WooCommerce-granskning – Varför överväga det för din webbutik?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'WooCommerce-granskning – Varför överväga det för din webbutik?
0 16 мин.

woocommerce-review


Om någon för tio år sedan tänkte någon att skapa en onlinebutik, är det helt säkert att han inte skulle ha valt WordPress. Det användes mest för att skapa bloggar och enkla webbplatser. Men allt förändrades drastiskt.

Idag kan du skapa din egen onlinemarknad med bara WordPress. Varför är det så? Eftersom du får ett av de bästa verktygen som hjälper dig att utveckla din butik: WooCommerce-plugin. Men varför används WooCommerce så allmänt och finns det några nackdelar med det? Låt oss ta reda på!

Först ser vi fördelarna med att använda detta plugin. Det finns några stora fördelar med att använda WooCommerce:

 1. Lita av tusentals butiker.
 2. Det integreras perfekt med WordPress
 3. Det är öppen källkod
 4. Du kan sälja vad som helst med det (bokstavligen)
 5. Massor av tillägg
 6. Integrerad blogging (stort plus)

WooCommerce är väl betrodd

Detta är verkligen viktigt när du funderar på att skapa din nya butik. Skulle du välja något som många tvivlar på att det fungerar? Om du väljer WooCommerce är du inställd på en bra start. Kontrollera bara dessa nummer:

 • Mer än 35% – det är antalet e-handelswebbplatser som det driver över hela världen
 • Mer än 7 miljoner nedladdningar
 • Över 2.241.106 – antalet webbplatser som använder det i februari 2018 (antalet växer)
 • Tusentals installationer varje månad.

Integreras perfekt med WordPress

Eftersom du använder WordPress som ditt CMS bör du välja ett plugin som passar sömlöst med det. WooCommerce är det plugin.

Din webbplatsprestanda står på spel här. Visste du att 40% av folket överger de webbplatser som tar för mycket tid att ladda (mer än 3 sekunder)? Och 47% av besökarna förväntar sig att en webbplats laddas på 2 sekunder eller mindre.

Det är därför WooCommerce är så bra. Det bromsar inte din butik och de potentiella kunderna som besöker webbplatsen är mycket mer benägna att köpa något. Det är ju anledningen till att du ställer in det.

Men det är viktigt att ha en sak i åtanke: ett regelbundet uppdaterat plugin är ett måste. WooCommerce är ingen skillnad här.

Utvecklarna bakom detta verktyg arbetar dag och natt för att förbättra pluginens kvalitet och prestanda. Om du inte uppdaterar WooCommerce regelbundet måste din webbplats drabbas och så småningom ditt företag.

Att använda WooCommerce med WordPress har ett annat stort plus: du får säkerhetsuppdateringar hela tiden. Om du ännu inte använder de säkerhetsförlängningar som den tillhandahåller, bör du komma igång. Din butik kommer att skyddas från kända hot och andra sårbarheter som kan krascha den.

Så glöm inte: WooCommerce hjälper din butik att få bättre prestanda och förbli skyddad, men bara så länge du ser till att hålla den uppdaterad.

WooCommerce är öppen källkod

Ett annat stort plus är att WooCommerce är ett Open-source-plugin. Detta innebär att du kan justera den till högsta nivå för att passa dina behov. Möjligheten till anpassning är oändlig.

Du kan till och med anpassa källkoden eller be en utvecklare att göra det. Detta är något de flesta med en webbutik behöver om de överträffar ett visst antal besökare varje månad. Butiken kommer att arbeta mer effektivt och säkerställa en bättre prestanda över tid.

Som ett verktyg med öppen källkod kan du skapa dina egna teman för det. Detta möjliggör en mycket mer professionell look av din butik. Du kommer att sticka ut från mängden och vara mer synlig. Att bygga ditt eget märke blir mycket lättare.

Open-source betyder att butiken du skapade inte är bunden till en specifik plattform. Detta är verkligen fördelaktigt för alla med en webbplats.

I början har du inte för många besökare eller kunder på din webbplats, vilket är helt normalt. Men med tiden, när din publicitet växer, får du fler besökare och eventuellt kunder. Värdet du valt kanske inte tillåter fler besökare än ett visst antal.

Men med WooCommerce som ett verktyg med öppen källkod kan du enkelt flytta din butik till någon annan webbhotell som gör det möjligt för ditt företag att expandera ytterligare. På det här sättet gör du inga kompromisser. Vi har spenderat månader för att testa flera webbhotellföretag och gjort en topplista över de bästa WooCommerce-värdarna.

Du behöver inte ens återskapa hela produktlistan eftersom WordPress stöds av de flesta värdplattformar där ute. Du överför bara allt till den nya servern och du är bra att gå.

Open-source kan ha sina nackdelar, men vi kommer att prata om dem senare i det här inlägget.

Sälj bokstavligen allt med WooCommerce

Du arbetar hemifrån och tillverkar armband till salu. Du är en grafisk formgivare och du har många design att sälja. Du skapade en onlinekurs och du vill sälja den. Var och en av dessa fall har en sak gemensamt. Ja, du gissade det: de vill sälja något.

Det spelar ingen roll vad du säljer: fysiska eller digitala produkter. Du kan använda WooCommerce för någon av dem. Detta breddar verkligen ditt område.

WooCommerce är också det perfekta verktyget om du är en anslutande säljare / marknadsförare. Det finns många webbplatser byggda för att sälja någon annans produkter via affiliate-marknadsföring. Även i detta fall kan du sälja vad som helst: traditionella produkter, digitala produkter / tjänster eller till och med medlemskap och prenumerationer.

Massor av WooCommerce-tillägg

När du driver en onlinebutik måste du ha många olika funktioner som tillåts av den valda plattformen. WooCommerce är bra i det här avsnittet. De tillägg du kan installera i den hjälper dig väldigt mycket.

De gör vad plugins gör för WordPress själv. Tillägg lägger till extra funktionalitet till WooCommerce.

Men det kan vara skrämmande när du först ställer in din butik, att tänka på alla tillägg du kan behöva. I så fall kan du se en lista med alla tillägg på den officiella WooCommerce-webbplatsen. Välj bara de som bäst passar din butik.

Det här är bara några av de saker du kan göra med WooCommerce-tillägg:

 • Enkel och snabb installation
 • Lägg enkelt till nya produkter
 • Arbeta med de förinstallerade betalningsmetoderna
 • SEO
 • Förbättrad orderhantering
 • Kundvagnsberäkning
 • Frakthantering

free-premium-woocommerce-extensions

Låt oss kolla in några av dessa mer i detalj:

Orderhanteringen är förmodligen en av de viktigaste delarna när du väljer ett eCommerce-plugin. WooCommerce gör inte besviken på det här området. Den har en bra chef med många funktioner inbyggda i den. Detta möjliggör en snabbare orderbehandling, vilket leder till bättre resultat.

Ett bra inslag i WooCommerce är att du inte behöver oroa dig för att installera alla typer av betalningsmetoder. Plugin har många betalningsmetoder förinstallerade, som banköverföring, kontant vid leverans, PayPal, fyrkant, stripe eller till och med checkbetalningar.

WooCommerce har ett bra tillägg som gör att du kan ha produktrecensioner på din webbplats (gratis). Det heter Yotpo Social Reviews. Det tillåter till och med att du skapar Q&Det är för att hjälpa dina kunder.

WooCommerce kommer också med några fina frakt- / leveransförlängningar. Ett mycket populärt val kallas Shippo. Det är gratis att registrera dig, men du betalar 0,05 $ per leveransetikett. Det hjälper dig att hålla kontakten med 15+ bärare inklusive DHL, UPS, FedEx och mer.

När din onlinemarknad tar emot kunder är det oerhört relevant att du håller kontakten med dem. Det mest pålitliga sättet att göra detta är genom att skapa ett nyhetsbrev eller en e-postlista.

Bra att WooCommerce kommer med en Mail Chimp-förlängning också. Om du redan har ett Mail Chimp-konto kan du enkelt länka det till din butik med det här tillägget (vilket är gratis att använda).

Att få klienter på din webbplats är en god känsla, men att hålla dem runt och se till att de kommer tillbaka är inte så lätt som det låter.

Vad är en annan fördel som kan hjälpa dig att göra detta? Det integrerade bloggsystemet WooCommerce har.

Integrerad bloggning

Om du vill vara en riktig professionell inom din nisch är det bra att ha en blogg på din webbplats. Men du kanske frågar ” Varför? Jag är ingen författare. Jag säljer saker. ”. Och det kan vara sant.

Men tänk på detta: företag som bloggar är 55% mer benägna att få trafik tillbaka till sina webbplatser, vilket innebär fler chanser för försäljning. Eftersom WooCommerce är ett WordPress-plugin har den inbyggda bloggfunktioner.

Genom att skapa innehåll som visas på din webbplats kan du uppnå mycket bättre ranking på Google. Låt oss säga att du har en butik där du säljer Bluetooth-högtalare. Personer som är intresserade av detta ämne söker ofta på webben efter artiklar om sådana högtalare.

Och vad händer om du inte har någon artikel om dem? Dessa potentiella kunder går förbi, och märker aldrig ens din webbplats.

Men om du regelbundet publicerar inlägg om nya Bluetooth-högtalare kan andra vara lättare på Google. Och eftersom de just kommit till din webbplats kanske de kommer att köpa en ny högtalare från dig.

De besökare som anländer till din webbplats kommer att lita mer på dig eftersom de kan se att du vet vad du pratar om. Långsamt kommer du att utveckla ditt eget märke och vara en professionell inom din nisch.

Så vad tycker du? Är det värt att skapa en bloggsida bredvid din butik? Som sagt, det är inte obligatoriskt, men det kan bli en verklig inkomstström om du lägger lite arbete i det. Och eftersom WooCommerce redan har inbyggt detta, varför inte prova?

Tusentals WooCommerce-teman

Jag nämnde redan att du kan skapa dina egna teman för WooCommerce. Men du behöver inte nödvändigtvis. WooCommerce kommer med många vackra teman direkt ur rutan.

Du kanske tänker att du redan har ett trevligt tema från WordPress, som fungerar mycket bra. Men du bör verkligen överväga att uppdatera till ett WooCommerce-tema när du skapar din butik. Varför?

Detta är ett bra drag från din sida eftersom WooCommerce-teman skapas specifikt för onlinemarknader. Från grunden utvecklas dessa teman för att passa bra i din onlinebutik.

Det är bra att många av teman är gjorda för vissa butiker. Till exempel, om din butik kommer att sälja elektronik (telefoner, surfplattor, hörlurar etc.) kan du välja mellan de som skapats specifikt för det.

Ett bra ställe att börja leta på är WooCommerce temabutik. Här kan du söka efter vilket tema du kan tänka på. Men om du letar efter något mer premium kan du kolla in ThemeForest.

premium-woocommerce-themes

De har den största WordPress-temasamlingen på webben. På grund av detta säljs många premium WooCommerce-teman av dem. Även om det är viktigt att påpeka att de flesta av dem inte är gratis.

Ett bra råd: om din butik är i de första dagarna, bör du få ett gratis tema. WooCommerce fungerar bra med de också. När du får fler besökare och köpare på sajten kan du uppgradera till ett premiumtema ganska enkelt.

När du letar efter det bästa temat för din butik är det viktigt att kolla in några fakta innan du väljer en. Det viktigaste att ta reda på är om temat uppdateras ofta. Om det gör det blir din butik säkrare. Du är också mindre benägna att komma i konflikt med andra delar av webbplatsen.

Å andra sidan bör du vara uppmärksam på betyg för det temat. Som alla andra produkter, om temat har en hög betyg, kommer du att vara säker på att det gör vad det påstår. Att läsa några recensioner om det är ännu bättre.

Att vara seriös när det gäller att välja rätt tema, säkerställer att du får ut det mesta av WooCommerce har att erbjuda.

Låt oss återuppta det vi pratade om fram till denna punkt:

 1. Vi har sett att WooCommerce är ett pålitligt plugin som används av tusentals butiker över hela världen, vilket ger det ett stort plus.
 2. En annan bekvämlighet är det faktum att det integreras felfritt med WordPress. Detta underlättar processen att ha en säker och fungerande onlinemarknad.
 3. WooCommerce är ett Open-Source-plugin som gör det enklare att flytta din butik till en annan server eller webbhotell när den växer ut från den gamla. Det möjliggör också en bättre anpassning av butiken.
 4. Utvidgningarna för WooCommerce kommer att göra ditt liv mycket enklare när du hanterar butiken.
 5. Det integrerade bloggsystemet är fantastiskt att få nya besökare som kommer att hålla kontakten med dig tack vare Mail Chimp-förlängningen.
 6. En annan positiv är WooCommerce temabutik (alternativt ThemeForest) för att hitta det tema som kommer att växa din marknad över dina förväntningar.

Men i början av inlägget sa jag att jag också kommer att täcka nackdelarna. Så låt oss komma till dem nu:

Är du en person som gillar teknik? På ett sätt som alla gör. Men vad är skillnaden mellan någon som skapar en webbplats ensam och någon som betalar en person för att göra det för honom? Skillnaden ligger i kunskapen om webbplatsutveckling.

Detta är ett av problemen här. Om du inte har så mycket med teknik kan det ta lite tid att lära sig alla in- och utköp i WooCommerce. Som jag sa tidigare är det helt möjligt. Men om du inte är van vid att göra något liknande av dig själv, kanske du vill be om hjälp.

Och när butiken är inrättad och fungerar måste du hantera den. Eftersom WooCommerce är ett Open-source-plugin måste du göra allt backend-arbete. Med betalda plattformar är detta annorlunda.

Om du går till en annan plattform, till exempel Shopify, tar de hand om allt. Du behöver inte oroa dig för att webbplatsen går sönder eller fungerar. Om det finns några problem kommer personalen att undersöka det och hitta ett sätt att fixa det.

Men med WooCommerce om det finns ett problem måste du lösa det själv. I en mer lyckosam situation hittar du svaret på en webbplats. Eller så kan du behöva anställa en utvecklare för att göra jobbet åt dig. Men någon av dessa situationer kan ta dyrbar tid bort från marknaden.

En annan nackdel är uppdateringernas frekvens. WordPress får uppdateringar mycket ofta. Men ibland anpassas inte plugins, i det här fallet, WooCommerce, så snabbt till de nya standarderna. Men detta kommer att lösa sig själv inom en fråga om tid.

WooCommerce kan också kosta lite pengar. Detta är något som många anser vara negativa. Många teman som används av WooCommerce har ett pris. Så om du vill uppgradera din butik med ett nytt bättre tema kanske du kan spendera lite pengar på detta.

De tillägg som används av WooCommerce är mycket användbara. Men många av dessa kommer också för ett pris. Du bör ta hänsyn till dessa frågor när du planerar din butik.

Slutsats

Sammanfattningsvis är WooCommerce ett starkt och modernt plugin som hjälper dig att bygga en onlinebutik. Som vi har sett finns det många proffs om du väljer att utveckla din butik med den. En av de mest enastående är den enorma möjligheten för anpassning och den kraftfulla säkerheten som kommer med de senaste uppdateringarna.

Liksom allt har det vissa nackdelar också. Om du inte riktigt känner till teknik kanske du tycker det är lite svårt att skapa och hantera din butik med det här verktyget. I detta fall kan en betald plattform vara ett bättre val för dig.

Men om du vill ha en kraftfull, framträdande och modern snygg onlinebutik och du är villig att lägga lite arbete i den, till och med lära dig nerifrån och upp hur du gör det, rekommenderar jag starkt att du testar WooCommerce.

Proffsen kan verkligen överväga nackdelarna om vi pratar om WooCommerce.

Som jag sa vid invigningen för tio år sedan skulle inte många ha tänkt att skapa en onlinebutik med WordPress. Men som du har sett genom denna artikel kan WooCommerce vara ett bra verktyg för att hjälpa dig att uppnå den.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector