Bør du optimalisere nettstedet ditt for talesøk?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Bør du optimalisere nettstedet ditt for talesøk?
0 9 мин.

voice-search-optimalisering


Teknologiene vi bruker utvikler seg raskt. For ikke lenge siden overrasket mange å ha en smarttelefon for å sjekke ut et sted, finne noen ideer eller finne informasjon for å få en oppgave. Nå ser 65% flere kunder opp informasjon på nettet enn for noen år siden. De leter etter lokale virksomheter, noe de så eller hørte og guider som hjelper dem å utføre bestemte oppgaver.

Selv om at hver og en av oss fremdeles skriver sterkt, kommer en ny epoke med søkemotorer. Når Google AI, Siri og Alexa blir mer sofistikerte, har vi mange nye muligheter for hvordan vi gjør søkene våre. Folk blir latere, og å skrive på telefonen er ikke alltid det mest behagelige å gjøre. Så det er bare naturlig at folk heller bruker stemmen sin til å trylle frem søkeresultatene enn å kaste bort tid med å skrive.

I 2017 har Google stått for at omtrent 20% av alle søk blir gjort ved stemmesøk. I 2018 er det omtrent 30%. Tallrike analytiske selskaper har uttalt at innen 2020 vil omtrent 50% av alle søk bli utført med tale. Dette innebærer at stemmesøkingen unektelig vokser raskere og raskere. Det er ganske enkelt en mye raskere og mer praktisk måte å søke på, og vi har sett at hastighet og bekvemmelighet er alt dagens teknologier sikter til.

Selv om stemmesøk ikke er fullstendig funksjonell på noen måte; det er fremdeles litt klønete i å gjenkjenne forskjellige dialekter, men det utvikler seg stadig. Det er faktisk veldig smart og med måten de har utviklet seg er det ingen stopp for denne revolusjonen.

Det er på tide å se på fakta og se hvorfor det ville være viktig for deg, for oss og for alle å gjøre det begynne å optimalisere nettstedet deres for stemmesøk.

Den stigende trenden

Google publiserer ikke nøyaktig informasjon regelmessig, så det er fortsatt vanskelig å finne ut nøyaktig hvor mange som bruker stemmesøk for øyeblikket. Men vi kan være sikre på at trenden øker og at folk alltid vil følge det som er mer praktisk. Snart nok vil flertallet av søkene bli utført med tale.

I følge Location World, i 2016 bruker svimlende 40% av voksne stemmesøk hver dag. Så det er ikke noe som nekter for at stemmesøk vil stige til toppen. Systemer for talegjenkjenning blir mer og mer sofistikerte. Det er veldig sannsynlig at vi vil kontrollere de fleste av våre digitale verktøy gjennom stemmen vår. Når digitale assistenter gjør stemmesøk mye raskere, vil de fortsette å invitere flere til å begynne å bruke systemet. Etter hvert som bruk av stemmesøk blir mer “normalt”, vil bare flere av befolkningen begynne å bruke det.

Effekten av smarte høyttalere

Takket være Google og Amazon Echo har smarte høyttalere gjort en sterk innvirkning på stemmesøkrevolusjonen. Disse smarte høyttalerne er utelukkende avhengige av at talekommandoer fungerer. De kondisjonerer sakte men jevnt mennesker til å løse problemene sine og svare på spørsmålene deres gjennom stemmebaserte søk. Dette gir bare mer til den stigende trenden med stemmesøk.

Endringer stemmesøk vil bringe til SEO

Ingen revolusjon kommer uten den intense streben etter endring, og det vil være mye å tilpasse seg når stemmesøk blir mer populært. Her er noen av de sterkeste effektene stemmesøk kommer til å ha på søkemotorens verden.

Audio-bare grensesnitt gjør sitt debut

Smarte høyttalere lar folk oppdage informasjon, kjøpe produkter, samhandle med nettsteder og andre grensesnitt ganske enkelt gjennom kommandoen til stemmen sin. Dette betyr at verdien av visuelle medier stadig vil synke. Det vil være mye lettere å snakke høyt til datamaskinen din enn å surfe på et nettsted. Når dette skjer, vil måten vi presenterer informasjon for publikum på, bli fullstendig endret. Vi må komme på helt nye strukturer.

Høyere konkurranse for toppstillinger

Selv om det er mange tilgjengelige alternativer for å svare på et søk, gir digitale assistenter vanligvis svar fra topposisjonsoppføringene. Dette vil legge enda mer press på SEO-er når de prøver å komme til toppen av Googles søkeresultater.

Søkespørsmål blir mer komplekse

Brukere trenger ikke lenger å tenke på hvordan de skreddersyr søket. De trenger ikke å tenke på hvilke søkeord de bruker. Så lenge de stiller et spørsmål som til og med er fjernforståelig, vil de få et godt utvalg av svar.

Flere lokale resultater vil være påkrevd

Folk vil kunne gjøre lokale søk mens de også kjører. De vil vanligvis stole på stemmesøk mens du er på farten. Talesøk vil gjøre det mulig for dem å finne en bestemt butikk og navigere gjennom den uten å måtte røre telefonen. Dette vil føre til mange lokalt fokuserte søk. Google og andre søkemotorer vil legge mye større vekt på lokale resultater av denne grunn.

Interaksjoner blir kortere

Stemmebaserte søk er korte, og de er ikke egnet for et langt samspill av natur. Du kan raskt finne navnet på en skuespiller du så i en film, eller restaurantene i nærheten. Når interaksjonene blir mye kortere, vil nettsteder ha et mye mindre vindu for å gjøre inntrykk på brukerne.

Hvordan du kan dra nytte av stemmesøk

For å høste fordelene av å være tilgjengelige for stemmesøk, må du ta i bruk teknologien så tidlig som mulig. Det meste av konkurransen din jobber allerede med den. Likevel benekter mange mennesker på nettet det faktum at samtale-søk blir fremtiden for internett.

Bruk nøkkelord med lang haler

Bruk av nøkkelord med lang hale er en av de viktigste SEO-strategiene, selv om nettstedet ditt ikke har noe med stemmesøk å gjøre. Internett-brukere bruker ikke så mange korte nøkkelord. I stedet stiller de mer direkte spørsmål og søker å få mer direkte og relevante svar på dem. Det er her bruken av nøkkelord med lang hale spiller inn. Ettersom samtalestyrken til stemmesøk gjør spørsmål lengre, vil du bruke riktige søkeord med lang hale øke sjansen for at innholdet blir bedre på søkemotorsider..

Jobbe med lokalt stemmesøk

Folk søker ofte etter lokale virksomheter. Nye enheter gjør et internt søk for å finne de beste virksomhetene i den spesifikke kategorien de har søkt i. Her er noen måter du kan forbedre nettstedets rangering i lokalt stemmesøk.

 • Sørg for at informasjonen din er riktig – Forsikre deg om at all kontaktinformasjonen din på hver plattform er nøyaktig den samme og er helt nøyaktig. Hvis du har en gammel adresse på en av plattformene, kan det skade rangeringen. Vær også så beskrivende som mulig når du skisserer kategoriene for virksomheten din.
 • Få din virksomhet oppført – Din virksomhet bør være oppført på alle større online virksomhetsoppføringer. Den skal være til stede på Bing Places, Apple Maps, Yelp og Google My Business. De viktigste enhetene henter alle dataene fra disse, så du bør være til stede på hver av dem.
 • Få mange anmeldelser – Å få bedriften din vurdert av kundene sine spiller en enorm rolle i å få en god rangering for bedriften din. Det er bare naturlig at folk blir mer tiltrukket av å besøke en virksomhet som har mange anmeldelser.

Forsøk på å implementere nøkkelord med lang haler

Å ha en mer samtale tone på nettstedet ditt er viktig for stemmesøk. Brukeren vil ikke bruke enkelt søkeord i løpet av spørsmålene sine; de vil være mer samtale i stedet. Dette betyr ikke nødvendigvis at du må endre søkeordene dine til langhale nøkkelord. Men det betyr at du bør implementere dem på små måter. Start en ny FAQ-side der du gir mer detaljert informasjon om visse emner. Lag innhold for det med en uformell tone og vurder hvordan publikum generelt snakker for å få innholdet ditt til å stemme overens med tonen.

Husk også at folk ikke snakker slik de skriver. Så dobbel ned på bruken av naturlige talemønstre. Søkemotorer vil snart kunne hente folks naturlige talemønster og gjenkjenne det.

Legg enda mer vekt på mobil

Den fantastiske populariteten til mobile enheter er på ingen måte noen nyheter. Men med fremveksten av stemmesøk blir mobil mer relevant enn noen gang. Med mer enn 50% av alle søk som blir gjort fra mobil, er det viktig at du sikter mot konteksten til et spesifikt stemmesøk for å øke SEO.

Mobil kommer foran skrivebordet uansett hva slags online tilstedeværelse du ønsker å bygge. Siden stemmesøk gjøres mens du er på farten fra mobile enheter, er det viktig at innholdet ditt er optimalisert for enhetene som søker etter det i.

Prøv Googles mobilvennlig test og se hva du får tilbake fra det. Den vil fortelle deg hvor godt siden din vil rangere for mobilsøk.

Konklusjon

Internett er i endring, og nettstedet ditt og strategien din bør endres sammen med den. Det er mye å forberede seg på i fremtiden, og det begynner å bli en virkelig utfordring siden vi fremdeles ikke vet nøyaktig hva slags endringer talesøkrevolusjonen vil føre til. Men vi vet at det definitivt vil kreve at du vurderer annonseringsspillet ditt på nytt og måten du ønsker å nå ut til nye kunder. Noen muligheter vil åpne seg, og noen vil bli tatt bort. Alt du kan gjøre for å forberede deg er å optimalisere nettstedet ditt for stemmesøk så mye som det er mulig akkurat nå.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector