Grunnleggende om SQL: Nybegynnerguide om hvordan du bruker SQL-database

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Grunnleggende om SQL: Nybegynnerguide om hvordan du bruker SQL-database
0 9 мин.

sql-basics


SQL er en forkortelse for strukturert spørrespråk, og det er en kjent metode for spørring av databaser. Det har ikke noe å si om du vil manipulere små eller større databaser; Dette standardspråket lar deg operere på alle slags databaser. Det er mange bedrifter som søker etter gode SQL-programmerere og databaseadministratorer som er høye betalende jobber akkurat nå.

Dette betyr imidlertid ikke nødvendigvis at du trenger å gå til et universitet for å forstå grunnleggende om SQL. Det er faktisk mange enkle måter å administrere nettstedets data på. I guiden vår kan du lære noen SQL-tips som kan komme til nytte når du jobber på nettstedet ditt eller kundedata.

Dette anbefales spesielt for gründere, finansanalytikere og eiere av små bedrifter. Men selvfølgelig kan det være nyttig for alle som er interessert i emnet.

SQL i et nøtteskall

SQL er flott for å administrere data ved å bruke hvilken som helst database. En database kan enten ha noen få datapunkter eller hundretusener av dem, det spiller ingen rolle. Med SQL har du et sterkt verktøy i hånden som kan hjelpe deg med å høste data selv fra enorme databaser. Det er raskt, effektivt, og du trenger bare å vite noen triks for å starte.

SQL er ganske gammel; den kom ut i 1974 og ble det mest populære språket for datahåndtering. Den hadde jevnlige oppdateringer siden den gang, med den siste ble utgitt i desember 2016. Hvis du vil starte med SQL uten erfaring med programmering, er det to versjoner du bør sjekke ut. Først av alt, prøv hovedversjonen som kan brukes sammen med andre databaseprogrammer effektivt.

Du har også Access SQL, som er veldig lik hovedversjonen. Det er et språk laget for Microsoft Access, som er et svært populært verktøy som hjelper mange små bedrifter med å administrere dataene sine. Men med den andre versjonen, mente vi MySQL som faktisk er den mest brukte SQL på Internett. Det er åpen kildekode og litt annerledes enn Access SQL og hovedversjonen. Imidlertid vil det være stort sett det samme hvis du bare vil prøve ut tipsene som vi skal vise deg i denne guiden.

Folk som eier et WordPress-nettsted og driver et cPanel-webbasert admingrensesnitt, kan lett ha tilgang til SQL. Hvis du er en av dem, er alt du trenger å gjøre å åpne phpMyAdmin-appen for databasetilgang og begynne å kjøre SQL-spørringer. Siden versjonene som vi nevnte – MySQL og SQL – begge er veldig fleksible, har du mange grensesnitt og alternativer for å begynne å operere med dem.

Det avhenger bare av brukeren hvordan prosessen ser ut. SQL-spørsmål kan gjøres enten i grafiske grensesnitt eller i enkel tekst, ved å skrive inn kommandolinjer på en gammeldags måte. Det som virkelig betyr noe er sluttresultatet, som kommer til å være det samme begge veier hvis du gjør det riktig. Dette er nøyaktig hva vi skal vise deg nå: hvordan du gjør det riktig.

Slik kjører du en SELECT-spørring?

Vi starter med den enkleste, den Å VELGE spørring som også er en veldig ofte brukt metode hvis du vil høste inn noen data. Hver gang du har en database med viktige datapunkter som må samles og oppsummeres, kan du bruke denne metoden. En valgt spørring kan brukes på mange måter, men nå skal vi vise deg bare noen viktige ting som vil hjelpe deg å forstå konseptet.

Enhver tabell med klassifiserte data vil være passende. La oss ta et bord med bøker akkurat nå. Så tabellen vil bli kalt bøker og la oss si at den er delt inn i felt som tittel, forfatter, beløp (mengden av boken på lager) og pris. Fra nå av skal vi bruke disse feltene med alle store bokstaver i SQL-koden.

Hvis du nå vil oppsummere de ovennevnte detaljene om hver tilgjengelige bok i tabellen, må du gjøre et valgt spørsmål. Dette vil gi deg en lettforståelig liste med all informasjonen pent oppsummert. Neste trinn er å lage koden som forteller datamaskinen hva du vil og hvor hvert felt er. La oss se hvordan vårt eksempel vil se ut i SQL-kode:

Velg tittel, forfatter, beløp, pris

FRA Bøker;

Som du ser, er dette spørsmålet ikke veldig spesifikt. Hva om du bare vil ha informasjon om Stephen King og Paulo Coelho-bøkene i butikken? Selvfølgelig er det alltid Microsoft Excel hvor du kan importere tabellen, så filtrere Stephen King og Paulo Coelho og deretter ordne all informasjonen. Imidlertid vil det ta noen få trinn sammenlignet med SQL der du bare trenger å legge til en kort kodelinje. Hvis du vil filtrere ut de to forfatterne, trenger du bare å bruke HVOR i SQL-koden på følgende måte:

VELG TITEL, BOND, PRIS

FRA Bøker

HVOR FORFATTER = ‘Stephen King’, ‘Paulo Coelho’;

Semikolonet er alltid helt på slutten av koden som vist i begge eksempler. På dataspråk betyr semikolonet at det er sluttpunktet for kommandoen din, og at det ikke er noe annet å gjøre. En annen viktig detalj er at du må skrive inn kommandoene med store bokstaver: HVOR, VELG, FRA.

Bruk apostrofene og kommaene som vist. Du kan også finne kodene for SQL på Google når du trenger det. Bare fortell Google Search hva du vil gjøre i SQL, og det er mange nettsteder som kan vise deg riktig kode for det.

Slik kjører du en UPDATE-spørring?

Arbeid med databaser inkluderer også å oppdatere noen datapunkter nå og da. Dette kan gjøres enkelt med SQL, du trenger bare å få tillatelse først, ellers vil du ikke kunne endre noe. Når du er i stand til å lese og skrive i den aktuelle databasen, kan du begynne å kode.

Det er mange ting som kan gå galt når du endrer en database, så det er viktig å være nøyaktig med koden. Hvis du bruker Å VELGE kommandoen feil måte, har du en sjanse til å overbelaste serveren. Eller det kan være lurt å samle inn data, men det er dårlig Å VELGE kommando gir deg de dårlige resultatene, og du vil kanskje ikke engang legge merke til det.

På den annen side bruker du OPPDATER kommandoen feil måte, kan du ende opp med å endre hele databasen. For å sikre at databasen ikke havner i papirkurven, oppretter du en sikkerhetskopi før du bruker koden.

Data endres kontinuerlig, spesielt i virksomheter. Hvis du har en database og trenger å oppdatere noen deler av den, vil OPPDATER kommandoen kan hjelpe deg. La oss gå tilbake til eksemplet Bøker. Hvis du har en klassifisert database om bøkene i butikken din, kan det hende du må oppdatere prisene nå og da. Hvis prisen på Fifty Shades of Grey-boka er endret og du må oppdatere den, er dette SQL-koden du trenger å bruke:

OPPDATERING Bøker

SETT PRIS = ‘9,99’

WHERE TITLE = ‘Fifty Shades of Grey’;

Som et resultat vil boken Fifty Shades of Grey få et nytt nummer i PRIS-feltet, og merke seg at den koster $ 9.99 fra nå av. Hvis du ikke er forsiktig, kan du glemme å legge til HVOR del og koden ville endre alle prisene i databasen. Og da vil det ta mye tid å finne riktig pris for hver bok igjen.

Arbeid med SQL-ferdighetene dine

Ved å øve på flere SQL-metoder, kan du bli en mester i dette språket. Det kan være et utrolig kraftig verktøy for å administrere dataene til bedriften din og samtidig spare deg for mye tid. Etter noen dager med praksis vil du kunne bruke alle grunnleggende kommandoer uten å gjøre en eneste feil.

Hvis du er interessert i å lære SQL, er det noen virkelig gode online-kurs som kan lære deg noen avanserte metoder. Forsikre deg om at du leser noen anmeldelser før du starter et kurs, og velg deretter det som mest passer dine behov. I tillegg OPPDATERING og VELG, SQL har mye mer å tilby. Her er en kort liste, bare for å gi deg en ide om noen av de mest enkle SQL-kommandoene:

 • SLETT – lar deg slette spesifikke datapunkter i databasen
 • Sett inn – bruk dette når du vil legge til nye data i tabellen
 • SKAP DATABASE – denne snakker for seg selv, oppretter en tom database
 • ALTER DATABASE – du kan bruke den til å endre databasen
 • SKAP INDEKS – kan du opprette nye søketaster med denne
 • DROP INDEX – blir kvitt en søkeøkkel hvis du ikke trenger den
 • SKAP TABELL – legger til en ny tabell i databasen
 • ALTER TABELL – bruk denne hvis du vil endre tabellen

Hvis du bestemmer deg for å lære og bruke SQL, ikke forvent å bruke alle disse kommandoene regelmessig. SELECT er den mest populære kommandoen selv blant profesjonelle. De andre kommandoene kan være nyttige av og til, men det avhenger også av hva slags database du jobber med.

Hvis du jobber med databaser regelmessig, vil du definitivt trenge SQL. Når du blir god på språket og i å administrere databaser generelt, kan det også åpne en ny karrierevei for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å fortsette å trene fordi det er mange muligheter i big data, spesielt for bedrifter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector