Hvilken er en bedre bloggplattform? WordPress vs Ghost.org

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hvilken er en bedre bloggplattform? WordPress vs Ghost.org
0 7 мин.

wordpress vs ghost sammenligning anmeldelse


WordPress er en CMS-plattform (Content Management System) laget for alle typer nettsteder fra blogg, nettbutikker, fora, til destinasjonssider mens Ghost.org er en åpen kildekode-plattform dedikert for publisering av artikler på blogger.

I denne artikkelen vil jeg sammenligne den mest populære plattformen for blogging og nettstedbygging: WordPress, til en heving, oppstart blogging programvare Spøkelse.

Registrering

Hvis du på WordPress.org ikke trenger registrering for å laste ned og installere CMS på serveren din, på Ghost.org trenger du registrering og du må skrive inn e-postadressen din, brukernavnet og passordet ditt, og dette kan være litt frustrerende fordi du vil motta uønskede e-postmeldinger, og hvis du vil gjøre flere kontoer hjemme, for jobb, for en venn å holde ting adskilt kan dette ta en stund.

Pris

WordPress.org-styringssystemet er helt gratis, og det har til og med gratis temaer og plugins i sammenligning med Ghost.org som tilbyr flere pakker: den gratis kalt kildekode, Personal koster $ 8 per måned, Advanced koster $ 24 per måned, Team koster $ 80 per måned og Business koster $ 200 per måned.

ghost web hosting priser

hosting

Det er på Internett flere webhotellfirmaer som tilbyr spesielle hostingpakker for WordPress som BlueHost, priser starter med $ 3.95 per måned i mellomtiden tilbyr Ghost.org sin egen vert sammen med plattformen med de ovennevnte prisene.

Installasjon

WordPress er enkelt å installere fra vertens Cpanel ved å bruke Fantastico som fullfører prosessen innen noen få klikk, men Ghost kommer installert hvis du kjøper en av hostingpakkene deres, eller i tilfelle du ønsker å være selv vert du trenger å manuelt installere Ghost og dette er ikke lett.

Status

WordPress har ikke en statusside for hvilke systemer som er operative, fordi den kjører direkte på din egen server, og den kobler ikke til den offisielle hjemmesiden der du lastet ned den i sammenligning med Ghost som har status som alle systemoperative fordi plattformen kjører på deres offisielle servere, slik at du kan se status for Ghost.org, Ghost (PRO), Marketplace og CloudFlare-servere sammen med System Metrics for Ghost.org Uptime og Ghost (Pro) responstid.

Samfunnet

Rundt hver populære ting eller person dukker det opp et stort samfunn, og det er det samme for WordPress som har et flott fellesskap som inneholder hundrevis av nettsteder med tutorials, tips, triks, hacks, premium og gratis temaer og plugins og de har til og med sine egne supportforum og kommentarseksjoner for plugins og temaer sammenlignet med Ghost som bare har et supportteam.

Back-End Design

Både WordPress og Ghost har et minimalt, rent dashbord. Forskjellen er at WordPress kommer med et mørkt tema, mens Ghost med et lett design.

enkelhet

De fleste som ikke brukes med WordPress, tror at det ikke er en enkel å bruke plattform i mellomtiden. Ghost er enklere og enklere å ha bare 8 knapper direkte for handlinger som nytt innlegg eller visualisering av innhold sammenlignet med WordPress som har mye kompliserte alternativer, og hvis du installerer temaer og plugins vil de bli enda flere.

Tema design

Selv om WordPress Dashboard er mer komplisert å bruke og har en grunnleggende design, er de fleste temaene laget for frontend veldig bra designet med mange funksjoner i forhold til temaene fra Ghost.

fleksibilitet

Fordi WordPress har hundrevis av temaer og plugins, kan du konvertere en enkel destinasjonsside eller blogg med 4 sider til et forum eller til og med nettbutikk med mange funksjoner, mens Ghost ikke tillater slike transformasjoner fordi den er laget bare for blogger..

Filbehandling

Med WordPress kan du lage flere typer artikler fra standardartikler til tilpassede artikler som portefølje, produkt, uttalelse, personale og så videre, mens Ghost ikke tilbyr denne veldig nyttige funksjonen.

Forhåndsvisning av innhold

Både WordPress og Ghost tilbyr muligheten til å forhåndsvise det du skriver før du publiserer, problemet er at i WordPress må du endre redaktører fra teksteditor til visuell redigerer, og den siste er ikke for nøyaktig i sammenligning med Ghost som har en to- rute-systemet, og det viser deg hvilke endringer du har gjort.

Bildeopplasting

For å laste opp et bilde i WordPress må du klikke hvor du vil at bildet skal være, deretter klikke på knappen for bilde, for å velge om du vil laste det opp fra datamaskinen din, en lenke eller fra mediebiblioteket og deretter velge bilde, mens du i Ghost bare trenger å gjøre et bildeelement med Markdown og med dra og slipp kan du slippe ønsket bilde direkte på det opprettede elementet.

Avansert innholdsredigering

WordPress har mange avanserte alternativer for redigering av innhold, og sammen med ekstra plugins kan antallet deres være veldig stort og tilby spesielle knapper, kortkoder og andre funksjoner i forhold til Ghost som ikke har denne funksjonen i det hele tatt.

Brukeradministrasjon

WordPress tilbyr muligheten til å lage brukerkontoer og forskjellige brukerroller som kan sikre at nettstedet fungerer riktig, og ved å bruke plugins kan du forbedre brukerhåndteringen, men Ghost har de samme funksjonene innfødt uten plugins..

Mobil kompatibilitet

Det er forskjellige plugins som kan gjøre en WordPress-blogg til å se veldig fin ut på mobile operativsystemer, og til og med WordPress har en applikasjon som er spesielt opprettet for brukere å gå inn i dashbordet fra mobile operativsystemer som Android, Windows Phone og iOS, men Ghost tilbyr tilgang til dashbordet ditt bare via telefonens eller nettbrettets mobile nettleser.

Tredjepartsapper

Alle kan lage applikasjoner, spesielt plugins for WordPress, og de kan legge dem ut på det offisielle nettstedet, slik at andre brukere laster ned og installerer dem, i mellomtiden er dette ikke mulig i Ghost, men de sier at denne funksjonen er i utvikling.

Analytics

I WordPress kan du se statistikk og diagrammer for hver dag, uke, måned og år angående hver artikkel på bloggen din i mellomtiden i Ghost du ikke har denne funksjonen fordi den også er i utvikling.

Se grense

I løpet av de siste årene tilbyr nesten hvert webhotell ubegrenset båndbredde for besøkende, så en WordPress-blogg som er vert hos et godt selskap vil ikke ha problemer angående visningsgrense, men Ghost har problemer med hensyn til visningsgrense, dette øker avhengig av pakken du valgte og den er ikke ubegrenset, så hvis du har flere visninger enn visningsgrensen, må du oppgradere pakken og betale mer.

Stabilitet

WordPress-skaperne tilbyr stadig nye oppdateringer med forbedrede og nye funksjoner og også med løsninger på gamle bugs. I mellomtiden har Ghost-programmerere bare et notat der de skriver hva de skal utvikle og hva som kommer snart, og de oppdaterer ikke til ofte plattformen.

Sikkerhet

WordPress er en plattform som du installerer på din egen server, og avhengig av verten kan den ha noen problemer og tilgang kan kontrolleres i forhold til Ghost som er vert for de fleste nettsteder på sin egen server, og som også gir CDN over hele verden & sikkerhetsbeskyttelse.

Potensiell

Grunnleggerne av WordPress ønsker å lage et nettoperativsystem ut fra det, og på grunn av antall funksjoner har WordPress dette potensialet i mellomtiden Ghost-teamet ønsker å forbedre plattformen bare for blogging.

Konklusjon – Hvilket bør jeg velge?

Avslutningsvis er WordPress mye mer populært fordi det er gammelt, fordi det er et helt samfunn, men også fordi antall plugins og temaer som tilbyr hundrevis av funksjoner og gjør det fleksibelt og perfekt for alle typer nettsteder, men det er en lite vanskelig å bruke av nybegynnere, har et stygt design og det trenger plugins for noen innfødte funksjoner Ghost med sitt hvite og enkle design allerede har.

Hvis du bare vil ha en blogg, kan du bruke Ghost, men du kan våkne opp en dag og ønske å legge til flere funksjoner på nettstedet ditt, og da vil du innse at sannsynligvis et bedre valg ville vært WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector