Hva er vDeck? Er det et godt kontrollpanel for webhotell?

hva er vdeck


For det meste kommer pakker med webhotell med en slags nettbasert kontrollpanel inkludert. vDeck er et slikt kontrollpanel som gjør det mulig for webansvarlige å enkelt administrere alle de hostede tjenestene deres i et nettbasert grensesnitt. Noen vertsfirmaer vil ha et eget proprietært kontrollpanel; Imidlertid vil de fleste hostingleverandører vanligvis tilby tredjeparts kontrollpaneler tilpasset for å gjenspeile deres eget merke.

vDeck er et populært kontrollpanel som er adoptert av hosting selskaper som iPage, FatCow, PowWeb, StartLogic og iPower. vDeck er på sin fjerde utgave nå, og den ble fullstendig fornyet for å bli mer effektiv og for å appellere til nybegynnere også. De tidligere utgavene var ikke så fullverdige eller så visuelt tiltalende som den siste vDeck-utgivelsen. Fortsatt har vDeck klart å fange blikket til flere webverter som hovedsakelig spesialiserer seg i å tilby delte hosting-pakker.

vdeck 4 webhotell kontrollpanel

Synspunktene om vDeck er blandede – noen brukere ser på det som det beste og mest intuitive kontrollpanelet som er lagt til markedet, andre føler at det fortsatt trenger videre utvikling for å kunne konkurrere med ledende kontrollpaneler som cPanel, som ser ut til å være hosting bransjens favoritt så langt. Så er vDeck et godt valg for deg? La oss se hva er funksjonene du kan forvente å glede deg over med vDeck, og hva er fordeler og ulemper med dette kontrollpanelet.

vDeck-funksjoner

vDeck gir deg verktøyene for å starte nettstedet ditt og holde det gående, og har et brukervennlig grensesnitt med administrasjonsverktøy for nettsteder, e-postadministrasjon, netthandelverktøy og innebygde markedsføringstjenester. Her er vDeck-kontrollpanelets funksjoner på et øyeblikk:

 • Domeneadministrasjon – bruk fanen “Domener” for å legge til eller overføre et domene, administrere underdomener og domenepekere;
 • FTP-styringsverktøy;
 • Nettbasert filbehandling – tillater alle de grunnleggende pakke- / pakke- / redigeringsfunksjonene du kan forvente;
 • E-postadministrasjon – tilgang til webmail, spam og virusforebygging, videresending av e-post, autoresponder osv .;
 • Dra og slipp byggherre – brukere kan velge mellom hundrevis av profesjonelt designede maler for å lage et nettsted uten kodingskunnskap;
 • eCommerce-funksjoner – under fanen “eCommerce” finner du en pakke med eCommerce-verktøy som kan hjelpe deg med å komme i gang med salg på nettet;
 • Markedsføringsverktøy – verktøy for markedsføring og avlevering av nettsteder integrert direkte i vDeck inkludert søkemotoroptimalisering, gratis annonseringskreditt for søkemotorer, gratis betaling per klikk-annonseringskreditt som lar deg markedsføre nettstedet ditt på Google, Facebook og Yahoo / Bing;
 • Sikkerhetskopiering og gjenoppretting av nettstedet – lag dine egne lokale sikkerhetskopier eller gjenopprett dataene fra systemgenererte sikkerhetskopier;
 • Sikkerhetsverktøy – hotlink-beskyttelse, passordbeskyttede kataloger, blokkerer visse IP-adresser fra å få tilgang til nettstedet ditt, osv .;
 • Appinstallator – installer populære applikasjoner med vDeck-skriptsinstallasjonsprogrammet;
 • Databaser – MS SQL og MySQL for databasedrevne nettsteder;
 • Kontostyring – endre faktureringsinformasjon, foreta betalinger, endre passord;
 • Verktøy for analyse av nettsteder – se statistikk for besøkende på nettstedet ditt.

Det er vanlig at hostingleverandører inkluderer kontrollpanelet gratis som en del av hostingpakken, spesielt med delte hostingplaner. Noen hostingleverandører vil belaste ekstra for kontrollpanelet, men dette er hovedsakelig tilfelle når de gir deg muligheten til å velge mellom flere kontrollpaneler (f.eks. CPanel, DirectAdmin, vDeck, etc.).

Noen vertsleverandører vil legge til sin egen smak til tredjeparts kontrollpaneler, så det er ikke uvanlig å se forskjellige versjoner av det samme kontrollpanelet hos forskjellige vertsleverandører. Du kan finne små variasjoner i verktøyene for nettstedsadministrasjon de tilbyr, eller webhotellene kan inkludere ekstra tjenester, men generelt kommer vDeck med funksjonene oppført ovenfor.

skjermbilde av vdeck kontrollpanel

Fordeler og ulemper med vDeck

vDeck gjør en god jobb med å forenkle de daglige oppgavene dine for administrasjon av nettsteder, men er det i stand til å konkurrere med cPanel, for eksempel? Her er vDeck’s gode og dårlige:

Pros

 • Nedtrekksnavigasjon, godt organisert, effektiv;
 • Tilpasses (f.eks. Du kan velge widgetene som skal vises i sidefeltet);
 • Funksjonsrike verktøy for administrasjon av nettsteder og e-handelsfunksjoner;
 • Dra og slipp nettstedbygger;
 • Vanlige spørsmål, opplæringsprogrammer, hjelp lett tilgjengelig via pop-up-boksen på hvilken som helst side.

Til tross for designutviklingen og funksjonsutvidelsen den har fått i sin fjerde utgave, blir vDeck ofte ofte kritisert for sine mangler i brukervennlighet i motsetning til cPanel, som – selv om det er ganske komplisert – rangerer høy brukervennlighet, så mye at selv førstegangsbrukere kan enkelt komme opp i fart med alle funksjoner og funksjoner. Manglene ved vDeck blir selvfølgelig alltid analysert i sammenligning med cPanel, som tross alt er det mest brukte kontrollpanelet. I motsetning til cPanel, kan begrensningene av vDeck oppsummeres som følger:

Ulemper

 • Antall innebygde tillegg er begrenset, manuell tilsetning av tillegg kan være nødvendig;
 • vDeck er ikke så populært og så mye brukt som cPanel;
 • Administrativ tilgang og FPT-tilgang kan ikke begrenses til et spesifikt IP-område;
 • Sikkerhetsfunksjoner er ikke så komplekse som de som tilbys av cPanel.

Selv om vi kan skryte av alle nødvendige funksjoner for å kontrollere og administrere webhotellene og e-postene du er vert, og som kan sammenlignes med funksjoner og brukervennlighet til cPanel, kvalifiserer vDeck seg som en nykommer sammenlignet med cPanel, og det ser ikke ut til å riste cPanels status når som helst snart.

Konklusjon: Er vDeck et godt kontrollpanel for deg?

Mens vDeck er et relativt nytt kontrollpanel, har cPanel eksistert siden 1996 og har etablert et kraftig rykte blant leverandører av webhoteller. Det er en markert skjevhet for cPanel i webhotellbransjen, og den blir ofte kronet som det beste kontrollpanelet rundt, etterfulgt av Plesk og DirectAdmin som runner ups. Ledende web-verter vil helt sikkert tilby cPanel som sitt kontrollpanel, så det er mer sannsynlig at du kommer til cPanel enn vDeck når du søker etter en web-vert.

Ikke desto mindre er vDeck et godt avrundet, webbasert kontrollpanel, ofte inkludert i hostingplanene til populære delte hostingleverandører, og er dermed mer egnet for nybegynnere, men like sannsynlig å imøtekomme behovene til avanserte brukere også. Derfor, hvis den potensielle webhotellens hostingpakker oppfyller dine krav, bør du ikke bli avskrekket av det faktum at de tilbyr vDeck.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map