Hvordan bruker du Big Data til fordel for din lille bedrift?

01.06.2020
Artikler og mer ... 'Hvordan bruker du Big Data til fordel for din lille bedrift?
0 11 мин.

stor data fordel små bedrifter


Med dagens teknologi som cloud computing og smart programvare som kan behandle enorme datamengder i løpet av få sekunder, er big data egentlig ikke for mye å be om som en bedrift. Det er helt rimelig, og du kan bruke det til din fordel selv om du nettopp startet selskapet ditt.

Mange av oss tror fremdeles at big data er noe som bare store bedrifter kan skaffe seg. Det kan faktisk føre til stor suksess hvis du får tak i verdifulle data, men alt du trenger å gjøre er å bare lese mer om det og begynne å fokusere på de rette oppgavene i bedriften din.

Når vi sier big data, inkluderer det statistikken for e-postkampanjer, handlingen til kundene dine på sosiale nettverk, kjøpsdataene deres og mye mer. Det er viktig å samle disse og begynne å utlede nyttige rapporter som kan være nyttige for bedriften din.

Big Data en verdifull ressurs

Som et selskap med tilstedeværelse på nettet, er det noe som skjer i hvert øyeblikk, og etterlater deg en anstendig mengde data å håndtere hver dag. Når du legger til dem alle sammen, vil du ende opp med en så enorm mengde at det vil være uunngåelig å bruke noen verktøy for å behandle rå data.

Det er dusinvis av programvare tilgjengelig som kan analysere og også sortere dataene du samlet. Når du tolker dem, vil det være mye mer oversiktlig å forbedre produktene og tjenestene i selskapet ditt.

Når vil du for eksempel laste opp det splitter nye produktet til nettbutikken din? Er det ikke det mest optimale når mange er online og det er mange kjøp som skjer? Ved å bruke Big Data vil du alltid vite den nøyaktige dagen da folk flest henger på nettstedet ditt.

Og det kan være mange detaljer som kan gi en positiv endring i virksomheten din hvis du endrer dem. La oss nå vise deg noen avgjørende forretningshemmeligheter som fungerer bra for både små og store bedrifter, og begynner med neste punkt.

Kjenn konkurrentene dine

big-data-kjenn-din-konkurranseI tillegg til å analysere din egen virksomhet, ta en sniktitt inn i butikkene til konkurrentene eller bare slå opp deres hjemmeside, kan du gi deg verdifull informasjon. Men problemet er at det ikke egentlig er effektivt lenger, du kan gå mye lenger enn det.

Det å se ut som sin kunde i en av butikkene sine for å sjekke tilbudene og prisene, er ganske gammel. Du bør bedre slå til Internett og begynne å trekke ut dataene som inneholder deres priser, kunder, tilbud, mest populære produkter og mye mer.

For eksempel kan du starte med Google Trender og sjekk de siste trendene på markedet for alle slags produkter eller merker. Ettersom de fleste virksomheter er tilgjengelige på sosiale nettverk, kan du også få oppdaterte rapporter om merkevarens popularitet og om det har gode eller dårlige poengsummer basert på kundevurderinger og kommentarer..

Det kan lett merkes når et selskap har flere likes, flere delte innlegg og bedre anmeldelser. Dette betyr at det sannsynligvis er flere ting du må forbedre for å få lignende resultater. Heldigvis kan dette enkelt analyseres, og du kan raskt finne ut hva som er galt med din tilnærming og fikse den med en gang.

Lære av kundeoppførsel

big data kundeatferdDet er ikke noe viktigere for en virksomhet enn å tiltrekke seg så mange kunder som mulig, holde dem begeistret for merkevaren din og til enhver tid samle informasjon om deres behov. Dette er en annen del der du kan bruke big data til å hjelpe deg i dine kunderelaterte oppgaver.

Først av alt, må du stille spørsmålet: Hva gjør kundene dine interessert i merkevaren din? Hvordan fant de deg? Det må ha vært noe som overbeviste dem, spesielt hvis det er mange konkurrenter rundt omkring. Big Data kan svare på disse spørsmålene til deg rett utenfor flaggermusen.

Du kan analysere hvorfor kundene dine valgte et bestemt produkt og komme med en liste over årsaker som fikk dem til enten å kjøpe det, eller plutselig velge et annet produkt i stedet. Videre vil det også være kunder som anbefaler butikken din til vennene sine, og hvis du vil lansere bedre kampanjer i fremtiden, bør du absolutt finne ut hvorfor.

Det er knapt en pålitelig kilde å forlate et sted på nettstedet ditt der besøkende kan legge igjen tilbakemeldingen. Det er mange andre handlinger som skjer i virksomheten din som kan betraktes som tilbakemeldinger som kjøpsdata, sosiale nettverk, kundeservice og nettleserlogger, folketellingen og så videre.

Imidlertid er sosiale nettverk ofte hovedkildene der verdifull informasjon kommer fra. Du kan få klar statistikk om kundeadferd og tilbakemelding ved å samle inn data utelukkende fra disse plattformene.

Bare velg et av de mest populære sosiale nettverkene, start forskningen, og du vil helt sikkert kunne velge forretningsmålene dine ganske nøyaktig og i henhold til de nyeste trendene.

Arbeide med et team av profesjonelle

big data-arbeid med profesjonelt teamÅ lede en vellykket virksomhet bør også bety at hele teamet ditt er villig til å samarbeide og forbedre seg sammen. Dette inkluderer å jobbe sammen om komplekse oppgaver mens alle er på sitt fulle potensiale. Hvis du ansetter, kan du alltid bruke Big Data til å finne noen kandidater med ferdighetssett som stort sett passer din virksomhet.

Det er mange forskjellige selskaper som er spesialiserte på å rekruttere mennesker, og du kan finne de beste av dem på kort tid med Big Data. Dere ansetter begge nye arbeidere eller hjelper eksisterende ved å vise dem hvordan de kan jobbe med prosjektene sine raskere og med mindre krefter.

Mens du er inne på det, kan du også samle dataene relatert til oppgavene som foregår i din bedrift og evaluere den totale produktiviteten og hastigheten på fremdriften for hver enkelt arbeider og hele teamet totalt sett. Det du får til slutt er en omfattende rapport om rettighetene og urettene til de ansatte.

Ved å følge med på disse prosessene i virksomheten din, kan du garantere deg selv en arbeidsplass der alle sømløst samarbeider med hverandre og effektivt jobber med de prioriterte oppgavene.

Finne de siste trendene

big data siste trenderSom vi nevnte tidligere, kan du samle betydelig mengde informasjon om de nyeste trendene bare ved å samle inn data fra sosiale nettverk. Det er det første du bør huske på, men la oss fortsette enda lenger.

Å forutsi fremtiden for virksomheten din er også veldig viktig, og du kan gjøre det ved å analysere visse atferdsmønstre. Tross alt, produktene dine trenger å tiltrekke seg nye kunder ikke bare nå, men så lenge som mulig.

Derfor trenger du å bruke Big Data for å finne frem til fremtidige trender og hvordan du bør endre merkevaren din for å være forberedt på de neste bølgene. Markedet endrer seg kontinuerlig, og det er mange faktorer å ta hensyn til hvis du ikke vil gå tapt.

På tide å glemme gamle skoleteknikker

Det var mange bedrifter i det siste som intuitivt tok opp trender og oppnådde stor suksess i det lange løp, men den metoden er definitivt utdatert nå. Med dagens teknologi kan du være mye mer nøyaktig med veldig liten innsats bare ved å dra nytte av Big Data.

Vi nevnte ikke Facebook direkte ennå, men det er tydeligvis en av de aller beste plattformene som kan samle latterlige mengder data. Siden det er så bra å følge folks interesser, kan du alltid få oppdatert informasjon om de siste nyhetene og trendene.

Andre sterkt anbefalte nettsteder er Twitter og Trend Hunter, begge med et stort og veldig hjelpsomt fellesskap. Disse samler data som kan brukes av stort sett alle slags virksomheter, noe som er en annen grunn til å glemme de gamle metodene som å kommentere i forumtråder bare for å finne ut hva folk liker.

Det er egentlig ingen grense fordi selv de minste ting kan analyseres. Kunder følger en bestemt bane fra det øyeblikket de kommer inn i en butikk til de forlater, og denne oppførselen kan også spores på nettsteder. Verktøy som Google Analytics kan vise deg sidene der de besøkende kommer inn, og de der de bestemmer seg for å forlate.

Du kan dykke inn i den økonomiske situasjonen i forskjellige regioner og analysere forretningsmulighetene dine ved å ta aktuelle politiske situasjoner, aldersgrupper, vær og andre eksterne forhold i betraktning. I utgangspunktet alt som kan sikre kundenes tilfredshet.

Forutsi salget, optimaliser oppgavene dine

big data forutsier salgsoptimaliser oppgavenTidligere snakket vi om Big Data når det gjelder personalet og ytelsen, men det er et større bilde som du bør være klar over. I tillegg til å forbedre virksomheten din som et team, kan du også begynne å jobbe med den som helhet, inkludert alle dens funksjoner ved å bruke dataene i hendene dine.

Analyser inn- og utsalg for virksomheten din, fremdriften for kampanjer og produkter, hyppigheten av kundeordrer og så videre. Noen ganger kan du føle at det ikke er behov for mye ettertanke mens du lager om produktene dine eller målretter deg mot en bestemt gruppe kunder, men disse oppgavene bør ikke avgjøres rett utenfor flaggermus.

For eksempel, ender opp med mange usolgte varer bare fordi du raskt har kommet med noen gale spådommer, kan bare føre deg til unødvendige utgifter som lett kunne vært unngått. Ved å bruke Big Data, kan du ta de riktige beslutningene basert på en rekke forskjellige faktorer som alle kan analyseres og kombineres sammen.

Disse ideene kan virke veldig opplagte for deg, men å administrere en virksomhet blir vanskeligere over tid, siden den samler inn mer og mer data og du til slutt vil trenge en hjelpende hånd.

Det er da du kan begynne å implementere Big Data og stille et av de viktigste spørsmålene: Hvordan kan jeg forbedre virksomheten ytterligere? Og så begynner du å oppdage forskjellige mønstre og hint som fører deg til noen gode ideer.

Big Data kan enkelt oppnås

Å intuitivt planlegge virksomhetsmålene dine og gå med tarmen når du bruker ressursene dine, kan føre til noen uforutsigbare forskjeller i inntekter og popularitet til din bedrift i det lange løp. Å kjøpe viktige data eller til og med få dem gratis kan utgjøre en stor forskjell.

Det kan gjøre drivkreftene for virksomheten din mye tydeligere og også legge til viss sikkerhet ved å sette den på rett vei. Facebook er et av de beste eksemplene, ettersom deres selskap investerte store mengder penger for å hemmelig kjøpe dataene de trengte for å forstå brukerne bedre.

Å vite hva brukerne ønsker, er avgjørende for et selskap som ønsker å gi dem det beste innholdet og sikre en allsidig og pålitelig plattform til enhver tid.

Selv om du ikke har så mange ressurser som en liten bedrift, er det mer og mer gratis programvare og tjenester tilgjengelig som kan hjelpe deg med Big Data gratis. For ikke å nevne at det sannsynligvis er andre virksomheter rundt deg som kan trenge en hjelpende hånd i bytte mot noen verdifulle data.

Ledere for både store og små selskaper over hele verden holder rede på de nyeste analytiske teknikkene som utvikler seg mens vi snakker. Det er et hav av informasjon rundt oss, og det kan behandles på mange måter for å generere relevante rapporter.

Alt i alt kan Big Data hjelpe deg på mange måter. Du kan enkelt overvåke handlingene og prosessene som foregår i virksomheten din, analysere kundegrunnlaget, finne ut nye måter å tiltrekke seg nye kunder og mye mer.

Det viktigste er at hvis det er noe du gjør galt, kan du raskt innse det med Big Data og finne ut en bedre måte før det forårsaker noen reelle skader. Så lenge du har en sunn virksomhet, er du på rett vei.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Оцените статью
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector