, för en vän att hålla saker åtskilda kan det ta en stund.

Pris

WordPress.org-hanteringssystemet är helt gratis och det har till och med gratis teman och plugins i jämförelse med Ghost.org som erbjuder flera paket: det gratis som heter källkod, personliga kostar $ 8 per månad, Advanced kostar $ 24 per månad, Team kostar $ 80 per månad och Business kostar $ 200 per månad.

ghost webbhotell prissättning

värd

Det finns på Internet flera webbhotellföretag som erbjuder speciella värdpaket för WordPress som BlueHost, priser börjar med $ 3,95 per månad under tiden Ghost.org erbjuder sin egen värd tillsammans med plattformen med ovan nämnda priser.

Installation

WordPress är enkelt att installera från värdens Cpanel med Fantastico som avslutar processen inom några klick, men Ghost kommer installerat om du köper ett av deras värdpaket eller om du vill självvärde måste du installera Ghost manuellt och detta är inte lätt.

Status

WordPress har inte en statussida för vilka system som fungerar, eftersom den körs direkt på din egen server och den ansluter inte till den officiella webbsidan där du laddade ner den i jämförelse med Ghost som har status för alla system som fungerar eftersom plattformen körs på deras officiella servrar så att du kan se status för Ghost.org, Ghost (PRO), Marketplace och CloudFlare-servrar tillsammans med System Metrics för Ghost.org Uptime och Ghost (Pro) responstid.

gemenskap

Runt varje populär sak eller person visas ett stort samhälle, och det är detsamma för WordPress som har en stor community som innehåller hundratals webbplatser med tutorials, tips, tricks, hacks, premium- och gratis teman och plugins och de har till och med sina egna supportforum och kommentarsektioner för plugins och teman i jämförelse med Ghost som bara har ett supportteam.

Back-End Design

Både WordPress och Ghost har en minimal, ren instrumentpanel, skillnaden är att WordPress kommer med ett mörkt tema, medan Ghost med en lätt design.

Enkelhet

De flesta människor som inte används med WordPress tycker att det inte är en lättanvänd plattform under tiden Ghost är enklare och enklare med bara 8 knappar direkt för åtgärder som ny inlägg eller visualisering av innehåll i jämförelse med WordPress som har mycket komplicerade alternativ, och om du installerar teman och plugins kommer de att bli ännu mer.

Tema design

Även om WordPress Dashboard är mer komplicerat att använda och har en grundläggande design, är de flesta teman gjorda för front-end mycket väl utformade med många funktioner i jämförelse med de från Ghost.

Flexibilitet

Eftersom WordPress har hundratals teman och plugins kan du konvertera en enkel målsida eller blogg med fyra sidor till ett forum eller till och med en webbshop med massor av funktioner. Ghost tillåter inte sådana omvandlingar eftersom de är gjorda bara för bloggar.

Innehållshantering

Med WordPress kan du skapa flera typer av artiklar från standardartiklar till anpassade som portfölj, produkt, vittnesmål, personal och så vidare medan Ghost inte erbjuder denna mycket användbara funktion.

Förhandsgranskning av innehåll

Både WordPress och Ghost erbjuder möjligheten att förhandsgranska vad du skriver innan du publicerar, problemet är att i WordPress måste du ändra redaktörer från textredigerare till visuell redigerare och den sista är inte för korrekt i jämförelse med Ghost som har en två- ruta systemet och det visar dig vilka förändringar du har gjort.

Uppladdning av bild

För att ladda upp en bild i WordPress måste du klicka där du vill att bilden ska vara och sedan klicka på knappen för bild, välja om du vill ladda upp den från din dator, en länk eller från mediebiblioteket och sedan välja bild, medan du i Ghost bara behöver göra ett bildelement med Markdown och med dra och släpp kan du släppa den önskade bilden direkt på det skapade elementet.

Avancerad innehållsredigering

WordPress har många avancerade alternativ för innehållsredigering och tillsammans med ytterligare plugins kan deras antal vara riktigt stort och erbjuder specialknappar, kortkoder och andra funktioner i jämförelse med Ghost som inte har den här funktionen alls.

Användarhantering

WordPress erbjuder möjligheten att skapa användarkonton och olika användarroller som kan säkerställa att webbplatsen fungerar korrekt och genom att använda plugins kan du förbättra användarhanteringen, men Ghost har samma funktioner naturligt utan några plugins.

Mobil kompatibilitet

Det finns olika plugins som kan göra en WordPress-blogg att se väldigt snygg ut på mobila operativsystem och till och med WordPress har en applikation som är speciellt skapad för användare att komma in på sin instrumentpanel från mobila operativsystem som Android, Windows Phone och iOS, men Ghost erbjuder tillgång till dess instrumentbräda bara genom telefonens eller surfplattans mobila webbläsare.

Appar från tredje part

Alla kan skapa applikationer, speciellt plugins för WordPress och de kan publicera dem på den officiella webbplatsen så att andra användare laddar ner och installerar dem, under tiden är det inte möjligt i Ghost men de säger att den här funktionen är under utveckling.

Analytics

I WordPress kan du se statistik och diagram för varje dag, vecka, månad och år angående varje artikel på din blogg under tiden i Ghost du inte har den här funktionen eftersom den också är under utveckling.

Visa gräns

Under de senaste åren erbjuder nästan alla webbhotellföretag obegränsad bandbredd för besökare så en WordPress-blogg som är värd hos ett bra företag kommer inte att ha problem angående visningsgränsen, men Ghost har problem angående visningsgräns, detta ökar beroende på paketet du valde och det är inte obegränsat, så om du har fler visningar än visningsgränsen måste du uppgradera ditt paket och betala mer.

Stabilitet

WordPress-skapare erbjuder ständigt nya uppdateringar med förbättrade och nya funktioner och även med lösningar på gamla buggar, medan Ghost-programmerare bara har en anteckning där de skriver vad de ska utveckla och vad som kommer snart och de uppdaterar inte ofta till plattformen.

säkerhet

WordPress är en plattform som du installerar på din egen server och beroende på värden kan den ha vissa problem och åtkomst kan kontrolleras i jämförelse med Ghost som är värd för de flesta webbplatser på sin egen server och även erbjuder CDN över hela världen & säkerhetsskydd.

potential

Grundare av WordPress vill skapa ett webboperativsystem av det och på grund av antalet funktioner har WordPress denna potential under tiden Ghost-teamet vill förbättra plattformen bara för bloggning.

Slutsats – Vilket ska jag välja?

Sammanfattningsvis är WordPress mycket populärare eftersom det är gammalt, eftersom det är en hel gemenskap, men också för att antalet plugins och teman som erbjuder hundratals funktioner och gör det flexibelt och perfekt för alla typer av webbplatser, men det är en lite svårt att använda av nybörjare, har en ful design och det behöver plugins för vissa inbyggda funktioner som Ghost med sin vita och enkla design redan har.

Om du bara vill ha en blogg kan du använda Ghost, men du kanske vaknar en dag och vill lägga till fler funktioner på din webbplats och då kommer du att inse att antagligen ett bättre val skulle ha varit WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector