DIY-nettsteder vs profesjonelt utviklede nettsteder – hva du skal velge for din bedrift?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'DIY-nettsteder vs profesjonelt utviklede nettsteder – hva du skal velge for din bedrift?
0 11 мин.

diy nettsteder vs profesjonelle nettsteder


Hvis du noen gang har tenkt på å ha et nettsted, spesielt hvis du er en forretningsmann og ønsker at et nettsted skal representere virksomheten din, vil du helt sikkert komme over dette dilemmaet: Skal du lage et nettsted på egen hånd eller bør du ansette en profesjonell utvikler?

Dette er en stor beslutning, og du bør ta det på alvor. På den ene siden må du investere mye penger og tid hvis du går med profesjonelle i stedet for gratis nettstedbyggere som Wix, eller WordPress. På den andre siden, kan du virkelig takle å lage din egen webside? Kan du gjøre en kvalitetsjobb? Dette er et tøft dilemma, men et som du vil måtte løse, før eller senere.

Hva er alternativene dine?

De første tingene du trenger å tenke på når det gjelder dette dilemmaet, er alternativene dine. I utgangspunktet har du fire valg.

 • Dra og slipp byggherrer – Nettstedsbyggere som Wix eller Weebly som er gratis å bruke er ditt første alternativ. Disse dra-og-slipp-alternativene er det beste valget for folk som ikke har teknologisk kunnskap eller erfaring. De kan hjelpe deg med å lage nettstedet ditt fra grunnen av, men du vil ikke ha så mye frihet til å designe som du ville gjort med andre alternativer.
 • maler – Det andre alternativet ditt er å gå med et kraftig innholdsstyringssystem, som WordPress. Her kan du velge maler eller temaer du kan jobbe med, men du kan også lage alt på egen hånd. For å gjøre dette, må du imidlertid ha noen grunnleggende kunnskap om programmering og koding, så dette alternativet er ikke egnet for totale amatører. Selv om det er gratis, kan det hende at du må bruke litt penger for å få funksjonene du liker fra premium plugins, samt gebyrer for en webhotell, som er nødvendig.
 • Frilansdesignere – Å gå med en frilansdesigner eller nettutvikler betyr at du har bestemt deg for å ansette en profesjonell. Frilansere er billigere enn selskaper, men de er også et risikofylt alternativ. Du kan ende opp med et dårlig designet nettsted, eller du er kanskje ikke fornøyd med en jobb av andre grunner. I så fall vil ikke pengene du har spart være verdt det. Imidlertid, hvis du kjenner en pålitelig frilanser, kan dette alternativet lønne seg, og det kan være lurt å ta sjansene dine da.
 • Profesjonelle webdesignselskaper – Dette alternativet gir deg flest muligheter og kreativ frihet og krever ikke teknisk kunnskap på dine vegne, men det er det dyreste alternativet på denne listen. Å ansette et webdesignfirma for å opprette nettstedet ditt kan koste alt fra noen få tusen dollar til mer enn $ 100 000, så du må tenke nøye igjennom før du bestemmer deg for å gjøre dette..

Hvilken type nettsted trenger du?

hvilken type nettsted du trengerNå som du vet hvilke alternativer du har, må du tenke nøye gjennom hva du trenger. Størrelsen på jobben, tiden som trengs, ferdighetene som kreves; alt dette avhenger av hvilken type nettsted du vil bygge. Så før du velger alternativet som passer deg best, må du bestemme hvilken type nettsted du vil lage.

Siden det er mange typer nettsteder tilgjengelig, vil vi i denne artikkelen klassifisere alle disse nettstedstypene i to kategorier – enkle og sammensatte.

Enkle nettsteder

Hvis du har en virksomhet som ikke krever å håndtere økonomiske transaksjoner eller legge til mange plugins og widgets eller andre spesielle funksjoner, kan det å være med et enkelt nettsted være det beste alternativet, i hvilket tilfelle vil du sannsynligvis kunne opprette det på egen. En brosjyrewebside er en av de enkleste nettstedstypene, og den tjener først og fremst til å vise hva du gjør, hva virksomheten din handler om og tilby kontaktinformasjon og andre grunnleggende fakta. Dette nettstedet vil gi deg en tilstedeværelse på Internett, og den vil ikke kreve mye innhold. Noen tekst og bilder vil gjøre susen, med kanskje en og annen video. Det er den beste måten å presentere bedriften, produktene, prisene og grunnleggende kontaktinfo.

Komplekse nettsteder

Hvis du vil opprette et nettsted som vil kunne håndtere økonomiske transaksjoner, må du opprette et nettsted for e-handel. Dette er et komplekst nettsted og krever kodingskunnskap. Du må også kunne legge til og fjerne produkter eller tjenester, så du må ha spesielle funksjoner inkludert på nettstedet ditt. Imidlertid kan til og med denne typen nettsteder håndteres med en CMS, eller en nettstedsbygger, i noen tilfeller.

Et annet eksempel på komplekse nettsteder er webapplikasjoner. De er interaktive og har mange tilleggsfunksjoner inkludert. Hvis du vurderer å opprette et webapplikasjonsnettsted, bør du seriøst vurdere å ansette en profesjonell nettsteddesigner eller utvikler. Det kan koste deg minst 10 000 dollar, men hvis du vil forsikre deg om at webapplikasjonen din fungerer uten hikke, må du bite kulen her.

Vurder budsjettet

budsjettfordeling nettsted byggingÅ lage en økonomisk plan for et nettsted vil hjelpe deg med å bestemme hvor mye du er villig til å bruke for nettstedet ditt. Du må ta med budsjettet ditt når du tenker på DIY kontra profesjonelt utviklede nettsteder.

For enkle nettsteder, som tidligere nevnt brosjyrewebsite, kan prisen for et år variere fra $ 50 til $ 5000, avhengig av om du opprettet et nettsted selv eller om du ansatt en profesjonell. Flertallet av profesjonelle utviklere vil belaste deg rundt 5 000 dollar for å opprette et nettsted som vil ha godt utseende og design og er responsiv på mobile enheter.

For mer komplekse nettsteder, for eksempel et e-handelsnettsted, må du betale litt mer. For å lage det selv, må du få en nettstedsbyggerpakke som inneholder e-handelsfunksjoner og som vanligvis tar rundt $ 300 per år ut av lommen. Minimumsbeløpet du må betale for et e-handelsnettsted utviklet av en profesjonell er $ 7 500, men det er bare prisen for et veldig grunnleggende nettsted. Hvis du vil legge til flere, mer komplekse funksjoner, som sanntids produktstyring eller produktkategorier, kan du forvente at kostnadene vil øke betydelig.

Hvor dyktig er du?

Svaret på dette spørsmålet vil ha den viktigste innvirkningen på din beslutning i dilemmaet DIY nettsteder kontra profesjonelt utviklede nettsteder. Jeg mener, hvis du er en programmerer, så har du ikke en gang et dilemma. Men for resten av verden må vi nøye vurdere hvilket alternativ som kan passe best for vårt kunnskapsnivå og dyktighet i teknologiverdenen..

Så hvis du ønsker å opprette en webside på egen hånd, må du bestemme hvilket alternativ du kan håndtere. Som vi allerede har nevnt, er nettstedbyggere, spesielt dra og slipp nettstedbyggere, det mest enkle og enkleste alternativet. Du trenger praktisk talt ikke vite noe om koding eller programmering for å lage et nettsted med disse verktøyene. Imidlertid er det visse ulemper her, selvfølgelig. De er det mest begrensede alternativet, og du vil ikke kunne ha så mye kreativ frihet som du ville gjort med andre alternativer.

På den annen side, hvis du har litt kodingskunnskap, men ikke nok til å bygge et nettsted fra bunnen av, kan det være lurt å gå med WordPress. Du må ha en grunnleggende kunnskap om HTML og webhotell i dette tilfellet, men det er fremdeles ikke et vanskelig system å håndtere. Baksiden er at den er mer fleksibel, og du kan bruke den til å tilpasse nettstedet ditt i større grad. Du kan også bruke det omfattende WordPress-fellesskapet for all informasjon, for å hjelpe deg med problemer og til å søke etter de beste maler, temaer, plugins og widgets for nettstedet ditt..

Nå som vi har dekket noen av faktorene du må ta hensyn til når du bestemmer deg for om du vil opprette nettstedet ditt selv eller ansette en profesjonell webutvikler, la oss se nærmere på alle fordeler og ulemper med begge alternativene.

Fordeler og ulemper ved DIY-nettsteder

diy nettsted byggherre fordeler ulemper

Fordeler

Prisen er den største og mest åpenbare fordelen med DIY-nettsteder. Jeg mener, hvis du hadde nok penger eller hvis webutviklere jobbet gratis, hvorfor ville noen til og med vurdert å opprette et nettsted på egenhånd hvis de ikke selv er programmerer. Det er mange verktøy, kalt nettstedbyggere som lar deg bruke dra og slipp-metoden for å lage et nettsted uten å måtte investere penger i det. De gir deg et tema, og det er mange vakre, funksjonelle og interessante temaer som du kan bruke.

En annen fordel som kommer fra DIY-nettsteder, er fleksibilitet. Selv om fleksibiliteten din er begrenset med det temaet du velger når du bruker en nettstedbygger, hvis du har nok kunnskap til å opprette en webside med WordPress, så er alternativene dine praktisk talt ubegrensede.

Å lære nye ting er en annen fordel som følger med å lage et nettsted på egen hånd. Hvis du for eksempel hadde en grunnleggende kunnskap om HTML, før du begynte å bygge nettstedet ditt med WordPress, vil du helt sikkert utvide kunnskapen og bli dyktigere.

ulemper

Den største ulempen med DIY-nettsteder kommer av det faktum at de er veldig tidkrevende, spesielt hvis du må lære ting som koding, webhotell, domenenavnetjenester osv. Underveis. En annen feil kommer fra dette, og det er det faktum at du må ha litt teknisk kunnskap hvis du vil lage et nettsted som vil se nøyaktig ut som du så for deg.

Selv om du bestemmer deg for å bygge et nettsted selv med en nettstedbygger, kommer mangelen på fleksibilitet et annet problem – det uprofesjonelle utseendet til nettstedet ditt. Dette er kanskje ikke alltid, men i mange situasjoner vil et nettsted opprettet av en komplett amatør se bra ut, amatørmessig.

Noen gratis nettstedbyggere og plattformer gjør det også veldig vanskelig å overføre innholdet ditt til en annen leverandør hvis du bestemmer deg for å bytte på et senere tidspunkt.

Fordeler og ulemper ved profesjonelt utviklede nettsteder

profesjonell nettstedutvikling fordeler ulemper

Fordeler

Når du bestemmer deg for å bruke en profesjonell webutvikler for å hjelpe deg med å bygge nettstedet ditt, lærer du sammen med en profesjonell og får verdifull kunnskap og erfaring for fremtidige bestrebelser. Du vil samarbeide med eksperter som kan gi deg råd om mange ting, for eksempel hvordan du kan øke trafikken eller konverteringsfrekvensen, noe som er en uvurderlig hjelp hvis du aldri har administrert et nettsted før.

Du vil også motta løpende støtte og hjelp når du trenger det mest. For eksempel vil du ha en person å ringe hvis noe bryter på nettstedet, mens du kan fokusere på de viktigere tingene i virksomheten din. Utvikleren din kan hjelpe deg med å velge webhotell og registrere domenenavnet ditt også.

ulemper

Vel, vi nevnte det så mange ganger, men her går det igjen – kostnadene. Du må investere en betydelig mengde midler hvis du vil at en profesjonell utvikler skal håndtere byggingen av nettstedet ditt. Prisen vil avhenge av kompleksiteten, størrelsen og tilpasningen av nettstedet, og disse tingene vil også påvirke tiden som er nødvendig for å fullføre prosjektet.

En annen ulempe kan være det faktum at en del funksjoner kan låses av en utvikler når de bygger nettstedet ditt. Navigering eller stilendringer kan for eksempel være låst og utilgjengelig for tilgang til deg. Selvfølgelig vil tekst, bilder og andre grunnleggende elementer alltid redigeres av deg, men hvis du vil ha full kontroll over nettstedet ditt, må du snakke om det med utvikleren din før du starter prosjektet.

Konklusjon

Vi håper at artikkelen vår har gitt nok innsikt og informasjon for deg, slik at du kan fortsette og ta den beste beslutningen for deg selv. Enten du vil gå med en DIY-webside eller leie en profesjonell webutvikler er helt opp til deg og du må veie alternativene nøye. Som vi har sagt, må du vurdere budsjettet ditt, ferdighetssettet ditt når det gjelder utforming av et nettsted, hvilken type nettsted du trenger og alle andre ting som er viktige og kan hjelpe deg å ta den riktige beslutningen for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector