Hva er privat WHOIS og hvorfor privat domeneregistrering er viktig?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hva er privat WHOIS og hvorfor privat domeneregistrering er viktig?
0 8 мин.

privat whois registrering av domenenavn


Når du kjøper et domenenavn, må du sende inn visse opplysninger som telefonnummeret ditt, fullt navn og adresse, e-postadresse og så videre. Dette kreves av din domeneregistrator på vegne av ICANN (Internet Corporation for tildelte navn og nummer) for å skape åpenhet angående eierskap til domenenavn. Men denne åpenheten koster en pris, som vi vil diskutere i denne artikkelen i tillegg til tiltak for å beskytte deg mot de potensielt skadelige effektene av å offentliggjøre dine personlige data..

Personopplysningene du sender inn når du kjøper et domene blir offentliggjort i Whois sammen med andre data som navnetjenere, utløpsdato, fornyelsesdato for domene, osv. Whois er en teknisk katalog som kan brukes til å slå opp informasjon knyttet til ethvert gTLD (generisk toppnivådomene) som .com, .net eller .online, og som inkluderer alt det innsendte personlig informasjon også. Dette kan gjøre deg sårbar for handlinger fra uekte datainnsamlere, identitetstyver og domenekaprere. Dette med mindre du velger privat Whois eller privat domeneregistrering.

Hva er privat Whois?

JEG KAN krever at du opprettholder nøyaktig og oppdatert informasjon angående domenene dine, og det juridiske og kontraktsmessige eierskapet til et domenenavn er knyttet til informasjonen du sender inn under registreringsprosessen til et domene. Dette betyr at den som er notert i Whois som eier av domenet anses å ha lovlig eierskap til det. Du kan omgå kravet om å oppgi dine personlige data ved å sende inn andres data i stedet for dine egne, men den personen vil bli ansett som den rettmessige eieren i tilfelle en tvist. Selv om du har betalt for domenet, hvis du listet opp andres data, i ICANNs øyne, er personen som er oppført som registrant den rettmessige eieren av domenet.

Når du registrerer et domene, lar noen leverandører deg velge en tilleggstjeneste som kalles registrering av privat domene, også referert til som privat Whois eller personvern for domener. Denne tjenesten lar deg maskere eller skjule navnet ditt og kontaktinformasjonen din ved å erstatte den med generisk informasjon generert av din registrator, og derfor gjør det ikke for andre å hente din personlige informasjon fra Whois-databasen.

Ulike domeneregistratorer vil ha forskjellige navn for registrering av private domener – noen kaller det personvernbeskyttelse for domenet (f.eks. A Small Orange), andre refererer til det som privat Whois-registrering (f.eks. HostGator), mens andre registrarer kaller det domenenes personvern (f.eks. BlueHost, GoDaddy ) eller Whois Guard (f.eks. Namecheap). Prisene for denne tjenesten er også ganske varierte, så pass på at du sammenligner priser før du registrerer et domene.

Hvorfor privat domeneregistrering er viktig?

Selv om ikke alle domener har tillatelse til å ha personvern for domener (for eksempel har de fleste landskode domener på toppnivå ikke lov til å ha private Whois), men gTLD-er som har lov til å ha det, kan ha stor nytte av å ikke ha personopplysninger i hendene på domenekaprere, datavelgere eller hackere.

Her er tre grunner til at privat Whois betyr noe, og hvorfor du bør vurdere å kjøpe denne tjenesten:

1. Beskytt din personlige informasjon

Identitetstyveri er mer vanlig enn du skulle tro, og antallet tilfeller av identitetstyveri øker. En dyktig person kan utnytte disse dataene som er publisert i Whois-databasen i den grad de driver med identitetstyveri. Siden du vil være trøtt til å dele din personlige informasjon offentlig på sosiale medier eller andre søkbare databaser, vel vitende om at de kan havne i gale hender, ved å velge registrering av private domener sørger du for at dataene dine blir trygt og skjult i Whois-databasen..

En annen grunn til at registrering av privat domene er viktig, er at den kan beskytte dataene til bestemte kategorier av mennesker som er sårbare for forfølgelse. Hvis du for eksempel eier et kontroversielt medieutsalg eller et nettsted som går inn for rettigheter til innvandrere eller LHBTQ-rettigheter, kan en personverntjeneste for domener beskytte data som gjelder eierne av slike nettsteder..

2. Forhindre spam og uønskede anmodninger

Selgere og telemarkedere ser på publisering av personlig informasjon som telefonnummeret og e-postadressen din som en åpen invitasjon til oppfordring. Faktisk skraper flere selskaper Whois-data for nylig lagt til informasjon. Hvis e-postadressen din er oversvømmet av spam-e-post og telefonen din fortsetter å ringe av kroken med tilbud om sosiale medier markedsføring, SEO og andre “unmissable” forretningsmuligheter, er det et tegn på at dataene dine nettopp er hentet av selskaper som annonserer sine tjenester.

En annen ting du kanskje vil være forsiktig med hvis du ikke bruker private Whois, er falske “domenefornyelse” -meldinger, som kan dukke opp når domenet ditt nærmer seg utløpsdatoen. Disse vil ikke hjelpe deg med å fornye domenet ditt, og i stedet lurer de deg til å tro at du har fornyet domenet ditt når du faktisk ikke gjorde det. Sørg for å utvise forsiktighet når det gjelder kunngjøringer om domenefornyelse.

For å sikre at Whois-dataene dine forblir beskyttet til enhver tid, setter du personvernet til domenet ditt på automatisk fornyelse.

3. Hindre kapring av domener

Domenekapring pleide å være et større problem enn det i dag gitt at i dag domeneregistratorer låser domeneroverføringer etter at de er kjøpt. Så med mindre det er tilfelle noen får hånden på kontoopplysningene dine, kan de ikke overføre domenet ditt. Ettersom Whois-beskyttelsestjenesten genererer en dummy-e-postadresse i stedet for din virkelige e-postadresse, vil alle e-postforsendelser for domeneoverføringsforsøk sendes til dummy-adressen i stedet for din virkelige adresse. I de fleste tilfeller blir ikke e-postmeldinger som sendes til dummy-adressen videresendt til eierens reelle adresse. Det er imidlertid Whois-beskyttelsestjenester som lar deg angi en tilpasset adresse der e-postene vil bli videresendt. Det er en god ide å ha en gyldig adresse knyttet til dummy-adressen, fordi det kan være legitime grunner til at noen ønsker å kontakte deg direkte, f.eks. spam-rapporter, hackingsrapporter, sikkerhetsproblemer, etc. Hvis de ikke klarer å kontakte deg ved å bruke den e-postadressen som er oppført med Whois, vil de sende e-posten til vertsleverandørens misbruk avdeling.

Er det noen ulemper med privat Whois?

Bortsett fra de årlige merkostnadene (som kan variere fra registrar til registrar) som du vil pådra deg for hvert domene du aktiverer beskyttelse av privat domene, er det ingen ulemper med å aktivere en privat Whois. Hvis domenet ditt allerede var registrert en gang uten en slik personvernbeskyttelse på plass, kan dine tidligere innsendte data fortsatt være offentlige og søkbare via verktøy som gjør historiske søk etter domeneeierskap. Siden publisering av data knyttet til eieren av et domene er ment å fremme gjennomsiktighet, kan det å ikke ha dataene dine oppført i Whois føre til at noen kunder stiller spørsmål ved omdømmet ditt – er du virkelig hvem og hva du påstår å være? I denne situasjonen må du veie fordelene for full åpenhet i motsetning til ulempene med å bruke dataene dine til uredelige formål.

Hvis du driver en nettbutikk, kan du stille inn Whois-detaljene til å være de samme som selskapets detaljer, siden du sannsynligvis allerede har krav på å ha kontaktinformasjonen din, for eksempel firmanavn og offisiell adresse, telefonnummer, etc. uansett. Det er ingen grunn til å skjule WHOIS-informasjonen din, da den kan “skremme” noen få potensielle forretningspartnere bort. Det er svært usannsynlig for en kunde å undersøke WHOIS-informasjonen din, men en potensiell forretningspartner vil absolutt prøve å samle så mye informasjon om deg som mulig.

Hvor du kan registrere domenet ditt med Private WHOIS?

De fleste domeneregistratorer har muligheten til å velge en personverntjeneste for domener når du registrerer deg hos dem. BlueHost’s Domain Privacy service koster $ 11.99 per år per domene, men noen av deres delte hostingplaner (f.eks. Prime plan) – som også kommer med et gratis domenenavn – tilbyr denne tjenesten gratis. InMotion er en annen pålitelig domeneregistrator som gir deg muligheten til å aktivere Domain Privacy for domenet ditt, og det koster $ 9.99 per år per domene. HostGators funksjon for personvern for domener er tilgjengelig for $ 12,95 per år per domene. Som du ser er det noen forskjeller i priser, så du må sammenligne leverandører for å se hvilke tilbud som er best.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector