Hva er HTTP-feil 404, ikke funnet – Hvordan fikser jeg det?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hva er HTTP-feil 404, ikke funnet – Hvordan fikser jeg det?
0 6 мин.

http-feil 404 ikke funnet


HTTP-responsstatuskoder kan være vanskelige å spore opp, spesielt de som indikerer en feil. Feilen 404 ikke funnet er en HTTP-svarstatuskode som indikerer at serveren ikke kunne finne det som ble bedt om av klienten (nettleser), på forespørsel fra en server (ekstern datamaskin), og at en 404 ikke funnet feil blir returnert.

I denne artikkelen skal vi diskutere de mulige årsakene bak en Feil 404 ikke funnet, og hvordan du løser den, men først:

Hva er feil 404 ikke funnet??

Som nevnt tidligere vises en feil 404 ikke funnet når en klient klarer å kommunisere med serveren og ber om en spesifikk ressurs (side eller URL), men serveren kunne ikke finne en gyldig ressurs på det forespurte stedet.

Dette skjer vanligvis når serveren ikke gjenkjenner URL-adressen som ble spesifisert av klienten som gyldig. Som vi vil diskutere videre i denne artikkelen, er det flere årsaker til at en URL kan anses som ugyldig av serveren.

Noen ganger, når det blir bedt om en ugyldig ressurs, kan webapplikasjoner returnere myke 404-feil, noe som vanligvis skjer når serveren returnerer en 200 ok svarskode, som signaliserer at ressursen lastes som forventet, men den følges av visningen av en tilpasset 404-side , som indikerer at ressursen ikke faktisk ble funnet. Fra et SEO-synspunkt, blir dette sett på som en dårlig praksis siden webcrawlere er avhengige av legitime 404 ikke funnet feil for å bestemme gyldigheten av ressurser / lenker.

Her er et skjermbilde av Moz.coms tilpassede feilside:

tilpassede 404 feilsider

404 Fant ikke feil – Hvordan fikser jeg det?

HTTP-responsstatuskoder i 4xx-kategorien er feil på klientsiden, i motsetning til 5xx-kategorien, som er feilsvar på serversiden som 502 Bad Gateway Error eller 500 Internal Server Error.

Til tross for å bli betraktet som en feil på klientsiden, kan ikke serverfeil utelukkes helt i tilfelle en 404 Not Found-feil, og det er grunnen til at vi skal utforske både klientsiden og serversiden årsaker til denne feilen, og også adressere problemområder innen innholdsstyringssystemer som kan returnere en feil 404 ikke funnet.

Før du begynner å teste ut eventuelle rettelser på en 404 Not Found-feil, et råd: opprett en fullstendig sikkerhetskopi av databasen eller applikasjonen din, eller opprett en kopi av applikasjonen på en iscenesettingsserver for å unngå problemer i live applikasjon.

Feil 404 Ikke funnet feilsøking på klientsiden

Vi starter med feilsøking på klientsiden, siden problemer på klientsiden mest sannsynlig forårsaker denne feilen.

Bekreft den forespurte URL-en

Skrivefeil i en del av URL-en er ofte de skyldige når en 404 Not Found Error returneres. Mens domenenavn er lite følsomme overfor store bokstaver, noe som betyr at både EXAMPLE.COM eller ExAmPle.cOm ville gitt samme resultat, er deler av en URL som vises etter domenenavnet store og små bokstaver.

Fjern informasjonskapsler

En annen mulig løsning for en 404 Not Found-feil er å tømme informasjonskapsler som samsvarer med nettstedets domene. Ugyldige eller ødelagte informasjonskapsler kan skape forvirring med hensyn til identiteten din, eller det kan føre til at en server tenker at du prøver å få tilgang til en ressurs som ikke eksisterer, noe som kan føre til en 404-feil.

Her er noen nyttige guider for hvordan du tømmer informasjonskapsler i forskjellige nettlesere:

Logg ut & Logg inn igjen

Denne løsningen er nyttig når en form for brukerautentisering brukes av applikasjonen din. I disse tilfellene kan det hende at serveren opplever et problem med økt-tokenet ditt (det kan være at den ikke kjenner seg igjen i det, eller at den anser det som ugyldig), noe som vil forklare 404-feilen. Hvis du logger ut og på nytt, vil du gjenskape det lokale øktetokenet og fikse feilen.

CMS-relaterte rettelser

Hvis du bruker populære innholdsstyringssystemer som WordPress, Drupal eller Joomla, kan du oppleve 404 feil på grunn av visse problemer med endringer du har gjort eller utvidelser du har lagt til disse systemene. Følgende tips kan hjelpe deg med feilsøking av disse CMS-ene:

 • Gå tilbake til en tidligere versjon – hvis 404 Not Found Error dukket opp rett etter en nylig oppgradering til CMS, kan du prøve å gå tilbake til forrige versjon før feilen dukket opp;
 • Avinstaller nylig lagt til plugins, utvidelser eller modulerpå samme måte som å oppgradere CMS, kan installere nye utvidelser, moduler eller plugins eller oppgradere dem på serversiden som vil returnere en 404-feil. Avinstallering av disse plugins, moduler eller utvidelser eller nedgradering til en tidligere versjon, og tilbakestill dermed endringene som er gjort av disse;
 • Kontroller manuelt for databaseforandringer – av og til kan det hende at det å rulle tilbake til en tidligere versjon av en plugin eller utvidelse ikke angre endringene som utføres i databasen. I dette tilfellet må du åpne databasen og manuelt sjekke tabeller og poster for endringer utført av utvidelsen eller plugin-modulen.

Hvis du trenger hjelp med å nedgradere CMS eller avinstallere en utvidelse, plugin eller modul, Google CMS navn eller utvidelsesnavn, eller se offisiell dokumentasjon og følg instruksjonene som følger med.

Feil 404 Ikke funnet feilsøking på serversiden

Vi har allerede nevnt at selv om en feil 404 ikke funnet vanligvis er en feil på klientsiden, kan problemer på serversiden også komme i spill når denne feilen returneres. Her er noen syndere på serversiden:

Web-serverkonfigurasjon

Avhengig av hvilken type server applikasjonen din kjører på (Nginx, Apache, IIS osv.), Kan serveren din være konfigurert til å avvise forespørsler til bestemte URL-adresser eller kataloger, og returnere en 404 Not Found Error. Du kan justere serverens konfigurasjon ved hjelp av konfigurasjonsfilene som følger med webserveren.

Tilpasset kode

En annen ting som kan forårsake problemet er en tilpasset kode i applikasjonen din. I dette scenariet kan manuell feilsøking og parsing gjennom logger hjelpe deg med å identifisere hva som forårsaket problemet. Også her er det å lage en kopi på en staging-server den ideelle måten å nærme seg feilsøkingsprosessen.

Finne ugyldige koblinger

Det er noen få automatiske verktøy som du kan bruke til å oppdage ugyldige koblinger eller bestemte nettadresser eller ressurser. Et eksempel kan være å registrere nettstedet ditt med Google Search Console, som vil oppdage ugyldige koblinger sammen med andre problemer som Googlebot har funnet mens du gjennomsøker nettstedet. Alternativt, hvis du ønsker å sjekke bestemte ressurser, kan du bruke W3C Link Checker.

Som du ser er det mange mulige årsaker til en 404 Not Found Error, men de fleste problemer kan raskt identifiseres og løses. Hvis du gjør et Google-søk etter CMS-en du bruker (Drupal, Joomla, WordPress, etc.) etterfulgt av 404 Not Found Error, vil du finne mange løsninger gitt til andre bruksområder som opplever dette problemet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector