7 beste PHP-alternativer – Hvilket programmeringsspråk du bør lære

01.06.2020
Artikler og mer ... '7 beste PHP-alternativer – Hvilket programmeringsspråk du bør lære
0 17 мин.

beste php-alternativer


PHP ble utviklet av Rasmus Lerdorf i 1995 og i dag er det et av de mest brukte skriptspråkene på serversiden for webutvikling. Det er også mye brukt for generelle programmeringsrelaterte oppgaver, på grunn av den enkle bruken, objektorienterte strukturen, det enorme økosystemet og det fantastiske fellesskapet av PHP-programmerere og fans..

Imidlertid kan det være mange grunner til å ikke bruke PHP til prosjektet ditt. På grunn av enkel bruk av PHP er det mange ufaglærte PHP-programmerere på Internett som ikke er i stand til å skrive god kode. Det kan være et problem med sikkerhet for skriftlig kode, og også den ikke gode variablen kan føre til problemer med minnebruk. I mange tilfeller er de såkalte senior PHP-programmererne mye svakere enn juniorprogrammerere på andre vanskeligere språk.

IT-fagfolk tenker ofte at PHP er et svakere språk når vi snakker om sikkerhet og pålitelighet. Dette er et alvorlig problem, siden et selskap som bruker PHP-skript kan bli flagget som amatør eller usikker virksomhet av andre markedsdeltakere. På den andre siden av dette problemet er det ikke verdt å være en skikkelig proff for en programmerer i PHP, siden store selskaper sjelden bruker dette språket. Det er verdt mer å lære et annet programmeringsspråk og jobbe ved å bruke det.

Men hvilke er de beste PHP-alternativene på markedet? Det er mange fantastiske programmeringsspråk som kan være ideelle PHP-erstatninger, avhengig av oppgaven. I denne artikkelen skal vi dekke syv språk og observere fordeler og ulemper for å gi deg en full gjennomgang av de beste PHP-alternativene.

C #

c # programmeringsspråkC # er et programmeringsspråk med flere paradigmer utviklet av Microsoft. Det er et enkelt og objektorientert språk, bygd opp av moderne programmeringsdisipliner. C # syntaks ligner C, så en C # programmerer kan enkelt lære andre språk i familien, som Java, C og C++.

Pros

 • C # er nært knyttet til Microsoft .NET Framework som gir mange nyttige biblioteker. Disse små kodestykkene er mye brukt i bransjen og kan enkelt brukes til å kode de vanligste oppgavene.
 • C # er logisk og godt utviklet og følger bransjens standard programmeringsparadigmer, alle elementene i språket kan brukes enkelt.
 • Språket har et bredt spekter av objektorienterte eiendeler, som klasser, metoder og andre elementer, så det er ideelt å lære OOP-paradigmet. Til og med juniorprogrammerere kan skrive C # -koder etter å ha lært det essensielle, og språkets konsistens er med på å være en god programmerer.
 • På grunn av .NET-biblioteker er C # den beste løsningen når det gjelder å skrive Windows-baserte programmer og applikasjoner. Ingen eksterne biblioteker er nødvendige for å bygge en grunnleggende Win-app, og ved å bruke de innebygde kodestykkene vil programvaren din være fin og lik andre Windows-applikasjoner.
 • C # kan brukes til ikke-Windows-programmering, inkludert stasjonære programmer for Linux- og OS X-plattformer, samt for smarttelefonapplikasjoner for iOS, Windows Phone eller Android.
 • Minnehåndtering håndteres av C # slik at de fleste av programmerere ikke trenger å håndtere denne viktige oppgaven. Imidlertid kan det i spesielle tilfeller være nødvendig med manuell minnestyring, og språket støtter programmering på lavt nivå og direkte minnehåndtering også.

Ulemper

 • Språket er for sammensatt, det kan ta litt tid å forstå og lære alle tilgjengelige eiendeler.
 • Den vanligste IDE for C # er Microsoft Visual Studio. Fordi det er svært avansert, lærer mange av C # -programmerere bare å kode på Visual Studio og vet ikke hvordan de skal kode uavhengig. Å bruke for avanserte IDE-er kan føre til å bli en svakere programmerer.
 • Det er mange gratis C # utviklingsverktøy, men de fleste av utviklerne bruker betalte Microsoft-produkter for arbeid. Dette er til og med verst når vi snakker om større bedriftsnivå, jo mer avanserte programmeringsverktøy koster mer penger. Støtte og fellesskap er sterke for avanserte betalte verktøy, men utrolig svake for gratis produkter.

Rubin

rubin programmeringsspråkRubin ble utviklet av Yukihiro Matsumoto i 1995. Det objektorienterte språket administrerer automatisk minnebruken og har dynamisk typesystem.

Pros

 • Ruby har tydelig syntaks hva som kan være lettere å forstå enn andre objektorienterte språk syntaks. Derfor er det ideelt å lære OOP-paradigmet for juniorprogrammerere.
 • Det er et godt samfunn bak språket, og det er nesten biblioteker for alle formål. Mange programmerere lager biblioteker med jevne mellomrom og vedlikeholder dem helt gratis, bare for å være en del av Ruby-familien.
 • Ruby er et av de mest brukte programmeringsspråkene for nettsteder. Det er lett å finne læremateriell, kildekoder og samfunnsforum for Ruby, også jobbmulighetene er bredere enn de fleste andre språk.

Ulemper

 • Imidlertid er Ruby ideell for webapplikasjoner, den går ganske tregt til annen bruk. Hvis du vil ha mer enn å lese ut datadeler fra databasen, reduseres språkets ytelse raskt.
 • Ruby har sitt eget syntaks- og kodespråk, så programmerere av andre programmeringsspråk bør også lære seg Ruby-kodingen. Dette kan være en stor ulempe å sammenligne det med andre språk, som deler lignende syntaks mellom hverandre.
 • Språkets nye versjoner og oppdateringer kommer relativt sakte når vi sjekker de største konkurrentene. Den nåværende stabile Ruby-versjonen er 2.5.0 og ble utgitt 25. desember 2017, i mellomtiden er PHP på sin 7.2.3-versjon, utgitt 1. mars 2018.
 • Ruby on Rails, det viktigste serversiden for Ruby, er mye brukt av programmerere, men det ble utviklet under MIT-lisens. Det forvirrer ofte brukerne at ikke alle Ruby on Rails-versjoner er kompatible med Ruby-versjoner. Problemet oppstår etter nesten alle versjonsoppdateringer av Ruby.

Python

programmeringsspråk for pythonPython ble designet av Guido van Rossum i 1991 og vedlikeholdes av Python Software Foundation. Hovedmålet med språket var å lage et godt lesbart og brukervennlig programmeringsspråk, selv om det gikk på bekostning av ytelse og hastighet.

Pros

 • Python er veldig populær blant juniorprogrammerne, og det er mange spørsmål som besvares på internett. Dette betyr at du kan finne svar på nesten alle spørsmålene dine, bare fordi noen hadde det samme problemet før.
 • Språket ble utviklet for å hjelpe enkel programmering slik at nybegynnere kan lære Python enkelt. Syntaksen kan leses uten problem, og hvis mulig bruker språket engelske ord i stedet for symboler (for eksempel bruker det “OG” i stedet for “&&”Eller“ ELLER ”i stedet for“ || ”).
 • Mange Python PRO-er brukte tusenvis av timer på å skrive krystallklar dokumentasjon til språket og dets funksjoner. Dokumentene er godt skrevet som om du leser en historie, i stedet for noen mer avanserte språkdokumentasjoner fylt med tekniske termer. På toppen av dette inneholder de mest brukte Python-funksjonene allerede hjelpeinfo, så du trenger ikke Google for dem.
 • Som du allerede har forstått på forrige tidspunkt, lager Python-brukere fantastiske grupper der de diskuterer relaterte emner og tilbringer timer med venner på nettet. Du kan raskt være medlem av slike grupper der du gratis kan få verdifull hjelp. For eksempel den største Python-subreddit, r / Python har mer enn 227 000 deltakere.
 • Den andre hånden på populariteten til Python er at mange store selskaper bruker den. Hvis du blir en Python-programmerer, kan du enkelt få jobb hos slike selskaper, som Dropbox, Evernote, General Electric, Google, Citi, Lego og Toyota, for bare å nevne noen av dem.

Ulemper

 • En av de største ulempene med språket er at det ikke er ideelt for mobil applikasjonsutvikling. Selvfølgelig er det mange Python-rammer for mobilutvikling, men hvis du spør en PRO, vil han aldri foreslå deg Python for denne oppgaven.
 • Sammenlignet med andre språk, kan Python-applikasjoner være betydelig tregere. Så når hastighet er et betydelig problem, kan andre språk som Java være et bedre valg.
 • Språket bruker dynamiske datatyper, så nybegynnere som møter programmering for første gang med Python, vil ikke ha den grunnleggende kunnskapen om datatyper. Dette kan være forvirrende når de jobber med programmeringsspråk som bruker statisk skriving.
 • Strukturen til Python er ikke streng og er basert på konvensjoner. Det betyr at du kan bryte konvensjonene når du kan og sette din egen struktur. Slik oppførsel gjør det virkelig vanskelig å lese andre programmerers kode i motsetning til språkens kode som bruker strenge strukturer.

gå programmeringsspråk ble opprettet av Google-ansatte (Robert Griesemer, Rob Pike, Ken Thompson) i 2009, og åpen kildespråk er gratis å bruke for alle. Den bruker statisk inntasting og søppelsamling.

Pros

 • På grunn av Go ble utviklet som et lite og enkelt språk, kompilerer det kildekodene veldig raskt. Sammenlignet med andre større språk, er Go-kompilatoren betydelig raskere.
 • Den kombinerer fordelene med C-lignende og Python-språk. Som ofte sitert er Go raskt som C-språk og enkelt som Python.
 • Google støtter videreutviklingen av Go, så teamet bak språket er bygget opp av topp bransjeprogrammerere og ingeniører.
 • Nyere versjoner av Go gjorde ikke språket vanskeligere. Oppfinnerens hovedmål var å gjøre programmeringsspråket så enkelt at dokumentasjonen av det kan holdes i ethvert programmerers hode. Egentlig er dette nøkkelprinsippet fortsatt gyldig, en Go-programmerer trenger sjelden sjekke nettdokumentasjonen. En annen fordel er at den offisielle Go-dokumentasjonen er godt strukturert og at du enkelt kan finne noe i den.
 • Go støtter kodestykker i mer enn en fil. Du trenger bare å bruke samme pakkenavn overalt, og kompilatoren vil vite at de uavhengige filene hører til den samme samleprosessen. Dette kan være en stor hjelp når du skriver en veldig lang kode.
 • Den automatiske søppelsamlingen er et perfekt aktivum for å ha en god minnestyring. Du trenger ikke å bekymre deg for ikke brukte variabler i minnet, Go tar seg automatisk av dem.

Ulemper

 • Det er mindre pakker tilgjengelig for Go enn andre større språk. Hovedårsaken til denne ulempen er at Go-kjernen er kompleks nok til at det sjelden er behov for tredjepartspakker. Når det er behov for ekstra biblioteker, kan de være vanskeligere å finne.
 • Go har spesiell feilhåndtering med innebygd feiltype, og ved å bruke feilverdier kan du finne ut hva som gikk galt med koden din. I motsetning til andre språk, for eksempel Java som kaster unntak og du kan fange dem, bør du eksplisitt sjekke de forekomste feilene i Go. Ved å gjøre dette, kan størrelsen på koden være større enn du forventet.
 • Forenkling av språket er en ulempe når programmererne ikke kan bruke vanskeligere kodestykker. I noen tilfeller må du skrive ned det samme som tidligere.
 • Go kan være vanskelig for nybegynnere, siden den bruker spesifikke miljøvariabele innstillinger og katalogstruktur. Hvis du er en Go newbie, må du lære disse viktige tingene først.

Javascript

javascript forgrensespråkJavascript ble designet av Brendan Eich i 1995, siden den ble en av de tre viktige teknologiene for å bygge nettsteder (sammen med HTML og CSS). Hovedmålet med språket er å lage interaktive nettsteder, og alle de store nettleserne støtter JavaScript-koder.

Pros

 • JavaScript-støtte er et must ha en del av alle moderne nettlesere, så du trenger ikke å installere noe ekstra verktøy for å kjøre JS-kodestykker. Mange av nettleserne har også avansert JavaScript-redigeringsprogram, og det er mange gratis tjenester på Internett, der du kan angi og kjøre din egen kode for testing.
 • JavaScript-koder kjører i besøkende ‘nettleser, så det kalles ofte et klientsidespråk. Ved å bruke Node.js kan du imidlertid bruke JavaScript til å skrive serverbasert applikasjon, uten å måtte bruke et reelt programmeringsspråk på serversiden..
 • Du kan raskt lage nettbaserte applikasjoner som er fine og interaktive, ved å skrive koden i HTML, legge til stilen med CSS og gjøre den interaktiv med JavaScript. Denne løsningen er mye raskere og enklere enn å bruke andre språk i innebygde verktøy for å style en applikasjon.
 • JavaScript har et av de største fellesskapene, og det er nesten ingen oppgaver som ikke allerede var skrevet på dette språket. Det er bokstavelig talt millioner av JS-koder på Internett som du kan få gratis og bruke dem på nettstedet ditt med bare få klikk og tilpasningstrinn.
 • Språket har lignende syntaks som C, så en programmerer som kan jobbe i JavaScript, kan raskt bytte til C, C ++, C # eller Java-programmering.
 • JavaScript er et lettlært programmeringsspråk, mange programmeringskurs bruker det for å vise eksempler på viktige programmeringsdisipliner. Kombiner dette faktumet med tilstedeværelsen av online sandkasser fra JS, og språket er ideelt for å starte en programmererkarriere.

Ulemper

 • JavaScript har få typer tvang som virkelig ikke gir mening. For eksempel er ‘9’ – 1 lik 8, mens ‘9’ + 1 er lik ‘91’. I det første tilfellet er resultatet et tall, mens det andre resultatet er en streng.
 • Språket bruker også dynamisk språktyping slik at nybegynnere lett kan gå glipp av å forstå hvorfor skriving er en viktig programmeringsfunksjon.
 • Når du sammenligner med andre språk, som Python, er JavaScripts standardbibliotek svakere. Imidlertid kan du virkelig enkelt finne ekstra biblioteker på Internett.
 • Utviklingen av JavaScript har aldri stoppet, og utviklingen er så rask at det er mange infokilder på Internett som er helt utdaterte. Dette kan være forvirrende for nybegynnere som kan ha vanskelige tider mens de finner de mest pålitelige kildene for læring.

F #

f # programmeringsspråkF # er et .NET-programmeringsspråk, derfor ble utviklet av en Microsoft-ansatt, Don Syme i 2005. Det er sterkt skrevet og har åpen kildekode og plattformuavhengig kompilator også.

Pros

 • Ved å bruke Common Language Runtime, kan F # enkelt få tilgang til .NET Framework sine eiendeler og være i stand til å bruke andre .NET-relaterte språk ‘kodestykker.
 • I likhet med C #, er F # også støttet av Microsoft via Visual Studio. Den betalte tjenesten til selskapet har en utrolig bred liste over tjenester, som støtter koding, feilsøking og andre underoppgaver på begge språk.
 • F # er et kortfattet programmeringsspråk, det bruker ikke krøllete parenteser eller semikoloner slik at du kan fokusere på kodeskriving. Sammenlignet med den interne konkurrenten C #, trenger F # ofte mindre kode for å løse det samme problemet.
 • Språkets kraftige typesystem hjelper til med å unngå mange vanlige feil, inkludert unntak av nullreferanser og mer. Ved å stille verdiene uforanderlige som standard, vil du ha betydelig mindre feil.
 • Siden F # og C # er nært knyttet til hverandre, kan C # -koder oversettes direkte til F #. Dette er en stor fordel spesielt innen forretningsområder, der mange store selskaper bruker C #. Ved å oversette C # -kodene kan selskaper bruke sine tidligere verk og kjøre dem under F #, hva kan være mer effektivt i spesielle tilfeller.

Ulemper

 • En av de største ulempene med F # er mangelen på god støtte for Android og iOS. Det er krystallklart at Microsoft ikke gjorde det til deres første prioritet å støtte konkurrentens tjenester.
 • Det er betydelig mindre F # -utviklere i sammenligning med store programmeringsspråk. For eksempel er det nesten hundre ganger mer C # i verden enn F # programmerere.
 • F # har ingen reell støtte for GUI-designerverktøy.
 • Blant med tvingende og objektorienterte metoder bruker språket funksjonelle metoder også. Dette kan være forvirrende for programmerere som brukte tidligere klare OOP-språk, som JAVA.
 • Microsoft-ingeniører brukte mer krefter på å lage avanserte verktøy for C # enn å gi de samme verktøyene for F # -programmerere. Ved å sammenligne de to MS-relaterte språkene, er programmering i C # mer praktisk enn å jobbe med F #. Den siste har heller ikke noen refactoring-verktøy.

Java

java programmeringsspråkJava ble designet av James Gosling, en ansatt av Sun Microsystems i 1995, og siden den gang ble det et av de mest populære programmeringsspråkene. Den bruker objektorientert paradigme og brukes ofte til å lære OOP-prinsippene for nybegynnere.

Pros

 • Java bruker statisk skriving slik at IDE-ene er i stand til å vise feilene under skriving av koden. Dette er mye mer praktisk enn å kjøre programmene og sjekke kommende feil etterpå. Avanserte funksjoner for Java IDEer som automatisk utfylling av kode, viser beslektede eiendeler eller dokumentasjon kan hjelpe juniorprogrammerere til å lære seg programmeringsspråket raskere.
 • Java har mye brukt programmeringsstandarder som hjelper til med å skrive standardiserte kodestykker og hjelpe til med å fortsette andre programmerers arbeid. De lignende løsningene i programmering er ekstremt nyttige når det gjelder å jobbe i en større gruppe på samme prosjekt.
 • Språket har en tydelig struktur og dens objektorienterte synspunkt er superenkelt å forstå. Selv nybegynnere kan forstå hva innkapsling, arv og gjenstander er ved å se hvordan de fungerer.
 • Java er et av det mest brukte programmeringsspråket, det er like viktig som C eller JavaScript. Ved å lære dette språket vil du alltid finne jobb og selskaper som bruker det i prosjektene sine, og du vil lett finne folk til å fortsette arbeidet.
 • Java har lignende syntaks til C-lignende språk, så en Java-programmerer kan enkelt bytte til C, C ++, C # eller JavaScript-programmering.
 • Fordi språket er eldre enn 13 år og det kan betraktes som et industristandardspråk, er det utrolig stor kilde til eksterne biblioteker og andre nyttige ressurser. Av samme grunn er det et sterkt samfunn bak Java, hvis medlemmer ofte er store fans av dette språket.
 • Java Virtual Machine (JVM) kan installeres på mange plattformer, og derfor er Java-koder uavhengige av plattformer. Uansett hvor du har JVM, kan du kjøre de samme Java-kodestykkene. Denne uavhengigheten støttet bransjelederrollen Java.

Ulemper

 • Java-primitiver er i strid med de viktigste OOP-reglene, som bestemmer at alt skal være objekter. Slike primitiver, som heltall eller tegn, er ikke objekter i Java. Dette trenger en annen type bruk enn objekter har.
 • Språket er ikke så avansert som konkurrentspråk som C #, og savner noen av de viktige verktøyene for programmering på bedriftsnivå. Imidlertid får Java kontinuerlig nye programmeringsmidler med nye versjoner, utviklingen er ganske treg.
 • Søppelsamlingsautomatisering er en stor hjelp for programmerere, men også en enorm ulempe med nybegynnere. Siden Java håndterer minnestyringen og tar seg av ubrukte variabler, kan det hende at juniorprogrammerere ikke lærer seg disse viktige oppgavene med programmering.
 • Avanserte IDE-er kan også være et problem, siden første gang brukere også trenger litt tid til å lære seg bruken av verktøy, og et bredt spekter av muligheter kan totalt forvirre dem.

Pakk inn

Selv om det er mange programmeringsspråk som er et godt alternativ til PHP, bør du likevel ikke unngå å bruke PHP fordi flertallet av nettstedene er basert på dette programmeringsspråket. Jeg er også veldig interessert i din mening om hvilket programmeringsspråk du bruker og anbefaler. Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector