Hva er Plesk? Bør du bruke Plesk-drevet webhotell?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hva er Plesk? Bør du bruke Plesk-drevet webhotell?
0 6 мин.

hva er plesk


Plesk er en av de beste kontrollpanelene for webhotell med 50% av de 100 beste leverandørene av hostingtjenester over hele verden som bruker den. Selv om du kan kjøpe en Plesk-lisens separat, er dette kontrollpanelet vanligvis inkludert gratis i delte, VPS og dedikerte hostingplaner fra flere vertsleverandører. Som et nettbasert kontrollpanel letter Plesk den daglige driften av et nettsted ved å tilby en enkelt plattform for eiere av nettsteder for å administrere hostingfunksjonene som er inkludert i deres hostingplan, for eksempel å sette opp nettsteder, e-postkontoer, administrere databaser, sikkerhetskopier, logger.

Beslektet: Topphotellkontrollpaneler

Så lenge var det ingen anstendige kontrollpaneler for Windows-servere, da fulgte Plesk med og fylte det tomrommet, et aspekt som står for populariteten blant dem som er avhengige av Windows-basert hosting. I motsetning til cPanel, som dominerer Linux-scenen, er Plesk det valgte kontrollpanelet for Windows-hosting.

Plesk oversikt

Plesk er en kontinuerlig voksende plattform som inkluderer kraftige funksjoner og utvidelser som spenner fra design til sikkerhet. På sitt aller minste må et kontrollpanel levere minst fire tjenester: Mail, Web, Database og DNS. Ledende kontrollpaneler som Plesk leverer imidlertid mange hosting-tjenester siden webhotell i det virkelige liv er langt mer sammensatt og gjenopptar ikke bare disse fire funksjonene.

Her er en oversikt over Plesks viktigste funksjoner:

Sikkerhet

Sikkerhet er uten tvil et av Plesks viktigste salgssteder. Plesk dekker dyktig webserveren sikkerhet og kontonivå sikkerhet.

Plesk støtter både LDAP og Active Directory-godkjenning, som gjør det mulig å administrere kontoer på et sentralt sted, og å kjøre revisjonslogger mye enklere. På toppen av det har den støtte for tofaktorautentisering (f.eks. Via Google Authenticator) utenfor boksen. Den har en innebygd WAF (Web Application Firewall) basert på mod_security, som du kan tilpasse og finjustere. Du kan abonnere på Atomicore regler mot et gebyr hvis du ikke vil bry deg om å oppdatere reglene selv.

En annen flott funksjon som følger med Plesk ut av boksen er Fail2Ban som kontinuerlig overvåker loggfiler og kan forby IPv4-adresser hvis den oppdager mange mislykkede påloggingsforsøk på en tjeneste. Merk at det bare vil fungere ordentlig med IPv4-adresser, så hvis du bruker IPv6 og vil bruke Fail2Ban, kan du deaktivere IPv6-støtte.

Plesk støtter flere webservere som Apache, NGINX og Litespeed, men når det gjelder sikkerhet gir de også Let’s Encrypt-integrasjon. Du kan ha HTTPS-aktiverte nettsteder gratis med bare et par klikk i kontrollpanelet. Det er ingen grunn til at noen ønsker å drive usikrede nettsteder, eller hvorfor noen i det minste ikke ønsker å gjøre dem tilgjengelige via https. Let’s Encrypt-sertifikater kan også brukes til å sikre postservere (IMAP, SMTP).

Hvis du kjører PHP-baserte nettsteder, bør du vite at det er noen begrensninger på grunn av sikkerhet på PHP-applikasjoner. Selvfølgelig kan du deaktivere dem hvis du vil, men som standard kommer Plesk med herdede PHP-sikkerhetsinnstillinger. For eksempel er OpenBaseDir-begrensninger, allow_url_include satt til falske osv.

Parallels, selskapet bak Plesk, samarbeidet med CloudFlare for å lage ServerShield, som er en utvidelse for Plesk, men det kommer med Plesk 12. ServerShield beskytter nettstedene dine mot DDoS-angrep og andre hackinghendelser, og den har til og med en innebygd CDN. Denne typen samarbeid indikerer tydelig at Plesk er et sikkerhetsorientert kontrollpanel.

At Plesk tar sikkerhet veldig alvorlig, gjenspeiles også av dens respons på sårbarheter. Sikkerhetsproblemer erkjennes i løpet av en dag, og reparasjoner frigjøres i gjennomsnitt i løpet av 9 dager i motsetning til cPanel, som bare tar 9 dager å erkjenne sikkerhetsproblemer og 28 dager i gjennomsnitt for å frigjøre rettelser.

Usability

Siden deres rolle er å hjelpe deg med å administrere komplekse serveroperasjoner, må kontrollpaneler rangere høyt i brukervennlighet så mye at selv nybegynnere skal finne det enkelt å bli kjent med panelets funksjoner.

Plesks grensesnitt har fått en massiv ansiktsløftning gjennom nyere versjoner, og dermed ble et nytt brukergrensesnittstema, fullt responsivt design, høyoppløselige ikoner, retina-klar skjerm, tilpasningsdyktig brukergrensesnitt, etc. lagt til. Plesk støtter alle større nettlesere, gir rollebasert tilgang og en tilpasningsbar brukergrensesnitt til brukerroller via forhåndsinnstillinger for grensesnittet.

Operativsystemets kompatibilitet

Windows-vertsmarkedet er ikke ubetydelig, så hvis du planlegger å delta i det markedet, vil du definitivt løpe på Plesk. Mens cPanel kun er Linux, fungerer Plesk med de samme funksjonene både på Windows og Linux.

merkevarebygging

Plesk tillater tilpasning og merkevarebygging gjennom forskjellige skins tilgjengelig. De gjør det til og med mulig for deg å lage dine egne skins, slik at du kan merke grensesnittet på nytt etter dine behov. Plesk tilbyr også støtte for 32 språk.

Mobilapper

Plesk gjør det mulig å bruke mobilen din til å utføre serveradministrasjonsoperasjoner via deres fullt støttede Android-, Windows- og iOS-apper. Enhver funksjon som kommer ut i Plesk vil også bli støttet på mobil.

planer & Priser

Mens en Plesk-lisens er inkludert gratis i Windows-baserte hostingkontoer og servere til mange hostingleverandører (f.eks. HostGator, GoDaddy), har du også muligheten til å kjøpe en lisens separat for en ustyrt hostingplan som du måtte ha.

Det er tre lisensplaner – Web Admin, Web Pro og Web Host. Du kan velge å betale månedlig for hver plan eller årlig, i så fall får du to måneder fri.

Webadmin-planen koster $ 3,75 / måned (faktureres årlig), og det er en plan som er egnet for administrasjon av nettsteder og servere. Web Pro-planen koster $ 7,50 / måned for VPS eller $ 11,25 / måned for dedikerte servere, og den er rettet mot utviklere og designere ( den inkluderer Developer Pack, WordPress Toolkit, abonnementshåndtering og kontostyring), mens Web Host-planen koster $ 11,25 / måned for VPS eller $ 26,25 / måned for dedikerte servere..

Topp leverandører av Plesk webhotell

Når du nå har en klar visjon om hva som er Plesk og hvordan det fungerer, vil du mest sannsynlig vite hvilken hostingleverandør du bør velge, og som tilbyr Plesk kontrollpanel. Nedenfor er de tre beste Plesk hosting selskapene vi anbefaler:

Selskap
Pris fra

1HostGator beste Plesk hosting leverandør$ 4,76 / mo
2billig Plesk vertsfirma$ 0,99 / mo
3pålitelig Plesk webhotell$ 50 / mo

Konklusjon

Det kan ikke benektes at cPanel er industristandardkontrollpanel for Linux-servere, og mens Plesk har en sterkere tilstedeværelse på Windows-scenen, er det også verdt å bli betraktet som et av de beste Linux-kontrollpanelene. Plesk ble designet for å hjelpe selv nybegynnere webmastere med å administrere infrastruktur og sikre websider og applikasjoner automatisk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector