COM vs NET vs ORG – Hvilken domeneforlengelse bør du velge?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'COM vs NET vs ORG – Hvilken domeneforlengelse bør du velge?
0 13 мин.

com vs net vs org domenenavn


En av grunnene til at Internett er så bredt og kraftig, er at det gir nesten alle muligheten til å dele sin stemme og kunnskap. Hvem som helst kan få seg anerkjent ved å sette opp sin egen webside.

Millioner av mennesker surfer på Internett hver dag, og de skriver domenenavn for å identifisere nettstedet de har tenkt å bla gjennom. Et domenenavn er en strukturert etikett som brukes til å identifisere en eller flere IP-adresser (en numerisk identifikasjon). Dette vennlige navnesystemet gjør det mye enklere å referere til spesifikke servere og websidene som er lagret i dem. Disse navnene skrives inn i nettleserens URL-bar, og gir dermed tilgang til serveren der nettsiden er vert.

Registrer ditt favoritt domenenavn

Søk etter tilgjengelige domener, velg domenenavnsutvidelser og registrer favorittdomenet ditt med bare noen få klikk med GoDaddy.

Gå nå! »

Domenenavn kan bli funnet i en nettadresses nettadresse for å identifisere en spesifikk webside, slik: https://www.facebook.com/webhostmedia.

Denne URL-en kan deles inn i fire deler:

https: // – Den viser til HyperText Transfer Protocol

www – Som refererer til World Wide Web

Facebook.com – er domenenavnet

webhostmedia – er den enkelte siden på nettstedet

Hvert domenenavn har en utvidelse (.com, .net, .gov, .mil) som viser hvilket toppnivådomene det tilhører. Det er tusenvis av utvidelser av domenenavn du kan bruke, men de mest anbefalte er .com, .net og .org.

Når et domenenavn er skrevet inn i nettleserlinjen, blir det raskt oversatt til IP-adresser. Hvis vi ikke ville ha dette enkle navnesystemet, må vi logge deg på Facebook ved å skrive 66.220.144.0. Se for deg det!

Hvorfor er det å velge et domenenavn en viktig beslutning?

Å velge et domenenavn er som å velge et navn for selskapet ditt. Du vil at domenenavnet ditt skal si hva nettstedet ditt handler om med et enkelt ord. Dermed krever det mye tanke.

Domenenavnet ditt vil representere og identifisere merkevaren din på Internett. Du må holde fast ved det en stund, så det er best å gi den tanken og hensynet den krever for å finne deg et best mulig domenenavn.

Det er registrert rundt 80 000 domenenavn hver dag, så du må være ekstra rask for å registrere deg når du har funnet den rette.

Hvis du tar følgende tips i betraktning, vil du kunne opprette et domenenavn som brukerne vil huske og et som representerer merkevaren din perfekt.

Hvordan velge det perfekte domenenavnet?

Domenenavnet ditt har stor innvirkning på merkevaren din og markedsføringen din. Det påvirker hvor mye trafikk nettstedet ditt får, resultatene på sosiale medier, henvisningskoblinger og alle dine online markedsføringstiltak. Dette er et faktum som du ikke kan og ikke bør se bort fra, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Bruk følgende tips for å sikre at du får deg et best mulig domenenavn.

Gjør det enkelt å skrive og uttale

Du vil bruke det minst komplekse domenenavnet for å unngå risikoen for at brukerne skriver feil feil. Dette er avgjørende for suksessen til nettstedet ditt. Du vil heller ikke bruke sleng som xpand i stedet for å utvide.

Det du ønsker å bruke er et enkelt, uttalelig og omfattende domenenavn. En som er lett å knytte til de tingene du vil at besøkende skal tenke på når de hører om nettstedet ditt. Hvis det er lett for dem å uttale seg i sitt eget sinn og si det høyt, vil det være mye sannsynlig å feste seg i hukommelsen. Du vil også få mye muntlig eksponering på denne måten.

Hvis nettstedet ditt handler om å selge skarpe kniver eller egendefinerte kniver for eksempel, vil du ikke kalle det noe som Renewedknives.com, fordi du vil knekke tungen mens du prøver å uttale det. Så det er et bedre valg å gå med noe som BladeEmpire.

Det er enkelt, omfattende og uttalelig, og det er mindre sjanse for at brukeren vil skrive det feil fordi vi bruker enkle ord.

Gode ​​domenenavn staves intuitivt og flytende av brukerne som skriver dem. Dette gjør dem merkbare og mye lettere å markedsføre.

Gjør det så kort som mulig

Jo kortere domenenavnet ditt er, jo bedre.

Kortere ord er lettere å behandle for alle, og de er lettere å skrive også. Jo kortere det er, desto mindre sannsynlig vil det være at det blir forkortet i søkeresultater eller sosiale mediesider. Å holde domenenavnet ditt kort vil naturlig nok gjøre det mulig å få mer eksponering.

Bruk noen nøkkelord også

Å ha nøkkelord i domenenavnet ditt er viktig selvfølgelig fra et SEO-perspektiv, men det gjør mye mer. Som jeg nevnte tidligere, bør en bruker ha riktig tilknytning til hva nettstedet ditt handler om. Jo nærmere domenenavnet ditt er nettstedets emne, jo bedre vil det fungere for både SEO og brukerne. Bruk nøkkelordene som best beskriver merkevaren, virksomheten din og tjenestene eller produktene.

Men ikke vær for besatt av SEO. Hvis du kan komme med et kreativt navn som er en integrert del av merkevarebygging og tolkning, enn bruk det! Navn som Twitter, Google, Amazon og Facebook sier ikke noe om tjenestene deres ennå, har blitt ekstremt kraftige.

Forsikre deg også om at du ikke bruker nisjespesifikke nøkkelord som noen utenfor din nisje ikke er kjent med.

Gjør litt research

Før du kan kjøpe “ditt” domenenavn, må du sørge for at det ikke brukes av noen andre på Internett, eller at det ikke er varemerke- eller copyrightbeskyttet. Du kan bruke DomainsBot (http://www.domainsbot.com/) til å skrive inn ditt valgte domenenavn og se om det er tilgjengelig eller om lignende domenenavn er tilgjengelige. KnowEM er en lignende tjeneste som du kan bruke til å oppgi ditt foretrukne brukernavn og søke etter det i 500 sosiale nettverk.

Hvis du sliter litt med å lage det perfekte domenenavnet eller bare kan bruke litt hjelp, kan du prøve tjenester som NameMesh.com eller Wordroid.com som er intelligente navnverktøy.

Ikke vær sjener for å endre det hvis domenenavnet allerede er tatt

Det er veldig mulig at du trylle frem det perfekte domenenavnet bare for å finne at det allerede er tatt av noen andre. Ikke vær redd for å redesigne navnet ditt, bruk en annen TLD-utvidelse eller for å legge til et suffiks eller prefiks.

Velge en utvidelse for domenet ditt

De fleste sier at du bør holde deg med .com og av en god grunn. Hvis du tenker på noe nettsted, er sjansen stor for at den har .com-utvidelsen.

Det er ikke rart, 52% prosent av alle nettsteder på Internett er .com-nettsteder. Å ha en .com-utvidelse hjelper også markedsføringen mye, eller til og med deg hvis du forteller noen om nettstedets adresse. For mange mennesker betyr .com hele Internett.

Men hvis det valgte .com-domenet allerede er tatt, endrer du fortsatt utvidelsen til andre populære. Du kan drive et meget vellykket nettsted ved å bruke hvilken som helst annen TLD. Men pass på å unngå spamindikator-TLD-er, for eksempel .cc, .ws, .info og andre som ser uvanlige ut, som .pizza. Mange mennesker har fremdeles ikke for mye tillit investert på Internett, og du vil at de også skal besøke nettstedet ditt.

Så de beste valgene dine akkurat nå er de tre topp-TLD-ene som:

.no (kommersiell)

Denne utvidelsen regulerer hver andre både i folks sinn og på Internett. Det sto for kommersielle nettsteder, men det brukes til alle slags nettsteder i dag.

For å forklare det på en mere klar måte, er det å velge en .com-utvidelse bra for bedriften fordi det er lettere å huske.

.nett (nettverk)

Opprinnelig ment for å brukes på nettverk nettsteder, men det brukes til alle slags forskjellige nettsteder i dag. Det er ditt nest beste valg hvis domenenavnet ditt med .com-utvidelsen ble tatt.

Så hvis du må ha domenenavnet du har valgt og .com-versjonen ikke er tilgjengelig, kan du gå til .net-utvidelsen.

.org (organisasjon)

Dette var ment for forskjellige organisasjoner og ideelle selskaper. Det er ikke det beste valget hvis du bygger et nettsted for bedriften din, fordi den sender blandede meldinger.

Hvis du er en ideell organisasjon og spesielt en kjent organisasjon, bruk .org for all del. Den legger til den ekstra meldingen at det er et nettsted for en ideell organisasjon.

Spekteret for domenenavn er stort. Det er andre populære domenenavn som du sannsynligvis ikke vil bruke som disse for eksempel:

.mil – som står for militær

.gov – som står for regjeringer

.edu – som står for pedagogiske nettsteder

Hva med nye TLDs?

.Com-utvidelsen er den mest brukte TLD på Internett, og det er vanskelig å endre. Selv om det er nye gTLD-er (generiske domener på toppnivå) som har truffet Internett som kan gjøre domenenavnet ditt litt forvirrende og ikke virkelig tilby noen SEO-fordeler, men disse kan også være en naturlig passform. For eksempel fungerer en domeneforlengelse som .sh for et nettsted som Whisper.sh, perfekt.

Men det er andre som .bid, .bike, .academy, .cab, .camera, .training, you name it! Du kan ha en domeneforlengelse som kan si direkte hva nettstedet ditt er bygget rundt, så det er lett å finne en naturlig passform blant de nye gTLD-ene.

Tenk på å bruke lokale TLDer også

Du kan også bruke ccTLD-er som virkelig kan være bra for bedriften din. Internett er en global markedsplass av sin iboende design, så nettstedet ditt kan sees av alle rundt om i verden, uansett hvor det er vertskap. Men virksomheter som restauranter og kafeer eller noen form for lokal virksomhet trenger ikke å nå et globalt publikum og kan ha fordel av å bruke en ccTLD.

Du kan bruke landsspesifikke ccTLDer som .ca for Canada eller til og med byspesifikke TLDer som .NYC, .PARIS eller .LONDON. Dette vil gi deg en SEO-fordel, ved å utnytte Googles geografiske målrettingssystem og gjøre det veldig enkelt for folk som søker i ditt område å finne nettstedet ditt.

Er utvidelsen av domenet virkelig viktig?

Dette er et vanskelig spørsmål. Selv et domene med en utvidelse som. PIZZA kan fungere hvis du forplikter deg til det. At det å ha et domenenavn som er lett å gjenkjenne, skrive og huske, vil sikkert gjøre nettstedet ditt kraftigere, men mediene for innholdsoppdagelse endrer seg raskt.

Med spredning og utvikling av smarttelefoner bruker folk mer tid i apper enn å surfe på Internett gjennom stasjonære datamaskiner og nettlesere. Tenk på hvor mange artikler, videoer og bilder du ser på på en daglig basis, ganske enkelt fordi du har oppdaget det på en plattform som Facebook eller Twitter. Du trenger ikke engang å vite URL-adressen eller domenenavnet du er på, og du fremdeles samhandler med nettstedet.

Måten vi oppdager innhold og nettsteder forandrer seg raskt, så det er mange måter å gjøre nettstedet ditt populært og en knusende suksess!

I den følgende videoen deler David fra Website Creative Pro sin mening om .com vs .net vs .org-domeneutvidelser og hans erfaring om domenetillegg er en stor rangeringsfaktor for søkemotorer eller ikke. Han oppfordrer folk til å bygge kvalitetsnettsteder med kvalitetsinnhold, skaffe autoritative lenker i stedet å bekymre seg for utvidelsen av domenenavnet sitt. Han sier også at hvis det er mulig, gå for .com-utvidelsene og prøv å bygge et merke. Uansett, se videoen hans:

Registrer ditt domenenavn

Når du har jobbet gjennom det vakre kreative kaoset ved å velge ditt eget domenenavn, er du på vei til neste trinn, som registrerer nevnte domenenavn.

Domenenavnsregistreringen din involverer en organisasjon som heter JEG KAN (Internet Corporation for Tildelte navn og nummer), de er en ideell organisasjon som er ansvarlig for å opprettholde og koordinere unike identifikatorer over hele kloden.

Du kan registrere domenenavnet ditt gjennom en domenenavnsregistrator. Så hvis du har funnet opp AwesomeName.com, må du betale mellom 10 og 15 dollar for å registrere dette navnet. Noen sjeldne domenenavn eller domenenavn som har eksistert i over 5 år kan koste tusenvis av dollar. Noen kan til og med gå opp til millioner som sex.com, som ble solgt for $ 13 millioner. Registrering av domener som disse kan føre til suksess for nettstedet ditt, og det kan hende du kjøper mye trafikk sammen med det, men en beslutning som denne krever mye mer ettertanke og hensyn til forskjellige variabler..

Etter at registreringen er utført, har du rettighetene til det domenenavnet i et år, og du må fornye registreringen hvert år for samme mengde penger.

Noen pålitelige webverter som BlueHost og InMotion tilbyr å registrere domenenavnet gratis, noe som er en ganske solid avtale. Men du kan også bruke en domeneregistrator for å registrere domenenavnet ditt direkte med en tjeneste som NameCheap. En ting du alltid bør være helt sikker på er at du og bare du er eier av domenenavnet du registrerte.

Hvis noen andre blir navngitt eieren, kan de belaste deg for store gebyrer senere for å beholde domenenavnet ditt. Så vær forsiktig og dobbeltsjekke at du er eneeier av domenenavnet ditt.

Konklusjon: COM eller NET eller ORG?

Å ha riktig domenenavn kan være en stor avtale når det gjelder suksess på nettsteder både fra et generelt og SEO-synspunkt. Du vil gjøre det så kraftig som mulig, slik at folk vil huske det, og at det vil være det første nettstedet som dukker opp i hodet når de tenker på akkurat ditt emne..

Når du bestemmer deg for domenenavnet ditt, må du holde deg til det en stund, så pass på at du tar alle detaljer i betraktning. Likevel kan omtrent alle domenenavn fungere hvis du har den nødvendige kunnskapen om og hvis du er forpliktet til det.

Jeg håper at denne artikkelen hjalp deg med å finne det perfekte domenenavnet for deg selv, og at du har hatt glede av å lese gjennom den!

Vi vil gjerne høre fra deg! Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor hva er din mening om COM vs NET vs ORG. Tror du domeneutvidelse betyr noe? Bør du registrere et domene med .net-utvidelse hvis .com allerede er tatt?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector