Blogging vs Vlogging – Hvilket er riktig for deg?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Blogging vs Vlogging – Hvilket er riktig for deg?
0 19 мин.

blogg vs vlog


Blogging og Vlogging har en enorm suksess over internett ettersom millioner av mennesker henvender seg til dem for råd og underholdning. Begge er veldig effektive strategier som merkevarer og enkeltpersoner bruker som ønsker å generere trafikk og trekke oppmerksomhet. Selv amatører har en sjanse i spillefeltet for innholdsoppretting, og ofte nok utgjør deres innsats en fantastisk suksess.

Bare se på hvor mange som har hatt en fantastisk suksess på YouTube. De gjorde det de elsket og publikum elsket dem tilbake. Det samme gjelder forbløffende antall bloggere. For mange av dem er innholdet de lager den viktigste inntektskilden. Hver vellykket virksomhet og individ har gjort en ting før de utnyttet kraften i bloggene og vloggene. De bestemte seg for om skriving eller video er det beste kommunikasjonsmediet for dem.

Med så mange som sier at blogging er død og video er fremtiden, er det ikke så lett å ta en beslutning. For å få ting rett ut er blogging ikke dødt, og ja, video blir mer og mer populært. Derfor bestemte jeg meg for å skrive denne artikkelen! For å hjelpe deg å vite hvilket medium som er det rette for deg.

Vi ser på faktorene du bør ta i betraktning, sammen med fordelene og ulempene ved hver plattform. Så uten videre, la oss komme til det!

Dine talenter og ferdigheter

Du bør først undersøke hva du er best på, eller hva ville du ha det gøyest å produsere. Er du snakkesalig og sosial, eller vil du helst skrive ned tankene dine?

For å drive en god blogg, må du være en god skribent og villig til å bli enda bedre. Grammatikkfeil og skrivefeil er uakseptable og vil gjøre deg mindre troverdig for leserne. Hvis det er vondt for deg å lese, skriv om og korriger innleggene dine om og om igjen, enn det å skrive kanskje ikke er det beste alternativet. Men hvis du har en måte med ord, liker å fortelle historier og elsker å lese, så gi bloggingen et skudd.

Å sette opp en blogg krever ikke mye. Du kan til og med gjøre det gratis, selv om det er best hvis du har $ 10 – $ 15 å investere. Det vil si hvis du har minst et visst teknisk kunnskapsnivå. Med fantastiske plattformer som WordPress, Blogger og Tumblr som er tilgjengelige, kan du sette opp en blogg ganske enkelt. Men når du ønsker å tilpasse malene du har til og med litt, trenger du minst en viss grad av teknisk kunnskap. Hvis du ikke gjør det, vil tutorials ta deg lang vei, men du må legge inn mer arbeid enn bare skrivingen din.

SEO (optimalisering av søkemotorer) er også en viktig ferdighet for bloggere å mestre. Når du driver en blogg, er trafikken du får fra søkemotorer uvurderlig. Du må jobbe konsekvent for å komme til toppen av søkemotorresultatene for søkeordene dine.

En Vlog er et bedre valg hvis du føler at du har litt karisma. Vlogger er laget for å være mer underholdende og spennende, med mange vendinger. De får ofte mer oppmerksomhet og er ikke så lærerike som blogger. Hvis du er sjenert og ikke liker å dukke opp på kameraet, kan vlogging være noe du vil unngå, selv uten å lese dette. Hvis du i det minste er komfortabel med stemmen din, kan du lage opplæringsvideoer eller vise frem opplevelsene dine bak kameraet.

Kort sagt, video er noe for deg hvis du er mer en karismatisk og snakkesalig type person som heller vil gjøre det kort og snakke ansikt til ansikt med publikum. Hvis du er den typen som liker å forske, skrive velinformerte artikler og gi pedagogisk materiale, er det å skrive for deg.

Hvem publikum er

Å skrive og lage videoer handler ikke bare om deg. Faktisk handler det mer om hvem du lager innholdet ditt for og fyller behovet. Videoer er de enkleste å dele, og de appellerer til mange mennesker. Det kan være interessant for mange å prøve ut visse produkter og tjenester og få dem på video. Spesielt hvis de ikke har plass, verktøy eller penger til å gjøre det selv. Video er også foretrukket av mange mennesker fordi det er mye enklere å konsumere. Det er lettere å se på videoer enn å lese artikler. Du kan også gjøre mange andre ting mens videoen spilles av, fordi den ikke krever full oppmerksomhet.

Blogger er mer lærerike, og de appellerer til folk som leter etter mer detaljert informasjon. Med et blogginnlegg trenger du ikke å forenkle komplekse emner overfor, og du kan også liste opp alle ressursene og materialene du har brukt til å skrive artiklene dine. Det er et mye bedre medium å gi spesifikk informasjon. Fordi i videoer kan du si navnet på et nettsted, og seerne kan stave feil av det. Men du kan fortsatt ta den med i videobeskrivelsen.

I utgangspunktet er video laget mer for et generelt publikum som ofte ikke tar seg tid til å lese. De vil heller holde det enkelt og se en video om visse emner eller for å få en smakebit på visse opplevelser. Noen ganger ser de videoer av vloggere som skal på ferie hvis de ikke har tid til å gjøre det selv. Video er også bedre for folk å bli fordypet i innholdet ditt.

Hvis du leter etter folk som vil utdanne seg grundigere og vil lese spesifikke detaljer om spesifikke emner, er blogging bedre.

Kostnadene

Kostnadene avhenger vanligvis av kvaliteten du ønsker å produsere. Men vanligvis er kamerautstyret du vil kjøpe for vlogging mye dyrere enn hva du betaler for å få bloggen din i gang. For å kjøre en kvalitetsvlog, trenger du noen få mikrofoner og minst $ 300 – $ 500 kamera. Du kan starte med så mye, men du kan også investere i grønn skjerm og kurs for å bli bedre på videoredigering. Det avhenger virkelig av hvor forseggjorte du vil at videoene skal være.

Når det gjelder blogging, er initialgebyrene veldig lite. Noen ganger er alt du trenger en datamaskin og tilgang til Internett. Hvis du vil at bloggen din skal være helt i hendene dine, vil den koste deg litt penger. Du må betale for hosting, en premiummal og noen som kan hjelpe deg med å sette opp nettstedet ditt hvis du ikke vet hvordan du gjør det selv. Men alle disse kan kjøpes gratis også hvis du er ressurssterk.

Det er vanskeligere å tjene penger og tjene penger på Vloggen din enn den er fra bloggen din. Dette er fordi du ikke sømløst kan legge inn lenker i innholdet ditt som folk kan klikke på av ren interesse. Du kan imidlertid legge dem til i videobeskrivelsen eller bruke den til å bli en YouTube-partner, men det er sjelden like effektivt hvis du ikke har millioner av visninger ennå. Blogger er imidlertid mye enklere å tjene penger på og å koble til tilknyttede produkter. Det er også lettere å spore leserne dine og ha en ide om hvor mange av dem som skal kjøpe.

Videovert og SEO

En av fordelene med vlogging er at videoene er hostet på et videodelingsnettsted som YouTube eller Vimeo. På den måten trenger du ikke betale for hosting, og videoen din er allerede på et nettsted som har millioner av unike besøkende hver måned. Du trenger ikke gjøre mye annet enn å gi videoen din en fengende tittel og lage et miniatyrbilde som skiller seg ut. Ulempen med det er at nettstedet har full kontroll over videoene dine. De kan tas ned eller av-monetiseres når som helst hvis noen mener at de er krenkende. Det har vært mye problem med dette i YouTube-samfunnet den siste tiden.

Når det gjelder en blogg, må du minst ha kunnskap om SEO, slik at du får trafikk fra Google. Optimalisering av søkemotorer er en av de viktigste måtene blogger får organisk trafikk. Men du vil konstant grave hodet i SEO-artikler for å lære om alt som kan forbedre rangeringen din. Men når du først kommer til et bra sted, vil du ha en jevn strøm av trafikk som kommer til bloggens sider.

Som du ser har begge disse sine fordeler og mangler. Så det kommer an på preferansene dine.

De viktigste tingene du må tenke på når du blogger

Hvis du liker de grunnleggende begrepene blogging og skriving, bør du begynne å gjøre det med en gang. Men hvis du fremdeles er opptatt med å tenke på hvilken du bør velge, er det noen viktige faktorer du bør vurdere.

skrive

Du må i det minste være kjent med å skrive og lage artikler. Det er bedre hvis du liker å skrive, for valget er ikke brainer. Men hvis du hater å skrive om opplevelsene dine, er det definitivt ikke noe for deg å skrive. Du bør vurdere vlogging eller annet medium du kan få hendene på.

Din bevissthet om emnet

En av de viktigste ferdighetene til en blogger er bevissthet om emnet de snakker om. Fordi ingen vil høre på deg hvis du ikke vet hva du snakker om. Så det er viktig å samle tingene du vil skrive om. Er det sport og kondisjon, sportsbiler, livsstil, matlaging eller noe helt nytt? Det er viktig at du forstår emnet i det minste til en viss grad.

Din nisje

En nisje er den spesifikke typen innhold en blogg eller en gruppe blogger publiserer. Du kan tenke på det som en underkategori i en større kategori. For eksempel kan det være vektløfting innen sportskategorien, veganske oppskrifter innen matlagingskategorien eller kanskje yoga innenfor livsstils-kategorien. Din nisje er det som definerer flertallet av emnene du takler på bloggen din. Så det er den første og viktigste tingen å finne ut når du starter en blogg.

inntjenings

Når du har funnet ut hvilket tema du bygger bloggen din på, vil du til slutt ønske å tjene penger på den. Det er sannsynligvis en av hovedårsakene til at du ønsker å starte en blogg i utgangspunktet, så det er viktig at du finner ut av denne. Det er en vanvittig mengde inntektsgenereringsalternativer for blogger. Google AdSense er ikke det eneste alternativet. Det er faktisk en av tingene du bør unngå.

Affiliate markedsføring, freelancing, lage din egen eBok eller prøve å få sponsing er alt mye bedre alternativer. Bare finn ut hvilken som fungerer bedre for publikum.

Fordeler og ulemper med blogging

fordeler ulemper blogging

Blogging er i utgangspunktet en online logg. Forfatteren skriver om sine erfaringer, deler informasjon og meninger, sammen med å gi nyttige råd til leserne. Blogging har blitt en norm for bedriftseiere, fagpersoner og merkevarer. De bruker det som en måte å samarbeide med potensielle kunder og kunder. Så fordelene ved å ha en blogg støtter disse målene best.

Fordelene

Det er enkelt å sette opp en blogg, selv om du ikke har for mye teknisk kunnskap til å begynne med. Du kan bruke bloggplattformer som WordPress, Tumblr og Blogger blant andre. Med disse må du bare se en enkel opplæring og få nettstedet ditt i gang i løpet av en times tid. Du kan gjøre det uten noen økonomiske investeringer, selv om du definitivt vil ha en bedre blogg hvis du er villig til å investere noen.

Blogging krever ikke utstyr i tillegg til en datamaskin og en internettforbindelse. Den viktigste ferdigheten din er også å kunne formidle tankene dine og skrive dem godt ned. Dette kan fungere spesielt bra for deg hvis det skrevne ordet er din greie. Når du har bloggen oppe, kjørt litt SEO og har en jevn flyt av trafikk, kan du tjene penger på den. Tilknyttede produkter eller til og med dine egne produkter, sponsing eller å lage ditt eget produkt er en fin måte å tjene penger på å blogge.

Kort oppsummert:

 • Det er enkelt å starte
 • Å skrive artikler kan være ganske raskt
 • Det gir en grunn til folk å sjekke ut nettstedet ditt
 • Du kan ha en følelse av fellesskap
 • Det er et levende arkiv for tankene og livet ditt
 • Du kan nå ut til millioner av mennesker

Ulempene

Å drive en blogg er noe som vil finne veien inn i hverdagen din. Å starte en blogg er ganske enkelt, men du må fortsette å jobbe konsekvent, noe som er mye vanskeligere hvis du vil gjøre det riktig. Å tjene penger med det kommer heller ikke over natten. Det vil ta minst noen måneder til du kan bygge bloggen din nok til å ha inntekter fra den. Noe som også krever at du har god kunnskap om SEO og hva publikum leter etter. Jakten på en blogger er å bygge et lojal lesertall.

Selv om bloggen din er et personlig arkiv med tankene og opplevelsene dine, kan det være et problem å være for ærlig. En årsak bak det er fordi folk sjelden liker å lese om andre menneskers negativitet. En annen årsak er det faktum at å tømme om en klient eller noen i livet ditt kan få deg i trøbbel. Hvis du bruker den som en del av forretningsstrategien, bør du ikke gjøre det på en tilfeldig måte. Så det må gjøres profesjonelt. Å sørge for at grammatikken og stavemåten din er feilfri er en stadig tilstedeværende oppgave.

Du kan komme over uventede tekniske problemer, fordi det å drive et nettsted ikke alltid er enkelt. Du kan ha problemer med hosting eller en ny plugin du installerte. Kanskje vil du få et problem som du ikke aner hvor det kom fra, og det ender med å slå av nettstedet ditt en kort stund. Så blogging kommer med mye læring også. Det er viktig å holde temaene friske og engasjerende slik at bloggen ofte får nye besøkende. Du vil stadig måtte adoptere til publikum og lære nye ting i prosessen. Noe som ikke er verst i det hele tatt hvis du gjorde en hengivenhet til å lære.

Kort oppsummert:

 • Det må oppdateres regelmessig (minst to ganger i uken)
 • Krever at du har god kunnskap innen SEO
 • Du kan ikke være for ærlig
 • Det må være profesjonelt hvis du bruker det til din virksomhet
 • Kan komme med uventede problemer
 • Krever at du lærer konstant

De viktigste tingene du må vurdere i Vlogging

Hvis du tenker at vlogging kan være din greie, enn denne delen av innlegget vil hjelpe deg å finne svaret. Det vil være mye lettere å konkludere om vlogging er noe for deg eller ikke.

Kameragir

Det er viktig å ha et kamera som kan ta opp HD-video. Men det er bare starten. En god mikrofon, et håndtak og et stativ er like viktig. De fleste kameraer har ganske dårlig lydkvalitet, så det er veldig viktig at du får en god mikrofon. Du må også kunne holde kameraet ditt komfortabelt når du går rundt eller på et stativ hvis du bare står og snakker. Likevel gjelder dette bare hvis du ønsker å produsere videoer av høyeste kvalitet rett utenfor balltre.

Hvis du bare har et enkelt familiekamera, enn starte med det. Det er mye viktigere å gjøre det du elsker enn noe annet. Du får utstyret mens du går. Hvis du virkelig brenner for å lage videoer, vil du til slutt tiltrekke deg et stort publikum.

Din tillit

Det er ikke et must å komme i gang, for selvtilliten din vil sakte bygge seg opp når du lager videoene dine. Men kameraets selvtillit er noe som kan være en avgjørende faktor når du prøver å finne ut om du bør eller ikke bør begynne å logge. Hvis du har lyst til å hoppe rett inn på vlogging på YouTube, bare hold deg rolig og ikke tenk for mye på stemmekvaliteten din. Bare gi slipp og føl deg god i din egen hud.

Fortelle historier

Gode ​​historier er en av tingene som får publikum til å hekte seg på. Du bør alltid tenke på hvilken historie du kan fortelle seerne dine. Historien må ha en tydelig fortelling og historie. Det appellerer ikke til seerne ellers. Hvis du blir forvirret eller frustrert fordi de ikke kan følge deg, kan det bare bety at de melder seg ut.

Å vite hva du vil dele

Hvor mye av livet ditt er du villig til å dele med publikum? Du må ha et tydelig regelverk om hva du er villig til å inneholde i videoene dine og hva du ikke er. Hva hører der og hva som ikke gjør det. Det er også bra å finne ut hvor du vil filme de fleste videoene dine og hvor du ikke vil.

Fordeler og ulemper med vlogging

fordeler ulemper vlogging

Vlogging ligner Blogging ved at det innebærer å dele tanker, erfaringer, informasjon og gi råd. Men det er gjort i videoformat, som appellerer til flere. Det er også bedre hvis du liker å være på kamera. Det er ganske enkelt å sette opp vloggen din hvis du allerede har utstyret til det. Du trenger ikke å sette opp et nettsted, bare en YouTube-konto. Dette gjør det enkelt og effektivt å publisere videoene dine.

Fordelene

En vlogger trenger ikke å ha gode skriveferdigheter, den handler mer om å gi en samtaleopplevelse. Så lenge emnet er engasjerende og interessant for seerne dine, vil vloggen din bli populær. Hvis du er som meg, vil det være veldig gøy. Jeg elsker kommunikasjon, både i skrift og i videoformat. En vlog lar deg gi publikum en ansikt-til-ansikt opplevelse og formidle tankene og følelsene dine tydeligere enn du kunne ved å skrive.

Det er sannsynlig at du vil ha en større følge og raskere enn du ville gjort når du skriver en blogg. YouTube er viralt med millioner av unike besøkende hver dag. I dag, hvis noen tenker på internettvideoer, er YouTube det første de forbinder dem med. Så du kan enkelt utnytte de utrolige trafikkmengdene nettstedet blir daglig, hvis du gjør tingene dine godt.

Video lar deg også få mye bedre kontakt med publikummet ditt. Å følge en sosial medieside eller en blogg er ikke så engasjerende som å se noen på video som snakker tankene sine. På YouTube er det en universell måte å følge en kanal på. Ved å klikke på abonnement. Denne enkelheten er en av grunnene til at YouTube ble så vellykket.

Kort oppsummert:

 • Det er lettere å starte
 • Enklere å vokse følgende
 • YouTube er viral
 • Enklere å formidle tanker, følelser og visuals spesielt
 • Video er en mer allment akseptert blant internettbrukere

Ulempene

Hvis du vurderer å starte en vlog, kan du vite at den trenger mye utstyr. For å lage høykvalitetsvideoer, trenger du et avansert kamera som tar opp i high definition, en god mikrofon og videoredigeringsprogramvare. Alt dette utstyret kan koste deg $ 500 – $ 1000 dollar. Det er en mye større investering enn å starte en blogg.

En annen ulempe med vlogging er at når du har lastet opp en video, er den gjort. Du kan ikke gå tilbake til den for å redigere den mens den er online. Du må ta den ned og gjøre den om for å rette opp feilen. Videoredigering kan også være ganske tidkrevende. Det vil ta deg 2 timer å redigere og laste opp videoene dine.

 • Videoutstyr er kostbart
 • Det er tidkrevende å redigere videoer
 • Du kan ikke redigere videoer mens de er online

Konklusjon

Det er ingen tvil om at blogging er eviggrønn på nettet og at vlogging har blitt ganske varmt. YouTube er full av fantastiske vlogger, og den kan alltid bruke mer. Men du bør vite at enten det går med vlogging eller blogging, tar det tid å vokse publikum. Ingenting skjer over natten, så vær forberedt på å legge ned minst noen måneders arbeid uten å se noen umiddelbare resultater.

Valget er opp til deg nå. Både vlogging og blogging er gode medier for kommunikasjon. Det første og viktigste du bør finne ut er hva som vil være massasjen du prøver å komme over og hvordan. Hvis du er en person som bedre uttrykker seg i skriftlige ord, kan blogging kanskje være tingen for deg. Hvis du er mer en karismatisk person som liker å spøke og fortelle historier ansikt til ansikt, er vlogging et godt valg. Uansett er jeg nysgjerrig på å se hva du velger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector