Angular vs Polymer – Hva er forskjellene?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Angular vs Polymer – Hva er forskjellene?
0 9 мин.

vinkel-vs-polymer-


Siden dette er en artikkel der vi sammenligner fordelene med å bruke både kantet og polymer, bør vi først oppdatere hva en ramme er og hvorfor du bør bruke en. Angular and Polymer er JavaScript-rammer.

Men hva er et rammeverk generelt? For å si det enkelt, er et rammeverk et arbeidsmiljø. Du kan bruke et rammeverk for å utvikle en webapplikasjon eller noe annet avhengig av ditt kompetanseområde. Men viktigst er at et rammeverk kan organisere koden på en måte som passer prosjektets behov.

Rammer kan deles opp i to kategorier:

 1. Rammer som brukes mer som et bibliotek. Disse gir deg et høyere frihetsnivå når du tilpasser måten du jobber på og dermed en mer personlig utviklingsprosess.
 2. Tradisjonelle rammer. Dette er med andre ord en type rammer som har sin egen måte å gjøre noe på. Det er nødvendig at du lærer syntaks for å bruke den riktig, og at du må kjenne til kjernekonseptene som rammene er bygd på. Disse vil ikke gi deg samme frihetsnivå når du designer applikasjonen din, men hvis du velger den rette, vil det virkelig hjelpe deg med å få arbeidet raskere og mer effektivt.

Spørsmålet er: Hvorfor skal du bruke et rammeverk? Tross alt, hvis du utvikler en JavaScript-applikasjon, kan all koden skrives ved å bruke bare gammel JS, uten behov for rammer. Det kan være mange grunner til å bruke en, men jeg vil bare gi deg to som tilfredsstiller de fleste utviklere:

 • Kodestruktur. Liker du en nettutvikler kode som ikke er godt strukturert? Selvfølgelig ikke. For å være mye bedre på det du gjør, i dette tilfellet utvikle webapper, må du organisere koden din, slik at enhver annen programmerer kan forstå den. Hvis du velger å bruke et rammeverk (for appene som trenger en), vil arbeidet ditt bli bedre forstått av dine medutviklere. I disse dager er en stor del av alle nettsteder avhengige av JS-kode, spesielt på klientsiden. I stedet for å bruke lange linjer med JS-kode, kan du organisere arbeidet ditt bedre ved hjelp av et JS-rammeverk, og bli mer produktivt på grunn av dette.
 • Når du er ferdig med et nytt prosjekt, må applikasjonen testes før du slipper den til bred bruk. Men hvordan kommer et rammeverk inn i dette aspektet? Tenk på det. På grunn av det faktum at et rammeverk strukturerer koden din på en mer brukbar måte, er også testen av appen mye enklere. Hvis noe må endres, kan du gjøre det raskere og mer effektivt på grunn av den godt organiserte kildekoden.

Nå som vi oppdaterte hva et rammeverk, hvordan det er brukt og hvorfor du bør bruke et, la oss gå videre og snakke om Angular and Polymer, og hvilken som er best å bruke i ditt tilfelle. Vi begynner med Angular:

Vinkel

Angular er et JS-rammeverk, som du sikkert allerede vet. Den ble først utgitt i 2012 av Google, og de opprettet den med Model-View-Controller (MVC for short) konseptet i tankene. Hovedfokuset til Angular er å hjelpe utvikleren med å lage veldig rike og komplekse enhetssøknader enkelt. Noe som hjelper brukeren å oppnå det, er muligheten til å lage tilpassede HTML-koder ved bruk av rammeverket. Denne funksjonen ble først introdusert av Angular i 2012. Dette gjøres ved å kode riktig direktiv som senere vil bli behandlet av Angular og omgjort til en tilpasset HTML-kode. For at dette skal skje, må du selvfølgelig skrive koden for taggen, siden det er en spesiallaget funksjon.

Hva er noen av fordelene med å bruke Angular? (senere vil vi dekke disse for Polymer også)

 1. Det første positive som jeg vil nevne, er det faktum at Angular kan brukes til å lage applikasjoner for alle typer plattformer. Det er riktig! Du kan bruke rammen for å lage apper for IOS, Android og Internett også. Alt dette pakket i bare ett verktøy. Hvis du leter etter et rammeverk som lar deg senere utvide arbeidsdomenet ditt, kan Angular være det beste valget.
 2. Den andre proffen som følger med å bruke Angular er muligheten for testing. Jeg har allerede nevnt kort hvorfor det er viktig å teste en app før du gir den ut for publikum. Angular er en viktig aktør på dette feltet. Rammeverket ble utviklet for å la programmereren teste en applikasjon både ved å bruke enhetstesting og ende-til-ende-testing.
 3. Siden Angular fant sted ganske lenge nå, kan du finne mange funksjoner og verktøy på nettet på kort tid. Det krever ikke mye konfigurering før bruk. Dette er veldig bra, fordi du får mer tid til å bli vant til å bruke den.
 4. Støtte fra Google. Hvis du prøver å finne et JS-rammeverk som får oppdateringer regelmessig og blir støttet av et seriøst selskap, er Angular en god kandidat. Siden Google er den som opprettet dette verktøyet, kan du forvente stor støtte fra utviklerne bak det. Dette faktum gjør det til en sikker innsats for alle som leter etter et rammeverk som vil fungere i nær fremtid.
 5. Samfunnet. Dette kan høres ut som en generell bonus som følger med ethvert verktøy. Men det er ikke tilfelle. Mange online verktøy har ikke et fellesskap bak seg, eller selv om de gjør det, er det ikke veldig nyttig for den gjennomsnittlige brukeren. Vinkelformet er bedre i dette området. Den har et aktivt samfunn som du enkelt kan dra nytte av. Hvis du snubler over et problem som må løses, er det stor sjanse for at noen andre allerede har funnet ut av det. Du må bare finne svaret ditt. Hvis ingen har behandlet ditt spesifikke problem, bare gi beskjed til dem på et samfunnsforum. Du får løsningen ganske snart.

Nå som vi dekket noen av fordelene med å bruke Angular, er det noen ulemper med det?

Det som er ganske viktig er det faktum at det ikke er veldig enkelt å lære rammen. Hvis du allerede kjenner JS veldig godt, vil du gjøre det lettere. Men det tar ganske lang tid å lære seg alle inn- og utkjørsler i rammene, fordi det er ganske sammensatt. Annet enn dette er det ikke mange flere minuser med å bruke det.

polymer

Polymer er et JS-rammeverk som fungerer mer som et bibliotek enn et klassisk rammeverk. Dette er et open source-verktøy som betyr at du har full tilgang til hele kildekoden bak rammen. På grunn av dette gir Polymer deg mer frihet til å organisere arbeidsmiljøet ditt så mye du vil. Biblioteket ble utviklet av Google-utviklere, men alle kan bidra til prosjektet på GitHub.

Er det noen fordeler med å bruke Polymer fremfor Angular? Nedenfor har du noen av dem oppført:

 • Bare en enkelt HTML-fil er nødvendig for at en utvikler kan lage nye tilpassede elementer ved å bruke Polymer. Dette er mye mer intuitivt enn Angular. Det er fordi du ikke trenger å åpne flere filer for å kunne forstå en komponent du nettopp oppretter.
 • Hvis du oppretter en ny applikasjon eller et helt nytt nettsted, må du på et tidspunkt legge inn litt styling slik at det vil se bra ut for den fremtidige brukeren. På dette området utmerker Polymer seg virkelig. Polymer støtter CSS-variabler og tilpassede CSS-mixin-deklarasjoner, noe som gjør stylingsprosessen mye mer allsidig. På denne måten kan du bruke moderne funksjoner som CSS3 har introdusert.
 • Det kan være tilfeller der et prosjekt trenger støtte fra andre biblioteker eller rammer, ikke bare det viktigste du bruker. Hvis det er tilfelle, kan polymer være veldig nyttig på dette området. Siden det ikke har noe ekstra lag, kan du enkelt dele data mellom den og andre tredjepartsapper, som er nødvendige for å utvikle applikasjonen.
 • Å bli vant til rammen. Når du begynner å lære noe nytt, er dette en enormt viktig del, som du må vurdere før du hopper i. Hvis rammeverket du velger å lære har en veldig bratt læringskurve, kan det ta for mye tid å bli vant til det . Men hvordan går det med Polymer på dette området? Vi kan trygt si at Polymer har en veldig detaljert og oppdatert dokumentasjon, som kommer med mange eksempler for å hjelpe enhver nykommer raskt å lære rammen. For å være dyktige med å bruke dette verktøyet, vil Polymer-dokumentasjonen hjelpe mye. Du kan også se på det raskt voksende fellesskapet bak dette relativt nye nettbyggingsverktøyet.

Konklusjon – Hvilket rammeverk er best?

Dette er bare noen av fordelene, hvis du velger å gå med Polymer over Angular.

Det gjenværende spørsmålet er: Hvilken er bedre: Angular or Polymer? Svaret er denne: Hvis du må utvikle en veldig rik og sammensatt nettapplikasjon, kan det være bedre hvis du går med Angular (som vi nevnte ovenfor). Men hvis du er ny på JS-rammer og trenger en som er enkel å lære og enkel å bruke, kan du gå med Polymer. Det kan hjelpe deg med å lage seriøse applikasjoner på en enklere måte.

Til slutt er valget ditt. Det avhenger veldig av dine spesifikke behov. Ta dem i betraktning når du velger mellom Angular and Polymer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector