WooCommerce vs Magento – Vilket är bäst för webbutiken?

01.06.2020
Artiklar och mer ... 'WooCommerce vs Magento – Vilket är bäst för webbutiken?
0 19 мин.

magento-vs-woocommerce


Den här gången kommer vi att jämföra två av de mest populära e-handelsplattformarna, Magento och WooCommerce. Om du tittar på listfunktionerna som var och en av dem ger kommer du direkt att inse att det inte kommer att bli lätt att bestämma vilken som är bättre. Du kan faktiskt knappast gå fel genom att välja någon av dem, men för de som letar efter det perfekta valet för sina företag kan det vara viktigt att få en detaljerad inblick i skillnaderna.

Eftersom det kan vara svårt att bestämma fördelar och nackdelar med varje plattform själv, kommer vi att dela upp hela ämnet för dig i den här artikeln. Vi kommer att göra vårt bästa för att tydliggöra vilken plattform som fungerar bäst för ditt företag och din målgrupp. När människor vill börja sälja på nätet letar de vanligtvis efter en helhetslösning som tyvärr inte finns. Vad du behöver göra är att ställa denna fråga: Vilka är de unika behoven i mitt företag??

Uppenbarligen har både WooCommerce och Magento ett stort antal anhängare som hävdar att deras plattform är bäst för alla. Det beror bara på att plattformen de använder perfekt passar deras affärsmodell och den blev den bästa för dem. För att ta reda på vilken som är bäst för dig kommer vi att ta en annan inställning och objektivt undersöka båda plattformarna. Vi kommer att gå igenom funktionerna, prissättningen, användarvänligheten, säkerheten och de övergripande affärsmöjligheter som Magento och WooCommerce erbjuder.

Är du inte säker på vilken du ska välja? Fortsätt läsa och i slutet av denna artikel är du redo att fatta beslutet. Låt oss komma igång utan att göra något annat!

WooCommerce och Magento – Vad har de att erbjuda?

WooCommerce började som något annat WordPress-plugin och kom sedan ut till något mycket större eftersom det fick popularitet. Idag är WooCommerce en av de mest använda plugins och erbjuder massor av funktioner för nybörjare och mer erfarna användare för att hjälpa dem att börja sälja online. Magento, å andra sidan, är en komplett plattform skapad enbart för e-handelsändamål. Deras målgrupper är mestadels medelstora och stora företag.

Magento rekommenderas inte för nybörjare alls, utan snarare för de mer tekniskt kunniga användarna. Vad de främst fokuserar på är att tillhandahålla de mest kraftfulla funktionerna inom området e-handel. Detta gör det till en tilltalande plattform för de företag som har satt upp enorma mål för framtiden. Var och en av dessa plattformar har sina egna styrkor och svagheter. Nästa gång kommer vi att presentera dig för de viktigaste funktionerna som definierar WooCommerce och Magento. Sedan, efter att alla detaljer har lagts fram, kommer vi att använda informationen för att bestämma vilken som är den bättre plattformen från de två.

WooCommerce

WooCommerce är ett så populärt plugin att WordPress-användare nästan inte kan använda plattformen utan att så småningom prova plugin eller läsa om den som en del av deras arbete. WooCommerce annonserar också sig själv som den eCommerce-plattformen med de flesta anpassningsalternativ, och den erbjuder verkligen många av dem. Över 400 000 onlinebutiker körs på plattformen idag och många människor börjar använda den dag för dag.

Huvudfunktioner i WooCommerce:

 • Du kan lägga till så många produkter i din butik som du vill
 • Som WordPress-användare kommer du att kunna välja bland tusentals användbara plugins
 • Ett brett urval av tillägg tillgängliga för betalningsbehandling
 • Premium och gratis teman klassificerade i många kategorier

Proffsen:

 • Du kan ställa in din onlinebutik gratis, och sedan är det upp till dig om du väljer ett gratis eller ett premiumhotell-alternativ
 • Om du har någon erfarenhet av WordPress kommer du snabbt att vänja dig till WooCommerce
 • Om du fastnar finns det en omfattande kunskapsbas där du säkert kan hitta en artikel som hjälper till att lösa ditt problem
 • Med WooCommerce kan du analysera din webbplatstrafik med Google Analytics genom ett tillägg
 • Om du redan har köpt en SSL kan du smidigt lägga till den på din webbplats

Nackdelarna:

 • Plattformen är inte idealisk för dem som inte känner till WordPress eftersom de måste börja från början
 • Även om det finns många billiga teman och plugins kan priserna snabbt läggas upp och du kan lätt sluta spendera mycket av din budget om du inte är försiktig

Är WooCommerce bra för nybörjare?

Vi rekommenderar WooCommerce för alla som inte är bekanta med eCommerce eller ens onlinevärlden. Dagens standard är att utveckla onlinetjänster och programvara som sparar folk tid och inte kräver att de är bekanta med webbutveckling eller någon annan teknik.

WooCommerce tillsammans med WordPress uppfyller definitivt den standarden. För att inte tala om att om du tidigare har använt WordPress för att blogga eller någon annan typ av webbplats, så kommer du att lära dig använda WooCommerce för dig. Pluginet är redan ganska användarvänligt, men du kan lära dig mycket om det genom att besöka deras kunskapsbas som heter WooCommerce Docs. Det finns också många andra videor och artiklar om plattformen tillgänglig online.

Hur mycket kostar WooCommerce?

Precis som WordPress är WooCommerce också en öppen källkodsplattform som kan installeras av vem som helst gratis. Du kan också välja valfritt värdföretag och ställa in din webbutik på deras servrar. Men WooCommerce har massor av extrafunktioner att betala för. Du kan välja mellan massor av premiumförlängningar och några av dem kostar mycket. Ofta är ditt enda val att registrera dig för en årlig plan eftersom många tillägg helt enkelt inte erbjuder ett månatligt betalningsalternativ. Förutom tillägget måste du betala för ett webbhotellabonnemang.

Ditt val av webbhotellpaket beror bara på de övergripande kraven i din webbutik. Dessa inkluderar mängden trafik, innehåll och tillägg som körs på webbplatsen. Gör lite forskning och välj ett webbhotellföretag som leder de flesta topplistarna. Även de största namnen i branschen erbjuder paket till överkomliga priser och åtminstone kan du absolut lita på deras tjänster baserat på överflödet av positiva recensioner. Se bara till att leta efter ett värdpaket som är optimerat för e-handel eller specifikt för WooCommerce.

Magento

Baserat på vår granskning hittills visar det sig att WooCommerce är snarare en samhällslösning, medan Magento är ett utmärkt val för mer krävande företag. Men det betyder inte att småföretag behöver leta någon annanstans. Faktum är att de funktioner som tillhandahålls av Magento får ofta uppmärksamheten hos dessa kunder också. Genom att etablera sin onlinebutik på plattformen kan de få tillgång till många resurser som kan hjälpa dem att växa.

Det fantastiska med Magento är att du kan använda plattformen gratis genom att registrera dig till Community Edition. Även om den inte är lika kraftfull som deras premium Enterprise Edition, är den säkerligen tillräckligt kraftfull för mindre företag. För att inte tala om att du skulle behöva betala tusentals dollar för Enterprise Edition, medan den andra är helt gratis att använda. För denna artikel kommer vi främst att prata om funktionerna som ingår i Community Edition.

Huvudfunktioner i Magento:

 • De låter dig lägga till ett obegränsat antal produkter i din butik
 • Många variationer när det gäller teman och layout
 • Du kommer att kunna skicka och ta emot data med tredjepartsprogramvara via API
 • Användarvänliga gränssnitt och kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig lägga till produkter

Proffsen:

 • Så länge du söker ett kraftfullt värdalternativ kan du dra fördel av Magentos skalbarhet och utöka din butik utan begränsningar
 • Med Magento garanteras snabb kundkassa. De har förbättrat processen mycket för att göra det så enkelt som möjligt
 • Tre mycket populära betalningsportaler finns tillgängliga: Braintree, PayPal och Authorize.net

Nackdelarna:

 • Plattformen har mycket att erbjuda för mer erfarna användare som utvecklare, vilket bara gör den mer förvirrande för nybörjare
 • Eftersom deras målmarknad är stora företag kan deras Enterprise Edition kosta tiotusentals dollar

Är Magento bra för nybörjare?

Som vi nämnde ovan är Magento en av de plattformar som vi skulle rekommendera för mer erfarna användare. Detta blir ännu sannare när du jämför det med WooCommerce, eftersom det är baserat på WordPress, en helt nybörjarvänlig plattform (vilket är en av anledningarna till att den blev så populär). Men om du är ny inom Magento tror vi att du kan lära dig mycket med hjälp av deras omfattande kunskapsbas och till och med börja arbeta på plattformen efter en kort stund.

Men vi kan inte förneka det faktum att det kommer att ta dig mer tid att lära dig grunderna i Magento än grunderna i WordPress. Eftersom de fokuserar på att locka stora företag till sin plattform, har de investerat mycket i att erbjuda högkvalitativ kundsupport. Det betyder att när du fastnar kan du kontakta deras team för att få hjälp. Ett av deras huvudmål är att hjälpa människor att skapa en kraftfull online-närvaro och öka försäljningen. Sammantaget är Magento ett bra alternativ för nybörjare om de har lite fritid att lära sig.

Magento Priser och kostnader

Du behöver inte ha någon budget för att starta din egen e-handelswebbplats med Magento, eftersom deras open-source Community Edition är helt gratis. Innan du börjar måste du registrera dig hos en betrodd webbhotell som alla andra webbplatsägare. Nu kan det vara frestande att gå till ett gratis värdalternativ och hålla hela projektet budgetfritt, men vi skulle definitivt inte rekommendera dig att göra det. Om du verkligen vill att ditt företag ska växa, bör du registrera dig för en premiumhotellplan.

För bara några få dollar per månad får du också många användbara funktioner. Med Magento Community Edition är det det enda du kommer att spendera pengar på. De har också ett alternativ för större företag som kallas Enterprise Edition som är ett premiumpaket. Det är ganska dyrt och de angav inte ens ett specifikt pris för tjänsten. Om du behöver Enterprise Edition för ditt företag måste du först konsultera Magento och de ger dig en offert. Priset kan variera mellan $ 15 000 och $ 50 000 per år.

WooCommerce vs Magento Performance

Folk hatar att umgås på webbplatser där varje webbsida tar lång tid att ladda. I dag måste du se till att dina sidor laddas upp på mindre än 2 sekunder. Annars kommer dina potentiella kunder att lämna och hitta en liknande produkt någon annanstans. Om du vill att din webbplats ska bli framgångsrik bör du investera i en server som ger tillräckligt med resurser och ditt innehåll måste också optimeras korrekt.

Högprestanda är särskilt viktigt för e-handelswebbplatser. Det är inte klart om WooCommerce eller Magento är den starkare konkurrenten här. Dessa system skiljer sig mycket från varandra och det finns många faktorer som spelar när det gäller prestanda. Vi pratar om onlinebutiker som skiljer sig åt i storlek och funktionalitet, vilket innebär att var och en av dem har olika krav. Dessutom finns det ett stort utbud av webbhotellpaket att välja mellan på Internet.

Du kan också använda ett innehållsleveransnätverk (CDN) och tillämpa många metoder för optimering av innehåll på din webbplats som alla påverkar dess prestanda. Därför är det svårt att säga vilken e-handelsplattform som är bättre för din butik när det gäller hastigheter för sidbelastning. Så långt vi kan veta finns det ingen väsentlig skillnad. Prestandan för din eCommerce-webbplats beror snarare på hur du bygger upp butiken och det webbhotellpaket du väljer.

Jämförelse av WooCommerce och Magento Security

Det är viktigt för alla typer av webbplatser att ta hand om nödvändiga säkerhetsåtgärder. Om du startar en e-handelswebbplats kommer så många människor att dela sina betalningsuppgifter och privat information varje gång de köper något. Om det inte finns någon ordentlig säkerhet på plats kan dessa data lätt bli stulna. Å andra sidan är fler och fler människor smarta med det idag. De kommer att kolla om de säkert kan dela sina detaljer på din webbplats eller inte. Om inte kommer de aldrig att köpa något i din webbutik.

Säkerhet är en annan av de faktorer som inte beror på den e-handelsplattform du väljer. Du kan använda de senaste säkerhetsförlängningarna på både Magento och WooCommerce. Det finns ett brett utbud av alternativ att välja mellan och din webbplats säkerhetsnivå är bara upp till dig. Magento erbjuder dock något som kan komma till nytta för avancerade användare. Du kan få dedikerade säkerhetsuppdateringar via plattformen som ytterligare kan förbättra säkerheten i din onlinebutik.

Anledningen till att det bara är för avancerade användare är att det är ganska svårt att tillämpa dessa korrigeringar. Nybörjare skulle ha en riktigt svår tid med dem och de skulle förmodligen inte ens lyckas i slutet. Det är också därför många Magento-baserade onlinebutiker är föråldrade på Internet. De har helt enkelt inte den personal som kan applicera lapparna på dem. Vi kan dra slutsatsen att om du är en erfaren Magento-användare eller någon som är villig att betala för professionell hjälp, så kan du få en högre säkerhetsnivå för din butik än med WooCommerce.

Är produkthantering den avgörande faktorn?

Om en e-handelsplattform ger bra produkthantering, kommer ditt arbete att bli mycket lättare. Bättre alternativ för produkthantering leder till välorganiserade produktsidor som tilltalar besökarna. WooCommerce är välkänd om sina omfattande lösningar, vilket gör att du kan lägga till både digitala och fysiska produkter. Att lägga till nya produkter i din onlinebutik är en helt strömlinjeformad process. du behöver inte ens tänka på hur du gör det.

Det blir ännu enklare för dig om du redan har arbetat på en WordPress-webbplats tidigare. Om standardfunktionerna som är integrerade i WooCommerce inte räcker kan du alltid ladda ner produkttillägg som kan göra plattformen ännu mer mångsidig. Som Magento-användare finns det redan många användbara funktioner som en WooCommerce-användare annars skulle behöva ladda ner. Du kan skapa produktgrupper, publicera produktrecensioner, tillämpa specifika prisregler och anpassa produkter och mycket mer som standard.

Eftersom du måste lägga extra tid och ansträngning för att lägga till dessa funktioner i WooCommerce, vinner Magento tydligt när det gäller funktionalitet. Men vi får inte glömma att nästan allt tar mer tid att lära sig i Magento. Om du är en av de butiksägare som inte behöver avancerade funktioner, bör du definitivt gå till WooCommerce. Medan Magento strävar efter att vara en heltäckande lösning för avancerade användare, strävar WooCommerce efter att vara snabb, enkel men ändå fullt pålitlig, vilket ger små företag. De kan börja med något enkelt och sedan utöka det efter deras behov i framtiden.

Låt oss jämföra priserna

Naturligtvis kan du bara överväga att använda ett e-handelsalternativ om du har den budget som krävs för att starta. Vilken är billigare, Magento eller WooCommerce? WooCommerce kommer inte att kosta dig ett enda öre så länge du inte köper några premiumförlängningar. Magento har en Enterprise Edition där du kan välja mellan olika paket, men du skulle behöva betala ett löjligt belopp för att köpa det ändå. Det kanske inte är så mycket för stora företag, men för mindre företag är det verkligen.

Om du ändå vill använda Magento kan du registrera dig för Community Edition som är helt gratis. Deras premiumpaket är mycket kraftfullare, men vad användare får med Community Edition är mer än tillräckligt för mindre företag. Vad vi kan dra slutsatsen är att du kan skapa en anständig webbutik både med WooCommerce och Magento gratis. Det enda vi rekommenderar dig att betala för är en pålitlig webbhotell, men den kostar bara några dollar per månad så det är inte så mycket.

Men du måste vara försiktig med tillägg eller annars kan du sluta spendera mycket pengar på kort tid. Du kan hålla din butik igång gratis och till och med hitta några användbara gratisförlängningar, men premier är vanligtvis ganska dyra. Den bästa idén är att göra lite research innan du ens bestämmer dig vilken av dessa två plattformar du vill använda. Du måste planera allt i förväg och skapa en lista med tillägg som du vill installera för båda plattformarna.

Sedan, om det finns några premiumförlängningar, kan du jämföra de två priserna och bestämma vilken e-handelsplattform som är billigare för dig. Det tar inte så mycket tid och ansträngning att skapa listan, men det kan säkert spara lite pengar. Sammantaget kan vi säga att både Magento och WooCommerce är bra val när du skapar din egen fullständiga webbutik. Det enda som kan vara bättre för WooCommerce-användare är att de inte behöver uppgradera till någon version när deras verksamhet växer.

Med Magento måste du så småningom byta plattformar eller uppgradera till deras Enterprise Edition. Därför kommer WooCommerce ut som det billigare alternativet i många fall. Det finns också många webbhotellpaket som är optimerade för WooCommerce eller WordPress. Dessa lösningar är ganska billiga även om du väljer en av de största leverantörerna, vilket innebär att du kan spara lite mer pengar.

Vilken är bättre? WooCommerce eller Magento?

Fram till denna punkt har vi pratat mycket om hur nybörjarvänligt WooCommerce är. Detta gör det till ett perfekt val för oerfarna användare. Det är en snabb, effektiv och prisvärd lösning för små företag som snabbt vill komma online. Oavsett vilken typ av e-handelswebbplats du vill starta har WooCommerce säkert lösningen åt dig. Från hementreprenörskap till biljettförsäljning kan du ställa in nästan allt med plattformen.

I Magento kan du hitta alla funktioner som kan hjälpa en e-handelswebbplats att växa. Det är robust, skalbar och de flesta av de kraftfulla funktioner du behöver är redan tillgängliga på plattformen som standard. Vi rekommenderar plattformen för alla företag som genererar intäkter ett tag och vill investera den i e-handel. Om prisuppgiften du får från Magento är överkomligt för dig, kommer du säkert inte att ångra ditt beslut.

Faktum är att plattformen kan hjälpa dig att generera mycket mer pengar i framtiden. Men om vi undersöker vilken plattform bättre för en oerfaren användare till att börja med, är vinnaren definitivt WooCommerce. Om du bestämmer dig för att hoppa in i Magento som nybörjare kommer du att ha det svårt.

Sammanfatta det

Varje användare som vill starta en e-handelswebbplats har olika behov. Det finns ingen lösning i alla storlekar när det gäller dessa plattformar. Detta är en av de främsta anledningarna till att det var en svår uppgift att jämföra WooCommerce med Magento. Enligt vår metod kom WooCommerce ut som det bättre valet om du sammanfattar alla de olika frågorna som vi svarade ovan. Förmodligen kommer inte alla att hålla med om detta resultat, men vi var också helt positiva till Magento.

Magento har många kraftfulla funktioner att erbjuda och det är en mycket avancerad plattform just nu. Om du är en av de människor som hellre vill använda Magento, kommer du förmodligen att vara nöjd med vad du får. Det du verkligen behöver tänka på är de viktigaste kraven i din onlinebutik. Du måste tänka på prestanda, tillägg, säkerhetsåtgärder och andra unika behov. Tänk också på svårighetsnivån för varje plattform. Så vad tycker du? Hjälpte den här artikeln dig att fatta rätt beslut?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector