WordPress vs Joomla vs Drupal – Vad är det bästa CMS?

bästa cms wordpress joomla drupal


Idag finns det många alternativ att bygga en webbplats utan att behöva känna något programmeringsspråk. De som vill ha en enkel webbplats kan gå med en webbplatsbyggare, men andra som vill ha en mer kraftfull och flexibel onlineapplikation väljer ett innehållshanteringssystem. Det finns många bra program som kategoriseras som CMS, men de mest populära är WordPress, Joomla och Drupal.

Förutom det faktum att alla dessa tre applikationer är byggda med PHP och MySQL och de är mycket kraftfulla, är de också open source vilket innebär att de är fria att använda. Det bästa sättet att se vilket system som passar dig bäst är att prova var och en av dem. Det är dock viktigt att känna till dygnet och nackdelen med varje system, eftersom de flesta tenderar att fastna med de cms de har börjat med, även om det skulle vara klokt att använda andra system på vissa projekt.

Enligt wappalyzer.com marknadsandelar (i skrivande stund) i CMS-kategorin är WordPress med 65%, följt av Joomla med 15% och i slutet Drupal med bara 8%. De andra 12% delade mellan massor av andra som Typo3, Modx, Xoops och andra. Innan du börjar utforska funktionerna på de bästa cms-skivorna, låt oss analysera dessa tre först.

Fördelarna och nackdelarna med att använda WordPress

Det började som en bloggplattform och har genom åren utvecklats avsevärt, idag som det mest populära innehållshanteringssystemet, som används av över 74 miljoner webbplatser. Dragspel till Wikipedia 23% av de tio miljoner webbplatserna använder WordPress.

Programvaran har blivit så populär att en hel bransch sadlar runt den. Många värdföretag som BlueHost erbjuder möjligheten att automatiskt installera wordpress, andra som WP Engine erbjuder anpassade hanterade WordPress-webbhotell. Det finns också hundratals webbutvecklingsföretag som erbjuder anpassade utvecklingstjänster och webbdesign för wordpress-webbplatser.

Det finns många orsaker till att WP har blivit så populärt, här är de viktigaste:

Enkel installation och installation: Som tidigare nämnts erbjuder många företag automatiska installationer via sin kontrollpanel, det betyder att med ett klick på en knapp kommer programvaran att installeras på din webbplats inom några sekunder, redo att publicera innehåll.

Lätt att anpassa: tack vare dess aktiva community finns det många tutorials och hackguider för att ändra kärnan och anpassa din webbplats med wordpress. Det finns också tusentals gratis och kommersiella plugins och teman tillgängliga, vilket avsevärt kommer att minska tiden för att skapa en webbplats från början.

Stort samhällsstöd: dess community är mycket aktiv och förutom de tusentals tutorials som du hittar online, om du har en specifik fråga kan du ställa den på det officiella supportforumet där någon kommer att svara dig inom några sekunder.

Snabb och enkel start: efter installationen av systemet är det redo att gå. Det är få tweaks du vill göra innan du gör ditt första inlägg, till exempel att aktivera sökmotorvänlig url, vilket gör att Akismet kan förhindra kommentarspam, men annat än så kan du bara hålla innehållet flödande. Om du är snabb nog är det möjligt att ha din webbplats online på mindre än 10 minuter.

Det finns också nackdelar som du måste ta hänsyn till när du börjar använda WordPress. Populariteten gör det till ett enormt mål för hackare. För att vara säker på att din webbplats är säker måste du ha en pålitlig och säker webbhotell och uppdatera kärnan och plugins när en ny version är tillgänglig. Oroa dig inte, systemet kommer att berätta när det finns en ny uppdatering, så du behöver inte kontrollera det manuellt. En annan nackdel är nedgången i systemet med ökningen av installerade plugins och ökningen av webbplatsbesökare.

För- och nackdelar med Joomla

Joomla använder objektorienterad programmeringsteknik, den är skriven i PHP och lagrar data i MySQL-databasen. Det är ett kraftfullt innehållshanteringssystem som används av tusentals webbplatser. Det används främst för företagswebbplatser, webbutiker, forum och community-webbplatser, och även av statliga och ideella organisationer.

Till skillnad från WordPress är Joomla inte så populär; programvaran har dock laddats ner mer än 50 miljoner gånger och detta antal ökar snabbt, låt oss se varför:

Enkel installation och installation: många värdföretag tillåter automatisk Joomla-installation också till sina servrar. Installationen kommer inte att skilja sig mycket från installationen av WordPress.

Aktivt gemenskapsstöd: Joomlas community är också bra; på deras officiella supportforum kan du få hjälp ganska snabbt från andra medlemmar och joomla-användare. Det finns massor av tutorials tillgängliga på internet som hjälper dig i många fall. Det finns tusentals gratis tillägg och mallar tillgängliga för systemet.

Snabb och enkel start: När du installerar Joomla kan du välja att ha en tom installation eller att ha något innehåll på din webbplats. Om du väljer att inte ha något annat än systemet måste du skapa och aktivera modulerna manuellt och lägga till artiklar. Tiden som krävs för att installera en joomla-webbplats skiljer sig inte mycket från den tid det krävs för att börja med en webbplats baserad på WordPress, men Joomla behöver lite övning för att få det igång.

Joomla är också riktad av hackare, detta kan vara en nackdel med att använda den, men med rätt installation och ständiga uppgraderingar kan du förhindra hackare att förstöra din webbplats. Det kan vara lite svårt att börja med systemet men erbjuder fler alternativ för att anpassa enskilda sidor till skillnad från wordpress.

Varför ska jag välja Drupal?

Nu när du har sett två fantastiska cms, som är lätta att använda, varför ska du bry dig med mjukvara som är mer komplicerad? Faktum är att Drupal inte är så komplicerat, det är tekniskt mer avancerat än Joomla och WordPress och är byggt för att använda mindre serverresurser, så du behöver inte oroa dig för att uppgradera ditt värdpaket eftersom du får fler besökare.

Drupal kan användas för många ändamål från bloggar till nyhetsportaler, allt du kan komma ihåg. Det finns dock vissa för- och nackdelar:

Relativt enkelt att installera: många värdföretag erbjuder möjligheten att installera Drupal automatiskt, men inte alla stöder programvaran. Det betyder att om du stöter på något problem med ditt Drupal-system och du ber din värd att hjälpa, är de mer benägna att skicka dig till communityforumet.

Bra webbplatsprestanda: webbplatser byggda med Drupal laddar snabbare och har snabbare responstid än de som använder Joomla eller WordPress. Precis som för andra cms, när du lägger till moduler kommer det att sakta ner.

Mycket anpassningsbar: många utvecklingsföretag väljer att bygga webbplatser för sina kunder med Drupal, eftersom det lättare kan anpassas efter kundens behov.

Nackdelen med att använda Drupal är bristen på tillgängliga plugins och design. Anpassningen av en Drupal-webbplats kan vara svårt för användare med grundläggande programmeringsfärdigheter. Eftersom det inte har ett stort samhälle är det svårare att hitta svar på dina frågor relaterade till denna cms.

Mitt personliga val

År 2007, när jag först bestämde mig för att använda en cms för att bygga ett projekt för en klient, började jag med Joomla. Vid den punkten har jag börjat med 1.0-versionen. Det var mycket svårt att uppgradera till 1.5-versionen, men med enorma ansträngningar var det möjligt. Efter lanseringen av 1.6-versionen i augusti 2011 gav jag upp Joomla.

Byt till WordPress och fick reda på hur enkelt är att bygga webbplatser med. Insåg också att det går snabbare än Joomla, det var en mycket bra upplevelse och jag är glad att jag tog detta steg. Jag föredrar att använda WordPress för mina webbplatser, eftersom det är bekvämare för mina behov.

Vilken är din favorit?

Efter denna läsning kan det vara för tidigt att berätta vilken din favorit cms är. Jag föreslår att du tar dig tid och provar varje programvara och bestämmer vilken som passar bäst för dina behov och stil.

Om du planerar att bygga en enkel webbplats för dig själv eller för ditt företag skulle antagligen WordPress eller Joomla vara det bästa valet. Om du planerar att utöka din webbplats i framtiden med ytterligare funktioner kan Joomla vara valet. Om du är en nörd och har enorma drömmar om din webbplats och har färdigheterna eller resursen att vidareutveckla till ett enormt projekt, är Drupla din vän. Men i slutet av dagen är det ditt val, för om du inte är nöjd med den programvara du väljer är det möjligt att migrera till en annan cms, men detta kräver ytterligare tekniska och programmeringsfärdigheter.

Om du har några frågor eller vill dela din åsikt med oss, vänligen lämna en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map