10 beste PHP-rammer for webutviklere

beste php-rammer for webutviklere


I denne artikkelen skal vi dekke PHP og hvilke rammer som skal brukes for å oppnå rask, kompleks og profesjonell utvikling av nettsteder og webapper.

PHP som opprinnelig sto for Personal Home Page, og nå står for Hypertext Preprocessor, representerer et sideskriptspråk, og det er mest for nettutvikling. Siden introduksjonen i 1995 kom PHP langt, og det er nå det mest populære skriptspråket på serversiden. Det brukes også som et generelt programmeringsspråk.

Å bygge komplekse nettsteder og webapper fra grunnen av kan være vanskelig og tidkrevende, så i stedet for å bruke rå PHP-koder bruker utviklere rammer som hjelper dem å jobbe raskere, og å ha strukturert kode som kan brukes på nytt.

Les også: Bygge nettstedet ditt ved hjelp av PHP

Vi valgte 10 rammer å presentere i denne artikkelen, og disse rammene er de mest populære blant utviklere, og de blir også aktivt vedlikeholdt.

Årsaker til å bruke et PHP-rammeverk

Nå skal vi se hvorfor så mange utviklere bruker PHP-rammer og hvordan disse rammene hjelper oss i webutviklingsprosesser.

 • Å fikse de vanligste tekniske sårbarhetene
 • URL-ruting
 • Oppnå integrasjon med posttjenester og verktøy som kan gjøre at webapplikasjoner kjører raskere
 • Fil- og kodeorganisasjon for å lage gjenbrukbar og godt strukturert kode
 • Økt sikkerhet for et nettsted
 • Bruk MVC-mønster på PHP-applikasjoner
 • Mange biblioteker og plugins som kan hjelpe oss med databaser, input / output-filtrering, skjemaer

10. PHPixie

Besøk nettstedet »

PHPixie er et ungt rammeverk som startet som et mikrorammeverk, men det gikk raskt over til et veldig populært PHP-rammeverk i full stack. Dette er et ytelsesrammeverk, men det er veldig enkelt å mestre, og har et ydmykt og vennlig fellesskap.

PHPixie har et HMVC designmønster, og det er laget av uavhengige komponenter. Noen av funksjonene som PHPixie har er ORM (objektrelasjonell kartlegging), autentisering og autorisasjonsfunksjoner. Det muliggjør også bruk av HAML-merkespråk, og det har blant annet et sofistikert rutingssystem. Det er mange tutorials på PHPixie-nettstedet, og de hevder også at de kan lære deg PHPixie på 30 minutter, noe som absolutt er spennende.

9. FuelPHP

Besøk nettstedet »

Denne rammen er veldig fleksibel, den har en innebygd modulær struktur, og den har også et sterkt fellesskap av brukere. FuelPHP Oil er en fin kommandolinjefunksjon, og den gir rask utvikling, og også muligheten til å teste applikasjonen din, og utføre flere oppgaver. Dette gir også flere andre funksjoner som pakke, testing, foredling og andre.

FuelPHP er full stack-rammeverk som bruker HMVC-arkitektur. En av funksjonene som er lagt til FuelPHP er ViewModel, også kjent som presentasjonsmodeller, og dette lar deg legge til et lag mellom Controller og View. FuelPHP er utvidbar og inneholder funksjoner som URI-filtrering og utgangskoding. Som vi sa det har et sterkt samfunn, og flott dokumentasjon som du kan sjekke ut på den offisielle nettsiden.

8. Slank

Besøk nettstedet »

Hvis du vil utvikle små, enkle og fleksible apper, er Slim den perfekte rammen for deg. Det er minimalistisk i design, greit, og du har ikke tenkt å bruke mye tid på å lære det.

Slim er PHP-mikroramme, og det passer best hvis du vil bygge enkle API-er, samtidig som du opprettholder full fleksibilitet. Slim leveres også med noen kule funksjoner som økt- og cookie-kryptering, URL-ruting, HTTP-hurtigbufring på klientsiden, og også flashmeldinger på tvers av HTTP-forespørsler.

Det er pent dokumentert, og vi venter fortsatt på en full utgivelse av Slim 3.0

7. Zend Framework

Besøk nettstedet »

Zend Framework er uten tvil et av de største PHP-rammene gjennom tidene. Denne rammen er kompleks og veldig vanskelig å lære, og den brukes mest til mer komplekse prosjekter. Zend Framework brukes av noen store selskaper som BBC, CISCO WebEx og BNP Paribas. Noen av partnerne inkluderer også IBM, Microsoft, Google og Adobe.

Den nåværende utgivelsen Zend Framework 3.0 har noen nye funksjoner som en XML til JSON-omformer, en JSON RPC-server og kompatibilitet med PHP 7. Den er også 4 ganger raskere enn forrige versjon.

6. CakePHP

Besøk nettstedet »

CakePHP er et åpen kildekode-prosjekt som ble introdusert i 2006, og er modellert etter konseptene Ruby on Rails. Mye er forbedret med den nyeste versjonen, CakePHP 3.0, og dette eldre rammeverket er tilbake etterspurt. Noen av funksjonene du får med den nye versjonen er forbedret sesjonsadministrasjon, frittstående biblioteker og koblede komponenter for bedre modularitet.

Ganske bemerkelsesverdig faktum er at CakePHP, er vant til å drive nettsteder for noen av de største selskapene der ute, som BMW, Hyundai, Zumba og Express. Den implementerer også høye sikkerhetsnivåer i apper. Det kan oppnås med sikkerhetsfunksjoner som forebygging av SQL-injeksjon, skripting på tvers av nettsteder, CSRF-beskyttelse og andre.

5. Phalcon

Besøk nettstedet »

Phalcon er et PHP-nettverk med høy ytelse utgitt i 2012, og i relativt kort tid fikk det mye popularitet blant nettutviklere. Dette rammeverket er skrevet i C, men du kan bruke hvis du ikke vet C-språk fordi det inneholder PHP-klasser som kan brukes til ethvert program.

Denne rammen tilbyr mange moderne funksjoner som kontrollere, spørrespråk, visningsmaler og så videre. Det flotte med Phalcon er at det gir raskere ytelse og at den kjører på omtrent hvilken som helst server. Det er et veldig godt dokumentert rammeverk, og vi anbefaler at du prøver det.

4. Yii 2

Besøk nettstedet »

Yii 2 er et av de mest brukte PHP-rammene for øyeblikket. Det tilbyr et bredt utvalg av veldig nyttige funksjoner, og det er mange grunner til at utviklere bruker den. Yii 2 er enkel og enkel, men også veldig kraftig og rask, du kan få opp nettstedet ditt på veldig kort tid.

Installasjonen er ganske enkel, og du kan bruke Composer for installasjonsprosessen. Yii 2 er et objektorientert programmeringsrammeverk som har en enkel og ren kode. Med denne rammen bruker du noen gode funksjoner som sen statisk binding, SPL-klasser og grensesnitt og anonyme funksjoner, og det er også svært utvidbart. For noen som kommer fra frontendbakgrunn, er Yii 2 nyttig fordi den inneholder jQuery og også AJAX-aktiverte funksjoner.

Når du bruker Yii2, trenger du ikke å bekymre deg for sikkerhet, fordi den kommer med en sikkerhetsapplikasjonskomponent som hjelper deg med å lage en sikrere applikasjon. Yii 2 vil også hjelpe deg å bruke mindre tid på noen oppgaver, med et verktøy som heter “Gill”. Dette verktøyet vil hjelpe deg med å utvikle maler for skjemaer, modeller og utvidelser.

3. CodeIgniter

Besøk nettstedet »

CodeIgniter ble utgitt i 2006, og det ser ut til at det blir mindre populært med tiden. CodeIgniters største styrke er det faktum at det er enkelt, lett og greit. Det tar bare ca 2 MB, så det er enkelt å installere, og det er veldig enkelt å lære.

CodeIgniter tvinger deg ikke til å bruke MVC, så det gir utviklere frihet når det gjelder koding og navngivingskonvensjoner, og det støtter enkelhet. Den lar deg også laste ned plugins for mer kompleksitet. Den støtter mest brukte databaser, inkludert MySQL. Det gjeldende kravet er PHP 5.3.7, men det fungerer også på nesten alle delte og dedikerte hostingplattformer.

2. Symfoni

Besøk nettstedet »

Symfoniramme kan brukes hvis du har et prosjekt i stor skala å fullføre. Symphony består av gjenbrukbare komponenter, og den har også et veldig aktivt og bredt utviklermiljø.

Med gjenbrukbare komponenter som Symphony har å tilby kan du gjøre mange ting som høy tilpasning, en templeringsmotor, e-postbibliotek, enhetstesting, skjemaoppretting. Symphony-rammeverket brukes også i mange viktige prosjekter som Drupal, PHPBB, PIWIk, og også “Twig”, en av de mest populære templatemotorene er drevet med Symphony-komponenter.

Symphony ble opprettet i 2005, og den er tilgjengelig under MIT-lisens.

Du kan besøke Symphony.com for å lese mer om Symphony.

1. Laravel

Besøk nettstedet »

I følge undersøkelser på nettet har Laravel blitt den mest populære rammen blant utviklere. Som et relativt ungt PHP-rammeverk (utgitt i 2011) posisjonerte Laravel seg som konge av rammer takket være enkelhet, et enormt og støttende samfunn med mange gratis opplæringsprogrammer og andre læringsressurser..

Laravel er enkel å lære og har mange funksjoner som gjør det mulig for oss å jobbe raskt og utføre store skalaprosjekter raskt. Laravel kommer med “Blade”, som er sitt eget templatespråk som lar deg skrive vanlig PHP-kode i mal. Laravel har også “Lumen”, et mikro PHP-rammeverk som nylig er utgitt som kan bygge veldig raske API-er.

Sammendrag

PHP-rammer er absolutt veldig nyttige verktøy for å lage komplekse webapplikasjoner og andre prosjekter. En av de viktigste tingene i webutvikling er selvfølgelig hastighet, med vedlikeholdbar og gjenbrukbar kode. Verden for nettutvikling endres og forbedres kontinuerlig, og det gjelder også rammer. Så her prøvde vi å presentere noen av PHP-rammene som er standardene for kvalitet i webutvikling i dag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map