Hva er fremtiden for webhotellindustrien?

fremtidig webhotellindustri


Webhotell har vokst til et modent IT-marked siden dets ydmyke begynnelse. Webhotellplaner har blitt diversifisert, ressurser og funksjoner har blitt rikere mens prisene har falt ned til laveste tider, og flere og flere spesialiserte hostingtjenester har dukket opp (f.eks. WordPress hosting, administrert hosting osv.). Webhotell er fortsatt en konkurransedyktig virksomhet i dag og en må-ha-tjeneste for alle som lanserer en blogg, nettsted eller nettbutikk. Men hvordan ser ting ut for fremtiden til webhotell? Vil utvidelsen fortsette? Vil nye teknologier gi bedre og enda rimeligere hostingløsninger som gjør webhotell slik vi kjenner det i dag foreldet?

Uten tvil vil behovet for web- og appvertjenester fortsette å vokse, og når nye kundesegmenter dukker opp, vil tjenestene fortsette å spesialisere seg i å imøtekomme disse behovene..

Webhotell slik vi kjenner det i dag

Den tradisjonelle sammenkoblingen av delte og dedikerte hostingløsninger er utvidet til også å omfatte administrert hosting, WordPress-optimalisert hosting, VPS-hosting og nå nettsky-hosting. Selv om prisene for delt hosting er så lave som de noen gang har vært (kanskje markerer den langsomme bortgangen til denne typen hosting til fordel for nye teknologier), er dedikert hosting fremdeles på høye enden av prisskalaen. Men hvordan ser trender etter dedikert og administrert hosting, og vil nye teknologier få slutt på tradisjonelle hostinginfrastrukturprodukter?

Future Predictions – by The Numbers

EN forskning av 451 Research, et IT-forsknings- og rådgivningsfirma, har funnet ut at vekstdynamikken i de forskjellige webhotellene vil vise et annet mønster og fokus vil bli flyttet fra tradisjonell vertsinfrastruktur til mer spesialiserte infrastrukturmiljøer som IaaS (Infrastructure as a Service ) og SaaS (Software as a Service). I følge studien forventes en årlig inntektsøkning på 15,5% for hostingtjenester, og inntektsdriverne vil bli administrert hosting, som forventes å vokse omtrent 18,7% per år, etterfulgt av delt hosting med 10,4% per år og dedikert hosting med en vekst på 5,7% per år. Når det gjelder markedsandel, vil web- og applikasjonshotell registrere en nedgang, mens administrert hosting vil se en økning til overraskende 71,5%. Forskningen anslår videre at mens Nord-Amerika og EMEA-markedene – som også utgjør de største markedene for hosting – vil fortsette å vokse, vil deres andel av vertsmarkedet krympe og APAC- og Latin-Amerika-markedene vil vokse med betydelig høyere priser (12% og 14% sammensatt årlig vekstrate i henholdsvis Nord-Amerika og EMEA, i motsetning til 29% og 30% sammensatt årlig vekstrate i APAC og Latin-Amerika gjennom 2019).

Så, hva betyr alt dette for vertsindustrien? Den langsomme generelle veksten av tradisjonelle web- og apphotellressurser gjør at arbeidsmengden vil bevege seg mot IaaS- og SaaS-tjenester, som vil bli stadig mer spesialiserte og infrastrukturtjenester vil omfatte administrerte tjenester som sin modulkomponent. Dette skiftet og kundesegmenteringen er en mulighet for eksisterende leverandører til å imøtekomme disse nye kravene og vise potensielle kunder hvordan skytjenester kan være av verdi for deres virksomheter.

Administrerte tjenester designet spesielt for visse applikasjoner og plattformer, tredjepartsapplikasjoner og offentlig skyinfrastruktur vil være de nye drivkreftene i vertsmarkedet.

The Rise of The Cloud

Tradisjonelle virtualiserte, dedikerte eller delte infrastrukturprodukter begynner allerede å bli overskygget av cloud computing, et domene hvis brede spekter av tjenester tapper skalerbarhet og fleksibilitetsbehov for utviklere, brukere av små bedrifter og store bedrifter.

De største fordelene som brukerne kan dra ut av cloud computing, er sentrert rundt ideen om at rask og on-demand tilgang gis til en stor del av konfigurerbare databehandlingsressurser (tjenester, applikasjoner, lagring, nettverk, servere, etc.) preget av rask levering, minimal tjenesteleverandørinteraksjon og minimal styringsinnsats. Et annet kjennetegn ved skytjenester, enten det er forstått som SaaS, IaaS eller PaaS (Platform as a Service) er deres elastisitet og evne til å svare på endrede krav. En ytterligere særegenhet er deres mest betal-som-du-gå-natur som lar brukere kjøpe tjenester basert på forbruk.

De tre såkalte komponentene i cloud computing – SaaS (applikasjoner levert over nettet og designet for sluttbrukere), PaaS (et konglomerat av verktøy og tjenester designet for rask og effektiv koding og distribusjon av applikasjoner), og IaaS (programvaren og maskinvare som er belastet med å drive alle de andre tjenestene, nettverk, operativsystemer, lagring, servere), selv om de blir sett på som forskjellige kategorier, blir linjene mellom dem i økende grad uskarpe og vil fortsette å bli det de neste årene..

I denne sammenhengen vil nettskyhotell fortsette å utvide seg, og se hvordan brukerne vil ønske å fjerne de begrensningene som tradisjonelle vertsprodukter setter, og omfavne fleksibiliteten, kraften og påliteligheten som tilbys av det sammenflettede servernettverket som utgjør skyhostmiljøet. Små bedrifter vil også kunne dra nytte av nettskytvertsmiljøet og alle aspekter ved skytjenester siden kostnadene vil bli rimeligere og bedrifter vil kunne effektivisere og fullføre små og mellomlangsiktige prosjekter uten overflødige investeringer. Takket være cloud computing-tjenester vil ikke ekspertise og økonomiske begrensninger lenger være en avgjørende faktor siden ferdige komponenter i skyinfrastrukturtjenester vil bidra til å overvinne disse veisperringene.

Skyen forstått som summen av SaaS-, IaaS- og PaaS-komponentene har åpnet veien for innovasjons- og teknologigiganter som Amazon, Microsoft og Google gjennom sine skybaserte tjenester – Amazon Web Services, Microsoft Azure og Google Cloud Platform – baner allerede vei for det nye skiftet som skytjenester og nettsky-databehandling vil bringe innen web- og applikasjonshotell.

Konklusjon

Etter hvert som forbrukere blir mer bevisste på fordelene ved å bruke netthistjenester og nettsky-databehandling for sine virksomheter, vil måten å gjøre forretninger på nettet og hvordan kundene fungerer, endre seg. Arbeidsmengder som pleide å eksistere i dedikerte og VPS-miljøer, vil bevege seg mot det utvidede spekteret av infrastruktur og applikasjonstyper som i dag er omfattet av IaaS-løsninger. Bedrifter som ønsker å fortsette å trives i denne nye verdenen av web- og apphotell, må være kvikke på beina, og forståelse og identifisering av teknologiske og forbrukerresponstrender vil være en kritisk del i den prosessen..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map