Hvilken type webhotellplan trenger du?

hvilken type webhotellplan du trenger


Webhotell er en nødvendighet for alle som planlegger å eie et nettsted, men fordi vertsbehovene til et eCommerce-nettsted er veldig forskjellige fra en liten blogg, tilbyr vertsindustrien flere forskjellige vertsalternativer for å dekke alle typer hostingbehov som kan oppstå.

Hvis du velger en hostingtype som ikke oppfyller nettstedets krav, vil du slite med ytelsesproblemer, sakte lasting av sider, driftsstans og mye frustrasjon. Mye avhenger av hvilken type vertsplan du velger, så det er viktig å evaluere dine krav så godt du kan fra starten. Imidlertid kan overdimensjonering av hostingplanen din føre til problemer fra et økonomisk perspektiv – med for mange ubrukte ressurser, vil du i det vesentlige kaste penger ut av vinduet, penger som du enkelt kan investere i andre aspekter av din online virksomhet..

Før du setter deg inn i en hostingplan, ta deg tid til å gjøre deg kjent med de forskjellige hostingtilbudene i bransjen, og begrense valgene dine til den typen webhotellplan du faktisk trenger:

Delt hosting

Delt hosting er den mest grunnleggende typen hosting som finnes i tilbudene til enhver hostingleverandør. Faktisk er delt hosting så vanlig at flere vertselskaper spesialiserer seg på å tilby bare delte hostingplaner.

På en delt hostingkonto deler nettstedet ditt ressursene til en gitt server med andre nettsteder som er bosatt på den samme serveren. Dette kan potensielt føre til ytelsesproblemer på nettstedet hvis andre nabosider bruker for mye av de delte ressursene, men pålitelige hostingfirmaer vil overvåke ressursbruken og stanse eller stryke kontoer som stadig bruker for mye ressurser, og bestemmer dem for å oppgradere til en plan som bedre imøtekommer nettstedets behov.

Relatert: Liste over de 10 beste webhotellleverandørene

Ubegrensede eller ubegrensede hostingplaner er den nye bransjestandarden for vertselskaper, og med noen få unntak – f.eks. En liten oransje, der alle delte planer er begrensede – de fleste vertsbedrifter tilbyr ubegrenset diskplass og båndbredde, noe som betyr at du ikke blir fakturert basert på hvor mye diskplass eller båndbredde du bruker opp. Ressursene til disse ubegrensede planene er begrenset til en viss terskel som regnes som normal bruk av vertsselskapet. Inntil bruk av nettstedet ditt holder seg under denne terskelen, er det lite sannsynlig at du vil støte på problemer.

Når nettstedet ditt begynner å bruke for mye minne- og CPU-ressurser, er det en tydelig indikasjon på at du har vokst frem den delte hostingplanen din. Delt hosting er egnet for små til mellomstore nettsteder med lite trafikk og lite CPU- og minnebruk.

Virtuell privat hosting

VPS er et springbrett til verden av dedikerte ressurser. Virtuell privat hosting gir dedikerte ressurser som bare er tilordnet nettstedet ditt, men nettstedet ditt vil kjøre sammen med andre VPS-kontoer på en gitt server; disse kontoene holdes adskilt fra hverandre og har ingen betydning for hverandres resultater.

En VPS-plan vil ikke bare gi deg mer ressurser og kraft, men også mer kontroll over serveren din med rottilgang, mulighet for å kjøre tilpassede skript og apper. VPS-planer kommer i administrert og ustyrt form. Administrerte VPS-planer er rettet mot de som mangler kunnskapen for å administrere servere, mens ikke-administrerte VPS-planer er designet for de som trenger å drive spesialiserte nettsteder som ikke bruker industristandardløsninger..

Administrerte VPS-planer koster mer enn ikke-administrerte planer siden de inkluderer støtte for serversikkerhet, oppdateringer, flere lisenser (f.eks. CPanel-lisens) og mange andre funksjoner som ikke er inkludert i ikke-administrerte planer..

VPS-planer er egnet for når du trenger mer ressurser enn hva en delt hostingplan kan tilby, men du trenger ikke å gå for de store kanonene ennå (dedikert hosting), du trenger root-tilgang til serveren din eller nettstedet ditt inneholder data som er ikke tillatt på delt hosting.

Semi-dedikert hosting

Semi-dedikert hosting er ikke så veldig populært som delt hosting eller VPS-hosting er, men det er et godt valg for de som trenger litt mer ressurser enn hva typiske delte hostingplaner tilbyr, men ikke er villige til å betale for en VPS-plan.

Med en semi-dedikert hosting, er du fortsatt i riket for delt hosting, men du har tilgang til mye mer ressurser siden ressursene til en server er fordelt på betydelig færre kontoer.

Med mindre du virkelig trenger den ekstra trøkk som tilbys av VPS eller dedikerte planer, kan du oppgradere til en semi-dedikert hostingplan, og dermed få bedre ytelse til en lav pris.

Dedikerte servere

En dedikert server er den mest utøvende planen som vertsindustrien kan tilby, den hellige gral hvis du vil. Som navnet antyder er en dedikert server en hel server som utelukkende er dedikert til nettstedet ditt. Det er ikke så rart at dedikert hosting også er den dyreste planen som tilbys av vertsselskaper.

Du kan trenge denne typen webhotellplan hvis du planlegger å kjøre komplekse applikasjoner som bruker mye ressurser, hvis du har et nettsted med høy trafikk, eller hvis du vil være vert for flere nettsteder, hvis du planlegger å lagre sensitive forretningsdata. eller du trenger et veldig sikkert vertsmiljø for å behandle et høyt volum med kredittkortbetalinger.

Akkurat som for VPS-hosting, gjelder den administrerte / ikke-administrerte dikotomien også for dedikerte servere, med administrerte dedikerte servere som er dyrere enn deres uhåndterte kolleger.

Cloud Hosting

Cloud hosting er en ny type hosting som ikke er begrenset til ressursene til en enkelt server, i stedet utnytter den kraften til et helt nettverk av servere for et skalerbart og fleksibelt vertsmiljø som er i stand til å holde tritt med det skiftende hosting behov. Redundans, belastningsbalanserte servere, sikkerhet og skalerbare ressurser er hovedfordelene med netthosting.

Det er tydelig skifte i vertsindustrien mot nettskyvertjenester, spesielt innen apputvikling, der nettskyleverandører som Microsoft Azure, AWS og Google Cloud Platform setter tonen for innovative hostingløsninger med enorme datakrefter.

Cloud hosting er spesielt egnet for bedrifter som ønsker å bygge komplekse apper på bedriftsnivå eller trenger en betalt-som-du-gå-type hosting-tjeneste som kan skaleres på forespørsel. Cloud hosting-tjenester gir en ytelsesdrevet hostinginfrastruktur som minimerer overflødige utgifter og eliminerer noen av begrensningene i tradisjonelle vertsparadigmer.

Spesialisert vert

WordPress-hosting og WooCommerce-hosting er to eksempler på hostingplaner som er optimalisert for det spesifikke ved visse plattformer.

Administrert WordPress-hosting er spesielt populært blant nettstedseiere som bruker WordPress som CMS for valg for sine nettsteder eller blogger. BlueHosts WordPress-optimaliserte hostingplaner er den gyldne standarden for alle som leter etter et sikkert og utførende WordPress-vertsmiljø.

WooCommerce-optimaliserte hostingplaner tilbyr funksjoner som trengs av den spesielle karakteren til eCommerce-nettsteder (SSL-sertifikater, dedikert IP-adresse, PCI-overholdelse, nettapplikasjonsbrannmurer, autooppdateringer, etc.).

Konklusjon

Din beslutning om å velge en av de ovennevnte hostingplanene vil bli formet av mange faktorer, inkludert profilen til nettstedet ditt (f.eks. Blogg / bedriftsside / e-handelsside), ressursene nettstedet ditt trenger å løpe uten problemer og andre spesifikke funksjoner (f.eks. cPanel, sikkerhetskopier, integrering av innholdsleveringsnettverk, root-tilgang osv.) nettstedet ditt trenger. Uansett hvilket vertselskap du bestemmer deg for å gå med, må du sørge for at de tilbyr nødvendig støtte for å enten supplere planens ressurser eller gjøre det enkelt for deg å oppgradere hvis det blir nødvendig i fremtiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map