Finn webhotell og bygg et nettsted for profesjonell fotograf

bygge profesjonell fotograf nettsted


I våre dager spiller moderne internetttekstinnhold en veldig viktig rolle som tiltrekker lesere til et nettsted. Videoer er også veldig viktige fordi det sammenlignet med ren tekst kan bære mer informasjon, og det er en raskere måte å kommunisere emnet på. Bilder er også et veldig viktig element på hvert nettsted, så vi kan ikke unngå å legge dem inn i innholdet.

De fleste nettsteder bruker arkivbilder, andre ansetter fotografer for å ta bildene for dem. Etterspørselen etter profesjonelle bilder øker, men det er også mange profesjonelle fotografer med utstyr av høy kvalitet som kan produsere profesjonelle bilder. Hvis du selv er fotograf, vet du sannsynligvis allerede hvor vanskelig det er å bygge et godt omdømme og få en langsiktig kontrakt. Kanskje har du allerede begynt å bygge porteføljen din ved å bruke sosiale nettverkssider som Flickr, Pinterest, Instagram Tumblr eller Facebook. Disse nettstedene gir en god plattform for å laste opp, lagre og dele arbeidet ditt og få noen jobber. Alt dette kan fungere til et visst punkt, men hvis du virkelig vil skille deg ut fra mengden, bør du bygge din egen fotografnettsted, lage en portefølje som vil representere deg og arbeidet ditt, mens du har full kontroll over bildene dine, i motsetning til på nettsamfunn.

I det følgende skal jeg lære deg hvordan du finner en god hostingleverandør og hvordan du bygger en profesjonell fotografnettsted.

Bygg nettstedet ditt for fotografering

fotografering nettsted byggeguide

Det første trinnet er å velge en plattform som lar deg enkelt administrere, laste opp og oppdatere innhold på nettstedet ditt. Det kan være et fotogalleri eller en cms som lar deg bygge en portefølje eller en spesialbygget programvare som er spesielt utviklet for dine behov. Uansett hva du velger, sørg for at du forstår hvordan nettstedet ditt fungerer, fordi målet er å være selvforsynt og legge til nytt innhold selv. Hvis du ikke er kjent med nettstedbygging, bør du se etter en webdesigner / utvikler som kan hjelpe deg i begynnelsen.

Hvis du ikke har budsjett til å ansette en designer eller selv ønsker å bygge nettstedet ditt, kan du vurdere å velge en plattform som har stor støtte og et aktivt samfunn som kan hjelpe deg på forskjellige offentlige fora. For eksempel er et veldig godt alternativ for å bygge fotograferingsnettstedet WordPress. Dette er veldig populær, åpen kildekode-programvare, som er tilgjengelig gratis, og har blitt laget for det meste for blogger, men den har utvidelser og temaer som vil forvandle det grunnleggende blogggrensesnittet til en profesjonell fotografporteføljeside.

Kjøp en god fotografvertjeningsplan

beste fotografering nettsted hosting

Jeg kan ikke understreke nok at hosting er en av nøkkelfaktorene til et vellykket nettsted. Så det er viktig å velge en god hosting for nettstedet ditt. Men hva er funksjonene du trenger når du bygger din fotograferingsportefølje? Det er klart at du vil laste opp bilder og sannsynligvis mange av dem. Du vil at nettstedet ditt skal laste raskt og vise bilder raskt. For starten er det nok å få en delt hostingplan. Hvis du bestemmer deg for å bygge porteføljen din ved hjelp av WordPress, anbefaler jeg sterkt å bruke BlueHost eller InMotion hosting. Disse to selskapene tilbyr god støtte for Wrodpress og deres delte servere er raske nok til å gi en god ytelse for ditt nettsted for fotografering.

Organiser fotograferingsporteføljen

profesjonell fotograf portefølje nettsted

Hvis du deltar på noen få fotograferingsøkter, kan du ende opp med å ha tusenvis av bilder. Det er mest sannsynlig at du ikke vil laste opp alle disse bildene til nettstedet ditt, ikke bare fordi det er for mye innhold, men du vil vise de beste bildene dine til potensielle kunder. Velg de beste 15-20 bildene dine, bearbeid dem ved å bruke et program for redigering av bilder som Photoshop eller Gimp, og fremhev dem. Hold “less is more” -faktoren og ikke overvelde besøkende på nettstedet. Hvis du ikke kan overbevise de besøkende med 20 bilder, vil sannsynligvis få hundre ikke hjelpe med å få en jobb, så last opp bare materiale av høy kvalitet til nettstedet ditt.

Som en anbefaling, ikke last opp bildene dine i et råformat, endre størrelsen på nettet og reduser filstørrelsen på bildene, men hold den gode kvaliteten. På denne måten vil potensielle kunder raskt kunne navigere gjennom bildene dine.

Hvis du har tid til å blogge, ikke nøl med å lage en seksjon på nettstedet ditt der du deler erfaringer, tanker og skriver om deg selv. Dette vil skape en kommunikasjonsbro mellom deg og dine kunder og vil også bidra til å få mer trafikk fra søkemotorer.

Konverter besøkende til kunder

Nettstedet ditt er ordentlig strukturert og bildene dine er på plass, selvfølgelig vil du få noen nye kunder. Sannsynligvis vil du ikke motta en e-post eller en telefonsamtale fra alle de besøkende, men bare fra de som sannsynligvis vil signere kontrakten. For å unngå å kaste bort din dyrebare tid ved å handle med kunder som ikke har det riktige budsjettet eller har en klar forståelse av hva du gjør, gjør nettstedet ditt effektivt: gjør det klart hvilke tjenester du tilbyr, hva er gebyrene dine og hva er prosessen med arbeid. Ved å presentere all denne informasjonen på nettstedet ditt, vil sannsynligvis den neste telefonsamtalen ende med å avslutte en avtale.

Konklusjon og anbefaling

Å bygge et nettsted for fotografering eller portefølje er ikke vanskelig; absolutt det krever litt tid og et visst nivå av teknisk kunnskap hvis du bestemmer deg for å bygge den selv. Å bruke WordPress for nettstedet ditt kan redusere tiden og vanskelighetsgraden for utviklingen betydelig. På toppen av det er WordPress ekstremt fleksibel slik at du kan installere et tema, tilpasse det etter dine behov og tilpasse nettstedet ditt uten behov for å skrive en eneste kodelinje. På slutten av dagen er du en fotograf og ikke en utvikler, og WordPress ble bygget for personer som deg. Nå som du fant en god og enkel måte å bygge din webside, gå og registrer deg hos Bluehost, kjøp Starter-planen din, registrer ditt domenenavn gratis og start din WordPress fotograferingsportefølje med en gang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map