Beskytter en VPN virkelig personvernet ditt?

vpn virkelig beskytte personvernet


Virtuelle private nettverk (VPN) lar deg kommunisere over et nettverk på en privat, sikker, kryptert måte. Ulike VPN-er bruker forskjellige metoder og krypteringsnivåer. Noen kan være sterkere enn andre og gjøre en bedre jobb med å kryptere dataene dine.

Hva gjør en VPN??

En VPN kan kryptere dataene dine for å sikre økten din fra alle som ønsker å vite hva aktivitetene dine på nettet kan være. En VPN kan komprimere trafikk på serveren, noe som gir deg større tilgang til dataene du prøver å laste ned eller streame. Den kan maskere datamaskinadressen din (IP) for å beskytte identiteten din mot å bli sporet mens du utfører aktiviteter på nettet. For eksempel, hvis du er i Danmark og vil ha tilgang til amerikanske Netflix i Danmark, må du bruke en VPN. Altså, a VPN vil gi deg tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix og innhold ved å la deg bruke en amerikansk IP-adresse. En VPN gir mulighet for ubegrenset og sikker tilgang til alt på internett. Det beskytter din personlige informasjon fra hackere på åpent internett.

Trenger du virkelig en VPN??

Hvis du er på internett, er det noen som vil ha informasjonen din. Det spenner fra annonsører som vil selge deg ting, til folk som gjerne vil løfte bankkontoinformasjonen din for mye mer ondsinnede aktiviteter.

Hvis du kobler deg til det offentlige internett eller gjennom noe som for eksempel et hotspot på en flyplass, er det viktig at du bruker en VPN på enhetene dine. Dårlige skuespillere liker å henge på disse stedene og snuse seg inn i usikrede enheter.

Les: 10 grunner til at du bør bruke en VPN

Offentlig WiFi-gjør og ikke

Når du bruker offentlige hotspots og WiFi uten, bør du vurdere følgende dos og don’ts og sørge for å holde enhetene dine sikre.

Gjøre

 • Anta at en hvilken som helst kobling er mistenkelig. Sjekk adressene nøye.
 • Be en ansatt om å bekrefte nettverksnavnet. Hackere liker å bruke nettverk som har samme navn som selve nettverket. For eksempel CoffeeWiFiFree og CoffeeFreeWiFi. Hvordan vet du hvilken som er den ekte?
 • Bare bla gjennom nettsteder du ikke trenger å oppgi personlig informasjon til.
 • Lagre andre nettstedsinnlogginger som banker eller de som krever innlogging for et sikret nettverk.

ikke

 • Ikke slå på fildeling når du er på WiFi.
 • Ikke la WiFi være tilkoblet når du ikke lenger trenger tilkoblingen.
 • Ikke la enheten være uten tilsyn, selv ikke på do.
 • Ikke gjør noe bank eller arbeid på noe med sensitive data når du er på offentlig WiFi.
 • Send ikke e-post noe av sensitiv karakter.

Tatt i betraktning de ovennevnte scenariene, er det sannsynligvis best å bruke en VPN for dine mobile enheter og bærbare datamaskiner hvis du er avhengig av offentlige WiFi-tilkoblinger. Hackere kan ikke bryte seg inn i disse tilkoblingene, og selv om de gjorde det, ville de bare få deler av krypterte data som de ikke kunne gjøre noe med.

Med en VPN vil du kunne sende sensitiv e-post, bank og utføre all aktivitet du trengte for å trygt på enheten din, og du vil være beskyttet mot alle på wifi-en som ønsker å skade deg. Du trenger bare å se opp for tyvene i det virkelige liv og de som fysisk vil ha tilgang til enheten din.

Gratis versus betalte VPN-er

Det er noen gratis VPN-tjenester der ute, men de har en tendens til å være dårligere enn de betalte tjenestene. Her er forskjellene mellom en gratis og en betalt VPN:

Internett-hastighet

Gratis VPN-er presser annonser til enhetene dine, og bremser forbindelsen. Hvis du planlegger å streame innhold vil strømmen gå tregt med en gratis VPN. Hvis du vil ha solid rask strømming eller spillfunksjon, trenger du en rask tilkobling. Disse forbindelsene har betalte tjenester.

Personvern

En gratis VPN kan levere din personlige informasjon videre til tredjepart. Nesten alle betalte VPN-er har en ikke-logg-policy som betyr at dine online aktiviteter er trygge og anonyme.

Serverplasseringer

Gratis VPN-er har en liten mengde av serverplasseringer. Tilkoblinger til disse serverne blir vanskelige. Med godt betalte VPN-er er det mange servere og mange land å velge mellom.

Datakryptering

Gratis VPN-er bruker grunnleggende krypteringsverktøy. Disse verktøyene mislykkes ofte og lekker din plassering og data. Betalte VPN-er bruker mer avanserte verktøy og protokoller som beskytter identiteten din og dataene dine på nettet.

Samtidige tilkoblinger

Hvis du har mange mobile enheter pluss et skrivebord i husholdningen, kan det hende du må ha flere tilkoblinger. Betalte VPN-er tilbyr flere samtidige tilkoblinger, mens gratis VPN-er bare er for en tilkobling.

Hvordan velge den beste VPN-en

Du er overbevist om at du må ha et VPN for å beskytte identiteten din og aktivitetene dine på nettet, men det er så mange tilbydere. Hvordan velger du muligens? Det er noen funksjoner du bør se etter når du vurderer en VPN-leverandør:

 • Pålitelig datakryptering

For øyeblikket er de beste protokollene OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec-protokoller. Hvis du vil være trygg mens du streamer, spiller eller torrenser, må du sørge for at VPN bruker en av disse protokollene.

 • Ingen loggpolitikk

Forsikre deg om at VPN-tjenesten ikke logger aktivitetene dine. Mange gratis VPN-er deler informasjonen din med tredjeparter. Og noen betalte VPN-er logger trafikken din.

 • Flere VPN-servervalg

Du vil ha valget mellom å koble til flere servere over hele verden for å se innhold fra disse landene. Dette er en annen funksjon å se etter. Selv om du fremdeles trenger å ha en Hulu osv., Bytter innholdet de tilbyr når du låser opp geobegrensningen ved å endre IP-adressen din.

 • Flere tilkoblinger

Hvis du har flere enheter eller kobler til husholdningen din, er det billigere å bruke en VPN som har flere samtidige tilkoblinger. På denne måten slipper du å kjøpe flere kontoer.

 • Prøveperiode

For første gang VPN-brukere er et tilbud på en gratis prøveversjon eller en pengene-tilbake-garanti en god funksjon å ha. Sørg for at du leser detaljene i tilbudet før du registrerer deg.

Sørg for at du leser anmeldelser og uavhengige vurderinger som ThatOnePrivacySite.net for å se om VPN-en du velger har funksjonene som er viktigst for deg..

Beskytter en VPN virkelig personvernet mitt?

En VPN med noe som kalles en “kill-switch” kobler deg øyeblikkelig fra og dreper alle prosesser som er forhåndsvalgt. Så hvis du har noe rart med forbindelsen din og føler at datamaskinen din kan være i fare, kan du distribuere dette alternativet.

Et annet nyttig verktøy er IPLeak.net som vil fortelle deg om VPN-enheten din er oppe og går, og om den lekker IP-adressen din, eller bruker IP-adressen du valgte.

En VPN gjør det umulig for internettleverandøren å fortelle hva du gjør og hvor. Derfor kan den ikke logge eller spore denne informasjonen for å beholde den hvis dette er skikken eller loven der du bor (ser på deg USA). Noen av de amerikanske VPN-ene ser ut til å føle at de er forpliktet til å føre logger, mens EU-VPN-ere oppgir at oppbevaringslovgivningen ikke gjelder dem. Når og hvis EU-VPN-er blir bedt om data med en stevning, vil de være forpliktet til å overholde, bare det vil ikke være noen data å gi.

Et annet problem er dette, du sender dataene dine til VPN, og du kan velge en som fører logger og ikke har god datasikkerhet. Du må forsikre deg om at du har en pålitelig tjeneste som heller ikke selger dataene dine. Dette er grunnen til at du bør holde deg unna gratistjenester … de trenger å tjene penger på en eller annen måte.

Konklusjon

En VPN kan beskytte personvernet ditt. Det beste rådet er å velge en VPN-tjenesteleverandør uten logger som ikke er basert i USA, hvor noen av de strengeste lovene gjelder sporing og lagring av data. Gjør forskningen din og sørg for at du har alle funksjonene du trenger og ønsker i en VPN. Følg med på EUs endrede juridiske landskap, da de også vurderer lover som kan påvirke hvordan VPN-er fungerer.

Bram Jansen er en online personvernekspert. Han har hjulpet bedrifter med å sikre informasjonen sin på nettet. Han tilbyr tips og råd for å beskytte selskaper mot vanlige problemer og for å garantere at de beskytter deres personvern på nettet og sosiale medier. Når du ikke jobber, unner Bram seg kajakkpadling og fjellklatring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map