De viktigste grunnene til at Joomla-nettstedet ditt ble hacket

01.06.2020
Artikler og mer ... 'De viktigste grunnene til at Joomla-nettstedet ditt ble hacket
0 11 мин.

Joomla-nettside-hacket


Uansett hvor stor eller liten hjemmesiden din kan være, uansett hvilken type avansert sikkerhet den bruker, enten det er en liten privat blogg eller et stort nettsted for e-handel, kan en hvilken som helst webside på Internett være sårbar eller et mål for hackere . Disse hackerne er alltid på jakt etter sårbare nettsteder og lett bytte for å stjele privat informasjon, kapre et nettsted eller bare vandalisere det.

Joomla så vel som WordPress og Drupal er noen av de mest populære og respekterte innholdsstyringssystemene som er tilgjengelige på Internett. Joomla er spesielt unik fordi den har noen veldig populære og kraftige forskjellige funksjoner som de andre innholdsstyringssystemene ikke kan tilby. Selv om Joomla inneholder mange flotte funksjoner, attributter og verktøy, er det mange sikkerhetsproblemer for Joomla nettsteder.

I denne artikkelen skal vi se på noen av de vanligste årsakene til hvorfor din Joomla! nettstedet ble hacket og vil også nevne noen tips og triks for hvordan du bedre kan beskytte det dyrebare nettstedet ditt og uvurderlig personlig informasjon.

De vanligste grunnene til at Joomla din! nettstedet ble hacket

1. Phishing

Phishing er en vanlig hackingsmetode som inkluderer enten en e-post eller et nettsted som er utviklet for å stjele innloggingsinformasjon på nettstedet ditt. Hackere kamuflerer og kapper nettstedet eller e-posten for å se nøyaktig ut som plattformen du ønsker å logge deg på, og hvis du ikke er forsiktig, stjeler de innloggingsinformasjonen din..

Vanligvis vil de dupe deg og få deg til å tro at en Joomla! administrator ber deg om å logge deg raskt på kontoen din. Dette er grunnen til at du alltid skal dobbeltsjekke domenet eller e-postsenderen før du logger deg inn hvor som helst eller oppgir personlig informasjon eller kredittkortinformasjon.

2. Svak nettsikkerhet

Det er mange forskjellige sikkerhetssystemer som er tilgjengelige for bruk på Internett, noen er svake og gir bare det grunnleggende innen websikkerhet, men det er også andre avanserte og dyrere sikkerhetsalternativer på nettstedet som gir deg mange verktøy og alternativer for deg å beskytte nettstedet ditt med.

Selv de største selskapene og nettstedene sliter imidlertid med å unngå og forhindre angrep fra hackere fullstendig, til tross for at de har brukt massevis av penger på nettstedets sikkerhet. Det er alltid en god idé å utstyre deg selv og nettstedet ditt med minst noen sikkerhetsprogramvare for nettstedet for å forhindre noen av de vanligste hackingsforsøkene på nettstedet ditt..

3. Sikkerheten til datamaskinen din

En annen vanlig måte å få nettstedet ditt hacket er ved å ha din egen personlige datamaskin hacket inn. Du bør ta sikkerheten til din personlige datamaskin veldig alvorlig fordi hackere kan stjele alle informasjonskapslene og lagrede informasjonen på nettstedene dine, samt alle påloggingsinformasjon som du har lagret på datamaskinen din..

Datamaskinen din kan bli hacket gjennom virus, malware eller bare via kompromitterte nettsteder eller en hvilken som helst type programvare som er blitt infisert av hackeren. Disse hackerne bruker automatiserte roboter som skanner Internett etter IP-adresser som har svak datamaskinsikkerhet og er sårbare for hackingangrep.

Dette er grunnen til at du alltid skal bruke et førsteklasses antivirusprogram, i tillegg til en adware- og malware-blokkeringsprogramvare. Det er en vanlig tommelfingerregel å utføre full harddiskskanning på din personlige datamaskin minst en gang i uken.

4. Sårbare tilleggsprogrammer og applikasjoner

Hvis du bruker Joomla, vil du sannsynligvis også integrere mange forskjellige temaer, widgeter, plugins og andre nyttige verktøy som kan hjelpe deg med å øke funksjonaliteten til nettstedet ditt. Og alle disse verktøyene er veldig nyttige og kraftige, men de kan bli kompromittert og brukt til å hacke seg inn på nettstedet ditt. Spesielt verktøy som plugins og widgets som er en veldig viktig faktor når det gjelder design av nettsteder og nettstedinnhold er spesielt målrettet av hackere for sårbarheter.

En ting du kan gjøre for å beskytte deg selv og nettstedet ditt, er å sørge for at alle plugin-modulene, widgetene og verktøyene du integrerer på nettstedet ditt blir oppdatert regelmessig. Noen plug-in- og widgetforfattere gir opp verktøyene sine og slutter å oppdatere dem, og det er da de blir sårbare for angrep fra hackere. Utdaterte skript kan også brukes til å hacke inn på nettstedet ditt, så du bør slette alle utdaterte skript på nettstedet ditt.

Du må også være oppmerksom på at en vanlig hackingsmetode er å angripe selve hosting-serveren. Brukerne som er vert for nettstedene sine og innholdet på de delte serverne, er spesielt utsatt for denne typen angrep. Hvis noen andre på den delte serveren blir hacket, er alle nettstedseierne på den aktuelle hosting-serveren i fare.

Dette er grunnen til at det er lurt å sørge for at leverandøren av webhotell bruker den beste og den kraftigste sikkerhetsprogramvaren for nettstedet som er tilgjengelig på markedet. Et annet godt tips er å alltid sørge for å lage daglige eller ukentlige sikkerhetskopier av nettstedet ditt, slik at du kan gjenopprette det til den forrige kompromissløse versjonen i tilfelle nettstedet ditt blir hacket.

Hvordan vet jeg om Joomla! Nettstedet er hacket?

Noen hackere kan være veldig iøynefallende angrepene, noe som gjør det mulig for nettstedet ditt allerede å være hacket, men du vet det ennå ikke. Disse typer angrep kaprer sakte nettstedet ditt, og de fyller det med henvisningskoblinger og annonser som du ikke godkjente. Og noen ganger kan det være ganske vanskelig å finne ut at nettstedet ditt er hacket eller ikke.

Noen ganger vil du få en melding direkte fra leverandøren av webhotell om at nettstedet ditt har blitt hacket inn. Men de fleste av gangene å finne ut om nettstedet ditt er hacket eller ikke, vil ikke være så enkelt eller enkelt. Du må være på utkikk etter en av de mange røde flaggene som kan indikere at nettstedet ditt er kompromittert eller hacket.

Et av disse røde flaggene er å få nettstedet ditt eller sidene fra nettstedet ditt fjernet fra søkeresultatene fra Google-søk eller noen av de andre søkemotorene. En annen viktig ting å være på utkikk etter er å ødelegge nettstedet ditt eller vise noen feil som det ikke har vist før. Dette er ofte en sterk indikasjon på at nettstedet ditt kan være hacket.

Du bør også analysere nettstedet ditt grundig ved å bruke noen av de mange analyseverktøyene som er tilgjengelige. Du bør analysere trafikken nøye for å se om deler av trafikken din omdirigeres til ukjente sider og tredjepartsnettsteder. Du bør også sjekke om du kan finne eventuelle uoverensstemmelser i nettstedets analyse som kan referere til nettsteder som du ikke har kontakt med.

Enkelte hackere vil starte uautoriserte og uønskede nedlastinger til datamaskinen eller nettleseren når nettstedet ditt er hacket. Så når en av sidene dine prøver å starte en nedlasting som du ikke vet noe om, er det en veldig sterk indikasjon på at nettstedet ditt kan bli hacket. Ytterligere røde flagg inkluderer å ha administratorer på nettstedet ditt som du ikke kjenner igjen, så vel som at ødelagte bilder vises på nettstedet ditt, så se etter dem.

Hvordan beskytte Joomla-nettstedet ditt?

Den viktigste metoden for å holde nettstedet og innholdet ditt trygt, er ved å ha versjonen av Joomla! innholdsstyringssystem fullt oppdatert. Utviklerne av Joomla! publiserer og slipper stadig oppdateringer for rammeverket der de løser feil og lapper sikkerhetssårbarheter som hackere kan prøve å utnytte for å hacke nettstedet ditt. Det kan være litt tidkrevende å holde alt oppdatert hvis du bruker et stort antall forskjellige tredjeparts plugins, widgets og andre verktøy, men det er avgjørende for å holde nettstedet ditt og din personlige informasjon trygge og lyd.

Et lite triks som er viktig for nettstedets sikkerhet og beskyttelse når det kommer til Joomla! baserte nettsteder er å ikke gi skrivetillatelser til hver og en av dine PHP-filer i nettstedets database. Hvis du holder disse filene skrivebeskyttet, forhindrer hackere i å raskt og raskt hacke og utnytte nettstedet ditt.

Å være forsiktig med hvordan du delegerer tillatelser til de daglige aktivitetene på nettstedet ditt, er også ganske viktig. Det kan virke veldig grunnleggende og enkelt, men det er veldig viktig for sikkerheten og trivselen på nettstedet ditt å ikke gi tillatelser til utførelse på de offentlige katalogene dine på nettstedet. Dette vil hindre hackere fra å laste opp og utføre skadelig programvare, malware, skript og virus på nettstedet ditt.

Du må huske på at hackere vil prøve å bruke alle mulige triks i boken for å hente din personlige informasjon og innloggingsinformasjon for å hacke og utnytte nettstedet ditt. Et av triksene de bruker for å oppnå dette, er ved å hente inn data fra brukertabellen på nettstedet. Du kan forhindre at dette skjer ved å endre prefikset til brukertabelldatabasen til et tilfeldig prefiks.

Ikke bare at du bør holde alle utvidelser og tredjepartswidgets, verktøy og plugin-moduler oppdatert, men du bør heller ikke glemme å fjerne, avinstallere og slette all utdatert programvare så vel som gamle utvidelser og eventuelle restfiler fra gamle installasjoner. Dette er et enkelt triks, men mange glemmer å gjøre dette og får hacket nettstedene sine.

Det er en veldig viktig ting å merke seg at ikke å gå på akkord med websidens vertssikkerhet kan ende med å spare deg for massevis av penger på lang sikt. Å ha hacket nettstedet ditt kan veldig lett føre til identitetstyveri så vel som kredittkorttyveri. Dette er grunnen til at det er viktig å sørge for at webhotellpakken din inneholder avanserte sikkerhetsverktøy for nettsteder og metoder for å beskytte nettstedet ditt mot hackere, selv om det betyr å betale noen flere dollar for det.

Moderne hackingsmetoder endres og utvikler seg kontinuerlig, så det er veldig viktig å velge en webhotellleverandør som oppdaterer og forbedrer nettstedets sikkerhetsverktøy og metoder kontinuerlig. Det er veldig viktig å sørge for at din webhotellleverandør bare bruker den nyeste og banebrytende teknologien når det gjelder programmeringsspråk og antivirusdatabaser..

Imidlertid er det absolutt viktigste du må innse for å beskytte nettstedene dine mot hacking, at du ikke er immun mot det. Dessverre er det mange mennesker, spesielt de som bare starter opp nettstedet sitt, irrasjonelt tenker at de ikke er viktige for hackere.

Hackere vil prøve å utnytte, hacke og kapre selv de minste nettstedene. Dette er fordi de bruker disse hackede nettstedene for å omdirigere trafikken, forbedre Googles søkerangeringer på nettstedene sine ved å sette tilbake lenker på nettstedet ditt og bruke serveren din for å sende spam e-post.

Dette gjør alle til et mulig mål. Tror aldri at du ikke er viktig nok til å bli hacket, og aldri tenk at du er immun og sårbar for hackingforsøk. Du må alltid huske på at det alltid er bedre å forhindre hackere enn å kurere hackede nettsteder. Mange mennesker over hele verden møter en marerittkamp når deres personlige informasjon og kredittkortinformasjon blir stjålet av hackere på deres hjemmeside.

Konklusjon

Hver enkelt nettstedseier bør informeres og utdannes om emnet for å beskytte og sikre nettstedet og deres personlige datamaskin fra hackingforsøk. Dette er spesielt viktig for Joomla! nettstedseiere fordi disse åpen kildekode-innholdshåndteringssystemene er funnet å være ganske sårbare for disse angrepene.

Denne artikkelen ble skrevet for å prøve å informere deg om de vanligste metodene og måtene hackere kan prøve å utnytte og kapre nettstedet ditt og din personlige informasjon. Vi har også undersøkt og analysert mange forskjellige metoder for hvordan du kan beskytte deg selv og din Joomla! nettsted fra slike hackingforsøk.

Realiteten i situasjonen er at du kanskje aldri er helt sikker og immun mot hackere, phishere og svindlere. Dette betyr ikke at du ikke bør prøve å gjøre alt du kan for å forhindre Joomla! nettsted fra å bli hacket.

For å oppsummere, hold tredjepartsapplikasjoner, plugins, widgets og utvidelser fullt oppdatert, så vel som har Joomla! versjon fullt oppdatert og sørg for at leverandøren av webhotell ikke bare gir deg tilgang til den beste og mest avanserte antivirusprogramvaren som er tilgjengelig på markedet, men også oppdaterer sikkerhetsmetodene sine kontinuerlig og regelmessig. Vi er sikre på at hvis du følger disse trinnene, tipsene og triksene vi ga deg i denne artikkelen, vil Joomla din! nettstedet vil være mye sikrere enn før.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector