Hvordan bruke WinSCP og Notisblokk ++ til å redigere nettsteder

opprette rediger nettsteder med winscp notisblokk pluss pluss


Det er mange måter du kan bygge og tilpasse et nettsted. Hvis du bare begynner med programmering, vil denne opplæringen hjelpe deg med ditt første nettsted. I denne artikkelen vil jeg presentere deg hvordan du bruker WinSCP og Notepad ++ sammen for å lage og laste opp nettstedet ditt.

Hva er WinSCP?

WinSCP er en gratis, åpen kildekode FTP (filoverføringsprotokoll) -klient for flere versjoner av Microsoft Windows: XP, Visa, 7, 8, 8.1 og 10 som brukes til å administrere filer fra webhost for å opprette nettsteder. Programvaren ble opprettet av Martin Prikryl i 2000, de siste stabile versjonene ble utgitt 4. november 2015, og var den 5.7.6 mens de siste beta-versjonene: 5.8.1 beta ble utgitt 20. januar 2016, og den er skrevet i C ++, med bare 5,5 MB.

WinSCP er tilgjengelig på 38 språk og bruker grunnleggende funksjonalitet som filbehandling, filsynkronisering, men også avansert funksjonalitet som kompatibilitet med SSH (Secure Shell) og SFTP.

Du kan laste ned WinSCP fra utviklerens nettsted: https://winscp.net/eng/download.php der du også kan se tilleggsinformasjon, for eksempel funksjoner som ekstern redigeringsprogram, bærbar versjon, dra og slipp-funksjoner, skriptsats for batchfiler, kommandolinje, teksteditor inkludert, PuTTY-støtte, flere brukergrensesnitt som ligner på enten Windows Utforsker eller Norton Commander, butikkøkt informasjon og muligheten til å laste opp og beholde filer.

Hva er Notisblokk++?

Notepad ++ er en avansert tekstredigerer, men også en kildekodeditor som brukes til å opprette eller redigere flere typer filer som for eksempel amx eller amxx for spillserver-plugins, HTML, CSS, JS og PHP for nettstedfiler, C, Java, C ++ for programmering osv. opprettet av Don Ho, den siste stabile versjonen er 6.9 fra 22. februar 2016, og du kan laste den ned fra https://notepad-plus-plus.org/download/v6.9.html

Notepad ++ er skrevet på C ++, den har 6,6 MB og er tilgjengelig på mer enn 50 språk sammen med hundrevis av plugins som er gratis og støtter redigering av faner sammen med dra og slipp-funksjon, flere utklippstavler, automatisk lagre, avansert finne og erstatte brukt med vanlige uttrykk , firkantet utvalg, tekstkoding, delt skjerm, stavekontroll, sammenligning av data, zooming, talesyntese, FTP-nettleser, syntaksutheving, makro og mye mer.

Notepad ++ støtter mange programmeringsspråk som: Ada, Assembly, ASP, Autoit, Batch, C ++, C, C #, Cmake, COBOL, Caml, CoffeeScript, CSS, Diff, D, Flash ActionScript, Fortran, Gui4CLI, HML, Haskell , INNO, Javascript, JSP, Java, KiXtart, Lua, LISP, Matlab, MS-DOS, INI-fil, Makefile, Normal tekstfil, NSIS, Objekt-C, Perl, PHP, Pascal, PostScript, Egenskaper, Python, PowerShell, Ressursfil, R, Rubin, Scheme, SQL, Shell, Smalltalk, TeX, TCL, VHDL, Visual Basic, Verilog, XML og YAML.

En av de beste delene av å bruke Notepad ++, foruten det store antallet funksjonaliteter, er det flerspråklig og programmeringsspråk støtte, er det høye antallet plugins, som for øyeblikket er over 140 kompatible som brukes enten til W3C validering for HTML og CSS, tekstsortering, automatisk lagring, automatisk fullføring, flersyn, bokmerke, automatisk korreksjon og så videre.

Hvordan bruke WinSCP og Notisblokk++?

Når du har lastet ned og installert dem begge fra utviklerens nettsted, trenger du bare å starte WinSCP fra snarveien på skrivebordet og lagre informasjonen angående FTP-tilkoblingen til nettstedet ditt fra webhotellet der du kjøpte en hostingpakke eller opprettet en hostingkonto.

Når du har fått den nødvendige informasjonen, kan du bruke dem til å logge på FTP på nettstedet ditt ved å trykke til venstre på knappen Ny side, og til høyre vises filprotokollen som vanligvis er FTP, vertsnavn, portnummer, brukernavn, passord, muligheten til å lagre eller angi standardverdier og avanserte alternativer for globale preferanser eller logging.

Du oppgir legitimasjonsbeskrivelsen og trykker på Logg inn-knappen for å starte FTP-tilkoblingen der du kan se alle filene på nettstedet ditt, men også mailfiler i postmappen, logger på loggfilene. I utgangspunktet har du ved hjelp av en FTP-klient tilgang til en ekstern datamaskin som heter server der nettstedet, e-post og loggfiler er lagret og hvor du kan redigere dem med full kontroll.

For å opprette et nettsted, trenger du vanligvis MySQL-databaser opprettet gjennom cPanel / phpMyAdmin, og deretter bruker du legitimasjon for den databasen for å oppgi dem i en fil i FTP. Du må laste opp nettstedets filer på public_html mappen, ellers vil nettstedet ikke være tilgjengelig, og du trenger enten en index.html-fil eller en index.php-fil.

Ved hjelp av FTP kan du laste opp ethvert innholdsstyringssystem som WordPress der det er en wp-config-sample.PHP hvor du oppgir den nødvendige informasjonen angående databasen jeg nevnte tidligere, og i dette tilfellet for WordPress må du gi nytt navn til filen i wp-config .php etter at du kopierte den i samme mappe.

WinSCP har mange nyttige funksjoner, og du har mange ikoner og menyer, slik at du kan oppdatere, synkronisere, se dine egne dokumenter eller de fra FTP, og finne filer og mye mer.

Hvis du vil redigere en fil, kan du enten bruke den medfølgende tekstredigereren, eller du kan angi Notepad ++ som standardredigerer ved å gå til preferanser, og på Editors-fanen legger du til Notepad ++ og flytter den ved primær tekst- og kildeditor.

Her ved Innstillinger har du også flere alternativer angående miljøet: grensesnitt, vindu, kommandør, utforsker, språk; paneler: fjerntliggende, lokale; overføring: dra og slipp, bakgrunn, utholdenhet, nettverk, sikkerhet, logging; integrasjon: applikasjoner; kommandoer, lagring og oppdateringer.

Hvis du vil redigere en fil, trykker du høyreklikk på filen du ønsker og velger rediger, eller du kan trykke dobbelt venstreklikk og filen åpnes i Notisblokk ++ slik at du kan endre den slik du ønsker.

I Notepad ++ kan du enten åpne en ny fil, lagre eller duplisere en eller du kan til og med bruke avanserte funksjoner som makro-, sikkerhets- og zoomalternativer og så videre. Du vil se CSS- og HTML-kommentarer i grønt mens PHP-tagger er røde, definere er blå og variablene er grå mens databasespørsmål er lyseblå. Også på andre programmeringsspråk endres farger, men de er intuitive og du kan fortelle hva hver farge representerer.

Ved hjelp av denne kildekodeditoren kan du til og med se antall rader og bruke filsøkeren og erstatte funksjonen for å finne og rette mulige feil.

Ved hjelp av ekstra plugins som HTML tag, ImgTag, Location Navigate, MIME Tools, Converter, NppExport, NppFTP kan du til og med øke kildekodeskrivingen og bruke Plugin Manager, du kan til og med installere andre nyttige plugins som ActiveX Plugin, AndroidLogger, Automatiseringsskript, AutoSave og mye mer.

Oppsumer!

Til slutt er kombinasjonen mellom WinSCP og Notepad ++ perfekt, spesielt for de som har minst litt kunnskap om programmeringsspråk som brukes til å lage nettsteder som: PHP, HTML, CSS og Javascript, men også for de som ikke har denne typen kunnskap, men ønsker å teste og eksperimentere eller til og med å jobbe med å laste opp eller laste ned filer fra en privat server der de oppbevarer personlige data.

For å publisere nettstedet ditt på nettet, trenger du en god webvertstjeneste. Jeg anbefaler på det sterkeste å prøve ut eHost, som tilbyr et gratis domenenavn og lar deg laste opp nettstedet ditt via FTP. For å lære mer om andre hostingleverandører, anbefaler jeg at du sjekker vertsanmeldelsene våre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map