Den destillerte praksisen for å bygge mobilvennlig nettsted

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Den destillerte praksisen for å bygge mobilvennlig nettsted
0 8 мин.

bygge mobilvennlig nettsted


I 2015 tok Google frem algoritmen “Mobilegeddon”, som slags straffede nettsteder som ikke var mobilvennlige. I samsvar med denne algoritmen vil rangeringen av nettstedene som ikke var mobilvennlige, synke.

Som du kan se at mobilen har overtent stasjonære datamaskiner og bærbare datamaskiner og er den mest brukte enheten for internettlesing. Google har oppfordret bedrifter til å tenke på mobil først.

global mobil datatrafikkvekst

Dette betyr at grafiske designere og markedsførere trenger å utvide sin visjon fra stasjonære og bærbare datamaskiner mens de arbeider på et nettsted.

Hva er et mobilvennlig nettsted?

hva er mobilvennlig nettsted

Som navnet antyder, et mobilvennlig nettsted er et nettsted designet, utviklet og optimalisert slik at nettstedet skal være jevnt på mobiler – det er mer intrikat og avgjørende enn det virker. På det mest grunnleggende nivået – brukere vil ha innhold som er lett å se på mobile enheter.

Hvis teksten din er for liten, eller bildene ikke lastes inn, blir brukerne irriterte og forlater. Derfor er det viktig å ha innholdet riktig størrelse. Dessverre er det vanskelig å implementere fordi smarttelefoner, nettbrett kommer i forskjellige størrelser og oppløsninger; det er derfor ikke noe fast format for å vise innholdet perfekt på ‘hver’ enhet.

Her er noen tips for å hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt for mobil.

Unngå å lage et eget mobilvennlig nettsted:

unngå å lage et eget mobilvennlig nettsted

For å gjøre implementeringen enkel, bestemmer designerne til tider, mens de designer et nettsted for mobil, å kutte ut innhold for å passe og hvilke deler de ikke skal vise på mobilen. Vi kan imidlertid ikke kontrollere hvilken type innhold brukerne ønsker å se, og det er heller ikke mulig å lage et eget rom for mobil bortsett fra et skrivebord.

Google vil straffe deg hvis det finner ut at du har identisk innhold for to samme nettsteder – den ene er en desktop- og / eller bærbar versjon, mens den andre er en mobilversjon fordi det bare er en Google. Derfor tenker ikke engang å lage et eget nettsted for mobil.

Benytt deg av responsive design:

bruk responsive designmaler

Responsiv design lar nettstedutviklere lage et nettsted som enkelt kan sees på forskjellige størrelser på enheter. Dette reduserer mengden ekstra krefter som utviklere må legge ned for å gjøre et nettsted kompatibelt med forskjellige enhetsstørrelser.

Den responsive designen bruker fleksible bilder, fleksible oppsett og bølgende stilark-forespørsler. Når dette responsive designet brukes på et nettsted, vil nettsiden kunne oppdage brukerens skjermstørrelse og plassering og deretter justere hjemmesidens oppsett deretter.

Benytt deg av mediesøk:

Mediesøk kan du spørre en enhet om størrelsen og deretter peke nettleseren for å vise ting etter settet med CSS som du har angitt i koden:

eksempel medieskjermspørsmål

Mediesøk er nøkkelen i de mest mobilvennlige nettsteder, men før det må du sørge for at systemet er riktig konfigurert for alle enhetene som er i bruk – ikke bare to eller tre mest populære mobile enheter. Hold en liste over enhetene, eller du kan tegne et abonnement for å få denne informasjonen.

Benytt deg av rammer som Bootstrap:

For frontend kan du benytte deg av de fritt tilgjengelige rammene som Stiftelse 3, Skjelett etc. Den beste gratis rammen er Twitter’s Bootstrap.

bruk bootstrap framework

Bootstrap er et frontramme designet for raskt og uunngåelig å skalere nettstedets webside til hvilken som helst enhet. Det er mye enklere å jobbe et forhåndsbygget system enn å lage en ny kode for alle mulige kombinasjoner på egen hånd (og til og med teste det) – og det er mye mindre ned og ut.

Men før du begynner å bruke noen rammer, må du huske å studere om rammene er fullt kompatible med nettstedet og målene dine. Jo flere tilpassede koder og funksjoner på nettstedet ditt, jo vanskeligere vil det være å sikre at alt fungerer jevnt på en mobil enhet; ta hjelp fra en ekspert hvis du har problemer.

Bruk alltid en virtuell metakode:

Visningsområdet er et virtuelt område som brukes av tolkemotoren for nettleser for å bestemme hvordan innholdet skaleres og størrelse. Når det er sagt, er det en kritisk kode mens du bygger en opplevelse med flere enheter. Uten denne koden vil ikke nettstedet ditt fungere bra på en mobil enhet.

En viewport-kode forteller nettleseren din at siden må passe på skjermen. Det er mange andre konfigurasjoner som du kan fortelle visningsporten å kontrollere. Følgende er den anbefalte som skal brukes i begynnelsen av dokumentet:

Null i på enklere design:

bruk enkel responsiv design

Den signifikante forskjellen mellom nettsteder på skrivebordet og mobilen er at folk foretrekker en enkel webdesign mens de ser på en mobil. Dette er en virkelig ting som alt annet – ting som er store og kompliserte blir treg på en mobil enhet, og en av de viktigste kravene fra brukerne er å ha innholdet på nettstedet umiddelbart tilgjengelig.

Ved å holde designene enkle gjør det det også enkelt å holde oppmerksomheten til seerne på innholdet du vil ha dem – mobilbrukere har et veldig kort spenn av oppmerksomhet, og det er i din beste interesse å holde designet enkelt i stedet for å investere i et kompleks tema.

Ignorere aldri skriftstørrelse og knappestørrelse:

Skriftstørrelsen og knappestørrelsen på websiden din betyr mye for mobile enheter. Skriftstørrelsen skal være minst 14px. Dette kan se stort ut, men er bedre enn å gjøre brukeren zoome inn for å lese innholdet. gjør det enkelt for dem ved å justere skriften til maksimal klarhet. Den eneste gangen du skal bruke en mindre skrift (til minimum 12 bilder) er på etiketten eller skjemaene.

ignorerer ikke skriftstørrelse

Nå som du kommer til knappene, jo større knapp, desto bedre – dette vil redusere sjansen for at brukere treffer en feil knapp eller mangler å trykke på knappen. Som Apples retningslinjer anbefaler en knappestørrelse som skal være minst 44xx44px. Ved hjelp av disse retningslinjene vil du forbedre brukeropplevelsen din og øke konverteringsfrekvensen for netthandel.

Forstørr bildestørrelsen:

Når du arbeider med mobile enheter, er målet å ha den minste filstørrelsen for bilder mens du fremdeles ser skarp og rik på uansett hvilken skjerm den er sett. Årsaken er at båndbredden til en mobil enhet er mye mindre sammenlignet med en stasjonær eller bærbar PC, og dermed fører til lengre lastetid.

Derfor, hvis du skal få seerne til å laste ned en 1MB-fil bare for å se et miniatyrbilde, vil de bli irritert og forlate nettstedet.

Mobilvennlighet handler ikke bare om å ha et fint nettsted – men også å forbedre brukerens opplevelse og lastingstiden. Å krympe bildestørrelsen bruker mindre data (lagre data av begrensede dataplaner), hjelper deg med å laste siden raskere og etterlater et positivt inntrykk av nettstedet ditt.

Bli kvitt standardzoomen:

Auto-zoom kan rote til layoutelementene, spesielt for bilder og navigasjon. Det kan virke lite eller for stort i oppsettet. For å løse dette problemet bruker du metataggen for viewport for å sette opp tilpassede variabler i innholdet. Forsikre deg om at du legger til koden i HTML:

Forsøk å bruke standardfontene:

Tilpassede, kreative skrifter gjør at nettstedet ditt ser fint ut, men i tilfelle av mobile enheter, vil brukerne ikke bli bedt om å laste ned en font for å se en webside. Sjansen er stor for at de ikke vil laste ned skriften og flytte til et annet nettsted.

Selv om de fleste skriftene er installert på den mobile enheten, og derfor vil du kunne bruke dem i webdesignen din. Det er imidlertid en ting til å huske at – noen skrifter er lettere eller vanskeligere å tilpasse forskjellige størrelser, og følg derfor sikker på at du sjekker lesbarheten til skriften før du bruker den i designen din..

Husk instruksjonene:

En gjennomsnittlig stasjonær eller bærbar datamaskin er vannrett, selvfølgelig ruller vi opp og ned, men den er bred. Smarttelefonene er derimot slanke og baktaler, og derfor kan bredden på innholdet variere og må derfor tas i betraktning. Når du lager videoer, bilder, nedtrekksvinduer, husk retningen som folk bruker når du ser på innholdet.

Ikke vær redd for å stole på en profesjonell som fikser nettstedet ditt og gjør det vennlig hvis noe mislykkes. Dette kan kreve litt investering, men med de økende mobilbrukere hver dag og Googles oppdaterte algoritme, kan denne investeringen vise seg å være en beregnet en.

Ta bort:

Når verden mobiliseres er det veldig viktig å holde nettstedet ditt mobilvennlig og faktisk noe over forventning, bare da kan du tiltrekke brukere til nettstedet ditt. Forsikre deg om at du leser retningslinjene for mobilvennlighet og tar mening fra eksperter før du starter arbeidet med nettstedet ditt. Jeg håper disse tipsene vil hjelpe deg med å gjøre nettstedet ditt mobilvennlig. Nettstedet ditt er ikke det eneste som trenger å være mobilvennlig, forsikre deg om at din sosiale ledelse også er mobilvennlig.

Earleen Brown samarbeider med et kjent SEO Services-selskap, et ledende SEO Company India. Selskapet er i utgangspunktet et IT-firma som leverer SEO Services India og har hjulpet henne mye med å forbedre skriveferdighetene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector