Hva er cPanel? Hvorfor skal du bruke cPanel Web Hosting?

hva er cpanel


cPanel er, som navnet antyder, et nettbasert kontrollpanel som brukes til å administrere Linux- eller Windows-baserte webservere eller verter. Det gjør det mulig for brukere å kontrollere e-postadresser, domenenavn, databaser, forskjellige PHP-versjoner og nesten alle aspekter av en webserver, og dermed gjør det mulig å administrere alle hostede tjenester på et enkelt sted. Utviklet av cPanel-selskapet, er cPanel mest skrevet i Perl.

cPanel er et flott, tilpassbart kontrollpanel, som vellykket motstå testen av tid, og har et aktivt samfunn bak seg, som kan hjelpe deg med å overvinne eventuelle problemer eller vanskeligheter som oppstår under bruken. Populariteten og den utbredte bruken av cPanel skyldes også at den har et greit grensesnitt som også lett kan forstås av førstegangsbrukere. Men dens funksjoner på bedriftsnivå (multiserveradministrasjon, IPV6-støtte) gjør det også egnet for mer profesjonell bruk.

Få tilgang til cPanel

Du får tilgang til cPanel-installasjonen ved hjelp av en nettleser. Adressen til panelet vil bli gitt av serveren din eller hostingleverandøren. Du skal ikke være redd av: 2082 i URL-en, da det er portnummeret som cPanel lytter til som standard. Imidlertid bør du bare få tilgang til cPanel via en sikker HTTPS-tilkobling, ellers kan du risikere et sikkerhetsbrudd.

cpanel sikker tilkoblingspålogging

cpanel-pålogging

CPanel-grensesnittet

CPanel-grensesnittet har blitt raffinert gjennom tidene, igjen og igjen, og selve grensesnittet kan tilpasses av webhotellfirmaet som tilbyr tjenestene, men generelt har de følgende hovedavsnitt: Innstillinger, Mail, filer, database, domener, Sikkerhet og logger. Det brukervennlige og polerte grensesnittet er et av de mange aspektene som står for populariteten til dette kontrollpanelet.

cPanel-funksjoner

cPanel er et av de mest funksjonelle rike kontrollpanelene der ute.

cpanel-grensesnittfunksjoner

I Mail-delen kan du sette opp nye e-postkontoer, speditører, du kan finjustere SpamAssasin-innstillinger, administrere postliste, definere fange alle e-postadresser, etc. De fleste e-postinnstillinger kan gjøres med bare noen få klikk.

Under domenet kan du finne Simple Zone Editor som redigering av soner lett kan oppnås gjennom. Her kan du også definere viderekoblinger, og du kan redigere andre domener- og DNS-relaterte innstillinger.

Du finner PHPMyAdmin vanligvis under bruk også. En annen fin funksjon i databaseseksjonen. Behandlingen av MySQL-databaser fra et webgrensesnitt er ganske praktisk, men hvis du foretrekker MySQL Workbench, kan du med cPanel muligheten til å “montere” eller bruke eksterne databaser. Foruten MySQL, kan cPanel også administrere PostgreSQL-databaser.

cPanel kommer med et veldig praktisk backup-system, som vanligvis finnes under Fil-delen. Det kan brukes til å lage ikke-inkrementelle, stillbilde-baserte sikkerhetskopier fra databaser, filer, e-postinnstillinger, eller du kan sikkerhetskopiere hele panelet til et enkelt arkiv. Denne funksjonen er veldig nyttig når du vil flytte til en annen vert, som også tilbyr cPanel som et kontrollpanel. Hvis du vil flytte fra et vertsfirma til et annet som bruker et tilpasset kontrollpanel, kan migrering være en ganske kompleks oppgave, men ikke hvis det gjøres fra cPanel til cPanel. Her, under Files-delen, finner du vanligvis FTP-innstillingssiden, som lar deg sette opp nye FTP-kontoer, eller redigere gamle. Du kan spesifisere kontoens hjemmekatalog hvis du vil, men den er vanligvis forhåndsutfylt for deg.

cpanel php versjon cron jobbsupport

Med cPanel kan du vanligvis velge hvilken versjon av en bestemt programvare du vil bruke, med bare noen få klikk kan du for eksempel velge PHP-versjonen. Du har fremdeles den gamle PHP-koden som bruker mysq_connect og mysql_query funksjoner? Ikke noe problem, endre PHP-versjonen til 5.X, og du er god til å gå. Vil du skvise litt ekstra ytelse fra din faktiske PHP-nettapplikasjon? Bare endre PHP-versjonen til 7.X, så kan du øyeblikkelig dra nytte av den raskere PHP-tolken når det gjelder generering av sider.

Andre funksjoner som er verdt å nevne er rå og analysert tilgang og tilgang til feillogger, slik at en utvikler kan se de eksakte feilene som er produsert av applikasjonene, mens nettstedseieren kan se tilgangsstatistikken og trafikk svingninger eller trender. Den har cron-jobbstøtte, du kan definere dine tilpassede apache-behandlere eller til og med legge til tilpassede mime-typer, det har en enkel å sette opp Basic Auth-basert mappe passordbeskyttelse, enkel å bruke SSL-oppsett med selvsignerte sertifikater og / eller CSR-generasjon.

Hosting ressurser

Du kan alltid se gjeldende ressursbruk som båndbredde, lagring, antall FTP- eller e-postkontoer, antall databaser, antall sendte e-poster osv. Noen hostingleverandører setter opp e-postbaserte varsler hvis du er i nærheten av den angitte grensen, så du kan iverksette øyeblikkelig handling. Dette kan hjelpe deg med å ha en oversikt over hostingressursene dine og kontrollere tildelingen av dem.

cPanel utvidbarhet

Funksjonene i cPanel kan utvides med tredjeparts plugins. Det er ganske mange ferdige plugins i cPanel App Catalog, men det kan også utvides med spesialskrevne plugins.

cPanel har et godt dokumentert JSON API med ferdige klienter i PHP og PERL og støtter også en kommandolinje API klient kalt cpapi2. Hvis du har noen oppgaver du selv gjør om og om igjen, kan du vurdere å implementere en klient som gjør det for deg, enten som et plugin eller som en API-klient.

Konklusjon – Hvorfor skal du bruke cPanel Host?

Som du ser er cPanel et veldig modent produkt, som har vært i bransjen en god stund nå, med mange høyprofilerte vertsbedrifter som bruker det. Hvis du eier en dedikert server eller en VPS og du vurderer å bruke cPanel enten for deg selv eller for dine klienter, bør du vite at kostnaden for en VPS er $ 20 per måned eller $ 200 per år, mens for en dedikert server $ 45 per måned og $ 425 per måned år. De fleste pålitelige hostingfirmaer vil tilby deg et cPanel-basert hosting-kontrollpanel gratis, og noen klienter vil bare velge en gitt hostingleverandør hvis det kommer med cPanel.

Topp leverandører av cPanel-hosting

Nå som du vet hva som er cPanel og hvordan det fungerer, vil du sannsynligvis vite hvilke som er de beste hostingleverandørene som tilbyr cPanel. Nedenfor er våre topp 3 anbefalte cPanel hosting selskaper som inkluderer cPanel kontrollpanel gratis med sine delte hosting planer:

Selskap
Pris fra

1beste cpanel wordpress hosting$ 3,95 / mo
2best business cpanel hosting$ 4,19 / mo
3beste cpanel-hosting i høy klasse$ 3,95 / mo

Hvis du ønsker å finne ut mer om hver hostingleverandør, anbefaler jeg at du sjekker ut deres offisielle nettsted, eller les anmeldelser:

 • BlueHost Review – best for forretnings- og WordPress-hosting
 • InMotion Review – best for små og mellomstore bedrifter
 • HostGator Review – best for voksende bedriftsnettsteder

Hvis du fortsatt har spørsmål angående cPanel, ikke nøl med å spørre i kommentarfeltet nedenfor eller sjekk nærmere våre cPanel-veiledninger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map