12 Beste gratis og åpen kildekodedatabaseringsprogramvare

01.06.2020
Artikler og mer ... '12 Beste gratis og åpen kildekodedatabaseringsprogramvare
0 18 мин.

best free-open-source-database-programvare


Det er databaseprogramvare bak hver applikasjon du kan forestille deg. Disse brukes til å lagre informasjon som produktdetaljer, kundedata, økonomi eller annet som kan være viktig for en virksomhet. Brukere på sosiale medier har all sin informasjon lagret i databaser. Selv hackere bruker databaser regelmessig for å samle inn personlig informasjon når de invaderer et nettsted.

Å ha en database er viktig for de fleste virksomheter. Imidlertid finnes det forskjellige typer databaser, og hvis du nettopp har startet et selskap, er det kanskje ikke åpenbart hvilken du bør velge. Databaser har utviklet seg mye de siste tiårene, og i dag kan du lagre til og med petabyte med data hvis du vil. Vi vet at nybegynnere kan bli forvirret når de leter etter den perfekte databaseprogramvaren.

Lese: 10 beste betalende programmeringsspråk

Hvis du er en av dem, fortsett å lese. I denne artikkelen skal vi dele nyttig informasjon om de mest populære databasene akkurat nå. For det første vil vi dele ut vårt utvalg i de tre mest populære databasetypene som folk bruker: dokumentdatabaser, grafdatabaser og relasjonsdatabaser..

Selvfølgelig er det mange flere av dem, men det er alltid bedre å gå etter de mest populære, og når du først blir kjent med databaser, vet du hvilken du vil bytte til. Siden det er forskjellige kategorier når det gjelder databaseprogramvare, kan prisene også variere mye. Heldigvis er det rikelig med databaseprogramvare gratis.

Vi skal vise deg åpen programvare for åpen kildekode for hver av de tre kategoriene som er helt gratis. Basert på våre anmeldelser, vil du kunne velge den databasen som passer dine behov best. Følgende databaseprogramvare anbefales spesielt for appskapere og mindre bedrifter som et lavbudsjettalternativ.

Topp 3 gratis relasjonsdatabaser

Relasjonsdatabaser eksisterer siden 1979 da Oracle utviklet den første versjonen. De fikk raskt popularitet og ble de mest brukte databasene. I dag kan du finne mange av dem, både gratis og premium. Det kan være betydelige forskjeller mellom relasjonsdatabaser.

Som for andre populære verktøy og programvare i dag, kan du også finne et stort antall webbaserte alternativer for databaser. Noen av dem jobber bare med en spesifikk plattform, mens andre kan implementeres på flere plattformer. Imidlertid er det en vanlig ting i alle relasjonsdatabaser: De bruker alle SQL-språket for oppgavene sine. La oss nå se de tre relasjonsdatabasene som vi mest anbefaler!

 1. MySQL

MySQL er sannsynligvis den mest kjente databasen på listen vår. Den første utgivelsen av denne programvaren var tilbake i 1995, og den ble bare bedre siden den gang. De holdt MySQL gratis og åpen kildekode, slik det var helt fra begynnelsen. Utviklerne la mange nye funksjoner til det grafiske brukergrensesnittet som gjør det enklere å bruke.

Det er også flere kommandolinjeværktøy i MySQL enn tidligere, slik at brukere sømløst kan få tilgang til og administrere dataene sine. Samfunnsutgaven av databasen kommer med et bredt utvalg av nyttige funksjoner, inkludert MySQL-kontakter, arbeidsbenk, NoSQL, pluggbar lagringsmotor, Transactionional Data Dictionary, Replication og mye mer. MySQL er ikke begrenset til en spesifikk plattform. Du kan faktisk bruke den på mer enn 20 operasjonssystemer og plattformer.

Denne programvaren har et overveldende antall positive anmeldelser på nettet. Det er mye brukt av både små og store bedrifter som en av de mest fleksible løsningene. Til og med Facebook og WordPress bruker det, to selskaper som jobber med en enorm datamengde.

 1. Microsoft SQL

Microsoft SQL er også et enormt navn blant de relasjonsdatabaser. Den ble utgitt av Microsoft allerede i 1989, og nå brukes den av mange store selskaper som Cerner, Dell og Georgia Pacific. De har utviklet en rekke versjoner for å sikre at den passer til småbedrifter, store bedrifter og enkeltpersoner.

Selvfølgelig er ikke alle Microsoft SQL-versjoner gratis, men de tilbyr en Express-utgave for de som jobber med mindre prosjekter. Den er noe nedskalert, men hele motoren er integrert i den og den støtter også et ubegrenset antall databaser og brukere. Brukere som jobber med Express, kan arbeide med opptil 10 GB data.

Det er optimalt for frilansere som bygger applikasjoner og hjemmeprosjekter. Du får noen nyttige funksjoner selv med gratisversjonen, inkludert verktøy for styring og utvikling og Azure-sikkerhetskopi som sikrer at dataene dine kan gjenopprettes trygt når som helst. Basert på brukeranmeldelser er Microsoft SQL rask, brukervennlig og lar deg administrere dataene dine med GUI og CLI også.

Hvis du sammenligner det med MySQL, viser det seg at flere store virksomheter bruker Microsoft SQL, spesielt IT-selskaper. Dette endrer imidlertid ikke det faktum at gratisversjonen gir tilgang til alle nyttige funksjoner som kan komme små bedrifter og enkeltpersoner til gode, akkurat som MySQL.

 1. PostgreSQL

PostgreSQL er ikke så populær som de to foregående databaseprogramvarene, men absolutt anbefalt. De ga ut den første versjonen i 1997, slik at de ikke har så mye erfaring som de større navnene, men det er mange store selskaper som bruker den. For eksempel er selskaper som Fujitsu, Red Hat, Capital One og Raytheon alle drevet av denne programvaren.

Som det står på nettstedet deres, bruker nesten en tredjedel av teknologiselskapene fra hele verden PostgreSQL for å drive appene sine. At denne relasjonsdatabasen har en åpen programvarelisens, kan være en stor fordel for selskapene. Hver bedrift har sine egne spesifikke behov, og med PostgreSQL kan du endre koden i henhold til disse behovene. Den har også flere nyttige funksjoner som utenlandske datapakkere, partisjonerte tabeller, triggere og tabellarv bare for å nevne noen få.

Basert på vurderingene er denne programvaren et flott verktøy hvis du vil lagre, behandle og trekke ut en enorm mengde data. Hvis du tar en titt på hvem som bruker PostgreSQL, viser det seg at dette verktøyet er ganske populært blant små og mellomstore selskaper. Totalt sett er dette sikkert en av den gratis databaseprogramvaren som har mange fornøyde brukere under navnet.

Topp 3 gratis dokumentdatabaser

Nå skal vi presentere tre dokumentorienterte databaser, eller du kan også kalle dem dokumentbutikker. Dette er i utgangspunktet dataprogramvare med hovedformålet å lagre og administrere dokumentorientert informasjon. Dokumentdatabaser er også de mest brukte NoSQL-databasene.

De fleste relasjonsdatabaser ordner dataene i et tabellformat ved hjelp av rader og kolonner som i Excel. Dette er ikke tilfelle med dokumentbutikker, da de er mye mer fleksible. I dokumentdatabaser kan du bruke et stort utvalg av datastrukturer etter dine behov. Denne fleksibiliteten gjør dem til flotte verktøy for nettutviklere som jobber med en enorm mengde dynamiske data.

Du kan få følgende tre open-source dokumentdatabaser gratis. De er veldig populære akkurat nå blant bedrifter og enkeltpersoner, men la oss se hva hver enkelt av dem har å tilby.

 1. MongoDB

MongoDB kom ut i 2009, som definitivt ikke er gammel hvis du sammenligner den med den andre populære databaseprogramvaren. Folk merket raskt potensialet i dette databaseverktøyet, og det ble så vellykket at mer enn 30 millioner brukere lastet ned det så langt. MongoDB er en perfekt løsning for alle typer virksomheter som trenger å lagre og administrere data.

Store selskaper som Bosch, Adobe, Nokia og EA er avhengige av MongoDB når det kommer til datahåndtering, ytelse og pålitelighet. Denne open source-programvaren fungerer bra på de mest populære operativsystemene og plattformene. De tilbyr driverstøtte for mer enn 10 programmeringsspråk som C ++, Java og Python.

MongoDB brukes mest av programvare og IT-selskaper, og mengden nedlastinger er jevnt fordelt mellom små, mellomstore og store selskaper. Til tross for at denne databaseprogramvareløsningen er gratis og har en åpen kildekodelisens, er den fortsatt et av de mest pålitelige og robuste verktøyene der ute.

Applikasjoner har utviklet seg mye de siste årene, og MongoDB er designet for å oppfylle de siste kravene fra applikasjonsutviklerteam som ønsker å lage kraftige apper. Den er rask, pålitelig og garanterer en sømløs arbeidsflyt.

 1. CouchDB

CouchDB kom ut i 2005, og det startet som et prosjekt finansiert av Damien Katz, en tidligere IBM-programmerer. Etter to år ble det open source-programvare til Apache begynte å støtte det som et av Apache Software Foundation-prosjektene i 2008. Når de var ferdige med prosjektet i 2010, presenterte de den første fullversjonen av CouchDB.

Basert på brukeranmeldelser er CouchDB fullstendig brukervennlig og har en omfattende dokumentasjon som hjelper deg å mestre databasen. Det er en flott løsning for effektiv lagring av dokumenter mens du bygger applikasjoner. Når du oppdaterer dokumentene, er det ganske enkelt med dette verktøyet, så synkroniser dem med databasen.

Derfor er Apache fokusert på med CouchDB for å sikre en rask og kontinuerlig arbeidsflyt for brukerne. Denne databaseprogramvaren anbefales også for de som ønsker å sette opp og kjøre små API-er, lagre brukerinfo eller nettstedsdata, anbefale produkter for kunder, replikering av data og mye mer.

De sistnevnte eksemplene representerer hva de fleste virksomheter bruker CouchDB til. Denne databasen brukes mest av mindre virksomheter, fordi den ofte ikke er helt egnet for større selskaper som jobber med en enorm mengde data. Likevel er CouchDB en av de høyest rangerte databaseløsningene i sin kategori.

 1. DynamoDB

DynamoDB er en av skyprogramvareløsningene som tilbys av Amazon Web Services. Du kan få denne databasen gratis. Imidlertid, hvis du overskrider begrensningene, må du betale litt ekstra i henhold til ressursene du brukte. Disse begrensningene inkluderer et månedlig tak på 200 millioner forespørsler, 2,5 leseforespørsler og 25 GB lagringsplass.

Så når du begynner å bruke den som en premium-pakke, vil du ha mange måter å skalere den opp på, avhengig av dine behov. Siden DynamoDB er fullstendig administrert, er det ingen grunn til å bekymre deg for administrative oppgaver. Amazon tar seg av alle oppdateringene og konfigurasjonen du trenger, mens du sørger for at du ikke går tom for ressurser.

Med administrasjonskonsollen kan du følge med på stort sett alt som holder databasen i live. En annen flott ting i DynamoDB er at du kan stole på full sikkerhetskopi som er bra for å sikre dine data og holde dem arkivert. Det er veldig enkelt å fjerne data som du ikke trenger lenger, noe som resulterer i litt ekstra ledig plass.

DynamoDB er spesielt god innen ressursstyring. Siden databasen bruker flere servere for å håndtere data og trafikk, kan den alltid opprettholde høy ytelse. Denne databaseprogramvareløsningen anbefales absolutt for små og mellomstore bedrifter.

Topp 3 gratis grafikkdatabaser

Hvis du er interessert i et annet NoSQL-alternativ, er her de beste tre grafdatabasene. Disse er alle basert på grafteori, og bruker noder og kanter for å strukturere dataene. Knutepunktene er enheter, mens kantene definerer forholdet mellom disse enhetene.

I en slik struktur har hver node sin egen identifikator og et antall innkommende eller utgående kanter tilordnet den. Det er ofte mye lettere å behandle data på denne måten, ettersom grafer gir en enkel måte å representere komplekse interaksjoner mellom informasjonsbitene du jobber med.

Grafdatabaser lar deg jobbe med datalagre hvor biter med data er direkte koblet sammen. I de fleste tilfeller trenger du bare en enkelt operasjon for å hente dem. Med en grafdatabase er det mye lettere å jobbe med svært kompliserte hierarkiske datastrukturer enn med annen relasjonsprogramvare. Nå skal vi vise deg tre grafiske databaseprogramvareløsninger som vi mest anbefaler. Fortsett å lese!

 1. ArangoDB

For det første skal vi presentere deg ArangoDB, det største navnet akkurat nå blant grafidatabaseløsninger. Det er ikke bare en grafdatabase, snarere en blanding av en graf og programvare i dokumentstil. Denne passer faktisk inn i flere kategorier, noe som betyr at du får en grafdatabase med stor fleksibilitet.

ArangoDB er delvis basert på klyngedatasett, og den har nyttige funksjoner som nestede egenskaper, distribuerte grafer og mønstermatching. Ved å velge denne databaseløsningen vil du kunne få enorm hjelp fra dens omfattende dokumentasjons-, fellesskaps- og teknisk support. ArangoDB er utviklet av et team som har mye erfaring i forskjellige typer databaser og resultatet taler for seg selv.

Læringskurven er ikke bratt i det hele tatt. Du kan raskt bli vant til den og utnytte alle fordelene med denne databasen, spesielt hvis du går inn i dokumentasjonen deres. ArangoDB anbefales for de som ønsker en NoSQL-løsning, men likevel vil ha fordelene med SQL. Denne databasen sikrer noe som bedriftene trenger mest: høy ytelse.

I følge de aller fleste anmeldelser er ArangoDB perfekt for små teknologiselskaper. Bare se på antall 5-stjerners rangeringer som den fikk, og du vil umiddelbart bli overbevist.

 1. Neo4j

Et annet populært alternativ når det kommer til grafiske databaseløsninger er Neo4j. Den er betydelig eldre enn den forrige, og ble utgitt i 2007 og har vært gjennom mange forbedringer. Denne programvaren er basert på et spørrespråk kalt Cypher, som sikrer en svært effektiv og grei måte å utføre spørsmål på.

Nå er Neo4j et databaseverktøy som fullt ut passer inn i grafidatabasekategorien, men det har noen kraftige tilleggsprogrammer for analyse, datastyring og nettverks- og kapitalforvaltning også. Du kan få denne åpen kildekodedatabasen gratis. Hvis du vil dra nytte av alle skalerbarhetsalternativene og sikkerhetskopien, bør du gå for premiumversjonen.

Gratis brukere er ikke kvalifisert for teknisk support; Neo4j-samfunnet utgjør imidlertid i stor grad det. Siden programvaren er svært populær akkurat nå, er det mange måter å finne guider og dokumentasjon hvis du trenger hjelp. Det beste med Neo4j er at den er nybegynnervennlig, så den fungerer bra som en databaseløsning for små bedrifter som ikke har mye erfaring i all IT-teknikken.

Dette databaseverktøyet er absolutt anbefalt for de som vil forstå og administrere relasjonsdatabaser lettere. Alt i alt er Neo4j en fleksibel og brukervennlig grafidatabase som holder bakken blant de høyest rangerte databasene akkurat nå.

 1. OrientDB

Bli utgitt i 2010, OrientDB er blant de nyere databaseløsningene på nettet. Det ble svært populært takket være allsidigheten. Det er i utgangspunktet en svært effektiv blanding av fire forskjellige databasemodeller. Du kan også bruke denne programvaren som en dokument-, graf-, objektorientert og databaseløsning av nøkkelverdi, noe som gjør det til et ganske fleksibelt alternativ for bedrifter.

OrientDB har mange funksjoner som gjør at den skiller seg ut fra mengden. For det første er databasen enkel å bruke, spesielt for de som har erfaring med SQL. Denne databasen gir høy ytelse helt fra starten. Imidlertid, hvis du går tom for ressurser, kan du alltid skalere den opp ved å legge til flere servere.

Hvis du begynner å bruke OrientDB som nybegynner, er det ingen grunn til bekymring. Du kan få tak i all grafkunnskapen som er nødvendig ved å lese dokumentasjonen deres. For de selskapene som ønsker å administrere, analysere og implementere store mengder komplekse data på en enkel måte, er denne databasen et perfekt valg. OrientDB brukes ofte til big data-analyse, utvikling av nyhetsfeeds (og andre sosiale mediefunksjoner) og webapplikasjoner. En annen flott ting er grafeditoren som visualiserer dataene og lar deg manipulere dem enkelt. Denne databaseprogramvaren er ganske populær i dokumentdatabasekategorien, men enda mer vellykket som en grafidatabase. Det anbefales mest for små og mellomstore IT- eller dataprogramvareselskaper.

Andre populære gratis databaser

Vi har vist deg de tre hovedkategoriene når det gjelder databaseprogramvare. Dette var de mest brukte typene, men det er mange løsninger som ikke passer inn i de tre kategoriene. Bare for å nevne noen få, er det flatfiler, objektorienterte, objektrelasjonelle, brede kolonner og operasjonelle databaser. Disse er fremdeles ganske kjente, men det er mange flere.

Du kan finne utallige databaseprogrammer på Internett. Vanligvis ønsker brukere som velger NoSQL-løsning mer fleksibilitet og en raskere løsning generelt. De vil at programvaren skal implementere oppgaver og hente dataene så raskt som mulig.

Siden hver virksomhet har sine egne spesifikke behov, er det ofte en god ide å begynne å eksperimentere med andre typer databaseprogramvare. Følgende tre databaseverktøy som vi skal vise deg, passer definitivt ikke inn i de tre kategoriene vi startet med. Imidlertid er de fremdeles blant de mer populære, og vi anbefaler deg absolutt å prøve dem ut.

 1. Hive

Hvis du ønsker et godt sted å lagre og få tilgang til dataene dine når som helst, bør du ta et skudd til Hive. Du kan forestille deg det som et virtuelt lager som du kan administrere ved å bruke et språk som heter HiveQL. Administrasjonspanelet ligner på SQL, og hele databaseverktøyet er avhengig av Apache Hadoop, en programvarepakke laget for å administrere og analysere enorme datamengder.

Hive kan brukes på forskjellige typer databaser og filsystemer som må struktureres og spørres. Det er mye brukt til lagring og analyse av data for å generere informative rapporter. HiveQL er designet på en måte å jobbe med mange forskjellige dataformater og på alle typer backend. Databasen er skalerbar, og den er enkel å programmere når det gjelder analyse og datahåndtering.

Hive anbefales for bedrifter som trenger å takle komplekse oppgaver til daglig. Databasen lar deg analysere og lagre dataene dine på mange forskjellige måter. Siden vi snakker om lagring og analyse av big data, er det ikke overraskende at stort sett store selskaper bruker Hive som sin database-løsning.

I følge anmeldelsene kan denne programvaren være veldig nyttig til tross for at den er litt tregere og mer komplisert enn den typiske databaseløsningen. De mest nyttige funksjonene inkluderer datapartisjonering, optimalisering for logiske planer og muligheten til å bruke eksterne tabeller.

 1. Elasticsearch

Elasticsearch er flerbruksprogramvare som kom ut i 2010. Denne er heller ment å være en søkemotor. Imidlertid fikk den mye popularitet de siste årene som en NoSQL-databaseløsning også. Apache Software Foundation bygde det på toppen av Lucene, som er åpen kildekode-programvare med hovedfunksjon for å hente informasjon.

Mange store selskaper bruker Elasticsearch for sine datalagre, for eksempel Kickstarter, Codecademy, Uber og Mozilla. Dette databaseverktøyet er i stand til å samle inn store datamengder og gjør det lettere for disse selskapene å oppdage visse trender og mønstre i big data. Du trenger bare å legge til noen dokumenter, og Elasticsearch vil gjøre resten av arbeidet. En kul ting i denne søkemotoren er at den støtter multitenancy, noe som betyr at programvaren er i stand til å betjene flere brukere samtidig.

Annet enn det vil du kunne søke i nesten sanntid. Med Elasticsearch kan du gjøre to oppgaver samtidig: søk og analyse. Den er fullstendig skalerbar, slik at du kan kjøre databasen på datamaskinen din eller en haug med servere som er fulle av data, mens du gir samme ytelse. Bedrifter i alle størrelser bruker Elasticsearch og anmeldelsene er overveldende positive på nettet.

 1. Cassandra

Cassandra ble først utgitt av Facebook som åpen kildekode-programvare allerede i 2008. Da overrakte de det i 2009 til Apache, og det ble et stort prosjekt. Den endelige, stabile versjonen av denne NoSQL-databasen ble utgitt for noen måneder siden i 2018 februar.

Denne databasen er for tiden et av de mest skalerbare programvarealternativene som er tilgjengelige på Internett. Det er et godt valg selv for større selskaper som jobber med høye skrivehastigheter og trenger å spørre kontinuerlig. Den har en usedvanlig rask skriveevne som du kan stole på. Cassandra er et anstendig alternativ hvis du leter etter en database som kan lagre store mengder forretningsdata.

Det er ganske brukervennlig, det er ingen komplikasjoner under konfigurasjonen. En annen flott ting er at du kan kjøre databasen med den opprinnelige konfigurasjonen for de fleste oppgaver, uten behov for endringer. Cassandra er mest foretrukket av teknologiselskaper i alle størrelser. Det er viktig å merke seg at denne programvaren ikke er det beste valget hvis du vil bruke den på små databaser.

Basert på tilbakemeldinger fra brukerne, er det langt mer komplisert å bruke enn andre databaser som spesialiserer seg i små datasett. Alt i alt er Cassandra en topp utøver akkurat nå blant NoSQL-databasene med høy ytelse som er designet for å jobbe med big data.

Pakk det opp

Som du ser er det mange alternativer når det gjelder valg av en database, men den er alltid prosjektavhengig. Så vel med omhu den databasen du vil bruke til neste prosjekt.

Hvis du har noe annet forslag, kan du kommentere nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector