Beste fremgangsmåter for å sikre ditt Joomla nettsted

joomla nettsted sikkerhet triks


Først av alt, la oss gjøre det klart at ingen av nettsteder eller servere er trygge. Det er alltid en “dør” som hackere kan bryte gjennom og få tilgang til sensitiv informasjon. Dette er det verste og mest irriterende som kan skje på et nettsted, ved siden av driftsstansen som er forårsaket av tekniske problemer.

I løpet av de siste ukene har vi sett mange nyheter om massive angrep på forskjellige nettsteder og plattformer som WordPress og Joomla. I de fleste tilfeller kan hackere få tilgang til backend på nettstedet ditt gjennom en sårbar utvidelse eller skript. Nettstedseiere og webansvarlig kan skylde på Joomla eller andre cms for hacks, men faktisk kan det skje hvem som helst og alle nettsteder.

Selv om det ikke er noen måte å holde hackere borte fra nettstedet ditt, er det mulig å redusere sjansene for å hacke og gjenopprette nettstedet raskt og løse problemet. I denne artikkelen vil jeg vise deg noen av de beste måtene å holde Joomla nettstedet ditt sikkert og avhjelpe skader som er forårsaket så snart som mulig. Denne artikkelen kan også være nyttig for de som ikke driver et Joomla-nettsted.

Sikkerhetskopier nettstedet ditt ofte, forbered deg på gjenoppretting

I tilfelle du trenger å gjenopprette nettstedet ditt etter at det har blitt hacket, trenger du filene. Den beste måten å lagre filen på nettstedet ditt er å opprette et arkiv i .zip-format og lagre det på datamaskinen din eller i en online lagring, hvor du enkelt får tilgang til den når det trengs. Ikke la den ligge på serveren der nettstedet ditt er vert, for hvis hackeren bestemmer seg for å slette alle filene på hostingkontoen din, mister du også sikkerhetskopien.

Når du kjører en blogg og laster opp bilder og annet dokument til nettstedet ditt på daglig basis, vil du sannsynligvis utføre en sikkerhetskopi hver uke eller kanskje hver dag. Ellers er det nok å lage en kopi av filsystemet en gang, og hver gang du oppdaterer Joomla eller en utvidelse.

Joomla lagrer informasjonen i en MySQL-database. Forsikre deg om at du alltid oppretter en kopi av databasen i tillegg til filene. Databasen lagrer e-postene, passordene til brukere som er registrert på nettstedet ditt, artikler og andre data som du legger til på nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt oppdateres ofte, hvis du legger til innhold regelmessig eller tilbyr mulighetene for besøkende å registrere seg på nettstedet ditt, ha et nettforum eller drive en nettbutikk, bør du sannsynligvis vurdere å ta sikkerhetskopi av databasen veldig ofte.

Det kan være vondt å ta sikkerhetskopi av filer og database manuelt, men med Joomla er det veldig enkelt hvis du bruker Akeeba Backup-utvidelsen. Denne Joomla-komponenten er gratis å bruke, men det er også en betalt versjon tilgjengelig som inneholder mye flere funksjoner. Gratisversjonen lar deg utføre en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt med et klikk på en knapp. Premiumversjonen kan utføre sikkerhetskopier automatisk og lagre filene og databasen utenfor serveren der nettstedet ditt for øyeblikket er vert. Det er mye mer med det. Du bør sjekke deres offisielle side for mer informasjon.

I tilfelle et nettstedhack, ønsker du å avhjelpe problemet så raskt som mulig. Et hacket nettsted skaper et veldig dårlig inntrykk av virksomheten din, slik at du vil være rask og profesjonell. Organiser sikkerhetskopiene dine deretter, slik at du kan gjenopprette nettstedet på veldig kort tid. Akeeba Kickstart er en del av den tidligere nevnte Joomla-komponenten som kan gjenopprette en overdreven sikkerhetskopi med et klikk på en knapp. Hvis du tror at brukerinformasjonen ble kompromittert, kan du be brukerne om å endre passord.

Hvis du lagrer veldig sensitive data på Joomla-nettstedet, som kredittkortinformasjon, bør du vurdere å implementere et SSL-sertifikat og kryptere dataene, noe som gjør det vanskeligere for en hacker å kompromittere informasjonen.

Oppdater Joomla-kjerne- og tredjepartsutvidelser

Joomla er en åpen kildekode-programvare, noe som er bra, fordi alle kan endre den til sin preferanse, men ulempen med den er at alle kan ha tilgang til kildekoden. Når du kjenner til svakhetene ved systemet, kan en hacker lett komme inn på nettstedet ditt. Joomla-samfunnet er veldig aktivt og jobber kontinuerlig med å forbedre koden; hvis de finner et sikkerhetshull, vil de gjøre de nødvendige endringene og gi ut en ny oppdatering. I den nye Joomla 3.x-versjonen kan du se i administratorpanelet om det er en ny oppdatering tilgjengelig. Jeg anbefaler å oppdatere hver gang det er mulig. Ikke glem å oppdatere tredjepartsutvidelsene. disse kan også ha sårbar kode. Det er veldig bra å abonnere på nyhetsbrevene deres og holde seg oppdatert med de siste utgivelsene, og oppdatere dem hver gang det trengs.

Få webhotell av høy kvalitet

I de fleste tilfeller er utdatert programvare det som gjør et nettsted sårbart, men noen ganger kan hackere bryte seg inn på serveren der du filer. Å få en pålitelig Joomla-webhost, som har godt omdømme i bransjen og anbefales for Joomla-nettsteder, er også en god måte å redusere sjansene for at en hacker skal lykkes. For eksempel tilbyr InMotion hosting Joomla optimalisert webhotell, de har også online opplæringsprogrammer og teamet deres er opplært til å hjelpe kundene sine i tilfelle de har problemer med Joomla relaterte nettsteder..

Søk etter en Joomla-ekspert

På det offisielle Joomla-forumet kan du få hjelp i tilfelle noe skulle gå galt med nettstedet ditt. De er et veldig vennlig og aktivt samfunn og klare til å hjelpe alle, spesielt når nettstedet deres er hacket. Det er imidlertid godt å være i kontakt med en person som kjenner Joomla innenfra, for i tilfelle nettstedet ditt er hacket, ikke er nok til å gjenopprette filene, må du også finne roten til problemet og fikse det. En person som jobber med Joomla daglig, kan identifisere problemet på kort tid og kan løse det for deg.

Konklusjon og endelige tanker

Det er umulig å lage et nettsted 100% skuddsikkert, men med de enkle triksene ovenfor kan du komme deg raskt etter en hacking, eller du kan gjøre Joomla-nettstedet ditt mer sikkert enn gjennomsnittet. Så jeg foreslår at du alltid har en sikkerhetskopi av nettstedet ditt, vert bare hos pålitelige og pålitelige selskaper og har en Joomla-utvikler tilgjengelig for å hjelpe deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map