Er blogging virkelig død? Hva bør du gjøre i stedet?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Er blogging virkelig død? Hva bør du gjøre i stedet?
0 7 мин.

blogging er død


Noen ganger stilles spørsmålstegn ved overlevelsesevnen for blogging. “Slutten av blogging” eller “blogging is dead” er dommedagsbegrep som har omgått bloggyrket de siste årene. Men er blogging virkelig døende, og er 2018 året som endelig vil gi dødens kyss til blogging?

De første blogg ble opprettet i 1994, og helt siden har blogging vært en av de viktigste delene av online-innhold. Men dagens blogger og bloggere er veldig forskjellige sammenlignet med bloggene fra i går. For det første er konkurransen i blogosfæren i dag mye sterkere enn den pleide å være.

Plattformer som WordPress, Tumblr, Reddit eller Squarespace har gjort blogging tilgjengelig for alle, noe som muliggjør fremveksten av hundrevis av millioner blogger, som dekker alle slags interesser og yrker.

Så hvor kommer frykten for at blogging er død?

Fatalister liker å forklare dette ved å peke på det faktum at annet digitalt innhold – for eksempel videoinnhold – tiltrekker seg større og større folkemengder til skade for tekstbasert innhold. Et søk i Google Trend avslører også et betydelig fall de siste årene for søk etter ord som “blogg” og “blogging”.

Men her er en ny idé: Hva om blogging ikke dør, men – som med alt – bare forandrer seg?

Hva er Blogging Headed For?

Hvis du bare begynner med blogging, eller du er en profesjonell blogger, kan alt dette snakk om det forestående underlaget som svever over blogging motvirke deg, men vi er her for å forsikre deg om at god blogging ikke er på vei mot katastrofe når som helst snart.

Faktisk har Google-søk etter begrepene “blogg” eller “blogging” hatt en nedgang de siste årene, men man lurer på om dette skyldes mest fordi begrepet allerede har blitt et kjent og utbredt begrep, og søker etter “hva er en blogg “eller” betydningen av blogg “er blitt unødvendig, derav fallet i søk. På den annen side har søk etter ord som “hvordan du starter en blogg”, “beste bloggplattformer” eller “gratis bloggplattformer” definitivt sett en økning.

Så hvis blogging bare endres, hva er det som er annerledes med det, og hva bør du gjøre for å følge med på disse endringene?

Roll With The Times

Det kommer alltid til å komme nye trender i bloggbransjen, hvorav noen vil visne, mens andre vil feste seg akkurat som med alt annet.

Som blogger må du se hvilke trender du kan dra nytte av for å øke leserskapet eller kundegrunnlaget, men trekk nøye og ikke gjennomfør noen større endringer før du har overbevist deg selv om at disse trendene fungerer for deg eller er her for å bli. Selv store merkevarer er kjent for å mislykkes: Mens den sosiale medieplattformen Facebook skyrocket, flunkret Google+.

For å unngå å skyte deg selv i foten, kan du undersøke hvordan leserne dine konsumerer innhold og justere bloggstrategien din slik at den fungerer for leserne dine..

Trykk på Innholdsmultiversen

Selv om tekst for 20 år siden var det eneste innholdet du kunne underholde leserne dine med, er dagens virkelighet at innhold tar på seg mange former – videoer, infografikk, gifs, podcasts, e-bøker, etc. Blogging blir stadig mer omformet til videoblogging eller vlogging, med YouTube er en av de foretrukne kanalene for å levere disse videoene.

Men dette betyr ikke at tekstbasert innhold er gjort og borte. Artikler er fremdeles veldig viktige for å levere verdi til leserne og for å rangere godt i søkemotorer. Bare at artikler og innlegg bør diversifiseres med andre typer innhold også.

Ikke vær redd for å bruke innholdsmultiversen for å jazz opp bloggen din med flere typer innhold levert på forskjellige kanaler.

Når vi snakker om leveringskanaler for innhold, bør ikke bloggen din være den eneste kanalen der leserne dine kan konsumere innholdet ditt. I tillegg til å tappe inn videoinnhold og YouTube, bør du også kjøre adresselister og nyhetsbrev. E-post er fortsatt en sterk og stabil plattform for å kommunisere med leserne dine og levere dem personlig innhold.

Forsikre deg om at du bruker tid til å utvide e-postlistene dine, og øke åpningsraten for e-post ved å bruke verktøy som sporer markedsføringsstandarder for e-post, som åpningsrater for e-post, klikkfrekvenser, myke sprett, harde sprett, avmeldinger osv. Disse parametrene kan hjelpe deg med å designe dine e-post og foreta nødvendige justeringer.

Bli en Guru av sosiale medier

Som det eller ei, skjer sosiale medier. Plattformer som Facebook, Reddit, Instagram, Twitter, Tumblr eller Pinterest er de virtuelle møteplassene for milliarder av mennesker over hele verden. I følge Statista, kraften i sosiale nettverk forventes å øke og nå 2,96 milliarder brukere over hele verden innen 2020. Ifølge de samme estimatene bruker globale internauter i gjennomsnitt 109 minutter daglig på sosiale nettverk.

Hvis du ikke allerede er på sosiale medieplattformer, foreslår vi å komme i gang med de forskjellige sosiale mediekanalene som fungerer for din nisje og utvikle en strategi for sosiale medier som kan føre flere kunder eller lesere til bloggen din.

Plattformer på sosiale medier kan bidra til å øke merkevarekjennskap og engasjement hos kundene dine, og du kan få tilbakemeldinger i sanntid om innholdet ditt ved å måle likes, delinger, kommentarer og andre parametere.

Gjør deg klar for mobil

Mobilsøk har blitt de ledende søkene i søkemotorene. Flere og flere konsumerer innhold på mobil og handler online på telefonene sine. Google har lagt merke til dette skiftet til en mobil verden og svart ved å kunngjøre sin første indeksering i 2017.

Hvis bloggen din ikke har et responsivt design og ikke spiller bra på mobilen, kan det hende du ser at rangeringene av søkemotorene synker og oppgivelsesraten øker.

Å ha en blogg som ser bra ut på mobil vil sikre at du ikke går glipp av trafikk som kommer fra mobilsøk.

Siste tanker

Hvis du ser et fall i rangeringene dine eller en reduksjon i engasjement, konverteringer, salg eller abonnenter, betyr det ikke at blogging som en bransje er i ferd med å dø, og at du bør hoppe over skipet. Det betyr ganske enkelt at blogging slik du kjenner den ikke lenger fungerer like bra som det gjorde, og det er på tide for deg å endre typen innhold du legger ut, måten du markedsfører bloggen din og måten du kobler til publikummet ditt.

Å analysere nye trender i din nisje, eksperimentere med måter å engasjere dine eksisterende målgrupper på, forgrenes seg på sosiale medieplattformer og diversifisere innholdet ditt er noen få måter du kan “gjenopplive” en blogg som kan forsvinne.

Blogging er ikke død!

Gjennom årene har blogging gjennomgått mange endringer. Du må tilpasse deg disse endringene og få blogging til å fungere for deg. Start bloggen din på InMotion hosting – gratis domene inkludert.

Start bloggen din nå »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector