301 viderekoblingsveiledning – Hvordan omdirigere nettstedet ditt riktig?

01.06.2020
Artikler og mer ... '301 viderekoblingsveiledning – Hvordan omdirigere nettstedet ditt riktig?
0 11 мин.

301 viderekoblingsveiledning


En domene- eller side-URL-endring på et nettsted har flere forgreninger når det gjelder SEO og nettrafikk. Til å begynne med, vil tidligere besøkende ikke lenger finne det nye domenet eller den nye URL-en, og domeneadministrasjonen din er forpliktet til å treffe. Det er her en 301-viderekobling kommer inn, som sikrer at besøkende og søkemotorer finner din nye URL, og at rangeringskraften til din forrige URL sendes til den nye URL-en..

I denne 301 viderekoblingsveiledningen vil vi tydeliggjøre hva en 301 viderekobling er, når og hvordan skal du bruke en, fordeler og ulemper ved en 301 viderekobling, og hva er de potensielle feilene du bør unngå når du bruker en 301 viderekobling, slik at du ikke taper på SEO-fordeler og besøkende trafikk.

Hva er en 301-omdirigering?

En omdirigering av 301 er egentlig en permanent instruksjon som omdirigerer besøkende fra en URL til en annen. Dette betyr at selv om nettadressen til nettstedet ditt har endret seg, kan en besøkende fremdeles få tilgang til den nye URL-en ved å bruke den opprinnelige nettadressen de kjenner.

For å forstå hvordan en 301-viderekobling fungerer, kan du forestille deg følgende scenario: La oss si at domener-URL-en alltid har vært “greatURL.com”, men på et tidspunkt har du bestemt deg for å omdirigere deg til “bestURL.com”.

Nå vet kanskje ikke de gamle besøkende, og til og med søkemotorene, om denne endringen ennå, så de fremdeles får tilgang til den gamle URL-en, men når de legger inn den i nettleserne, blir de ledet til den nye URL-en din, dvs. ” bestURL.com”.

Dette er mulig takket være omdirigering av 301, som sikrer at domenemyndigheten din fra inngående lenker til “greatURL.com” blir sendt videre til det nye domenet..

Hvorfor bruke 301 omdirigering?

En 301-viderekobling er et viktig verktøy som lar deg opprettholde SEO-arbeidet du har lagt ut på nettstedet ditt. Det er to vanlige scenarier som kan kreve at du bruker 301 omdirigering, nemlig:

1. Gi nytt navn til virksomheten din

Hvis du en dag bestemmer at virksomheten din trenger en ny start, og du ønsker å omdisponere deg selv ved å gi nytt navn til domenet ditt, kan du ende opp med å måtte bygge opp rangeringene dine fra søkemotoren fra bunnen av, og du kan forvirre eller rent mistet dine tidligere kunder eller besøkende. Med en 301-viderekobling kan du bygge videre på autoriteten til ditt forrige domene og beholde dine tidligere kunder.

2. Endringer i nettadressen til en side

Du kan bruke en 301-viderekobling for å lede trafikk fra en forrige side-URL på nettstedet til en annen URL. Du må kanskje gjøre dette av mange forskjellige grunner, f.eks. har du opprettet en bedre versjon av den siden, den gamle nettadressen fungerer ikke lenger, etc. I alle disse tilfellene skaper en 301-viderekobling en bedre brukeropplevelse, og fører sømløst trafikk fra den gamle siden til den nye siden.

Som en permanent viderekobling beholder 301-viderekoblingen SEO-verdien for den gamle siden / siden din, beholder den organiske trafikken og tidligere søkerangeringer, og signaliserer til søkemotorene om å begynne å indeksere den nye URL-en i stedet for den gamle.

En annen god bruk av en 301-viderekobling vil være å omdirigere trafikk fra sider med duplikatinnhold til siden med den høyeste rangeringen, og dermed informere søkemotorer om å indeksere den aktuelle siden, og potensielt unngå å straffe.

Pros & Ulemper ved 301 omdirigering

Her er fordelene du kan glede deg over når du bruker en 301-viderekobling riktig, og noen ulemper du bør legge merke til når du konfigurerer en 301 viderekobling.

Pros av 301 omdirigering

 • Forhindrer dårlige brukeropplevelser når besøkende får tilgang til de gamle URL-ene – f.eks. i stedet for å bli rammet av en 404-feil, fører besøkende sømløst til den nye URL-en;
 • Beholder din organiske nettstedstrafikk;
 • Beholder SEO-autoriteten din – Google vil automatisk begynne å indeksere den nye URL-en, og backlink-profilen din vil også bli overført til den nye URL-adressen

Ulemper ved 301 viderekobling

 • Problemer med dårlige tilbakekoblinger – før du omdirigerer hele domenet, må du sørge for å sjekke at det ikke er mange koblinger av lav kvalitet som peker til domenet ditt, da disse kan skade SEO-en din i stedet for å hjelpe det;
 • Omdirigering til irrelevante sider blir behandlet av Google som en myk 404, noe som betyr at den nye nettadressen ikke vil dra nytte av SEO-autoriteten til den forrige URL;
 • Tidshensyn – å overføre SEO-autoriteten til det nye domenet ditt tar litt tid, og selv om søkemotorene henter det nye domenet og begynner å indeksere det, skjer ikke hele prosessen over natten.

Slik bruker du en 301-omdirigering på WordPress?

Som med de fleste ting i WordPress, er en plugin den enkleste måten å gjøre jobben på. Faktisk ved hjelp av en viderekobling plugin som Omadressering WordPress-plugin, du kan forenkle å sette opp en 301 viderekobling.

Søk, installer og aktiver plugin-modulen i WordPress-oversikten, og følg deretter trinnene nedenfor:

 1. Gå til Verktøy > omdirigering;
 2. Fullfør “Kildeadresse”Med den gamle URL-en din
 3. Legg til den nye nettadressen din i “Mål-URL”Felt, og
 4. Trykk “Legg til viderekobling”-Knappen.

wordpress 301 omdirigering

Hvordan 301 omdirigere sider på Apache

På Apache webserver kan du lage en 301-viderekobling ved å legge til en kodelinje til .htaccess-filen, som ligger i rotmappen på nettstedet ditt. Hvis du ikke har en .htaccess-fil, kan du opprette en og laste den opp via FTP. Du kan også be hostingleverandøren din gjøre det for deg. De fleste pålitelige verter vil hjelpe deg med dette.

Husk at du bare kan bruke .htaccess-viderekoblingen, hvis mod_rewrite er aktivert på din Apache-server.

Hvis du vil omdirigere en enkelt side til en ny, legger du følgende kode til .htaccess fil:

Omdiriger 301 /old-page.htm /new-page.htm

Slik installerer 301 omdirigering på Nginx

På en Nginx-server fungerer ikke .htaccess-trikset. Hvis du vil omdirigere en gammel side til en ny, må du bruke følgende kode inne i serverblokk:

server {

if ($ request_filename ~ old-page /) {

skrive om ^ http://www.yourdomain.com/new-page/? fast;

}

Hvordan bruke 301 omdirigering i PHP-filer

Du kan 301 omdirigere en PHP-side ved å legge til følgende kode til begynnelsen av PHP-filen:

<?php

header (“HTTP / 1.1 301 flyttet permanent”);

header (“Sted: http://www.yourdomain.com/new-page.php”);

exit();

?>

Slik omdirigerer du ASP-filer

Hvis du vil omdirigere en enkelt .asp-side til en ny, legger du denne koden til gjeldende fil:

<% @ Language = VBScript%>

<%

Response.Status = ”301 flyttet permanent”

Respons.AddHeader “Location”, “http://yourdomain.com/new-page.asp”

%>

Hvordan bruke 301 omdirigering i ASP .NET

Koden skiller seg litt ut for .aspx-sider, men konseptet er det samme. Legg til følgende kode i filen du vil omdirigere:

privat tomrom Page_Load (objekt avsender, System.EventArgs e)

{

Response.Status = “301 flyttet permanent”;

Response.AddHeader ( “Location”,”http://yourdomain.com/new-page.aspx”); \

}

Hvordan omdirigere domene hos Registrar (Namecheap)

Kanskje har du kjøpt et godt domene og vil henvise det til hovednettstedet ditt, eller bare ønsker å omdirigere alle de merkede domenene dine til hovednettstedet uten å legge det til en hostingkonto.

Det er vel registrarer som Namecheap, der du kan omdirigere domenene dine på DNS-nivå. Her trenger du ikke bruke noen kode, bare følg disse trinnene:

 • Logg inn på Namecheap-kontoen din
 • Velg venstre sidefelt Domeneliste og klikk Få til ved siden av domenet ditt
 • Velg Nameservers-delen Namecheap Basic DNS og lagre endringer
 • Omdiriger domenet delen legg til den gamle og nye URL-en

namecheap 301 omdirigeringsdomenet

Legg til så mange viderekoblinger du trenger.

Andre registrarer fungerer kanskje ikke det samme, men håper du får konseptet.

Videresending av et domene på GoDaddy

Å omdirigere et domene som er registrert på GoDaddy er litt annerledes, men det fungerer i utgangspunktet veldig likt det vi nevnte før. Følg denne fremgangsmåten for å omdirigere eller videresende domenet ditt på GoDaddy:

 • Logg inn på din GoDaddy-konto
 • Å velge domener > Alle domener
 • Velg et domenenavn du vil omdirigere, eller Få til -knappen ved siden av domenet
 • Klikk på Bruk mitt domene knapp
 • Klikk på Koble knappen under Koble til et eksisterende nettsted seksjon
 • Velg destinasjonen du vil omdirigere – her kan du velge blant et bredt spekter av alternativer, for eksempel nettstedbyggere, sosiale profiler, nettbutikker, eller du kan legge til en URL direkte
 • Klikk på neste  knapp
 • Gå gjennom omdirigeringsinnstillingene og klikk Bli ferdig

godaddy-domenet koble til et eksisterende nettsted

godaddy 301 omdirigeringsdomenet

Hvordan bruke 301 omdirigering på Microsoft Windows Server med IIS

Følg disse trinnene hvis du ønsker å 301 omdirigere en mappe eller fil på en Windows-server med IIS:

 • Åpne IIS (Internet Service Manager) og velg mappen eller filen du vil omdirigere
 • Høyreklikk og velg en viderekobling til en URL menyalternativ
 • Legg til nettadressen du vil omdirigere til
 • Å velge Den nøyaktige URLen som er angitt ovenfor alternativ
 • Å velge En permanent viderekobling for denne ressursen alternativ (dette er 301 omdirigering)
 • Og til slutt klikker du på Bruk

Hvordan bruke 301 omdirigering på cPanel

På grunn av manglende erfaring kan det for noen brukere være vanskelig å legge til koder til .htaccess eller andre filer for å omdirigere en side. Vel, det er mulig å bruke omdirigeringer funksjon fra cPanel til 301 omdirigering sider. Her er trinnene du trenger å følge:

 • Logg inn på din cPanel-konto hos ditt vertsfirma
 • Finn og få tilgang til omdirigeringer side
 • Velg Viderekoblingstype – i dette tilfellet Permanent (301)
 • Velg domenet
 • Legg til navnet på siden du vil omdirigere
 • I Viderekobling til arkivert legg til den nye nettadressen
 • Velg www. eller ikke-www. omdirigering – avhengig av hva du trenger
 • Sjekk bare Wild Card Redirect hvis du vil omdirigere alle filene i en katalog
 • Klikk Legge til for å lagre omdirigering

cpanel 301 omdirigering

La oss deretter se noen av fallgruvene til 301 omdirigeringer som du bør unngå for å forhindre at du ødelegger SEO eller mister publikum:

Feil som må unngås når du bruker 301 viderekoblinger

Når du implementerer 301 viderekoblinger, kan du utilsiktet gjøre feil som ikke er god praksis, og som vil undergrave SEO-innsatsen din. Her er noen omdirigering av faux pas:

1. Omdiriger kjeder

En viderekobling 301 bør omfatte to nettadresser: den gamle og den nye nettadressen. En omdirigeringskjede skjer når mer enn to nettadresser er involvert i prosessen, f.eks. URL A viderekobler til URL B, og URL B viderekobler til URL C. Det er også omdirigeringer over hele siden (f.eks. HTTPS til HTTP, www til ikke-www), som kan skje under migrering av nettsteder eller relanseringer.

Disse er dårlige av flere eller grunner: For det første er unødvendige viderekoblinger forbundet med tap i egenkapital, noe som betyr at en kjede vil redusere SEO-autoriteten som videreføres. Deretter vil en omdirigeringskjede gjøre det mer vanskelig for Google å gjennomsøke sidene dine, og det kan også bremse nettstedet ditt.

2. Flytte til et nytt domene før du setter opp en 301 viderekobling

Overføring til et nytt domene vil be søkemotorene gjennomgå det nye domenet, og det vil føre til at du mister SEO-juicen til det gamle domenet hvis du ikke har implementert en 301-viderekobling først.

3. Bruke en 302 i stedet for en 301

Uerfarne webansvarlige kan utilsiktet bruke en 302 viderekobling i stedet for en 301 viderekobling. Forskjellen mellom de to er at mens en 301 er en permanent viderekobling, er en 302 en midlertidig en, og den overfører ikke tilknyttet egenkapital til den nye URL-en slik det skjer med en 301-viderekobling.

En 302 viderekobling brukes når du midlertidig ønsker å dirigere trafikk til en annen URL, men du planlegger å ta besøkende tilbake til den opprinnelige URLen på et tidspunkt i fremtiden.

Av denne grunn overføres ikke SEO-autoriteten til nettadressen der en 302 omdirigerer peker, og det kan føre til andre SEO-problemer som duplikatinnhold, deling av trafikk mellom de to koblingene og fortsatt indeksering av den opprinnelige URL-en..

4. Bygge interne lenker som omdirigerer til en annen URL

Koble til en intern lenke som omdirigerer besøkende til en annen URL enn hva de forventet er en 301 omdirigering faux pas som du også bør unngå.

For å løse dette problemet kan du bruke forskjellige SEO-verktøy for å identifisere interne lenker som peker mot omdirigering av nettadresser, for eksempel Omdirigere kontrolløren eller Skrikende frosk.

Konklusjon

Hvis du vil bevare PageRank når du bytter til et nytt domene eller URL, bør du alltid bruke en 301-viderekobling, som er en permanent viderekobling. Selv om omdirigeringer har en viss grad av SEO-rangeringsrisiko, bør omdirigeringen bidra til å bevare PageRank og domeneautoriteten når den implementeres riktig..

Nyttige ressurser ved omdirigering av 301

 • https://www.inmotionhosting.com/support/website/redirects/setting-up-a-301-permanent-redirect-via-htaccess
 • https://www.godaddy.com/help/using-301-page-redirects-234
 • https://www.namecheap.com/support/knowledgebase/article.aspx/782/10
 • https://www.godaddy.com/help/forward-a-domain-12123
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector