WordPress eller Blogger: Vilket CMS är bättre?

bloggare jämfört med wordpress jämförelse


Vad är ett CMS?

CMS-förkortningen kommer från ett innehållshanteringssystem som är en online-programvara som är utformad för att vara användarvänlig med en eller flera av följande funktioner: skapa en webbplats, publicera, redigera och ta bort innehåll och skapa flera användare för att hantera den specifika webbplatsen.

Läs också: Jämförelse av WordPress vs Ghost.org Bloggplattform

Om WordPress

wordpress-logoWordPress är det mest populära gratis innehållshanteringssystemet som skapats i PHP, MySQL, CSS, HTML och Javascript, och är också öppen källkod och flerspråkigt. Det skapades av WordPress Foundation den 27 maj 2003, de sista stabila versionerna är 4.4.2 släppt den 2 februari 2016, medan den sista beta 4.5 släpptes den 25 februari 2016.

WordPress är ett multifunktionellt CMS som kan användas som bloggprogramvara, innehållshanteringssystem, innehållshanteringsram, forum, presentationswebbplats, onlineapplikation och onlinebutik och är så plattform och det är så populärt att mer än 60 miljoner webbplatser Använd den.

Om Blogger

blogger-logoBlogger är ett innehållshanteringssystem skapat av Google i Python lanserat gratis den 23 augusti 1999, tillgängligt på flera språk som inte bara erbjuder verktyg för att skapa, redigera och radera innehåll utan också erbjuder värd- och underdomännamn som exempel.blogspot.com för bloggar.

Det är välkänt att bloggare används särskilt av nischbloggar eftersom det är användarvänligt och det har inte många alternativ där du kan gå vilse.

Jämförelse mellan WordPress och Blogger

Det finns många skillnader och likheter mellan dessa två CMS som:

 • WordPress finns i två versioner, en egen värd version som kan laddas ner och installeras på din värd med MySQL databas och FTP eller ett autoinstallationsskript som Softaculous och bloggvärdversionen där du får värd och ett underdomän som exempel.wordpress.com, den andra versionen liknar Blogger som har samma funktioner.
 • WordPress kommer med många teman även om det är värdversionen för bloggen medan Blogger bara har några sådana och om du vill ha mer måste du hitta på Internet.
 • WordPress har tusentals användbara plugins som ökar din webbplats medan Blogger använder anpassade widgetar och det är allt.
 • WordPress är mer mobilvänligt som Blogger.
 • Med en WordPress kan du hantera flera bloggar i samma värd, men för Blogger behöver du bara ett konto för att hantera flera bloggar.
 • Blogger integreras med Google Toolbar och med Google AdSense medan du för WordPress behöver ytterligare plugins.
 • Blogger har en begränsning på 100 bloggar per konto medan du kan skapa med WordPress obegränsade bloggar.
 • Du kan använda nästan 1 GB bilder med hjälp av Picasa i Blogger medan du i WordPress har utrymmet du köpte från värden eller i bloggvärdversionen har du också 1 GB utrymme
 • Båda innehållshanteringssystemen har ingen begränsning för antalet inlägg.
 • I Blogger är sidornas storlek begränsad till 1 MB medan WordPress inte har den här typen av begränsningar.
 • Det finns inte heller någon gräns för antalet sidor varken i WordPress eller Blogger.
 • Medan du är självhostad version av WordPress är du ägaren till din webbplats, både i bloggvärdversionen av WordPress och i Blogger är ägarna till webbplatsen utvecklarna av det specifika innehållshanteringssystemet.
 • Blogger har ett begränsat antal verktyg som är begränsade som funktioner medan du med WordPress själv värd har nästan obegränsat antal verktyg som kan utöka antalet och deras funktioner med hjälp av speciella teman och plugins.
 • Blogger är inte kompatibel med många andra liknande CMS medan WordPress erbjuder export- och importfunktioner som standard för att flytta din webbplats.
 • Blogger drar nytta av säkerheten för Google så att DDoS-attacker och skräppost tas bort medan WordPress gynnar skyddet för webbhotellföretaget du köpte värdpaketet.
 • För Blogger finns det ett litet forum och en del dokumentation beträffande supporten medan det för WordPress finns tusentals tutorials, guider, recensioner, förhandsgranskningar, tema- och plugin-demos, användarbetyg, forum och mycket mer.
 • Blogger erbjuder dig gratis lagringsutrymme medan du i WordPress-värdversion behöver köpa ett värdpaket.
 • I Blogger kan du redigera mallarna, men du har inte FTP-åtkomst medan du i WordPress har FTP-åtkomst och även cPanel-åtkomst så att du har full kontroll och makt över designen.
 • För att komma åt din webbplats behöver du ett Google-konto för Blogger, medan du kan använda valfri e-post för WordPress.
 • Blogger erbjuder dig inte originalitet för lätt eftersom det finns några teman och du kan inte anpassa dem helt medan du i WordPress kan ändra färger, placera och till och med skapa nya element.
 • I WordPress finns det flera alternativ för kommenteringsmoderering medan dessa i Blogger inte är tillgängliga.
 • WordPress behöver regelbundet underhåll eftersom kärnan, teman och plugins uppdateras av sina författare så du måste uppdatera dem på din egen värd WordPress-webbplats medan bloggen är värd för WordPress och Blogger du inte behöver någon form av underhåll.
 • Installation är mycket lätt för Blogger där du bara använder ett konto och sedan trycker på några klick medan du i WordPress självhost måste installera och ladda ner processen som är lite längre och kanske behöver lite mer uppmärksamhet.
 • Både WordPress och Blogger är SEO optimerade som standard, men du kan öka din WordPress-webbplats med ett välgjordt tema och ett par SEO-plugins medan Blogger inte har denna möjlighet.
 • För Blogger behöver du inte säkerhetskopiera eftersom Google tar hand om detta medan WordPress själv värd måste du manuellt säkerhetskopiera eller automatiskt använda antingen cPanel, Softaculous eller ett plugin.
 • Blogger är tillverkad av Google så att den snabbt kommer att indexeras medan WordPress tar lite tid.
 • Hos Blogger kan du inte anpassa postlänkstrukturen som du vill, medan du för WordPress själv är värd.
 • När det gäller WordPress bloggvärdversionen kan du se vissa annonser visas på din webbplats medan Blogger inte använder den här typen av ekonomiskt stöd.

I slutändan är det mycket fel att jämföra WordPress själv värd med Blogger eftersom dessa två innehållshanteringssystem skiljer sig från kärnan och värd och den bästa jämförelsen bör vara mellan WordPress värdbloggversionen och Blogger.

Men i båda fallen har WordPress en hel del gratis design och funktioner medan Blogger har låg resurser, båda erbjuder ett underdomän och 1 GB utrymme, eftersom SEO är optimerat och när det gäller äganderätt är användaren inte ägaren. Användaren har inte heller FTP-åtkomst och det finns inget behov av underhåll.

Läs också: Hur man bygger en professionell webbplats med WordPress

Om du verkligen vill se vad CMS är bättre mellan självhostad WordPress och Blogger bör du veta att svaret är WordPress medan WordPress är bloggvärd och Blogger är svaret detsamma, WordPress vinner dagen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map